Gå til innhold

Ninjimi

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ninjimi

  1. Jeg er førsteårsstudent ved NTNU, og har til nå hatt et fag med webkoding som jeg synes var veldig gøy. Her lærte vi Html, Css, littegrann Javascript. Dette semesteret skal jeg ha et fag som heter front-end webutvikling og da skal vi hovedsakelig lære mer om Javascript. Jeg kunne tenkt å bruke fritiden på å lage nettsider og kanskje ha noen prosjekter på siden. Jeg kan per i dag lage ganske enkle, responsive sider men har myye å lære. 

    Vi har brukt skolens server for å laste opp sidene vi har laget. Det jeg lurer på, hvis jeg f.eks skulle laget en enkel nettside for noen jeg kjenner som har en liten bedrift, hva er den beste måten å gå frem? Mtp hosting og alt det der. Er det slik at de fleste bruke Wordpress nå? Jeg ønsker jo å kode selv og lære mer om dette, så sidene jeg lager kan bli mer kompliserte etterhvert. Men usikker på hva som er den beste fremgangsmåten hvis man f.eks skal ta små freelance prosjekter på siden av studier. 

  2. De har ett anerkjent miljø der. I tillegg har arbeidsmarkedet stor etterspørsel etter interaksjonsdesignere, spesielt etter ulike forskrifter har begynt å gi bøter for å ikke ha brukervennlige brukergrensesnitt.

    Er det større etterspørsel for interaksjonsdesignere enn webutviklere? Tenker endel på hva som er smartest valg i forhold til sikker jobb og grei lønn

  3. Arbeidsmarkedet for utviklere er svært godt, og som en konsekvens er det også behov for interaksjonsdesignere. Hovedspørsmålet er egentlig hva du vil drive med: Vil du jobbe tett på brukerne med å kartlegge behov og designe hvordan nettsider skal se ut og fungere, eller vil du være den som bringer konseptene til liv? På mindre prosjekter er det også svært attraktivt med folk som kan gjøre begge deler. Markedet er som sagt godt, så du har en del frihet til å velge den veien som passer deg best.

    Tror du arbeidsmarkedet er godt innen utvikling som ikke er den mest avanserte kodingen og? Ser ut som webutvikling studiet er mest HTML, CSS, Javascript. Spørs om det er nok? Vet jo at feks dataingeniørene gjerne kan dette, i tillegg til mye annet. Har bare fått inntrykk av at det gjerne ikke er teknisk nok, vet ikke helt hvor hard konkurransen er mellom jobbene  :huh:

  4. Hei.

     

    Vurderer å søke på enten webutvikling eller interaksjonsdesign på NTNU i Gjøvik, men lurer litt på hvordan det er med arbeidsmuligheter og om noen har erfaringer. Er blitt 26 så ønsker en bachelor som sikrer meg en jobb etterpå med grei lønn Synes begge studiene virker veldig spennende da, har vært en del borti Html og Css tidligere og liker å være kreativ. Synes forsåvidt webutvikling virker kjekkest da.

×
×
  • Opprett ny...