Gå til innhold

Saruronny

Medlemmer
  • Innlegg

    147
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Saruronny

  1. Jeg har opplevd masse morsomt, unikt og frustrerende i half-life gjennom de ti årene jeg har spilt det.

     

    Jeg nevnte tidligere en spiller som kaller seg casualty.cfg. Han var sinnsykt flink til å treffe, men dette var på en server hvor banene og våpnene du starter med er designet for camping. Han plasserte seg alltid på de beste campingplassene, i nærheten av helse- og armorstasjoner.

     

    Noen baner hadde hemmelige gjemmesteder, men var ikke helt profesjonelt laget, og da kunne det utnyttes. For eksempel var det en bane hvor den eneste måten å komme til det største, åpne området, var gjennom et teleporteringspunkt. I dette åpne området var det en hemmelig gjemmeplass, full av helse og armor, som gav deg full oversikt. Casualty var alltid på den plassen, og satt med siktet på det stedet hvor folk ville teleporteres til.

     

    Jeg fant det svært provoserende at en såpass god spiller ville ty til så kjipe taktikker for å vinne. Det føres statistikk på denne serveren, og jeg er overbevist om at det er hovedgrunnen til at han spilte slik. Og han var heller ikke den eneste som brydde seg om å få gode stats.

     

    Jeg har ikke samvittighet til å spille på den måten som de gjør, og jeg skjønner ikke helt hva som driver dem. De utnytter svakheter i designet på banen maksimalt for egen vinning. Kanskje de liker makten det gir dem, selv om det gjør spillet svært kjedelig for de andre spillerne.

     

    De fleste banene på denne serveren hadde hemmelige rom som var svært godt gjemt, og det kunne kreve mye arbeid å finne ut hvordan man kom seg dit.

  2. Tusen takk for svar.

     

    Jeg kom borti psu'en fra Fortron da jeg lette tidligere, men jeg syntes den var for dyr til at det var verdt det. Og, som du sier, er det ikke sikkert den passer, siden viften er plassert annerledes på Dell-psu'en.

     

    Derimot så var jeg ikke klar over de strømforsyningene til micro-atx, så dem skal jeg se litt nærmere på.

     

    Mvh,

    Saruronny

  3. Jeg har en Dell Optiplex GX150 med defekt strømforsyning som er omtrent halvparten så stor som vanlige strømforsyninger. Jeg har lett rundt etter en strømforsyning jeg kan bytte den ut med, men uten hell. Kabinettet er såpass lite at en vanlig psu ikke får plass.

     

    Finnes det ikke løse barebone-strømforsyninger, eller noe lignende, eller er det eneste alternativet å få tak i en ny eller brukt Dell spesial-psu?

     

     

    Dere kan lese mer om psu'en her:

     

    http://www.atxpowersupplies.com/110-watt-d...pply-0854JE.php

    post-13023-1245847491_thumb.jpg

  4. Her kan du dele erfaringer du har hatt med kjipe spillere i half-life, uansett mod.

     

    Jeg har spilt på LTK clan server 3 en gang i blant, som er en vanlig hl:dm-server (valve) med litt modifikasjoner: Du har spawn og chat protection, og begynner med flere våpen enn vanlig.

     

    Hjemmesiden til de som driver serveren, er:

    www.ltkclan.org

     

    LTK står for License To Kamp, og er dedikert til sniping og camping. Det er mange gode spillere der, men noen tyr til kjipere taktikker enn andre. Jeg liker å roame i motsetning til å campe.

     

    Noen baner har hemmelige rom, hvor man bare kan se igjennom veggen fra innsiden. De bytter ut banene på serveren etterhvert, så det blir nye hemmelige rom å oppdage.

     

    Da jeg spilte rett istad så var det to karer på samme lag som satt og campet på hver sin side av banen. Disse karene har god aim, men jeg mister respekten for dem når de velger å spille på samme lag, holder seg på de beste campingplassene og aldri flytter på seg.

     

    Det var en kar som spilte der veldig mye for rundt ett års tid siden, som kalte seg casualty.cfg. Han var uvanlig flink, men også veldig lame, og ble bannet etterhvert.

     

    Det er litt vanskelig for meg å forklare hva jeg mener med kjip. Det er en følelse jeg vanligvis danner meg ganske raskt av motspillerne. Jeg kan på en måte merke litt hvordan de er som person, og hva som er motivasjonen deres for å spille (Jeg kan merke om de spiller sportslig og for å ha det gøy, eller om de spiller kun for å få best mulig statistikk ved hjelp av alle mulige midler).

