Gå til innhold

Dynasti

Medlemmer
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dynasti

  1. Kanskje forklarte meg litt dårlig, men det er kun data FRA VPN serveren til klienten(e) som er kryptert. Naturligvis må jo dataene til en løsning som trådstarter sier han har komme fra et modem fra la oss si Telenor.

    Det betyr at det kun er dataene mellom f.eks pcer på samme nett og NASen (VPN serveren) som er kryptert. Fra NASen ut til internett og inn fra internett er trafikken ikke kryptert.

    Så for trådstarter vil denne løsningen ikke gi noen beskyttelse, siden dataene inn og ut fra modemet er ukrypterte. (siden VPN serveren står innenfor modemet).

    For broren i dette tilfellet, vil hans data til og fra VPN serveren være kryptert. Så om han har eget modem, og så kobler seg på brorens NAS som da står på eget modem, vil dataene til og fra broren være krypterte. Så hans ISP vil ikke kunne se hva han surfer på/laster ned. Men for trådstarter så vil ISPen hans kunne følge med på alt da både han og broren surfer på/laster ned via NASen/VPN serveren siden den igjen er koblet til modemet til trådstarter og trafikken derfra inn og ut ikke er kryptert.

     

    Er vi mer på nett da?

     

    Konklusjonen er at broren i dette tilfellet er anonym, og skulle ha f.eks laste ned noe skikkelig ulovlig som barneporno eller lignende så er det trådstarter som blir tatt, for IPen til modemet hans er den IPen som har lastet ned det ulovlige materialet.

    Så er det kun hvis noen får tilgang til loggene på NASen (VPN serveren) de kan se at det faktisk var broren som lastet ned dette. Finnes ingen logger, er det trådstarter som må ta støyten.

     

    F.eks har jeg noen VPS servere i utlandet jeg bruker som OpenVPN servere. Trygt? Nei..er mer for å ha tilgang til f.eks Netflix USA osv. I tillegg kan det jo være at de jeg leier hos ikke er så nøye på klager fra filmbransjen f.eks om jeg laster ned en film eller to.

    Hvordan kan leverandøren få en klage, du bruker jo OpenVPN, med god kryptering, skulle jo ikke kunne bli tatt da???

     

    Jo, for også her er problemet det at, ja alt som blir overført fra/til mitt modem fra/til OpenVPN serveren min i utlandet er kryptert. Umulig for noen å se hva som går fra serveren min og hjem til meg. Men om noen vet at den aktuelle serveren er min, er det bare å overvåke hva som går ut og inn fra selve serveren, så vet de også hva som går ut og inn hos meg, siden alt fra/til serveren og ut på selve internett er helt ukryptert. Men i dette tilfelle ville ISPen min ikke kunne se hva jeg surfer/laster ned. Men ISP2, altså leverandør av serveren, kan se alt jeg gjør. Ser dere forskjellen?

     

    Bruker man kommersielle VPN leverandører, deler man kanskje server med tusenvis av andre. Ja myndigheter osv kan se hva som går inn og ut fra VPN serveren. Men med tusenvis av brukere, og all trafikk fra serveren og ut til klientene er kryptert, er det kun VPN leverandøren som kan koble de ulike IPene sammen med VPN ipene som igjen kan kobles med hva den aktuelle IPen lastet ned/opp.

    Så har de ingen logger, så er det helt umulig for noen som helst å kunne finne ut hva nøyaktig du lastet ned/opp fra serveren.

    Men myndigheter/ISP til serveren kan fint se alt som går ut og inn fra serveren, men som sagt, kan ikke koble det opp til en bruker, og derfor helt unyttig informasjon.

     

    Tusen takk for svar! Jeg har vært borte i en god stund(som dere kanskje ser). Jeg leier en OpenVPN service fra en svensk firma, så jeg kan vel kanskje høre med de om de har mulighet om å ordne en routing så vi 2 kan kommunisere? 

     

    Takk på forhånd!

  2. Poden hadde ett tilsvarende problem med sin PC. Mistenkte virus.

    Prøvde først å sette PCen tilbake til ett tidligere restore point, det fikset ikke problemet.

    Måtte krype til korset og ta i bruk ISO fila og kjøre restore på C-disken. PCen har nå fungert fint i 2 døgn, så det fikset problemet.

