Gå til innhold

vesleengen

Medlemmer
  • Innlegg

    6 958
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av vesleengen

  1. De fleste stillinger har et utdannelseskrav, men svært mange av disse har også bisetningen " Lang og relevant erfaring kan eventuelt erstatte kravet til utdannelse"

     

    Hva legger man egentlig i dette? Kan 3 års jobb i bransjen dekke for en 3årig bachelorgrad?

    Er det slik at det virkelig ikke skal lønne seg å ta en høyskolegrad og istedenfor hoppe på en karriere innen bransjen man ønsker å jobbe i?

     

    Hva mener dere der ute?

    • Liker 3
  2.  

    Etter en stund er det faktisk ganske enkelt å høre forskjell på vanlig 128 kbps mp2 layer2 og AAC i samme bitrate. AAC låter friskere, mer åpent, og de kunstige lyd-bivirkningene man klarer å tvinge mp3 til å avsløre er ikke like hørbare i AAC. Faktisk er 128 kbps AAC vel så godt som mp2 192 kbps.

     

    DAB kommer til å bli sendt ut i AAC 96 kbps SBR, og det signalet er ganske enkelt å skille fra referansen. Det er en slags avmatting av lyden i toppen og gnisten i lyden blir borte. Det er ikke helt dit vi vil når det gjelder kvalitet, men det er sannsynligvis «godt nok» for de enhetene som skal avspille DAB.

    https://www.dinside.no/data/er-dab-virkelig-darligere-enn-fm/63959191

     

     

    Kanaler i Norge :-/

    https://no.m.wikipedia.org/wiki/DAB_i_Norge

    Vises til radio.no for oppdatert liste men finner ingen. Skal det ties ned hvilken båndbredde ulike aktører er tildelt av dab mafiaen NRK og P4.

     

    6736970_C_C356_4381_9168_0385_D757213_F.

    Har ikke hatt under 192kbit/s på sikkert 16-18 år på noe format jeg har brukt. Ikke rart DAB føres ut som skit. Musikkanaler ned i 48kbit/s...

    • Liker 1
  3. Betalte 10k for en ideapad med 8550u og mx150 for noen måneder siden. Men må jo si det at det grafikkortet er FRYKTELIG svakt. Er snakk om rocket league i 720p...

     

    Spiller selv RL i 1080p medium med over 60fps med 8250 i5 og mx150.  Merket store forskjeller mellom driverne fra nvidia så oppdater om du ikke alt har gjort det. Merket også at mange spill, spesielt indie titler ikke automatisk aktiverte mx150 kortet. Måtte force nvidia kontrollpanelet til å benytte dedikerte kortet for å få det til å virke.

  4.  

    Kjøpte selv Vivobook s14 istedenfor Zenbook.

     

    Det var rett og slett ikke verdt over 5000kr ekstra for under 200gr mindre vekt, en i7 vs i5, og litt større SSD og en brikke med RAM jeg kan sette i dagen jeg trenger det. Ellers er maskinene nesten identiske.

     

    Hvordan er viften? Allergisk mot viftestøy til daglig bruk (greit om man spiller)

     

    Dessverre litt for aktiv til tider. Langt ifra verste jeg har vært borti, men den er merkbar i løpet av dagen. Eneste utenom vifta jeg ikke er så fornøyd med er et svakt 480p webcam og alt for dårlig nettverkskort (kommer nok til å bytte denne med ett fra Intel)

    Asus har skrevet i noen poster at de skal komme med BIOS update som skal fikse vifta og noe mer men dette er allerede snart 6mnd siden uten at noe har skjedd.

    • Liker 1
  5. Byttet ut to 24" BenQ som dro på åra med en Dell U3417 senvåren 2017. Oppgraderte samtidig til et GTX1070. Hele pakka kom på 12K (8 for skjermen og 4 for grafikken) Den gang var det ingen alternativer i dette formatet med mindre man ville ha vesentlig dårligere skjerm med tanke på lavere oppløsning, byggekvalitet og tilkoblinger, eller betale 4-5 tusen ekstra for å få 100Hz panel med Acer eller Asus sine gaming modeller. Mye har skjedd på under ett år med 21:9 formatet.

    Angrer ikke et sekund på overgangen og har ikke hatt et eneste problem.

  6. Jeg har litt problem med å skjønne hvem som har bruk for MX150. Grafikkytelsen er halvparten av GTX 1050 Ti, eller under en tredel av 1060.

    Muligst er den nok til veldig enkel bilderedigering, men vil ikke være brukbar til videoredigering eller vanlige moderne spill, og jeg tror de fleste andre ville vært fornøyde med integrert grafikk.

     

    Har en Asus Vivobook S med MX150. Den er perfekt som en mellomting for LANparty spill. Har ingen problemer med spill som CSGO, AoE2HD, TF2 LoL mm. Skyrim og andre større titler fungerer også fint i 1080p low/med settings. Dette er spill som intel integrert generelt vil slite litt med. Dermed er det mulig å få en laptop som kan spille litt uten å gå for større og mer bulkete maskiner med GTX1050 som fort vil bikke 2.2-2.5KG mot Asusen på sine 1.4kg

    • Liker 1
  7. Noen som kan komme med tips på en god men ikke for dyr LED arbeidslampe som har eller har mulighet for stativ? Typ maks 1500kr. Må kunne brukes ute som inne. Tenker det hadde blitt en knall julegave til far som alltid klager på at han brenner av seg håret hver gang han går forbi 500W hallogenlampa når han driver med noe.

  8. Skal denne prissammenligningen ha noen effekt så burde TEK gjøre følgende:

     

    1. Diskvalifisere alle som ikke driver fra Norge (ser på deg Pixmania)

    2. Ha minst 70% av varene det sjekket mot slik at man ungår at butikker med bare 10-12 varer havner så høyt på lista

    3. Ta med kundeanmeldelser som en del av kåringen (lav score gir mye trekk)

    4. Ta med fraktkostnader i forskjellige klasser (brev, litenpakke, storpakke, pall)

    5. Diskvalifisere butikkene som er kunstig overpriset som ExpressPC.no OL.

×
×
  • Opprett ny...