Gå til innhold

_troffen_

Medlemmer
  • Innlegg

    160
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av _troffen_

  1. Apple tar 30% av inntektene fra salg av apper og "in app purchase" etter at mva er trukket fra.

     

    Eksempel:

    Hvis en app koster 9kr i Norge så er det lagt på 25% mva, dvs at inntektene uten mva er 9/1,25=7,20kr

    Av dette skal Apple ha 30% og du får 70% som er 7,2*0,7=5,04 kr

     

    mva-satsen varierer fra land til land så du tjener ikke det samme på appen i alle land.

     

    Reklame får du ved å legge inn en SDK fra en reklameleverandør, f.eks Apple, Google, MobFox e.l. og opprette en konto hos disse.

    Da tjener du noen øre hver gang noen klikker på en reklame i appen din.

     

    Skal du tjene penger på en reklamefinansiert app må du komme opp med noe som mange vil laste ned. Jeg har bare laget en gratisapp med reklame (fra Google Admob) og det eneste jeg tjener på den er fra oppgraderinger til "pro versjon" som gir flere funksjoner og fjerner reklamen, så jeg vurderer å droppe hele greia og bare la den være gratis for å slippe administrasjon med å registrere "inntekten" fra Google

  2.  

    Hva med Widget Weather fra Trond Rossvoll? Den har jo vært ute lenge? Så å si at Yr sin app er først er jo feil.

    Hei! Den hadde ikke vi hørt om - takk for tips. Endret mellomtittelen nå. :-)

     

    Hei Vegard, widget weather må du få testet vettu :)

    Sendte deg akkurat med mail, du finner widget weather i App Store her

     

    edit: skrifeleif

  3. Hei
    Jeg har akkurat gjort meg ferdig med en ny versjon av appen widget weather for iOS 8
    Siden det er ganske omfattende endringer "under panseret" lurte jeg på om noen her kunne tenke seg å prøve den og komme tilbakemeldinger.

    Dette gjøres ved å laste ned Apple sin app TestFlight og sende meg epostadressen som man registrerer seg med i appen. Når jeg har lagt deg inn som bruker via Apple sin utviklerportal kan du laste ned betaversjon 1.2 av appen og bruke denne i 30 dager.

    Siden det er litt administrasjon er det en liten forutsetning at man gidder å teste ut litt ulike funksjoner og at man kommer til å prøve ut ulike instillinger osv. men jeg krever ingen fyldige rapporter :-)
    Kræsjlogger får jeg via Apple sitt system, så jeg ønsker meg bare noen ord om hvordan du liker appen og beskrivelse av hva som evt oppstår av problemer eller forslag til forbedringer.

    Hvis noen som liker å teste litt kunne tenke seg å prøve den kan dere installere TestFlight og sende meg en PM med Navn og epostadressen som du registrerer der (står nederst når du åpner appen).

    For ordens skyld: Både TestFlight og betaversjoner av widget weather. er helt gratis å laste ned.

     

    Edit: Glemte å ta med at de som tester får en promokode når neste versjon blir lansert, slik at de får beholde appen.

  4. Anbefaler ikke å lansere "i det stille". Det som skjer da er at spillet ditt listes under "nytt" i spillkategorien, men siden det kommer nye spill ganske ofte vil det antagelig forsvinne fra de synlige plassene ganske fort. Du kan derfor risikere at ingen får det med seg.

     

    Ville laget en funksjon for å dele på FB, twitter osv i appen slik at de som liker spillet kan tipse venner og kjente om det. Og selvsagt må du jo fortelle alle du kjenner om spillet på lanseringsdagen ved å dele på FB osv. Prøv å starte en liten hype rundt det.

     

    At de som liker spillet anbefaler det for venner og omtale i media er nok det mest effektive.

     

    Mine erfaringer:

    Har testet litt med reklame i andre apper, men dette hadde begrenset effekt for min del. Reklamerte f.eks. for en gratis app, som hadde 200.000 visninger om dagen og hundrevis av klikk, men bare ca 10 nedlastinger i løpet av noen dager, mao dyrt og lite effektivt (Kan jo hende det var feil type personer som så reklamen da).