     

    Dersom du ikke har en ISO fil av C-disken, så kan du installere OS på nytt. Det tar en kveld, men dersom det fikser problemet, så slipper du å kjøpe ny hardware.

     

    mvh

    gkja

     

    Takk for svar. Jeg har reinstallert OS'et 2 ganger, så virus er det definitivt ikke. Er 100% sikker på at det er hardware feil. Har nå endelig fått tak i en PSU jeg kan låne, for å teste. Blir spennende å se hva som er feilen :)

  3. 1366 socket forsvant 2010/2011.

    Skal du få tak i nytt s1366 hovedkort må du kjøpe brukt ( om du finner det ).

    Prøv å få lånt en psu for å se om ustabilitet er knyttet til din chieftec (noe jeg mistenker)

     

    Funnet ut noe merkelig nå. Kjørte stresstest i over 3 timer med Prime95, uten problemer. Så snart jeg begynte å bruke PC'n, bla igjennom noen mapper osv, så slår den seg av. Jeg prøvde nettop også å spille , uten å gjøre noe annet, det gikk helt fint. Virker ut som når jeg åpner noen nettsider, mapper osv. så slår PC'n seg av.

     

    Virker ut som det er HK'et som fusker. Hva syntes dere?

  4. I dag, når jeg slo på PC'n så surfet jeg litt på nettet, så slo PC'n seg helt av, akkurat som det var en strømbrudd. Etter noen sekunder så starter den seg opp igjen av seg selv, så skjer det samme om igjen.

     

    Hva trur du dere er feilen, PSU eller HK? Har nylig fikset fattern sin PC, som hadde ca. samme problem, også viste det seg til å være HK som var defekt.

     

    HK: Asus P6X58D-E

    PSU: Chieftec Super Series 650W

     

    PC'n har fugert helt utmerket i flere år, helt til idag.

     

    Verken skjermkort eller CPU blir varm, har reinstallert OS, så jeg er helt sikker på at det er HW relatert.

     

    Takk på forhånd!

  5. Ja beklager. Var litt hast men nå ska jeg ta tid til det. :)

     

    Hva jeg er ute etter er en liten håndholdt filmkamera som jeg kan filme min helikopter på distanse.

    Så kan jeg sette kameraet på en tripod, så filme meg selv når jeg spiller på gitar.

     

    Her er en kamera jeg har sett på: http://www.komplett....aspx?sku=744443

    Hva syntes dere om denne?

    Har flere engelske reviews om denne å alt ser ganske OK ut, men 1 ting som gjør meg litt usikker er at 1 review mener at autofocusen er ikke så veldig bra på den, dette er noe jeg vil trenge når jeg filmer helikopteret mitt i lufta som beveger seg ganske fort, eller tar jeg feil?

     

    Men ser også at den ikke kan ta inn extern mic, er det normalt at sånne småe håndholdte kameraer kan ta inn extern mic?

     

    Har en eksempel video her: http://www.youtube.com/watch?v=QR18SvZ98e4&feature=youtu.be

    Spoler du midt i filmen så ser dere hva jeg mener.

     

     

    Tusen takk for hjelpa! :)

  6. Hei allesammen!

     

    Skal nå meg mitt første filmkamera som skal brukes primært til gitar spilling og RC helikopter flyging.

     

    Er veldig uerfaren når det kommer til dette så trenger litt hjelp.

     

    Når det kommer til gitar spilling så vil jeg gjerne ha en kamera med:

    • God intern mic (Vet at de har ikke generelt god intern mic)
    • Ha muligheten til å koble til extern mic?(Vet ikke om det finnes)
    • Kanshe ha en fjernkontroll(er ikke must men godt å ha).

    RC helikopter flyging:

    • Tåle raske bevegelser
    • Ha en ganske god autofocus
    • Tåle litt sol osv? :D

    Skjønner at det ikke finnes en kamera som fyller alle min krav men iallefall noen av de.

     

    Tusen takk i forhånd!

  7. Takk for svar BlackH! :)

     

    Er ikke kun support, har en del drift-oppgaver også. Mine lønns forventninger er ganske reale også da, forventet en del mer enn jeg fikk på statoil forran kassa. Jeg syntes det bare er litt drøyt når de gir meg så å si ufaglært lønn.

