Gå til innhold

AMDturbo

Medlemmer
  • Innlegg

    95
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AMDturbo

  1. Hei

    1.satt jeg inn delene

    2.startet maskinen alt fungerte fint

    3.formaterte hd og installerte winxp

    4.installerte drivere for alle delene

    5.hørte på musikk

    6.prøvde å restarte maskinen, men den slo av seg

     

    men så prøvde jeg å slå den på igjen, men den vil ikke. Det er ingenting som skjer når jeg trykker på "Power" knappen. Virker som Power knappen ikke vil gjøre noe som helst når jeg trykker på den.

    Lampa på hovedkortet lyser rødt (det betyr vel at den får nok strøm?)

     

    Kan noen fortelle meg hva som egentlig er galt??? :woot::woot::woot::woot::woot::grumpy::grumpy::grumpy::grumpy::grumpy::shrug::shrug:

     

    Tipper:

     

    enten cpu brent

    eller noe overledning til hk. Demonter hele greia og sett den isammen igjen. Fortsatt feil så forsøk annen cpu. Deretter bruk bare minste antall komponenter du trenger for å starte opp, 1 minnebrikke, ikke nettverkskort osv.

     

    Strømforsyningen holder til innlasting av bios samme hva noen prøver å si til deg, forutsatt at det ikke er noen overledninger på hk.

     

    AMDturbo

  2. Har et lite problem. Har fått et hovedkort (ABIT KT7 RAID)og prosessor (AMD Athlon). Er ikke sikker på om noen av delene virker.

     

    Prøvde å koble sammen alt og det virker som det fungerer; vifter begynner å gå og disker begynner å rotere med på skjermen er det helt svart!

     

    Hva er galt?

     

    Kan den stå lenge eller kjører den seg på og av dersom du ikke gjør noe? Dersom den kjører på og av av seg selv, vil jeg tippe hovedkort. Viss ikke, er det enten hk, skjermkort eller cpu. Ledninger går jeg utifra at du har sjekket.

     

    AMDturbo

  3. jeg klokka men XP2000 til 1,81 så kom jeg ike stort høyere . men etter en stund ble den jævelig utabil da .. hva er problemet... volt coren blir stilt automatisk da....

     

    har du palomino eller tbred? Du ser det utenpå. Dersom du klokker fsb er du vel klar over at det kan være andre ting som stopper deg?? Om du gjør mp så ... må du vel ha låst opp...fordi denne har høyeste mp 12.5 i den "lave sonen". Mest trolig klokker du fsb og i så fall bør du sjekke minne, agp og pci hastigheten. agp ca 66 og pci ca 33 Mhz.

     

    AMDturbo

  4. Jeg har en amd 2000+ prosessor og 1024mb ram,men ønsker å overklokke litt. noen som kan hjelpe meg med instillinger i bios? hva ting skal stå på .Har MSI hovedkort, men fuzzy logic som følger med overklokker den ikke,den jobber bare lenge før den restarter... jeg vet ikke hvordan jeg gjør dette jeg da. :shrug:

     

    fsb påvirker hk, cpu, minne, agp, og pci og har dermed størst betydning for hastigheten på hele pc, multiplier er som å bruke høyt turtall på en bilmotor (=cpu), det går veldig fort dersom fsb (=giret) også er satt høyt.

     

    lønner seg ikke å ha høyere agp hastighet enn 68MHz og pci til 34MHz, kan du låse disse er det ingen grenser (bortsett fra minnet, hovedkort og cpu og kjøling da...).

     

    I bios må du lete etter frekvens til "bus". still den forsiktig opp ,men husk agp og pci hastigheten , de står på samme sted der du stiller bus hastighet.

     

    AMDturbo

  5. Les selv, de innrømmer at de har laget et hovedkort som kjører opp fsb av seg selv ved behov. Kjekt egentlig, nesten som bærbar pc som sparer strøm og varme. Slik styring skulle en hatt på vanlig overklokking!!!

     

    http://www.tomshardware.com/cpu/20030522/index.html

     

    AMDturbo

     

    Ikke særlig kjekt hvis hardwaren du har ikke tåler det... Sitter du å spiller da så plutselig klikker maskina.. Ikke rart MSI er noe møkk. Makan til ustabile kort..

