Gå til innhold

Skalle

Medlemmer
  • Innlegg

    580
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Skalle

  1. Hei 

    Jobber i en elektrobedrift hvor vi gjerne prosjekterer egne prosjekter i DDS-CAD, og da ofte med store IFC og DWG filer fra arkitekt og andre som skal prosesseres. Vi får tilbakemelding fra leverandør av programmet at gamingskjermkort ofte er bedre enn eksempelvis P2200 og P4000 som noen av maskinene har. Det er i og for seg greit, og det er ikke noe problem å kjøpe PCer med dette. Men så kommer vi til hvordan vi kjøper resten av PC-utstyret. Vi har i dag en leverandør på IT som firma har kjøpt PC av hele tiden. Men etter jeg kom inn i bildet som har brukt og kjøpt mye PC, så ser jeg at prisene er enormt høye i forhold til å eksempelvis kjøpe den på komplett.no.

    Andre oppgaver vi utfører på PCen: Det må tas høyde for at alle oppgavene under er i "drift" samtidig som tegneprogrammet også da vi må sjonglere mye i arbeidsdagen.

    - Adobe Reader (Pro DC), med tegninger, og dokumenter. Gjerne 10-15 dokumenter oppe samtidig.

    - Office 365 programmer og dokumenter, gjerne 5-6 dokumenter oppe samtidig

    - Mail og Sharepoint

    - Whatsapp web åpen for kommunikasjon hele tiden

    - Teams åpent for kommunikasjon og møter (jobber ofte med både tegninger og dokumenter selv under møter)

     

    Hvilken fordel ville en workstation/arbeidsstasjon hatt mot et typisk gaming oppsett på PCen i en slik situasjon?

    Kan man ta en workstation og bare sette inn et gaming skjermkort som vil kunne opperere CAD-programmet bedre, og ellers ha en workstation? Eller vil det ha lite å si om man eksempelvis kjører et mer gamingoppsett?

    Er det noe forskjell i levetid på komponentene som typisk brukes i en workstation kontra en gaming pc? Xeon prosessor vs Intel i7 eller i9.

  2. Hei

    Jeg har plutselug begynt å få push varsel på all søppelpost på telefonen, gjennom email appen til samsung. Liker den appen godt egentlig frem til nå. Den ser ut til å sende varslene fra mappen "Ulest". Den sender varsel samme om det er fra søppelpost eller innboks. Jeg har forsøkt å sette "Ulest" og søppelpost som skjult, men de dukker fortsatt opp. Noen som har vært borti dette? Jeg skjønner ingenting.

  3. Spør henne hva faen som skjer? Si fra at du gidder ikke dulle med henne om hun skal være så avvisende hele tiden. Så holder du deg for deg selv litt og sier at hun får si fra når hun har blitt i bedre humør. Ikke vær furtete når du sier det, men bestemt! Du skal ikke måtte finne deg i sånt tull når hun ikke gir noen forklaring på saken.

     

    Men fra egne erfaringer så høres det også ut som dere har hatt så sinnsykt mye samvær i form av samtaler og telefoner, kos og sex at det har rett og slett blitt litt overkill for henne. Så da tror jeg nok det er enda viktigere at du sier fra og lar hun ta initativet neste gang. Jo mer du prøver nå, jo mer irritert blir hun. Det gjør ting bare vondt verre. Litt for din egen selvrespekt sin del også, si fra og gjør dine ting til hun er blid igjen!

  4. Var sammen med ei en periode da jeg var 28 og hun var 44..... Så de 4 åra deres har vel strengt tatt lite å si ;)

     

    At han lyver på alderen har null å si. Han gjorde det bare fordi han trodde han kom til å bli avvist av deg om han sa han var 22. Nå i ettertid så er det ikke lett å innrømme det, iallefall ikke hvis han liker deg så godt og tror at du vil avvise han om han sier sannheten. Si heller til han at du sniktitta i passet hans og såg at han faktisk bare er 22. Spøk og le av det. Ufarliggjør det, og saken er ute av verden.

  5. Faen jeg dreit meg ut på den motorstyringa :( Tok stjerne/trekant i stedet for Dahlander. Fækk. Håper ikke det går til stryk for det.