     

    Ved lansering av appen "Ukenummer for alltid" delte jeg den på FB, som resulterte i masse positive tilbakemeldinger der samt at mange lastet den ned og etterpå anbefalte den videre. Resultatet ble at den gikk inn på top 10 i produktivitet dagen etter lansering, og har stort sett vært der siden (den ble lansert for ca en måned siden). Det øker sjansen for at appen oppdages vesentlig om den ligger inne på topplistene, men det kommer jo an på om appen er bra eller ikke om den lastes ned.

    I andre land hvor jeg ikke har markedsført den har den hatt begrenset suksess foreløpig. Har ikke helt planlagt utenlandsstrategien ennå :-)

  5. For iOS:

    Til Navigasjon er jeg veldig fornøyd med TOMTOM. Kartene oppdateres også jevnlig uten at dette koster noe å oppdatere.

     

    Ellers bruker jeg WIMP til å høre på musikk og spiller via BT til anlegget i bilen, så den er jo litt bilrelatert for min del.

     

    Har en VW med Defa WarmUP, som starter oppvarming av bilen med Defa sin App, og en Nissan Leaf som har egen Nissan-app for å starte oppvarming, nedkjøling, lading av batteri osv.

  6. Er veldig fornøyd med TOMTOM, hvor du kan velge mellom bil, gå eller sykkel. Kartene oppdateres også jevnlig uten at dette koster noe å oppdatere.

     

    Ellers er jo gratisalternativet Google Maps oftere brukt på min tlf da du kan søke etter hvor du skal og velge å navigere dit med en gang. Med en navigasjonsapp må du jo nødvendigvis først finne adressen et annet sted :-)

  7. Kjekt hvis det finnes en app som lar deg holde oversikten, men hvis du vil gjøre det virkelig ryddig kan jeg anbefale flere felleskontoer.

     

    Før vi giftet oss hadde vi flere kontoer for felles utgifter. En for strøm, en for huslån, en for bilutg. og en for mat med eget visakort som vi brukte til handling. Så satte vi opp et budsjett og opprettet fast trekk dagen etter lønning til de ulike kontoene slik at begge betalte inn likt.

     

    Har man satt av for mye til en utgift en mnd har man en buffer til neste mnd. F.eks lurt å sette over like mye til strøm hele året så blir det forutsigbart (da betaler dere for mye om sommeren og har litt buffer til vinteren så dere slipper å øke da).

     

    Handlet vi uten å ha med "matkortet" eller betalte andre utgifter overførte vi tilsvarende beløp fra en av felleskontoene som vi begge disponerte (dette fikser banken for dere om dere har samme bank)

     

    Dette systemet gjorde at vi klarte å ha en ryddig økonomi og til og med klarte å bygge opp en sparebuffer når vi studerte pga at vi budsjetterte med og satte av til lån som om renten ville vært et par prosent høyere enn den egentlig var.

     

    Og ja, jeg er gift med en økonom :-)

  8. Høres ut som du får tilnærmet komplett oversikt da.

     

    Den største manglen i iOS-kalenderen mener jeg er at man ikke kan kpoiere en hendelse til et nytt tidspunkt, men det kan du vel i Week Calendar?

    Jeg kjøpte Fantastical kun for dette, og bruker den ikke til annet egentlig da jeg foretrekker iOS sin egen.

     

    Morsdag og farsdag må med! Glemmer jo alltid det :-)

     

    Ang. Den Norske Almanakken har du rett i at den ikke er oppdatert (siden 2010!). Den gir en god oversikt, men kan ikke synkroniseres og da forsvinner mye av poenget for min del. Har iPhone 5, og hater at apper ikke er oppdatert til å dekke hele skjermen, så den brukes ikke så ofte.

  9. Har sjekket, og "Bursdager" i kalenderappen hos meg kommer fra bursdager lagret på kontaktene mine. Varsling kan velges inder innstillinger-mail/kontakter/kalender.

     

    Jeg brukte en app som synket info fra FB til kontaktlista (MyPhone+), da jeg ikke ville at den integrerte løsningen skulle legge inn alle FB-venner som kontakter (de fleste da uten tlf.nr og med [email protected] som epost). Da fikk alle kontaktene mine som jeg var venn med på FB og som hadde oppgitt bursdag der kopiert det inn i eksisterende kontakter, sammen med profilbildet sitt. Anbefales!

