Gå til innhold

torboe

Medlemmer
  • Innlegg

    164
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av torboe

  1. Noen som har gode 70-talls tips liggende?

     

    Gjerne filmer som Taxi Driver, Apocalypse Now, Midnight Cowboy, Badlands, Easy Rider og lignende. Hvis Scorsese har noen mindre kjente som er verdt å se, nevn de gjerne.

     

    Filmer som ligner den originale Bad Liutenant med Harvey Keitel, korrupsjon, dop og manisk oppførsel søkes også.

     

    "The Deer Hunter" (1978). Anbefaler "Raging Bull" (1980) av Scorsese!

  2. I nyere tid må jeg si at jeg har stor tro på Darren Aranofsky. Flere av hans filmer er virkelig god underholdning, som skiller seg fra veldig mye annet der ute i dag.

     

    Som nevnt tidligere i tråden så er jeg enig i at Kubrick er og blir en av de største. Hans lek med forskjellige sjangere og dybde i filmene hans er ubegripelige.

     

    Har også i senere tid sett mye italiensk noe-realistisk film. Der Vittorio De Sica står fram som en av de største auteurene. Han klarer å lage utrolig sterke filmere med svært enkle middler.

     

    Men en av mine aller største favoritter er noe så uorginalt som Hitchcock. Den mannen er og blir en legende innen film. Og har lagd en imponerende rekke fantastiske filmer.

  3. Flere som gleder seg til desember? http://www.ign.com/v...urney-trailer-2

     

    Selvfølgelig ser jeg frem til Hobbiten. Men når det er sagt så ligger det en liten frykt for at den ikke ikka skal leve opp til de himmelhøye forventninger som nå etterhvert bygger seg opp. Får bare stole på at Peter Jackson klarer å levere en ny fantastik trilogi og at jeg blir like forelsket i Hobbiten som jeg ble i Ringenes Herre.

     

    Tror ikke det er mulig når alle dvergene ser ut som sirkus klovner..

     

    Akkurat der er jeg ikke enig. Tror nettopp dvergene kommer til å bidra til å få frem det komiske, varme og sjarmerende, som er mer dominerende i Hobbiten enn i LOTR. Er heller usikker på om det er et godt valg å lage en trilogi av boken. Tror kanskje det hadde holdt med to. Men det er jo veldig vanskelig å si noe om ennda.

     

    Ut i fra trailerene som har kommet så er jeg fortsatt i god tro om at dette kommer til å bli en suksess. Om den lever opp til Lotr er jeg fortsatt usikker på.

  4. Flere som gleder seg til desember? http://www.ign.com/v...urney-trailer-2

     

    Selvfølgelig ser jeg frem til Hobbiten. Men når det er sagt så ligger det en liten frykt for at den ikke ikka skal leve opp til de himmelhøye forventninger som nå etterhvert bygger seg opp. Får bare stole på at Peter Jackson klarer å levere en ny fantastik trilogi og at jeg blir like forelsket i Hobbiten som jeg ble i Ringenes Herre.

  5. Reservoir Dogs

    IMDB top #65 - 8.4

    Min rating - 8.1

     

    Tarantinos debut og store gjennombrudd. Overført til dagens valuta, er budsjettet på snaue 10 millioner kroner. Helt utrolig at en så lavbudsjettsfilm bærer så lite preg av det, og attpåtil har oppnådd kultstatus på den måten.

     

    Når det gjelder selve filmen er den hva den er pga. den utrolig dialogen til Tarantino. Alle karaktrene er originale og filmen blir fortalt på en noe spesiell måte. Men det liker man.

     

    Det som trekker ned for min del, er at jeg ikke klarer å legge fra meg tanken om at filmen blir fortalt på den måten den gjør, fordi Tarantino ikke visste hvordan han skulle skrive et mer komplekst manus. Ingen utdannelse innen film, og ei heller mange tilgjengelig manus han kunne lese for å lære, derfor forble det så enkelt, men samtidig så komplisert. Totalt er det 50 "sceneforandringer" gjennom hele filmen, det er med andre ord ekstremt få.

     

    XX går dit, ZZ sier det, YY sier det, og som oftest innenfor det samme rommet. Les manuset, for deretter å lese f.eks. Inception, så skjønner du hva jeg mener.

     

    Blir litt feil å sammenligne manuset til Inception med Reservoir Dogs, mener jeg. Det er to helt forskjellige filmer på alle plan og det som gjør Reservoir Dogs så bra er nettopp denne enkelheten med fokus på karakterene og dialogen.