     

    Tror ikke bare MSI gjør dette, det er vel brukt på bærbare en del har jeg hørt. Da brukes det dog andre vegen for å minske batteribruken. Det er ikke snakk om langvarig klokking, bare korte perioder og det klarer de fleste kort, inkludert MSI. Jeg har aldri hatt MSI, men jeg kjenner en som har og det funker bra!!

     

    AMDturbo

  6. Er vel lite vits tenker jeg... har du ikke noe ekstra kjøling kan kortet ta kvelden.

    Selv får jeg 7043 i 3dmark01se med mitt gamle GF2Ultra...

     

    Jeg har nå klart å presse meg oppi 5591 i 3dmark etter lang testing på forhånd. Så dette er ikke tilfeldig. Jeg har vifte på skjermkortet originalt

     

    GF2 ultra er vel litt bedre enn MX440 tror jeg..... dessuten har jeg egentlig ikke klokka systembus eller cpu så mye som jeg kan-138fsb... Trenger nytt minne...

     

    Det jeg tenkte var å tyne skjermkortet det det går, men da trenger jeg å vite hva jeg gjør.

     

    Edit: det jeg trenger er å finne en enkel måte å øke spenninga på uten å ødelegge noe.... derfor mitt spørsmål: Dersom agp volt på hk økes vil det øke volten på gpu og ram i skjermkortet?

     

    AMDturbo

  7. Artig prosjekt!

     

    Jeg har ikke lest alt du har gjort hittil, men bensinpumpe til bil er beregnet for bensin ikke vann!! Bruker du vann vil du for det første risikere rust, dessuten mister du smøring og da vil den si takk for seg etter en tid. En stabil vindusspylermotor er bedre, eller noe annet som tåler og er beregnet for vann. Eventuelt tilsett noe i vannet som smører pumpa!!

     

    AMDturbo

  8. Jeg har lest diverse artikler på overklokking.no om voltmod. Når dere justerer Volt på GPU og RAM er det helt nødvendig å gjøre dette på kortet? går det ikke med å stille opp AGP spenninga. AGP spenninga er jo sånn jeg forstår dette, strømtilførselen til skjermkortet, dvs at dersom en øker AGP spenninga bør jo både GPU og RAM spenninga øke.

     

    Er dette en tvilsom affæren eller verdt forsøket?

     

    Skulle gjerne fått over 5580 i 3dmark01 med mitt MX440 kort.... Jeg har klokka både gpu og minnet men det er ikke nok. Må vel ha mere en 272/400Mhz synes jeg.

     

    AMDturbo

  9. Hei.

     

    Jeg vurderer å kjøpe følgende hovedkort:

    MSI 875P NEO-FIS2R

     

    Når jeg leser om produktet på MSI sine hjemmesider så står det oppgitt en del tilbehør (optional) helt nederst på siden. Dette er blant annet:

     

    - D Bracket 2

    - Round ATA cable

    - SATA kabler

    - SPDIF Brachet

     

    Noen som vet om dette følger med ved kjøp av dette kortet hos f.eks. PSData?

     

    Enkleste er vel å spørre på PSdata tror du ikke??

     

    AMDturbo

  10. Hei, jeg har et par spm. angående denne prossesoren.

    Jeg har hørt at prossesorer med denne kjernen er låst, og at man må låse de opp ved å gjøre slik som overklokking.no gjør:

     

    http://www.overklokking.no/cpu/athlon_xp_u...ing/index2.html

     

    Men jeg har også hørt at prossesorene av den litt eldre typen, altså en  tidlig utgave av xp1700 palomino er lettere å unlocke. At man bare kan tegne med en blyant. Stemmer dette?

     

    Det vet jeg ingenting om, høres litt tvilsomt ut viss det ikke går å bruke blyanttrikset på et eller annet vis.

     

    Det hjelper kanskje hvis jeg poster steppingen på prossesoren min her.