     

    Min nåværende lønn er lønnstrinn 19. <--

     

    Som sakt, alle mine IT kollegaer mener også at jeg bør ha en god del mer enn det jeg får. Men om dere virkelig mener at de har gitt meg korrekt lønnstrinn så får det vel bare være, så får jeg bare stå på å få litt jobb erfaring.

  8. Greia er jo at de vil virkelig slite med å finne noen som kan erstatte meg for øyeblikket. Å prate på samisk og skrive samisk flytende er ett krav for oss og jeg kan begge deler.

    Samiske IT-konsulenter vokser ikke på trer. :p Alle mine IT kollegaer mener også at jeg har fått tilbydt altfor lite lønn i forhold til det jeg kan og gjør.

     

    Jeg syntes jeg gjør mer drift jobb enn support, så jeg vil si at de har sotte meg i en feil stilling også.

     

    Vet ikke om jeg vil slite å finne ett nytt jobb, men som jeg har fått informert at det ikke er så veldig vanskelig å finne meg en skikkelig IT jobb her i finnmark.

     

    Takk for svar! :)

  9. 400k+ lønn hadde vært flotters.

     

    Ja, er enig at det jeg gjør er ganske enkelt og noe er mindre enkelt. Nenver ikke alle oppgavene her heller da, men de er ikke så avanserte de heller. Ang. programvaren så fikk jeg ett mail fra de at installeringen av programvaren gikk fort og smertefritt, "tokk bare 2 timer via webex og litt erfaring med programvaren". hehe.

     

    Er ikke hélt ufornøyd med lønnen men er litt nyskjerrig om det fortsatt er litt lite. Men å få jobb i gjennom staten kan man jo bare forvente piss lønn uansett, om jeg har fått det med meg riktig.

     

    Men det er vel kanskje smart å stå her en liten stund så gå videre til ett privat bedrift ettervært.(?)

  10. Takk for svar! :)

     

    Ang. ansvar så har jeg mer enn jeg forventet. Skal snart migrere fra exchange 07 til 2010 og jeg er den eneste som har gjort det å vet hvordan det skal gjøres riktig.

     

    De gir meg litt jobb som f.eks lage nye GPO's, få opp en IIS nettside som vi har kjøpt får ikke så lenge siden(Ingen har så særlig mye IIS kunnskaper heller), flere vanlig server oppgaver og nå nettop har jeg fått ansvar over ett programvare som skal kjøpes som koster en GOD del. Alle IT-konsulentene her jobber med support inkl. meg.

     

    Jeg sammenlignet lønna mi med min forige jobb som va Statoil, så derfor tar jeg det opp her.

    Kan si at lønna mi ligger under 300 i året iallefall.

     

     

    Takk i forhånd.

  11. Hei.

     

    Jeg er en sertifisert Microsoft IT Professional og Enterprise Administrator med over 8 microsoft server og flere sertifikater.

    Lurer på om høyskole IT-utdanning er mer 'verdifull' enn Sertifisert IT-spesialist?

     

    Har nå fått min første jobb som IT-konsulent gjennom staten(Samisk Høyskole) å syns min lønn er ganske lav.

     

    Hva kan dere tippe jeg får i året med min nåværende jobb? Vet ikke om jeg skal være fornøyf med min nåværende lønn som de har tilbydt eller skal jeg gjøre noe med saken.

  12. Va litt overdrevent pris på forsterkerne du linker. man kjøper ikke ett forsterker som er dyrere enn gitarn selv :p

     

    Sitter man bare hjemme å spiller på gitarn så holder en 1500-2000,- forsterker lett. Har selv en Gibson LP til 14000 å solid state 15w forsterker til 2000,- for at jeg spiller bare hjemme.

     

    Men squiern va ett bra anbefaling i forhold til din musikksmak. :)

    Første squiern min som har nå stått i kroken i 1 år uberørt er enda i tune.

  13. Er vel ikke bare Pioneer DVR-218L som kan kopiere?

     

    neida, du kan også bruke hvilken som helst dvd brenner.

    Jeg tenkte bare kvalitet jeg :)

     

    denne bør gi et bra resultat: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=573264

     

    Ah ok. Er glad i kvalitet men ville bare bekrefte at det ikke er bare pioneer som kan kopiere. :)

     

    Mulig å gi meg en oversiktelig / simpel forklaring på hvordan flashinga skal gjennomføres?

    Kanskje en liste over softwares. :)

     

     

    Tusen takk!

×
×
  • Opprett ny...