Gå til innhold

Xipil

Medlemmer
  • Innlegg

    115
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Xipil

  1. Har bare lest første side, men vil si en ting.

    Man trenger ikke å gå igjennom alt for å fjerne tastaturet i horisontalt visning. Tastaturet kommer opp når et tekstfeltet er valgt. For å fjerne det trykker man på tilbake knappen som er nede på høyre side av telefonen. Så velger man det neste tekstfeltet man vil skrive inn noe i. Teksten som er skrevet inn forsvinner ikke ved å fjerne tastaturet, men skal være enig at det hadde vært fint med noen forklaringer.

     

    Så det er ikke så tungvint som dere skriver her i denne testen.

    • Liker 1
  2. Selv så ser jeg mer på Qt rammeverket og brukker Qt Creator som IDE som jeg synes er veldig bra. Og ved bruk av da qmake som forenkler det å lage make filene.

    Selv om Qt er hovedsak et GUI rammeverk så er det nå så modul basert at det går fint ann å bruke det for ikke GUI programmering ved å ikke ta med GUI modulen. Det er et rammeverk det er morro å leke seg med. I tilegg er det et cross platform så lager du noe for linux så er det bare å kompilere det til windows så fungerer det der også. Så klart hvis man brukker noe veldig linux spesifiske ting så blir det litt mer enn å bare å kompilere på nytt :)

     

    Qt siden og til qmake tutorial og resten av documentasjonen til Qt 4.6

  3. Fagskoleingeniør er det samme som fagtekniker eller for kort teknikern. Det er tittelen du får etter at du har fullført to år med teknisk fagskole.

     

    Høyskoleingeniør får du etter fullført 3 årig ingeniør utdanning på en høyskole/universitet. Høyskoleingeniør blir vel da bachelor utdanning.

     

    Jeg tenkte på høyskoleingeniør siden du lurte på om du kunne begynne på det etter to årig fagskole som du kan, men hvis det er det du er ute etter ville jeg heller vurdert y-vei.

  4. For y-vei har det ikke så mye å si hvilket fagbrev du har så lenger du har et. Du kan velge informatikk og automatisering med elektriker fagbrev også. Eller så er det andre veier som f.eks. elkraft som kan tas.

     

    Vet ikke hva Horten har det må du nesten se på dem sine sider eller ringe dem. Men hvis du skal ta høyskole ingeniør uten om y-vei så du enten ta det som jeg skrev ovenfor altså:

     

    1 års forkurs eller 2 års teknisk fagskole eller TRES med sommerkurs (tre semester ordning)

    for å begynne med 3 årig ingeniør. Kan hende at 1 år fra teknisk går inn i ingeniøren sånn at det totalt blir 4 år istenden for 5 år, men er ikke sikker på dette.

  5. Ved å ha fagbrev kan man begynne på det som heter y-vei. Dette er et tre års ingeniør studie som gjør at du blir en høyskole ingeniør på lik linje med de som tar almenfag på videregående og begynner på ingeniør utdaning. Etter fullført 3 årig kan du fortsette videre på master. Forskjellen her er da at du slipper unna forkurset på 1 år eller 2 år med teknisk fagskole eller tre-semester ordning (TRES) med sommerkurs.

     

    Jeg har tatt denne veien. Og er nå høyskole ingeniør i informatikk og automatisering med automatiker fagbrev.

     

    Anbefaler at du søker litt på y-vei og leser litt om det. Jeg tok utdanelsen ved HiT i Porsgrunn. Men om jeg ikke tar helt feil så har de y-vei i Grimstad også men mer retta mot mekatronikk.

  6. Hei

     

    Jeg har selv tenkt å bygge en HTPC og kjøpe meg en tv. Har sitti å tenkt litt på hva jeg skal kjøpe en stund nå og har kommet frem til dette AMD oppsettet.

     

    HTPC AMD + TV

     

    Som OS og programvare har jeg tenkt til å bruke LinuxMCE som jeg har lest mye bra om og jeg synes det virker som et bra opplegg får denne typen pc.

