Gå til innhold

Hawk_AA

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hawk_AA

  1. Hei,

     

    Leste artikkelen på spillverket.no over flashspill. Prøvde Auditorium, og ble helt frelst. Noen andre som har brukt de 70kr'ene på spillet? Tror jeg trenger hjelp med en bane.

     

    For de som lurer på om det er verdt å kjøpe: Kommer an på om du liker det eller ikke. Musikken er jo helt konge, og man blir avslappet. Nye elementer dukker opp som gjør det mye mer interessant og vanskelig. Personlig synes jeg noen ganger det kan bli litt mye tilfeldigheter som løser brettene, andre ganger litt vanskelig. Lagringsfunksjon med skipping fungerer helt perfekt.

     

    Få høre hva dere synes!

     

    Noen lenker:

    Selve spillet

    Artikkelen fra spillverket.no

  2. Min mening:

     

    www.tek.no/hvaskaljeghete

    www.tek.no/audiovisuelt

     

    Slike adresser er flotte, men synes de hadde vært enda bedre om det hadde vært slik:

     

    www.hvaskaljeghete.tek.no

    www.audiovisuelt.tek.no

     

    Problemet ligger i at de nye sidene som blir laget, eller allerede eksisterer for den del, blir prakket på et rart navn vi egentlig ikke kjenner (tek.no). Derfor kan eget domene også være fint. Til navneforslag har jeg følgende:

     

    Aspill.no

     

    akam.no og amobil.no er forkortelser jeg egentlig aldri har forstått, men det har bare blitt sånn. Hva med amotor.no? (Var ikke dette, om det ikke fortsatt er, en del av nettverket?). Å knytte a'er til de ulike sidene er i mine øyne bedre enn å knytte dem gjennom tek.no.

     

    Og for guds skyld! Ikke la forsiden være artikler med intet annet enn overskrifter som tek.no og audiovisuelt. Det ser helt tragisk ut uten en liten ingress/brødtekst som forteller om saken, og dette er grunnen til at jeg ikke benytter meg av disse sidene. (Sært, hva? :new_woot: )

     

    Ellers lykke til! Dere må få dere eget TV-program :D

    Hawk

  3. Hmm

     

    Flash laster du ned fra adobe sin side. Til Opera vil jeg anbefalle versjon 10 Beta 2. Lastes ned fra labs.adobe.com ?

     

    følg instruksjonene som følger.

     

    Flashplayer-pluginen fra adobe sine sider vil bare installere hos firefox, selv om den ikke eksisterer. Finn ut hvor libflashplayer.so havner, kopier denne inn i opera's plugin-mappe og installer den fra nettleseren.

  4. Hei,

     

    Linux Mint er en variant av Ubuntu Linux, og det skal ikke så mye jobb til for å få en ubuntu-distro til å se ut som Mint.

     

    Om du fortsatt sliter med den visuelle installeren, kan du gå hit:

     

    http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

     

    og krysse av for alternate cd. Dette er en tekstbasert installer som er lett å forstå seg på. Kjenner flere som bare bruker denne i stedet for live-cd.

     

    Hawk

  5. Hei,

     

    Etter å indirekte ha blitt omtalt som evangelistisk, misjonær og ubrukelig i disse postene:

     

    desverre vil linux bli mer populært.

     

    husk at popularitet medfører tilhengerskarer som ikke er noe særlig. se f.eks på ubuntu, hele communitien er fin, men den er jo full av evangelistiske idioter som på død og liv skal misjonere.

     

    tja, er vanskelig å utdype det. problemet er jo at forholdet signal/støy blir mye større, mange som tror de vet mye, uten å ha reell kunnskap. mange som prøver å konvertere folk - har du noensinne fått en misjonær fra diverse snevre kirkesamfunn på døren? det kan bli plagsomt, avhengig av personen de sender ut. samme gjelder med linux, misjonærer som vil ha folk til å bruke det kan bli veldig plagsomme. og der igjen har man problemet med popularitet, flere folk som potensiellt kan uttale seg, prøve å hjelpe, eller regelrett trykke sin distro ned i strupen på intetanende offer

     

    det som mange lovpriser ubuntu-communitien for er forumene. de er ubrukelige, siden de er oversvømt av folk som tror mye, og har lite peiling. se f.eks vg debatt sammenlignet med diskusjon.no, flere vanlige folk, flere ignorante idioter. noe av problemet er nybegynnerguidene skrevet av nybegynnere - "gjør denne kommandoen, så denne, og ja, kansje denne så ordner alt seg."

     

    så bestemte jeg meg for å prøve arch linux. Jeg har lenge vært fornøyd med ubuntu, såkalt "nybegynner"-distro. Skal vi se om jeg var så nybegynner likevel.

     

    Etter diverse knot med xorg og grafikk, samt kde og lyd ser alt ut til å funke som det skal. Å gjøre dette er noe jeg absolutt ikke anbefaler en nybegynner, og som jeg hører folk sier: Mulig jeg har skjønt enda litt mer om hvordan linux er satt opp og fungerer. Selve distribusjonen er knallrask, og KDE 4.1 ser fint ut.