     

    Edit: den appen jeg brukte har ikke blitt oppdatert på en stund (støtter bl.a. ikke iPhone 5-skjermstr.), så det finnes sikkert mange gode alternativer

     

    Er nok fortsatt et par dager til jeg er ferdig med appen, og godkjenning hos Apple pleier å ta ca en uke.

  10. Det er jeg som har laget Norske Helligdager, og den er for å få helligdagene i den integrerte kalenderen ja. Jeg laget den fordi jeg ikke liker å måtte bruke andre kalenderapper, og ved å legge helligdagene rett i kalenderen synkes de til mac og alle iOS-enheter via icloud.

    Du får da helligdagene for 2014-2022, så du slipper å kjøpe ny app hvert år som med enkelte andre.

     

    Holder på med en tilsvarende app for ukenummer (2014-2022), men er bare 90% ferdig :-)

     

    Hvorfor ikke alt i samme appen sier du? Ikke alle vil ha begge deler, og da er det bedre med 7kr for hver ting enn 14kr for begge :-)

     

    Burdagene til kontaktene mine ligger som en egen kalender i kalenderappen, men er usikker på om det er iOS eller Face Book som har opprettet den... Mangler den hos deg?

     

    http://bit.ly/NorskeHelligdager

  11. Enig i at Runkeeper er best, men foretrekker Strava da jeg liker muligheten til å løpe om kapp med naboene på den faste runden selv om vi ikke alltid kan trene samtidig :-)

     

    Men det er en funksjon som alle treningsappene mangler: Beregning av hvor fort (hastighet/tempo) du må løpe for å nå tidsmålet ditt på en gitt distanse, eller hvor lang tid du ville brukt på å løpe f.eks. maraton i den farten du vanligvis løper. I tillegg viser de som regel enten km/t eller min/km uten mulighet til å velge (Du kan velge i Runkeeper) eller konvertere mellom de to.

     

    Endte derfor opp med å lage appen "Tempo" til dette. Den er gratis for iPhone http://bit.ly/Tempo_iPhone

    Androidversjon kommer etterhvert :-)

    • Liker 1
  12.  

     

    InApp-purchases er også en viktig inntekskilde for utviklere av gratisapper.

     

    (Personlig så *hater* jeg dette fenomenet og jeg heller vil betale ektra for et fullverdig program/spill enn å hele tiden føle at jeg må spe på med mer penger for å få mest mulig ut av spillet)

    Jeg har faktisk tatt meg selv i å tenke at jeg kunne lagt igjen et par kroner, men de fleste tar så groteskt mye penger for in-app purchases at jeg lurer på om noen noensinne kjøper dette. Når det koster 3 dobbelte av selve appen for å få noen ekstra in-game kroner skjønner ikke jeg hvem som biter på..

     

    Selv har jeg laget en quiz app til iOS, og har tjent 5kr så langt. yayy! :D

    Er appen din gratis medreklame? Hvilken reklametjeneste bruker du i såfall?Har laget et par apper jeg også, men ikke prøvd gratis med reklame ennå. Vurderer det for neste prosjekt :-)
  13. De har endret litt på app store i det siste, så nå vises kun omtaler og stjerner gitt til siste versjon av appen. Hvis du velger "alle versjoner" under omtaler kommer det som regel frem noe.

     

    Men ja, det er få som gir tilbakemeldinger i app store, jeg har laget noen apper og jeg vil anslå at man får en vurdering pr 100 nedlastinger, noe jeg synes er veldig lavt. Jeg synes selv at det er litt tungvindt å måtte gå tilbake til app store, søke opp appen igjen og bekrefte apple ID med passord før jeg får lov til å gi en tilbakemelding og antar dette er grunnen til at så få gjør det.

    • Liker 1
  14. Det er en god del funksjoner som blir tilgjengelige etterhvert som ikke støttes av gamle OS-versjoner ja. Når jeg laget appen TaxFreeKvote ble kravet versjon 3.0 eller nyere pga menylinjen jeg hadde lagt inn.

     

    Det er jo det samme for iOS også, det har kommet en del nye funksjoner i iOS6, og hvis disse brukes i en app så kan den ikke installeres på iPad 1 eller iPhone 3 da disse ikke får iOS6.

×
×
  • Opprett ny...