Gå til innhold

Shtian

Medlemmer
  • Innlegg

    168
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Shtian

  1. Hei

     

    Skal opp til muntlig eksamen i historie i morgen og kompetansemålet jeg skal dekke er:

     

    "Gjør rede for hovedtrekk ved den industrielle revolusjon og undersøke hvilken betydning den fikk for næringsutvikling og sosiale forhold i det norske samfunnet"

     

    Til dette kompetansemålet har jeg valgt følgende problemstilling:

     

    Hva var forutsetningene for den industrielle revolusjon i England og for industrialiseringen av Norge? Hvilken betydning hadde den industrielle revolusjon for næringslivet og for de sosiale forholdene i Norge?

     

    Det jeg trenger nå er noen forslag til hva jeg burde inkludere i en slik oppgave

  2. Hvis meningen med denne tråden er å be om tips angående dine rettigheter på et juridisk nivå er det fint om dette blir presisert på en bedre måte i førsteposten. Er det derimot meningen å ta opp debatten rundt politiet, hvordan de opererer osv. så send meg en PM så skal jeg flytte den til en mer egnet kategori :)

     

    Du må gjerne flytte emnet hvis du føler det passer bedre et annet sted, hadde vært fint å vite hvilke rettigheter jeg har, selv om politiet burde fikse dette istedenfor at jeg må gå til sak. Hovedpoenget ved innlegget var i hovedsak å høre andres tanker og meninger om det som skjedde, det gikk fint med meg, men det kunne fort gått mye verre og da tenker jeg også på andre mennesker som kan bli utsatt for lignende og kanskje ikke komme like heldig ut av det.

  3. For omlag et år siden kjørte jeg noen kamerater på fest og ble stående utenfor sammen med noen andre kompiser og pratet da tre eldre, berusede karer kom løpende ut fra festen, helt uprovosert, og gikk løs på meg og påførte meg både slag, spark i mage og ansikt og hjernerystelse så jeg besvimte. Etter at saken ble politianmeldt ble jeg kjørt av en kompis til legevakten hvor jeg måtte betale 220kr for en sjekk. Politiet hadde navn på de som utøvde volden mot meg og omlag 30 vitner, men siden har jeg ikke hørt noe fra de, selv om jeg leverte anmeldelsen sammen med kvittering fra legevakten til politiet.

     

    Er det ikke galt at det skal koste meg som voldsoffer 220kr å bli banket opp, mens gjerningsmennene går fri? Hva skjer med politiet i dette landet?

  4. Heisann. Jeg har en Opel Vectra B 96 modell hvor varmeapparatet nekter å gi fra seg noe annet enn kaldluft. Jeg byttet termostat senest i dag, men det gå ingen resultater. Noen som har noen forslag til hva som kan være galt? Går mot en kald vinter hvis jeg ikke får fikset det :)

  5. Før du kan ta den praktiske førerprøven må du bestå teoriprøven ved en trafikkstasjon. Du må være 17 ½ år før du kan avlegge teoriprøven for førerkort klasse B.

     

    Teoriprøven består av 45 spørsmål til forskjellige tegninger av trafikksituasjoner. Hvert spørsmål har bare ett riktig svar, og det er tre til fem mulige alternativer å velge mellom. Alle trafikkstasjoner i Norge tilbyr denne prøven som en elektronisk test på skjerm. I enkelte tilfeller kan denne gjennomføres muntlig og/eller med tolk, for eksempel ved lese-/skrivevansker eller store språkproblemer.

     

    Bestått teoriprøve er gyldig i tre år. Hvis du stryker på teoriprøven må du vente to uker før du kan prøve på nytt.

     

    http://www.tryggtrafikk.no/?module=Article...licShow;ID=1262

     

    :)

  6. Opptøyene er ikke gått for noe, men folk som er så provosert(med go grunn) tenker ikke rasjonelt. Klart det er ikke smart av de, men hva ville du gjort?

    Hvordan hadde du reagert? Hvis du ikke allerede har reagert! Bombingen av Gaza må stoppes.

     

    Hadde ihvertfall vurdert å tenke igjennom hva jeg gjør før jeg går ut og utfører idiotiske voldelige handlinger mot et uskyldig land og dets innbyggere.

  7. Jeg regner med at palestinakomiteen kommer og jobber litt på dugnad for å rydde opp etter rotet sitt i dag!?

     

    Synes nå disse verstingdemonstrantene som ble pågrepet kan få lov til å erstatte og reparere ødeleggelsene og så bli sendt med neste tog ut av Norge. Har ikke noe imot fredelige palestinatilhengere, men de som oppfører seg sånn kan pelle seg på hue og ræva ut.

  8. Godt at de "uskyldige" palestinerne som får oppholde seg i Norge kan få demonstere mot angrep på sivile ved å angripe sivile i Norge. Virkelig godt gjennomtenkt. Får mindre og mindre sympati for disse forbanna flatpanna idiotene.

     

    skjerp deg a, det er helt logisk at slikt skjer i en sånn situasjon

     

    snu det på hodet og at du er en av de som flyktet fra norge, og noen angriper norge med 500:1 styrke

     

    Hvor er logikken i å gjøre hærverk og angripe sivile for å få fram et poeng? Det eneste de får ut av dette er flere israel-tilhengere.

  9. Gjorde akkurat det samme for en liten stund siden, og ja, det er mye skader egentlig :p Jeg hadde spilt 4 sesonger, to med Enga og to med Barcelona og kom til slutt til VM med Norge. I semifinalen ble Moa skada og tatt ut av kampen og jeg måtte stå over finalen som Norge selvfølgelig tapte 2-1. Litt irriterende med alle skadene ja :p

  10. Skaffa meg nettopp ny TV, en LG 42-PX3-RV. Er amatør på kabeloppsett og sånn, men klarte å hooke opp Xbox 360'en. Fant ut at jeg da hadde Xbox på (Rød, hvit & gul) og en kanal som het Component (rød, grønn & blå). Har skjønt såpass at rød, grønn og blå gir sinnsykt bra bilde, men ikke noe lyd. Dette er sinnsykt irriterende siden det er digg å spille på component pågrunn av grafikken, men det er ikke lyd. Er det mulighet for å skaffe lyd til Component-kanalen?

  11. Vet ikke om det er andre som har irritert seg over dette, men jeg spilt et par timer med Fifa 09 nå og det har hendt flere ganger nå at jeg blir grovt takla, sklitakling bakfra rett i beina, inne i både 16-meter og 5-meter hvor da begge tilfeller endte med gult kort og straffe. Jeg har spilt til sammen 187 kamper nå, og aldri opplevd et direkte rødt kort!

     

    Er det noen andre som har opplevd å irritere seg over det samme?

  12. Men kan andre bekrefte lengda på Fable 2? Er det verkeleg så kort? Er eigentleg mest bekymra for RPG spela, der multiplayer del er meir utenkjeleg.

     

    Som mange andre RPG-spill så kommer det ann på hvor mye du gjør ut av det. Det er sinnsykt mange sidequests som kan gjøres i tillegg til main-questen, men hvis du rusher på med mainquesten så er du ferdig relativt fort. Det virket som Lionhead hadde litt dårlig tid på slutten, men ellers et jævlig bra spill. Husk at man kan være både god og ond da, noe som gir mulighet for å spille gjennom to ganger uten at det blir altfor mye likt. :)

×
×
  • Opprett ny...