     

    Men jeg har et lite problem. Jeg har funnet ut hvordan montere eksterne harddisker, både ved hjelp av autofs og i konsollen. Men hva hjelper dette når harddiskene bytter navn hele tiden?! på den ene booten er sdb1 min 500gb-disk med backup, neste boot er min 250gb tilknyttet samme navn (sdb1). I tillegg til dette har jeg en ekstern harddisk på 160gb, en såkalt bærbar (ikke flyttbar), som er meningen å ta inn og ut.

     

    Om det er av interesse er mine tre MyBooks koblet til en USB-hub. Kan dette ha noe å si?

     

    Her er min fdisk -l:

     

    [hawk@archhawk ~]$ fdisk -l
    
    Disk /dev/sdb: 500.1 GB, 500107862016 bytes
    255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders
    Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
    Disk identifier: 0xf39b4072
    
      Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
    /dev/sdb1               1       60801   488384001    7  HPFS/NTFS
    
    Disk /dev/sdc: 500.1 GB, 500107862016 bytes
    255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders
    Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
    Disk identifier: 0x8f9c798a
    
      Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
    /dev/sdc1               1       60801   488384001    7  HPFS/NTFS
    
    Disk /dev/sdd: 250.0 GB, 250059350016 bytes
    255 heads, 63 sectors/track, 30401 cylinders
    Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
    Disk identifier: 0xce45f94a
    
      Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
    /dev/sdd1               1       30401   244196001    c  W95 FAT32 (LBA)
    
    Disk /dev/sde: 160.0 GB, 160041885696 bytes
    255 heads, 63 sectors/track, 19457 cylinders
    Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
    Disk identifier: 0xa81cd988
    
      Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
    /dev/sde1               1       19457   156288321    7  HPFS/NTFS

     

    Var inne på noe Dbus og Hal-moduler. Har de noe med saken å gjøre? Hvordan får jeg låst bokstavnavnene til diskene? Forslag?

     

    Mvh,

    Hawk

  6. desverre vil linux bli mer populært.

     

    husk at popularitet medfører tilhengerskarer som ikke er noe særlig. se f.eks på ubuntu, hele communitien er fin, men den er jo full av evangelistiske idioter som på død og liv skal misjonere.

     

    Interessant. Kan du utdype?

  7. Har ikke så mye å si. Ville bare påpeke at dette var en genial tråd som bør leses!

     

    Min mening er at dette å "skifte" er det store problemet blant mange. Er man oppvokst med noe, blir alt annet rart. Merker det selv godt, da kjæresten min liker ms word bedre enn openoffice writer fordi hun lettere finner frem blant snarveier og greier. Hun hadde nok synes det motsatte om hun var vant med OO.

     

    Så hvordan skifte? vet at det er gjort forsøk på skolelinux rundt om kring (vi har faktisk noe av det på skolen min.) Å gå over til linux i mer offisielle sammenhenger vil kanskje hjelpe. Tror ikke det skjer om 5 år, men kanskje 10-20?

     

    om datamaskinforhandlerne hadde gitt folk valget mellom windows og linux, og vist forbrukerne hvor mye det er å spare, tror jeg det hadde vært litt mer vanlig. Vi ser jo antydninger til det, da det var en eller annen forhandler (var det dell?) som solgte systemer med ubuntu. Tror dette er mer vanlig om 5 år.

     

    Jo flere som bruker linux, jo flere programmerere vil dette også trekke med seg. Jeg tror vi vil se bedre utvikling på programfronten da, og som det allerede er skrevet: OpenSource vil forbigå lukkede alternativer.

     

    Fortalte også en kamerat i dag at min mening er at "Linux støtter alt, det er bare ting som ikke støtter linux" Er det rart sagt?

  8. 2) Noen ganger du må bruke pekepennen for å navigere? (små ikoner?)

     

    passer kanskje dårlig at jeg svarer på noe av dette, men tror jeg vet litt om denne.

     

    Brukergrensesnittet er ikke ferdig laget enda, husker jeg riktig prøver de å få til nettopp å ikke burke pekepennen. Intill videre er det nok ting den trengs til. I tillegg for å få et greit qwerty-tastatur (langt greiere enn numericen som tar opp hele skjermen) må du nok bruke pekepennen.

     

    Hawk

  9. Det er korrekt at OpenMoko har bestemt å bytte toolkit fra GTK+ baserte 2007.2 til Qt/Qtopia/E17 baserte ASU.

    I forhold til mine erfaringer med GTK+, Qt og E17, syns jeg byttet har potensiale...

     

    Python er ikke støttet offisielt i OM 2007.2 etter hva jeg vet, men mener python interpreter og GTK+ bindings er lett tilgjengelige.

    Ellers, bortsett fra det, er vel python like fullverdig som andre programmeringsspråk.

     

     

    Derimot kan vel ingen her svare på hva vi bruker (toolkit eller prog.språk) til telefonen fordi så vidt jeg vet har ingen her på forumet fått telefonen ennå.

