Gå til innhold

Gynt

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gynt

  1. Bilhornet på en Carina -95 virker bare av og til, og stort sett ikke. Forslag til hvor feilen kan ligge? Hvor bør jeg begynne å lete. Og i tilfelle hornkontakt i rattet: Hvordan demontere for å komme til denne.

  2. Ta hjulet med til nærmeste bensinstasjon og fyll på luft til dekket smeller på plass. Fyll på luft til ca 50 psi. Ta med hjulet hjem og montér på trillebåra.

     

    Kan jo legge til at det kan hjelpe å skru ut ventilnåla -man får lufta mye fortere inn da, noe som kan være hele forskjellen på om dekket "smeller på plass" eller at lufta lekker ut like fort mellom dekket og felgen... Og man MÅ ha kompressor, gammeldagse hånd- og fotpumper egner seg dårlig i denne situasjonen.

    Selvfølgelig har jeg prøvd på bensinstasjon. Problemet er at glippene er for store til at det lar seg gjøre å smelle dekket på plass. Problemet med det nye dekket er at hvis jeg feks presser det helt inn til den ene kanten, legger andre sida av dekket seg ca midt på felgen. Har prøvd masse rart for å få presset begge sidene ut, men uansett blir det en liten glippe som lufta blåser ut igjen av like fort som jeg fyller på - med kompressorluft ja.

    Skal oppsøke et verksted.

  3. Jeg har (hadde) et trillebårdekk (slangeløst) som var umulig å få til å holde på lufta, og eneste utvei var å kjøpe nytt dekk.

    Etter mye banning fikk jeg av det gamle og presset på det nye. Men hvordan i h... får jeg presset dekket ut mot felgen slik at jeg får fylt i luft? Må jeg ta det med til et verksted, eller er det noen som har noe gjør-det-selv triks?

  4. Så da kan jeg gå ut i fra DinSide sin kalkulator, og bare legge på frakt? Så er alt med?

    Så vidt jeg vet, ja. Men ikke skyld på meg om det er feil...

    Jeg tror forresten bilprisen er det du betaler for å få bilen hit til landet (dvs inkl transport), så mva blir da litt høyere.

    Vet du hvor mye transporten koster?

    Ser auksjonen nærmer seg slutten nå. Lagt inn bud?

     

    Søkte opp en tilsvarende i Tyskland. Den kom på drøyt 200.000 + transport ++

  5. Husk at det er den tillatte total vekten for bil og henger som ikke må overskride 3.5t. Altså ikke bilens egenvekt men totalvekt.

     

    "den tillatte totalvekten for bil og tilhenger til sammen ikke overskrider 3500 kg."

     

    Eks.

     

    Bil egenvekt på 2000kg men totalvekt 2600kg, kan bare trekke henger med totalvekt inntil 900kg. Med klasse B.

    Helt riktig. Kunne ikke blitt mere riktig.

     

    Fikk meg en overraskelse selv når jeg kikket over reglene og ser at det er tillatt totalvekt både for bil og henger som gjelder. Det hjelper altså ikke at du er alene i en ellers tom bil og kjører med tom henger, dersom tillatt totalvekt overskrider det du har lov til å kjøre med B. Er nok mange som kjører ulovlig...

  6. Tilhengerens totalvekt kan ikke overstige bilens egenvekt.

     

    Dette gjelder vel uansett, og ikke noe med førerkortet-klasser å gjøre. For å hindre at tilhengeren overtar styringen...

    Jeg var litt kjapp i mitt svar. Jeg leste det først som at han kom under 3500kg totalt. Uansett regner jeg med at Transporteren har egenvekt langt under 2000, og ergo ikke kan dra 2000 kg. Men akkurat dette finner han svaret på i vognkortet.

  7. Jeg skal flytte og får låne en Transporter og en tilhenger med tillat totalvekt 2t. Samlet blir dette over de 3.5t som er tillatt med klasse b. Men jeg har også klasse C. Hjelper det?

    Tilhengerens totalvekt kan ikke overstige bilens egenvekt.

  8. Da fikk jeg avgjørende svar ifra If, og de mener at jeg ikke vil få noen erstatning pga mangel på vitner, og pga at det ikke ble noen felles skademelding. Motpart nektet selvsagt ansvar på alle måter.

     

    Jeg forklarte også selskapet at motpart nektet å skrive skademelding. Men det bryr forsikringsselskapet seg ikke om. Og vitne hadde jeg jo, men det vitnes telles selvsagt ikke.