  6. Denne er vel enda mer søvndyssende for de som ikke interesserer seg for slike filmer.

     

    (se på lengden)

     

    Noen som har sett hele Sátántangó? Hadde vært interessant å prøvd, men klarer ikke å tro at jeg orker! :p

     

    Jeg så den for et par år siden. Jeg føler hele greia ble pretensiøst lang. Vet det er flere her og enda fler på diskuterfilm som forguder den, kanskje de føler de må like den når de har brukt over 7 timer på den. En god film for all del, men jeg skal innrømme at jeg kjedet meg til tider.

     

     

    Så du den sammenhengende?

  7. Da jeg først oppdaget TBBT i slutten av 2009, var jeg mektig imponert og gjorde omtrent ikke annet enn å se episodene om og om igjen. Uheldigvis så mener jeg de to siste sesongene har, som andre også har nevnt tidligere i tråden, gått i feil retning. Sesong 1 og 2 var fantastiske! Faktisk så gode at jeg fremdeles nyter å se dem igjen! Sesong 3 derimot, var bare bra, mens den siste sesongen synes jeg var meget skuffende sammenlignet med de andre. Jeg håper virkelig at de klarer å komme inn på riktig spor igjen utover høsten, fordi det er den eneste serien jeg virkelig har og falt for noen gang!

     

    Enig i det du sier her. Første sesongene var konge, men har tapt seg en del. Sluttet å følge serien halveis i denne sesongen.

     

    Er det virkelig den eneste serien? Hva med Friends og How I Met Your Mother for eksempel?

  8. Frat House

     

    Frat House er en dokumentar laget av "The Hangover" ressigør Todd Phillips i 1998, en god stund før han debuterte med spillefilmen "Road Trip". Det er en dokumentar som tar for seg ekte pledging, altså opptaksprøvene til diverse frat houses i USA.

     

    For å si det sånn, du kan legge sammen allt du har sett av pledging fra alle high school filmene du har sett og forsatt ikke være i nærheten av hvor sykt dette virkelig kan være. Jeg ble mildt sagt sjokkert over hvor mye sykt disse unge mennene gjør for å bli en del av disse miljøene. Alt fra å løpe rundt huset med tabasco i munnen og lage snøengler til å være innelåst i et hundebur en hel kveld og bli konstant ropt til, pisset på, tømt alt mulig sykt over deg og generelt gjennomgå ren og skjær tortur. Alt dette bare for å få bli en av de . Dette foregår over flere uker helt til endelig kommer til hell night som er den siste prøven. Folk har faktisk dødd under disse prøvene.

     

    Ganske sykt, men for all del interessant.

     

    Se den her!

  9. Noen tanker om Green Lantern?

     

    Greia med Green Lantern er at han har en gusjegrønn drakt og løper rundt med en magisk alienring. Det er ikke mye til greie for en superhelt å ha.

     

    Traileren ser ellers ut som en filmatisering av billig bensinstasjons sci-fi.

     

    Drasser han ikke rundt på ei lykt og da? Eller har jeg missforstått? :p

  10. Fast five er vel en av de bedre filmene. Synd med charger'n! Kommer det en film uten den, Paul Walker eller Vin Diesel, da skal jeg ikke se den. Sett alle filmene sikkert 894687 ganger og kan dem både forlengs og baklengs. Haha. Til de som ikke har sett den anbefales Fast five virkelig! Konge film.

    Absolutt ikke... En grusomt drittfilm av dimensjoner.

     

    Hadde gjort seg med noen argumenter for hvorfor du synes dette er en drittfilm. Blir et mye bedre grunnlag for videre diskusjon om du argumenterer litt i stedet for og bare slenge ut slik bemerkninger. :)

  11. The Gold Rush (1925)

     

    I "The Gold Rush" får vi møte den kjente og kjære Charlie Chaplin, som i denne filmen går under navnet "The lone prospector". Han drar, som mange andre, til Klondyke i Alaska for å prøve lykken som gullgraver. Her kommer han borti de merkeligste situasjoner i kjent Chaplin stil.

     

    Etter et etterlengtet gjensyn med denne godbiten av en film er det en ting som forbløffer meg mer enn noe annet. 86 år etter at denne ble laget er den fortsatt utrolig underholdene! Den er spennende, den har imponerende effekter, den er rørende og den er veldig morsom! Chaplin er og blir en legende!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...