    Det hender jeg møter spillere som jeg liker veldig godt (dette gjelder alle servere), mens andre igjen kan provosere meg. Jeg respekterer folk som vinner over meg fordi de er bedre spillere, men når folk tyr til mer skitne taktikker for å vinne, kan jeg bli litt provosert.

     

    Er det andre som har spilt på LTK clan server 3 eller som har hatt opplevelser med kjipe spillere?

     

    Edit: Jeg endret til en mer passende tittel.

  5. Det er fort gjort å misforstå, så det går bra :).

     

    Jeg tror hovedgrunnen til at folk spiller så rart i dmc er at våpnene ikke gjør like mye skade som i de andre mod'ene. De farligste våpnene er mest effektive på kort avstand, og dermed er det ikke nødvendig å være så oppmerksom som hvis man måtte passe seg for snipere.

     

    Edit: Den videoen med Garpy er helt sinnsyk. Han er en half-life-gud.

     

    Jeg spilte mot noen karer fra "Killer Rabbits"-klanen for lenge siden. Det var ekstremt. Jeg mener de var ranket som den beste hl-klanen i verden på den tiden.

  6. Mr. Fiskum:

     

    Jeg tror du har blandet deathmatch classic til half-life 1 sammen med half-life 2 deathmatch. Jeg burde ha poengtert i den første posten at deathmatch classic er en remake av quake, i spillemotoren til half-life 1 (men du så jo ut til å ha fått med deg det?).

     

    De er ikke n00bs i denne mod'en, men de har en bevegelsesmåte som ikke vil være vellykket i andre mod'er.

     

    Hadde våpenutvalget vært annerledes så hadde de jo tilpasset spillestilen sin, og vært mer oppmerksomme på omgivelsene sine, for magnumen og crossbowen er kraftige avstandsvåpen.

     

    Jeg er ikke så veldig god i quake 1 eller deathmatch classic, men jeg er svært erfaren i valve (half-life 1 deathmatch) og counter-strike, og ganske erfaren i half-life 2 deathmatch.

     

    Du ble kanskje frustrert fordi du misforsto hvilken mod det var snakk om. Jeg synes det er frustrerende at disse spillerne gjør det så bra, når de har en spillestil som ville vært svak i andre mod'er.

  7. Jeg har spilt half-life og de mest populære mod'ene ganske mye.

     

    Nå tok jeg nylig og spilte litt deathmatch classic igjen, og så merket jeg noe jeg tenkte over for en del år siden, som jeg synes er svært merkelig.

     

    Det er noen spillere der som treffer veldig godt og har god taktikk, men som beveger seg ganske rart. Jeg er vant til å spille counter-strike og half-life deathmatch (valve), og der trenger man vanligvis å kikke rundt seg hele tiden for å oppdage fiender. Men i deatmatch classic er det noen spillere som gjør det svært godt, men når jeg oppdager dem så pleier de vanligvis å bare løpe mot et sted, uten å kikke bak seg eller til sidene.

     

    Hadde dette vært cs eller valve, så hadde jeg kunnet knerte dem ganske lett i denne situasjonen, men i denne mod'en gjør våpenutvalget det slik at det ikke er mulig. Jeg begynner å skyte på dem med et avstandsvåpen som treffer med en gang (i motsetning til et våpen hvor skuddene bruker tid på å nå fram), men de bryr seg ikke om det og bare løper videre. Det kan være fordi våpenet ikke gjør mye skade, men de gidder jo ikke å snu seg for å se hvor jeg er engang.

     

    Når jeg møter dem ansikt mot ansikt, og de har et bedre våpen, så beveger jeg meg sidelengs og hopper for å unngå skuddene deres, men de gidder ikke å gjøre noe særlig for å unngå skuddene fra mitt svakere våpen. De konsenterer seg om å treffe riktig, men beveger seg som noen jeg ville sett på som nybegynnere, hvis det hadde vært i en annen mod.

     

    Kanskje dette har noe å gjøre med at man tåler ganske mye når man har fullt liv i denne mod'en, men jeg kan ikke se for meg at disse karene gjør det bra i andre mod'er når de har den dårlige vanen med å løpe rundt som en tanks.

     

     

    Og nei, disse folkene er ikke boter, for de har ping.

     

     

    Er det flere enn meg som har bitt seg merke i dette?

     

    Det er kanskje ikke så mange som spiller dette spillet lenger, men jeg la merke til det samme for flere år siden også, da mod'en var ganske ny.

  8. Så da siden jeg hovedsaklig bruker pcent til å spille med kan jeg like greit kjøpe en singecore prosessor da?

     

    og skal se hva jeg finner på goooooooooooogle jeg :D

    7410103[/snapback]

     

    Hvis du tenker å spille nyere og framtidens spill, er det dobbeltkjerneprosessorer som gjelder. Dobbeltkjerneprosessorene er uansett lynraske til å spille alle eldre spill (det er jo helt nye prosessorer!). Jeg ville ikke ha kjøpt en enkeltkjerneprosessor, om jeg var deg.