     

    Så neste steg for meg er bare å klage. Jeg vet ikke om det vil hjelpe. Men jeg føler meg veldig dårlig behandlet av If, og gjett om jeg kommer til å bytte selskap.

     

    Så det ser pr i dag ikke ut som at jeg vil få noen erstatning for skadene... Veldig surt egentlig.

     

    Og bildene har If ikke brydd seg om for å sjekke i hele tatt.

     

    I følge If, så skal du hvis du krasjer, har skyld og det ikke er vitner - nekte å skrive skademelding, så slipper du unna. Yess :thumbup:

     

    Føler med deg. Har vært i lignende situasjon selv. Pga min naivitet og vilje (den gangen) til å bare tro godt om andre mennesker, endte opp jeg med å betale reparasjon selv :no:

  9. Takk! Dekkene er lagret liggende, oppå hverandre. Brukt dekkene hele vinteren, ristingen (høydekast) oppstod i løpet av etterhjulsvinteren. Tenkte det var balansefeil, men tenkte ikke på høydekast. Hvis det er corden :hmm: Det KAN vel bli farlig, blir nok dekkskifte i ettermiddag.

  10. Har fått høydekast på dekk. Hva er årsaken til at dette oppstår? Ikke "billig-dekk". (Hakkapeliitta piggfri)

    Bilen rister bra ved lave hastigheter. Er dette skadelig for bilen? Dekkene skal skiftes uansett (ikke lenger egnet som vinterdekk), men jeg hadde tenkt å slite på de i sommer (ja jeg vet det er "farlig" å kjøre piggfri om sommeren). Men, bør jeg av hensyn til bilen, få av dekkene og sette på sommerdekkene umiddelbart?

  11. Noen som har erfaring med øvelser, behandlinger eller noe som helst som hjelper på frozen shoulder? I følge det jeg har lest meg til, er det ingen ting som hjelper og trening gjør vondt verre :cry:

    Diagnosen er det ingen tvil om, og skuldra blir mer og mer "frossen". 3 mnd siden de første smertene begynte.

  12. Hvis du ikke absolutt må ha bil (når du er hjemme) under førstegangstjenesten, sier det seg selv at det mest økonomiske er å beholde den du har nå og selge den når du skal ut i tjeneste.

    Verditap på "ubrukt" bil blir litt mindre enn "brukt" bil, men ikke mye. Spørs litt på hvilken bil og da. Kikk på bilannonser og feks bruktbilkalkulatoren til DinSide

  13. Rart ingen har tenkt på å lage påfyllingshull og pumpe-"tut" (i mangel av et bedre ord) som ikke kan brukes feil?

    Ford har en løsning bla på nye Mondeo som skal gjøre det umulig å fylle feil. Jeg vet ikke hva det går ut på. Har ikke sett / prøvd det selv.

  14. Noen kommentarer til denne? Bra at X-Trail har vokst og blitt "stor". Synd de ikke har gjort noe med designet. X-Trail er litt firkantet i manges øyne. Jeg har nettopp prøvekjørt den og likte den godt. Bilen var god å kjøre og dieselmotoren oppført seg bra (150 hk,manuell). Syntes kanskje bilen krenget litt mye i svingene. Men hver gang jeg kikket på speedometeret, kjørte jeg mye fortere enn jeg trodde - og det er et godt tegn på komfort! 4 wd egenskapene fikk jeg dessverre ikke anledning til å teste, men det skal i teorien være en ok bil også i terrenget, med hill holder og down hill assistant (eller hva det nå heter). Lavgir mangler selvfølgelig :no:

  15. Jeg tenker som så, at det er minimal sjangs for å bli tatt på grensa for en slik jobb utført på et svensk bilverksted. Kvittering for jobben gjemmer jeg selvfølgelig godt.

    9066199[/snapback]

    Sjansen for å bli tatt på grensa er vel bortimot ikke-eksisterende.

     

    Det som derimot kan skje er at utenlandske valutatransaksjoner blir rapportert.

    F.eks. ser jeg at hvis jeg benytter kredittkort i utlandet, står det et eller annet sted at beløp over en viss grense blir innrapportert.

     

    Men, hvorvidt noe skjer selvom/hvis transaksjonen blir rapportert vet jeg ikke noe om.

×
×
  • Opprett ny...