Gå til innhold

BSP

Medlemmer
  • Innlegg

    173
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BSP

  1. Hei

     

    Var godt oppdatert for 2 år siden da filming med DSLR begynte å bli veldig bra. Men har ikke så god oversikt i jungelen lenger og lurte på om dere kunne hjelpe meg med valg av kamerautstyr til 6000 kr. Er mye spennende på systemkamerafronten.

     

    Skal brukes til å filme foredrag inne. Må ha nettadapterinngang så man kan filme flere foredrag etter hverandre.

     

    Dette er hva jeg trenger og jeg har sett på noen alternativer:

     

    Kamera (Samsung NX3000?)

    Mikrofon (Røde VideoMic Go)

    Stativ (Manfrotto til ca 1000kr ?)

    Minnekort (32GB)

     

    Ser dette greit ut, eller er det noe annet som er veldig bra for tiden?

     

    Trenger svar ganske fort da jeg må bestille de næremeste dagene.

     

    Takk så mye! :)

     

     

     

  2. Hvis du syntes maskinen ble treg med Ubuntu 12.10 så lurer jeg på hvilken harware du har.

    Jeg har en gammel bærbar(Dell 1720) som hadde windows Vista før, den er kjapp med 12.04 installert.

    Har også 12.04 på en Samsung Netbook med Intel Atom prosessor, går ikke like kjapt på den. Men det ble bedre enn med Windows 7 som var på den fra før.

     

    Gikk fra et oppsett med AMD AM2 2,2GHz to kjerner, 2GB RAM, gigabyte hovedkort med integrert skjermkort og samsung snurredisk til AMD 3,8GHz firekjerner, 8GB RAM, kasus hovdkort med integrert skjermkort og samsung ssd. Kan presisere at oppstarten er mye raskere nå, det samme med oppstart av programmer, men systemet oppfattes tregere i menyer og i bruk, og det er det som irriterer meg mest.

     

    Kan hende jeg forventet for mye punch av den nye hardwaren, men syntes jeg kan forvente litt også.

     

    En annen ting jeg har opplevd med 12.10 er at det er få valg i" kontrollpanel" mye mindre man kan endre på. Virket som mange menyer mangler.

     

    Debian ser spennende ut. litt som ubuntu med mindre stæsj.. Men raskere og mer mulighet til å tilpasse selv?

  3. Hei

     

    Oppgraderte nylig maskinen fra ubuntu 10.04 til 12.10. Som dere ser har jeg brukt ubuntu en god del år, men denne oppsettingen var utrolig skuffende! Maskinen fryser i et sett, har prøvd å venne meg til brukergrensesnittet, men det er for tregt toll at jeg syntes det er noe å rope hurra for. Syntes generelt at hele systemet for tregere en før som jeg har oppgradert hardwaren betraktelig.

     

    Det jeg nå luer på er om jeg rett og slett skal gå for en annen distro. Føler jeg kan en del basic i linux og har tross alt brukt det som eneste OS i 4 år. Så noe jeg kan lære mer av føler jeg meg klar for. Har lest men opp på Arch- linux og syntes filosofien deres høres fin ut. Spørsmålene mine er:

     

    1. Om noen andre hatt opplevd nyeste ubuntu som håpløs, teig og ustabil. Hva har en så god distro gjort?

     

    2. Hvordan vil en overgang til Arch være. Jeg ønsker meg et system som funker til det jeg driver med, og som kan være stabilt. Det er jo bleeding edge, vil det også si at man må fikse masse etter hver oppdatering? Og vil aftershot pro (tidligere bibble5) Fungere? veldig viktig program for meg? Noen andre ting jeg må tenke på, eller er det en god distro når jeg har først installert det?

     

    3. Eller er det noen andre anbefalte distribusjoner?

  4. Hei

     

    Er på utkikk etter et RAW konverteringsprogram som er raskt å jobbe med. Programmet bør også kunne organisere og bla i bildene mine. Støtte for tags er heller ikke å forrakte. Håper ikke dette går på bekostning av muligheten til å gjøre avanserte endringer.

     

    Har fra før brukt programmet UFRaw til linux, noe jeg opplevde som en treg fornøyelse. Har en liten mistanke om at jeg ikke vil finne noe i linux-sjangeren, så tar også imot forslag på windows fronten. Har noen et bro-tips på en laptop som egner seg til bilderedigering i studentklassen (5-7k) tas det også imot.

     

    Takker for alle svar!

  5. Hei

     

    Har sett at laserprosjektorer er veldig billig på ebay.

     

    vurederer derfor å kjøpe inn en slikk. Spørsmålet mitt er derfor: er det farlig med disse? Den vil bli brukt i et reativt lite rom. Modellen jeg har sett på er her:

     

    http://cgi.ebay.com/NEW-Four-Head-DJ-Laser-Light-DMX-Projector-210mW-DD-55-/140513700682?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20b744eb4a#ht_6184wt_1141

     

    Med Laser power: 25mW+25mW@532nm, 80mW+80mW@650nm, Double Green and Double Red DPSS laser. Total Laser power of 210mW

     

    Vil dette ødelegge øynene våre? Har lyst til å se i noen år fremover skjønner dere :)

     

    Eventuellt noen alternativer?

  6. onan: Jeg var ironisk ja:p På en måte. Har tatt masse fine bilder med kit-objektivet mitt, og er fullt klar over at det er fotografen som lager bildene, men følte jeg ikke fikk så mye av å lese denne artikkelen. Tror mange nybegynnere som ikke får det til i starten fort kan komme på de tankebanene jeg beskrev da jeg leste: at det kommer mer ann på utstyret enn fotogragen, men det er som knutert sa: det gjelde å fange øyeblikkene:)

     

     

    Ellers en helt OK artikkel :)

    • Liker 1
  7. Har et scenario her som jeg lurer på hva som kan bli billigste løsning:

     

    Har funnet et musikkanlegg på en svensk nettbuttikk til SEK 18 000,- (14 400 uten MOMS)

    (dvs 16084,8 NOK, 12867,84 NOK uten MOMS)

     

    Nettstedet frakter gratis til hele Norden.

     

    Hva vil billigste måte å få dette til Norge på?

     

    Takker og bukker for alle svar :D

  8. Hei alle kameravenner!

     

    Jeg har speilrefleks og er godt informert innenfor dette feltet. Siden jeg er fotointeressert spurte lillebroren min om hva slags kamera han skulle kjøpe før en tur til frankrike. Jeg innså at jeg ikke hadde peiling på kompaktkameraer, og at jeg var til lite hjelp. Derfor lurte jeg på om dere som har mer oversikt enn meg kan hjelpe.

    Kriteriene er enkle: billig. helst under 1000 kr. Siden prisen er det eneste så gjelder bang for bucks på det tekniske. Batterikapasitet og brukervennelighet er også pluss.

    Takk for svar og god sommer!

  9. Hei, dette haster litt folkens.

    Jeg har et scannet tekst-dokument som jeg må redigere på.

     

    Husker fra hardy heron at jeg bare kunne merke teksten på dokumentet (pdf) i dokumentvisningsprogrammet. Får altså ikke dette til i 10.04. finnes det et program som kan fikse dette?

    har prøvd http://www.free-ocr.com/, men den klarte ikke en tabell.

     

    Takker for raske svar!

     

    (nb. må få gjort det til imorgen :ermm: )

×
×
  • Opprett ny...