    Jeg får Abit NF7-S rev 2.0 imorgen, og vil kjøre denne prossesoren på kortet. Har selvfølgelig lyst å overklokke litt :)

     

    Takker for svar

     

    mvh

    jbb

     

    Sånn jeg har forstått det er at en prosessor kjører på en fsb hastighet og med en multiplier som gir hastigheten, feks 1333 Mhz er 133x10. Men det finnes også høyere mp og samme lave fsb, feks 133X14.5. Problemet med en slik en er at du ikke kan senke mp lavere enn 13, det er nemlig to skalaer, en med høy og en med lav mp og dette er unikt for hver cpu (gjelder Tbred ihvertfall). feks en xp2000 har 133x12.5. Siden 12.5 er høyeste mp for den "lave kategorien" så kommer man ikke høyere, men må modde noe på cpu. Samme med en xp2100 som er (tror jeg) 133x13, for å få tilgang til lavere mp må han modde den femte brua på L3.

     

    Din cpu har så langt jeg husker bare fire bruer på L3 slik at du ikke har denne muligheten. Men det er også noen muligheter med bru nummer 2 husker ikke akkurat hva. Det er det som gjør palomino litt dårligere. Men dersom du kan stille ned mp på hk-ets jumper evt i bios, og deretter stille opp fsb til ønsket verdi for å teste hvor høyt den tåler. Deretter kan du øke mp til det sier stopp.

     

    Du kan altså ikke forvente veldig høy mp og derfor vil minnet ditt begrense fsb. Dersom cpu tåler 166 fsb så kommer du et stykke på veg. men uansett, nå koster Barton mindre enn en stor lapp og det er nok ett godt kjøp.

     

    AMDturbo

  11. Hvilke programmer kan jeg bruke til og overklokke min AMD Athlon XP1600+ ???????

     

    jeg bruker easytune4 i windows på mitt gigabyte kort, vet ikke om dette fungerer på ditt hk. Det vanligste er å gå inn i bios og stille bus (fsb) og eventuelt multiplier til cpu. Bus påvirker systemet, mens multiplier bare påvirker cpu. Husk å pass på at ikke APG eller PCI busen får mye over 66 hhv 33 mhz. (feks 68/34).

     

    AMDturbo

  12. Jeg ambefaler deg og kjøle : Northbridge(bedre), Southbridge, MOSFET og PPL..

     

    http://www.mamut.com/3dfxcool/subdet518.htm

     

    Her kan du se en veldig bra pakke med kjøling for MOSFET, PPL og Northbridge.

     

    Hei! Hva er MOSFET og PPL? NB og SB vet jeg om....

    En annenting til han trådstarter: Jeg har overhodet ikke så varm SB ellerNB. har ikke tempen, men det er fint å legge fingern innpå, no problem. Kan også legge finger på cpu-kjøler. Har da heller ikke overklokka særlig:

     

    138 fsb på en 133 original xp2000+ gir ca XP2100+ ytelse.

     

    AMDturbo.

  13. Du kan nok kjøpe litt bedre ram ja , PC 2700/3200  

    Kanskje du klarer 166 fsb da, der er AGP/PCI 66/33 igjen  :wink:  

     

    Jeg klarer da 200MHz (har ikke prøvd høyere) med min PC2100 DDR brikke da, så han burde jo greie 166MHz med sin brikke.. :roll:

     

    Har ikke klart hittil, men om jeg setter ned mp-jumper så kan det hende den starter opp. Hvilken CAS kjører du med og hvilket minne fabrikat?

     

    AMDturbo

  14. sjekkhttp://www.mods4me.com/reviews.php?op=showcontent&id=17

     

     

    Takker. Den artikkelen ga meg svar på mye av det jeg lurte på, det eneste jeg savnet var litt mer om hvilke betydninger hvert av alternativene vil utgjøre, men det antar jeg at jeg klarer å finne ut selv ved å prøve meg frem :)

     

    Det er CAS latency (sett den til 2) og command rate (sett den til 1 om det går) som har mest å si. Resten skal ikke bety altfor mye, er hva jeg har lest!

     

    AMDturbo

  15. Nå har jeg nettopp rensa ribba med isopropanol. Før jeg gjorde det, hadde var CPU'en oppe i 76 grader (!) etter noen timers spilling. Den overlevde nå det, da, men jeg liker det ikke helt....