     

    Når det gjaldt varmekabelen, hva gjorde dere ift underlag, mtp høyde osv?

     

    Skrekkelig usikker på hvordan det egentlig har gått pga den styrestrømmen, men hadde en god følelse til jeg såg det.

  6. Får ikke sove pga denne eksamenen. Den har akkurat de tingene jeg føler jeg ikke vet nok om. Men har snakka litt med sjefen min ang lys og vifteanlegg.

     

    Styring av ventilasjon er nok mer som blir nevnt her at en skal koble tilførsel og evt koble til andre styringrer utifra styrestrømskjema. Skal man til med ny PLS styring utifra gammel styrestrøm så sliter jeg litt.

     

    Når det kommer til lys blir jeg ihvertfall mest sansynlig å bruke mest led. Greit å huske litt på lumen/lux verdier for å få godt lys. Dimmer og bevegelsessensorer er et must.

     

    Forrige eksamen jeg såg var bytte av motorer i, handlet om at man skulle gjøre greie for og evt anbefale bytte av like motorer men den nye var mer energieffektiv med høyere cosø. 0,83->0,87. Den tok også for seg overtidsregler, med retter og plikter i forhold til dette pga motorene måtte byttes i helgen da de ellers var ute av drift.

     

    Likte ikke denne forbereldelsen noe bedre enn dere andre. Den er rett og slett så altomfattende at det har vært snarest umulig å kunne i det hele tatt begynne å lese på alt dette.

     

    Derfor fant jeg FG for brannalarm og satser på å henvise til den om vi får slik type anlegg, og kikka så vidt på litt styring og pls. Men vet så lite om ventilasjon at jeg tror ikke jeg klarer å tenke meg til noe før jeg ser det.

  7. Noen som kort og enkelt kan gi meg "the basics" på Rogue PvE 81-85 med tyngde på 85?

     

    Les på elitistjerks.com under rogue. Der finner du det du trenger å lese for både Assassination og Combat. Det omhandler for det meste lvl 85 og utstyr rundt det. 81-85 er jo bare en periode du skal gjennom. Da er det bare prøv og feil som gjelder og dra med deg det du får av gear.

     

    Edit: Må fortelle om en kommentar jeg fikk om rogues en stund før jeg nådde 80. (starta på nytt rett før Cata). "Rogues are sooo overpowered after 80. You will see. They got Fan of Knives and stuff like that." Etter å ha dinga 85 og spilt litt må jeg le av dette. Rogues er ikke OP i det hele tatt. Stor dmg kommer definitivt ikke av seg selv. I tillegg.... Fan of Knives..... OP pga dettE? lawl. FoK er i det store og det hele en stor vits så lenge det ikke er 150 mobs rundt deg med 2500 hp så du kan ta alle med en gang. Litti PvP også hvis du setter crippling posion på. Synes ihvertfall utsagnet var litt morsomt :)

  8. Det var litt vel mye kø nå ja........ Alle skal vel spille på en gang.

     

    Men seriøst. Finnes det noen servere som er ok som ikke er overfulle? Gjerne med en del nordmenn på phadde vært fint. Er på Grim Batol nå, men gidder ikke stå som nummer 2000 i kø hver gang jeg skal spille altså.......

     

    Edit: En ting til. Finnes det noen andre norske WoW-forum som er bittelitt mer aktivt enn dette her. Er ikke veldig mange som er aktiv her inne har jeg inntrykk av. Bla to sider tilbake her så er jo postene fra august....

  9. Grim Batol er fin både for Horde og Alliance har jeg hørt.

    Idioter slipper du nok ikke unna samme hvilken server du er på, og med introduksjonen av Dungeon Finder har det lite å si hvilken server du spiller på om du er uten guild.

     

    Takk for svar. Ser nedover lista her at det er norsk guild osv på Grim Batol. Jeg antar at Dungeon Finder er dette pug-systemet som setter sammen grupper for instanser? Jeg synes jo at en guild er halve morroa med spillet, så kommer nok til å prøve å finne en så fort som mulig, men tenker jeg får vel ta ting etter hvert som de kommer.