     

    Jeg har ikke bestemt meg for tv kort enda men det kommer nokk snart.

     

    Og så kommer det jo små ting som kabler og overganger til HDMI i tilegg.

  7. Er vel bare å starte å regne litt og få sett hva man får ut av disse kvantemekanikk teoriene. Å prøve å få tak i noe antimatter :w00t: som kan bli brukt som drivstoff til denne saken eller vi kan få den til å bruke CO2 isteden for det har vi jo nok av nå. mmm... bildene er så klare oppe i hode nå :p

     

    Men det er vel allerede blitt laget noen teorier om kvantemaskiner får lese litt om det først tror jeg. Utrolig hvor mye spesielt som er ute som man ikke hører så mye om :p lærte meg nå nettopp litt om qbits (kvantum bits) som blir brukt istedenfor bits i kvantemaskiner.. hehe.. moro kanskje litt spesiell moro men moro for det.

     

    Da er det bare å følge bedre med i fysikken fremover :roll:

     

    edit: blandet sammen DNA maskin og kvantedatamaskin og der er ikke helt det samme.

  8. Så klart man har fått jobbet seg opp med penger osv etter 5 år, hvis man går ut i jobb isteden for å ta en master grad. Men generelt så har nå de også betalt ned et lån om de ikke har et lån på hus og andre ting. Lånet man tar opp i låne kasse er det billigste lånet man kan få og det er ikke på så mye. Begynner lønna til en sivilingeniør er på rundt 400 000 nå og stiger med årene. Og en sivilingeniørs lønning stiger oppover ganske så raskt så tar ikke lange tiden før man har tatt igjen de som skulle ha begynt å jobbe rett etter videregående eller lignende.

     

    Uansett så mener jeg at det har mye med hva man er interessert i. Hvis man vil gjøre visse ting trenger man en høyere utdanning. Jeg har fagbrevet som automatiker men holder nå på med en bachelor utdanning også blir det vel en master grad innen kybernetikk etter på. Og grunnen til det er av mine interesser og ikke generelt etter lønningene. Skal like å gjøre det man gjør også :).

     

    Men så klart hvis man har de rette bekjentskaper så kan man klare seg riktig så bra uten en utdanning. Og for vise ting trenger men ikke en lang utdannelse. Finn nå bare ut hva du vil så går det meste ganske så bra.

     

    litt offtopick nå men for litt ontopick så er det ikke alltid det skal så mye til for å skyte gullfuglen. Tror jeg skal få til en sånn DNA basert datamaskin kan bli en hit (nettopp sett transformers :new_woot: ). Men vi får ta det etter utdanningen er i lomma.

  9. Ang bakgrunne. Fant ingen bedre å måte å ha gradient bakgrunn på enn å sette et ferdig bilde (1600x1200 i dette tilfellet) som background.

    Ved å bruke for eksempel css. I css filen kan du ha

     

    body {

    background: blue url(bilde du skal bruke) repeat-x

    }

     

    da vil den legge en blå bakgrunsfage på siden og bilde ditt over og repetere det langs x aksen horisontalt bort over. Men istenden for å bruke "blue" bør du sette inn den fargen på bunden av bildet ditt sånn at den fargen følges nedover.

     

    http://www.htmldog.com en fin kilde for HTML og CSS :)

     

    EDIT: lokaltog var vist litt raskere :)

  10. Det mangler spørsmåls tegn øverst.

     

    Hvis det hadde vært det der er det den som ikke har noen feil. Altså du tror bare det er en feil der sånn at du leter etter en og svarer dermed feil når du finner på en feil.

     

    En tredje verson av denne er: What's wrong here? AAA BBB CCC DDD EEE FFF GGG HHH lll JJJ KKK LLL MMM NNN OOO PPP QQQ RRR SSS TTT UUU VVV WWW XXX YYY ZZZ

     

     

    det er ikke 3 i der men 3 L i små bokstaver

     

×
×
  • Opprett ny...