    GSM 900 MHz versjonen av Neo Freerunner kommer i salg nå den 25. (i følge plan) og vi er 10 stk som bestiller/kjøper da.

    Så... spør på nytt i august :)

     

    Hei,

     

    Takker for raskt svar.

     

    Det jeg lurte på var om python-applikasjonene jeg utvikler i tkinter kan brukes i telefonen? Eller må jeg bruke en annen form for gui?

     

    Er helt ny på dette, derfor kanskje litt dumme spørsmål. Hvilket gui er mest vanlig i python sånn ellers da? Vet noen?

  10. Så kommer noen spørsmål her:

     

    Leste noe om på bloggen til openmoko (planet.openmoko.com) at folk gir opp Openmoko 2007.2 stack, og går over til ASU. Stemmer det? Hva synes man om det? Har ikke så mye greie på det, men jeg ville nok valgt førstnevnte. Vil ikke dette være skrevet nytt til telefonen, og ikke omskrevet som qtopia?

     

    Driver og leker litt med python for tiden. Vil python være et fullverdig programmeringsspråk å skrive programmer til telefonen på?

     

    Har også lekt meg litt med tkinter gui-ting til python. Funker dette til openmoko? Hva bruker dere (generelt og til telefonen)?

     

    Hawk

  11. Hei,

     

    Mulig dette kommer alt for sent, men jeg skal ha en telefon. Om det er noen som vil ha med meg i en gruppe (gjerne for meg), så er det bare å sende meg en PM på diskusjon.no .

     

    Hvis ikke bestiller jeg nok på egenhånd :) Vet ikke i det hele tatt om jeg greier å programmere noe som helst eller gjøre noe nyttig med den, men verdt et forsøk.

     

    Hawk

     

    Edit: gjorde posten litt mer vennlig, jeg er ikke iskald heller :p

  12.  

    Original English Text:

    i love mari

     

    Translated to French:

    j'aime le mari

     

    Translated back to English:

    I love the husband

     

    Translated to German:

    Ich liebe den Ehemann

     

    Translated back to English:

    I love the married man

     

    Translated to Italian:

    Amo l'uomo sposato

     

    Translated back to English:

    I love the married man

     

    Translated to Portuguese:

    Eu amo o homem casado

     

    Translated back to English:

    I love the married man

     

    Translated to Spanish:

    Amo a hombre casado

     

    Translated back to English:

    Master to married man

    siste gang jeg sender kjærlighetsbudskap over internett...

     

     

    og her en som er så essensiell at den er perfekt på alle språk:

     

    Original English Text:

    the internet is for porn

     

    Translated to French:

    l'Internet est pour le porn

     

    Translated back to English:

    the Internet is for the porn

     

    Translated to German:

    das Internet ist für das porn

     

    Translated back to English:

    the InterNet is for porn

     

    Translated to Italian:

    il Internet è per porn

     

    Translated back to English:

    the Internet is for porn

     

    Translated to Portuguese:

    o Internet é para o porn

     

    Translated back to English:

    the InterNet is for porn

     

    Translated to Spanish:

    el Internet está para el porn

     

    Translated back to English:

    the Internet is for porn

     

  13. Hei,

     

    Hadde et lite skoleprosjekt en gang, lagde en vitseside hvor folk kunne registrere seg og legge inn vitser, kommentere og stemme.

     

    Foreløpig en del feil, men funksjonaliteten skal sitte. Tilbakemeldinger, registreringer og vitser mottas med takk!

     

     

    http://www.aamdal.com/hakon/vitseweb/index.php

     

    Min favorittvits: http://www.aamdal.com/hakon/vitseweb/vits.php?vits_id=136

     

    Ha en god sommer!

    Håkon

  14. Hei,

     

    Jeg fant det på http://www.sqlite.org/whentouse.html .

     

    Client/Server Applications

     

     

    If you have many client programs accessing a common database over a network, you should consider using a client/server database engine instead of SQLite. SQLite will work over a network filesystem, but because of the latency associated with most network filesystems, performance will not be great.

     

    Jeg har funnet ut av dette med PDO, men jeg var nylig i kontakt med en supportpersom (Hurra for 24/7 live-support!). Driveren innen sqlite var av, og serverne til one.com støtter ikke dette (påstod han.)

     

    Har prøvd å koble meg litt opp mot dette i C# også, har ikke lyktes så langt.

     

    Jeg kommer ikke til å gi opp med det første!

  15. Hei,

     

    Aner ikke hvor dette egentlig bør postes, kommenter meg om det er feil.

     

    Jeg er på utkikk etter et webhotell. Jeg har benyttet meg av one.com så langt, men de oppfyller ikke alle krav.

     

    Serverne må støtte følgende:

    PHP 5

    MySQL

    SQLite (PDO hvor sqlite-driver er 'enabled')

     

    Trodde egentlig det var logisk at PHP automatisk støttet SQLite, men supportkaren på www.one.com var ikke helt enig.

     

    Noen som har forslag til hvor jeg kan leie server?

     

    Takk,

    Håkon

×
×
  • Opprett ny...