     

    Noen tips angående rogue klassen?

  10. Har bestemt meg for å prøve WoW litt igjen nå som Cataclysm kommer ut. Er ute etter å starte på en server der det er minst mulig småunger og folk som oppfører seg dårlig. Jeg skjønner jo at jeg ikke kommer helt unna slike uansett, men det må vel finnes noen servere der gjennomsnittsalderen og oppførselen er litt høyere enn 12 år? Jeg spilte på Sunstrider mellom 2005 og 2006. Det var en ålreit server på den tiden.

     

    Ønsker å starte på en PvP server. Det er også fint om det finnes en del norske spillere og guilder der. Et balansert forhold mellom Horde og Ally er fint også. Er ikke sikker på hvilken side jeg skal starte på. Er det stor forskjell på hvilke typer spillere som velger alliance kontra horde?

     

    Takker for svar :)

     

    Edit: Har også veldig lyst å starte en rogue char, for hadde veldig mye morro med en rogue alt da jeg spilte sist. Noen tips om hvordan rogue er nå for tiden og om det er andre klasser jeg heller bør vurdere. Ønsker ikke healingklasse da jeg spilte paladin den gangen. Noe jeg synes var fryktelig kjedelig etter hvert.

  11. Tittelen sier det meste egentlig, så er interessert i noen meninger og svar fra folk som har spilt wow lenge.

     

    Jeg spilte WoW i en periode på 1,2 år fra 2005-2006. Synes tiden der var veldig gøy og hadde mange morsomme stunder i det spillet. Problemet mitt var at jeg er en meget engasjert og dedikert type som kanskje tok det litt vel seriøst og virkelig gikk inn for å skaffe meg det utstyret jeg ønsket og bruke en del tid på det. Det funket dårlig til slutt og jeg måtte bare slutte å spille det. Når jeg ikke kunne gjøre det helhjertet så var det ikke like gøy.

     

    Samtidig var det jo slik at man kunne ikke spille "litt" og oppnå noe i det spillet. Alt var lagt opp til masse raiding hver kveld. Ville man inn i en guild som var i stand til å tømme en stor instance i løpet av uken det tok å respawne den og i tillegg oppnå litt DKP (vet ikke om det blir brukt lengre) så måtte man ha et oppmøte på 90%. Noe som ville si 4+ timer nesten hver dag.

     

    Hvis man i tillegg prøvde seg på PvP og reputation farming så måtte man ha en ekstrem tidsbruk i dette spillet. Det tok vanvittig lang tid, og hvis man mot all formodning ikke kunne spille PvP en uke så gikk man tilbake i rank. Klarte du ikke å oppnå et bedre resultat enn forrige uke, så gikk du også tilbake i rank. Du stod aldri stille og fikk nyte godt av din tidligere innsats. Repfarming fikk du vel for så vidt nyte godt av, men det gikk forferdelig seint og var rett og slett så tidkrevende at det var ikke verdt det.

     

    Jeg har ikke turd å prøve meg på dette spillet igjen. Litt i frykt for å bli "fanget" i et slikt system. Jeg er fortsatt en dedikert fyr, men hvis systemene er slik nå at det ikke "kreves" at man bruker så ekstremt mye tid på det så kan det jo være verdt å ta en titt på det igjen.

    Hvis det for eksempel er slik at du kan "lagre" din tidligere innsats og at alt ikke forsvinner om du skulle finne på og (gud forby) gjøre noe litt mer sosialt en uke enn å sitte inne å spille wow, så er det kanskje muligheter for å spille det på en "vanlig" måte.

     

    Men dette vet jeg lite om, og derfor spør jeg. Jeg spilte forresten det året før The Burning Crusade kom. Så jeg har ikke spilt hverken den eller de andre utgivelsene etterpå. Men ser nå at Cataclysm kan være en sånn fin plass å starte på nytt om jeg skulle finne på det.

    Så er det noen som har spilt så lenge og kan si noe om forskjellene da og nå, og om det faktisk er mulig å spille dette litt casual og samtidig kunne oppnå noe etter hvert?