     

    Hovedkortet har auto shut down ved for høy CPU temp.

     

    Som jeg sa innledningsvis, jeg har kabinettvifte som blåser kald luft inn i maskinen, i tillegg til den som sitter i PSU. Og kabinettdørene er åpne.  

     

    Vet ikke helt hva mer jeg kan finne på utenom å kjøpe ny vifte. Aida viser at vifta går på ca. 2250 rpm.

     

    Rydd opp i kabinettet , legg ledninger pent og unna mellomrommene, slik at luft strømmer uten hindringer fra foran bakover og opp til cpu og tilslutt ut bak psu.

     

    AMDturbo

  16. har boxed fra intel med en 60mm vifte eller no(ekke helt sikker)

     

    men om man bytter ut og fester f.eks to 40-45mm vifter ved siden av hverandre(som dekker hele kjøleren omtrent) i stedet for en 60mm eller no sånt..hva vil kjøle best?

     

    og over til no annet:

     

    jeg skal kjøpe meg en p4 2,4ghz [400mhz] og skal overklokke det den er god for..åssen kjøler bør jeg velge? og hvor langt kan jeg komme med boxed vifta? tjener jeg mye på å bytte den ut med f.eks en av disse kjølerene til 399-560kr? [alpa pal & swiftec]

     

    håper på svar..

     

    En 60 mm vifte flytter mest luft, forutsatt at de er likt utformet og går på samme turtall. Turtall er viktigst, dersom en stor vifte bråker mer på samme turtall vil to mindre kunne være bedre.

     

    AMDturbo

  17. Hva/Hvilke innstillinger skal jeg ha på AMD Athlon XP 2000+

     

    som ligger på 60 grader celcius med kabinett før og 53-56 uten kabinett dør?

     

    Multiplier og Den andre greia?  

     

    Hva skal den stå på ?

     

    Multiplier og busen skal være 12.5 og 133 slik som en svarte deg sa.

     

    Jeg hadde også problemer med veldig høy temp umiddelbart etter installering av min XP2000+

     

    Et par gratis temperatur tips:

    -legg ledningene inni kabinettet slik at de ikke hindrer luftstrømmen å nå cpu-vifta, da får du best transport av varme vekk fra cpu og det er kritisk.

    -ikke sett kabinettet helt inntil en vegg, da hindres luftstrømmen ut fra PSU

    -rengjør kabinett-filtrene for luft viss du har sånne.

    -senk temperaturen i rommet, det holder med en 18-20 grader.

    -legg på nytt kjølepasta eller ta av cpuvifte og sjekk at pastaen er tynn og dekker det den skal dekke, pass på å få vifta riktig nedpå cpuen etterpå.

     

    AMDturbo

  18. Er nok ganske sikker på at det ikke er det, ivertfall utifra infoen jeg har fra komplett når jeg kjøpte den :

    1  Stk  112049  AMD Athlon XP2200+ 1.8 GHz 266 MHz bus  

    Socket A (Thoroughbred) prosessor (1)  :)  

     

    Ja , har fått til og restarte bios , men hva er det som enkli skjedde ? og går det an og prøve og sette opp i gjen , uten at det klikker ?

     

    Jeg har ikke sett ditt hk, men er det mulig at du har en multiplier-jumper som begrenser dine valg??

     

    AMDturbo

  19. Hey!

    Skal oppgradere nå, men først vill jeg forsikre meg om at jeg ikke gjør et galt valg.  :D  

     

    Det er det jeg kjøper nå i første omgang, jeg skal ha meg hd åsså. Da tengte jeg på en S-ATA eller en SCSI. Noen tips ang det da?

     

    ###

    HD

    ###

    Western Digital Raptor 36,7GB SATA Komplett.no

     

     

    Mvh, Canabizzen  :wink:

     

    Anbefaler SATA fordi SCSI har betydelig høyere hastighet på hd-skivene, det gir mer varme! Men det avhenger om du absolutt trenger høy hastighet på skriving og lesing da.

     

    AMDturbo

×
×
  • Opprett ny...