    Du finner sikkert masse tråder og tester om hva som lønner seg å ha av enkeltkjerne eller dobbeltkjerne. Søk etter "single core vs dual core", f. eks.

    Jeg tok selv å søkte på dette nå, og artiklene jeg fant var litt gamle. De favoriserte enkeltkjerneprosessorer for spilling, men nå for tiden kjøper jo veldig mange Intel Core 2 Duo, og det er ikke tvil om at dobbeltkjerne er fremtiden. Men du kan jo se hva som lønner seg i forhold til prisen.

     

    skrivefeil er til for å rettes akkurat som regler er til for å brytes!

    7410103[/snapback]

     

    Det spørs hvilke regler man snakker om ;).

     

    Mvh., Saruronny.

     

    Edit: Jeg fant enda en skirveleif.

  9. Jeg prøvde, for ca. 4 år siden, noen billige håndkontrollere til PS2en min, men de var elendige! Jeg prøvde 2 forskjellige typer som jeg fant på www.gamesmix.com, men fikk vondt i hendene av knappene, en av kontrollene gikk ikke inn i porten før jeg fikk rettet opp en pin inni, og de analoge stikkene registrerte ikke bevegelsene ordentlig!

    Siden da har jeg ikke turt å kjøpe noe annet enn originale håndkontrollere til alle konsoller.

     

    Jeg vet ikke hvordan det er nå til dags, men du får nok hva du betaler for.

     

    Jeg husker også jeg hadde problemer med billige minnekort til Playstation 1. Det var kun Sonys originale minnekort, av dem jeg prøvde ut, som var stabile.

    Der er nok situasjonen litt annerledes i dag. Jeg vet om et uoriginalt minnekort til PS2 som har fått veldig god omtale (Max 16 / 32 / 64 MB PS2 Memory Card).

     

    For all del burde du søke etter omtaler av kontrollere før du kjøper dem!

     

    Mvh., Saruronny.

  10. 1. Jeg vet at en del brannmurer viser hvilke programmer som bruker internettlinjen. Jeg har nesten bare erfaring med Zonealarm, og der vises det hvilke programmer som bruker internett.

    Problemet med Zonealarm er at det er 4-5 bokser hvor programmene vises, og når de er fylt opp tror jeg den ikke viser eventuelle flere programmer som skulle begynne å bruke linjen... Den viser heller ikke hvor mye av linjen hvert program bruker, men bare hvor mye av linjen som brukes totalt.

     

    Jeg er sikker på at det burde finnes flere gode programmer som kan vise denne informasjonen bedre. Du kan prøve å søke etter "Internet Surveillance", "Internet Watcher", eller noe i den duren.

     

    2. Windows XP har noen programmer som bruker litt av linjen, men jeg tror dette er veldig minimalt, og burde ikke påvirke ditt valg av operativsystem. Jeg har ihvertfall ingen erfaring med at det kan merkes, og har aldri hørt noe sted om at folk har hatt problemer med at de får mindre linjekapasitet.

    Jeg vet ikke noe mer om dette emnet, men du kan prøve å søke på f. eks. "Windows XP internet connection usage" eller noe lignende.

     

    3. Jeg har hørt noe om at i programmer som ikke er optimalisert for dobbeltkjerne, kan enkeltkjerneprosessorer være raskere. Men de nyere prosessorene er de du burde satse på, og selv om dobbeltkjerneprosessorer har mindre Ghz pér kjerne, har de større cache, og det gjør dem veldig raske i forhold til enkeltkjerneprosessorer med tilsvarende Ghz. Og siden det er to kjerner, vil den samlede Ghz'en bli 3,6 Ghz, hvis hver kjerne er 1,8 Ghz (men som sagt må begge kjernene utnyttes i applikasjonen du bruker, for at kraften skal komme fram).

    Etter hva jeg ser, vil alle, som kjøper ny pc nå til dags, ha dobbeltkjerneprosessorer.

     

    Mvh., Saruronny.

     

    Edit: Jeg fant en skirveleif!

  11. Hvis du skal spille counter-strike veldig mye (1.6, ikke source), tror jeg det er sikrest å gå for et nvidia-kort.

     

    Half-life 1-motoren kjører best med opengl, som er nividias sterkeste side (direct3d er atis sterkeste side). Dessuten har nvidia-kortene, for en tid tilbake, vært kjent for å ha mindre problemer med half-life 1-motoren enn ati-kortene.