     

    Takker for svar :)

  12. Fy faen så skuffa jeg er over dette spillet. Grafikken suger maks, multiplayeren har den verste laggen siden gears of war 2, kontrollene flyter utrolig dårlig og det er generelt et ufattelig dårlig spill ift MW2. De som sier noe annet er det noe galt med. Det er en grunn til at MW2 bare fikk 6'ere og dette spillet får stort sett firere og noen femmere. Har lyst å bare legge hele dritten fra meg, men skal gi det et par uker til først.

  13. Jeg prøvde selv Carmex sånn på ordentlig i forrige uke, og ganske tørre lepper ble leget på et par dager. Funka bra. Sjefen mener at ingen som prøver Carmex noensinne går over til noe annet, men han sier mye rart. :)

     

    Kan bekrefte dette. Prøvde Carmex for første gang for noen uker siden og kommer ikke til å kjøpe noe annet tror jeg. Funker ikke bare bra, men funker sinnsykt fort også, samtidig som det lindrer sårhet og har en god frisk lukt.

  14. Diagnostisk kan det dreie seg om allergisk kontakteksem/kontaktdermatitt eller immunologisk urtikaria (immunologisk "elveblest").

     

    Sikker diagnose stilles av fastlege, eller aller mer sannsynlig av dermatolog/hudspesialist. :)

     

    hehe, hjertelig takk. Tror ikke jeg ble så mye klokere, men skjønner at det kanskje burde sjekkes av legen ja :p

  15. Allergitabletter har jeg nok av, så skal prøve dette. Men lurer egentlig mest på om det er noe "diagnose" på dette eller ikke. Forskjellen på elveblest og kviser vet jeg sannelig ikke :p Dette er nok definitivt kviser, så sant ikke elveblest er helt kliss likt.

     

    Fliets er vel strengt tatt ikke like luftig og effektivt som ull. Vil gjerne ha noe som puster litt også.

  16. Jeg har alltid fått litt klaus av å ha på meg ull inntil kroppen og har derfor brukt det svært lite i løpet av mine levedager. Men etter hvert har jeg sett nødvendigheten med det, spesielt nå etter jeg har begynt å jobbe en del ute og det kommer til å bli jævlig kaldt om jeg ikke bruker det. Synes ikke det er like ubehagelig som da jeg var yngre, men jeg har et større problem med det......

     

    Jeg får vanvittig masse kviser av å bruke ull direkte mot kroppen. Har nå brukt superundertøy av ull i en uke og har fått en haug med kviser på lårene. Det var nok spesielt nå som jeg hadde det under sammen med regntøy og det ble litt klamt under der.

     

    Jeg brukte noen ullsokker i fjor da jeg stod på snowboard, og etter å ha svettet godt i de støvlene med ullsokken som innerste plagg fikk jeg rundt 200 kviser rundt leggen rett over ankelen. Det var jævlig vondt, og det er ganske ubehagelig å få mange kviser så tett på samme sted nå også, selv om det ikke er like tett som den gangen.

     

    Så jeg lurer på om det er noen andre som har hatt samme problem og som evt har funnet en løsning på det eller evt har noen gode tips til undertøy som varmer like godt, men ikke er laget av ull?

     

    Litt desperat nå kjenner jeg siden det går mot kaldere tider.

  17. Fikk spørsmål om å innstallere Windos Live Essential her for et par dager siden. Godtok messenger og mailprogrammet, men etter dette har jeg ikke fått logget på mailen min. Passordet mitt er utgått, men når jeg blir linket videre til å fikse dette så kommer siden med at det er noe problem med Windows Live ID og den kan ikke fikse problemet mitt nå. Har vært sånn i et par dager som sagt. Veldig irriterende!

  18. Du burde definitivt kjøpe fra kjente merker. De er mer kvalitet over, det finnes mange servicesteder som har peiling på de. Anbefalinger fra alle verksted vil være å kjøpe et kjent merke, som Peugeot, Yamaha, Honda osv osv. Kinascootere er det ingen som anbefaler.

     

    Det er også veldig lett å få tak i deler til kjente merker kontra billigmerkene. Ikke minst hjelp til evt skruing osv om du skulle finne på å trimme eller skulle fikse noe selv.

×
×
  • Opprett ny...