     

    Det begynner å bli en stund siden jeg hørte noe om denne diskusjonen, så jeg vet ikke helt om dette gjelder like mye idag og på de siste generasjonene med 3d-kort.

     

    Edit: leif

  12. Jeg har et GeForce 4 Ti4800 (et Ti4600 med AGP 8x), og det fungerer finfint i min agp 4x port.

     

    Jeg tror RDRam er skikkelig bra. Det var ivhertfall en god del raskere enn de første DDR-brikkene, men de hadde produksjonproblemer av et eller annet slag tror jeg, så de stoppet.

     

    gereral musa: Det heter foreløpig.

  13. Hovedkortet støtter en maksimum fsb, ja, men den kan overklokkes (hvis hovedkortet, minnet og prosessoren tåler / støtter det).

     

    Du kan øke multiplieren på cpuen, men jeg vet ikke så mye om hvordan det gjøres. Da må du ihvertfall ha en god nok cpu-kjøler.

     

    Malvado: Hvor finner du et så billig AMD 64-system? Det billigste jeg kunne finne fra prisguiden, nytt, var rundt 1750 kr (ASRock hovedkort og en AMD 64 3200+), og det er uten ram, cpu-kjøler og skjermkort.

     

    dehlen: Finner man de rette bruktselgerne, kan man få svinbillige og kraftige oppgraderinger. Du får selv vurdere om du eventuelt vil se etter et brukt AMD 64-system.

     

    Edit: Jeg la til noen småting.

  14. Ja, hvis minnet eller cpuen er på 266 mhz fsb, vil begge kjøre på den farten.

     

    Hovedkortet ditt støtter en maksimal fsb, som i ditt tilfelle er 333 mhz. Minnet er kraften bak fsben. Du kan sammenligne det med at hovedkorten er sjåføren (hjernen, som velger / tør å kjøre opp til en viss hastighet), mens minnet er bilen (kraften) (Jeg håper ikke dette blir for surrete av meg).

     

    Hovedkortet kan ikke kjøre en annen hastighet enn minnet, og egentlig er det minnet som er fsben (sammenligner man det med bilen, vil det si at egentlig er det bilen som er hastigheten. F. eks. 180 km/t... hehe).

     

    Hvor raskt cpuen kjører, avhenger av multiplieren og fsben. Hvis du kjøper en Athlon XP 2600+, som operer på 2,133 ghz ved 333 mhz fsb, vil den kjøre ca. 1,7 ghz ved 266 mhz fsb. Det tilsvarer en Athlon XP 2100+, og det er en del raskere enn din nåværende Athlon 1,4 ghz.

     

    Du mister altså rundt 400 mhz ved å ikke ha rask nok ram, men et kraftigere skjermkort er vel det som vil gi deg mest ytelse i forhold til nå.

     

    Det er jo en ganske liten investering du gjør uansett, så du kan bare droppe å kjøpe nytt minne. Du vil allikevel få en god del mer ytelse.

  15. Hovedkortet ditt trenger raskere ram enn PC2100 for å kjøre 333 mhz fsb (PC2700 eller høyere).

    Hastigheten til prosessoren avhenger av minnet og hva hovedkortet støtter. Det går ikke an at ram og cpu kjører med en høyere hastighet enn hovedkortet (hastigheten til minnet og hovedkortet, fsb, er en og samme sak).

     

    Du kan nøye deg med 512 mb ram til å begynne med, hvis du føler det blir en for stor investering. Kjører du spill i lav oppløsning, trengs det ikke like mye ram som ved høy oppløsning og fulle detaljer. Hvis du derimot skal spille de aller nyeste spillene, burde du kanskje gå for 1 gb ram. Sjekk minimumskravene for å være sikker.

  16. Jeg ville ha gjort som du foreslo selv; kjøpt brukt prosessor og skjermkort. Det er helt klart det som vil gi deg mest ytelse for pengene.

    Et Radeon 9800 Pro vil jo matche en Athlon XP 2600+ veldig bra, men jeg ville gjerne gått for et GeForce 6600GT, hvis det var mulig.

     

    Det kan hende du må oppgradere minnet ditt for å kjøre 333 mhz. Da blir det jo fort et litt dyrere prosjekt, men du kan jo finne det brukt også. Hvis ikke kjører det nok bare på 266 mhz.

    Uansett vil pc'en din bli betydelig raskere, selv med 266 mhz bus speed, og kan vare en stund til.

     

    Det er ingen grunn til å vente på at delene blir billigere heller, fordi såpass gamle deler som en Athlon XP 2600+ og et Radeon 9800 Pro, er jo billige nok som de er.

     

    Edit: La til en liten detalj.

×
×
  • Opprett ny...