Gå til innhold

esoteric

Medlemmer
  • Innlegg

    5 469
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av esoteric

  1. Kan noen datakyndige folk lage et alternativ som er non-profit og holder personvernet hellig?

    Finnes sikkert flere. Et søk ga f.eks Diaspora (diasporafoundation.org) som er non-profit, reklamefri, fokus på personvern, du eier blant annet din egen informasjon. Problemet er nok at non-profit organisasjoner ofte ikke klarer få resursene til trenger til å bli like store som Facebook. 

    • Liker 2
  2. Ok :) men hvorfor må du registrere alle mobilene på deg selv først??

    Hehe, nei jeg registerer ikke alt jeg kommer over på meg selv, det er hovedsaklig telefoner og nettbrett jeg har eid og brukt, noen i korte perioder andre lengre, etter over et tiår med salg av telefoner og nettbrett, så har jeg vært innom endel, tydeligvis. Samt at jeg byttet litt mellom ulike custom rom's for en del år tilbake, og da kommer de også opp som ulike enheter.

     

    Når man kjøper telefoner til innkjøpspris, så kan man bytte ofte og selge de brukte til omtrent samme pris som det man ga, og da blir ingen utgifter på det heller. Samt at man som forhandler iblant får tilbud fra produsentene om å kjøpe (ofte kalt ambassadør-telefoner), til kraftig redusert pris. Så er man en slags reklameplakat for produktet. 

  3. Fatter ikke?

    Jeg bruker deksel for å beskytte mobilen, ikke for å få bedre grep?

    Hvordan skal dette beskytte mobilen om den faller mot marken? Jeg fatter såklart ideen med denne, men ikke at den skal kunne erstatte ett deksel. Er det noen som setter på et tykkere deksel for å få bedre grep om mobilen? Jeg får faktisk dårligere grep rundt mobilen med deksel da den blir større, men bruker det likevel for å beskytte.

    Deksel er for å beskytte telefonen når man mister den i bakken, denne er laget for å forhindre deg fra å miste telefonen i bakken. Så tanken er nok at, mister du ikke telefonen trenger du heller ingen beskyttelse, ellers ser jeg ingenting som hindrer en i å feste denne utenpå et deksel dersom man bruke det. :)

  4. Har et problem med min iPhone6. Den slår seg av ute, gjort det en stund nå og tenkte det må være pga kulda siden vi har hatt en lang kuldeperiode, men nå er det ca 0 grader og en telefon burde takle 10 min i 0 grader uten å slå seg av. Helt latterlig irriterende problem, når jeg får den på igjen er den på mellom 20-40% batteri..

     

    Er dette noe man får fikset på garantien? Eller går sånt som fuck you vi fikser aldri batteri-kvoten?

    Nei, min erfaring er at de behandler slike batterihenvendelser seriøst, har du ikke mistet den skikkelig i bakke, fått vann på den eller noe sånt, så ville jeg sendt den inn. Et defekt batteri som holder på å "svelle" opp, kan ofte oppføre seg sånn, og er det det, så vil problemet bare bli verre og verre.

  5. S7 og S7 edge kommer kun i 32 GB utgaver til  Norge, så forstår ikke hvorfor ikke argumentet mitt skal gi mening?

    Om den hadde kommet i 64 GB eller 128 GB, så hadde jeg alt bestilt.

    Nei, dersom det kun er 32GB modellen som kommer til Norge, så gir det plutselig litt bedre mening ja, har ikke fulgt så nøye med på det området der. Rimelig dårlig av Samsung og ikke klare få ut alle modellene rundt omkring i verdenen. Greit nok at Norge ikke er det største markedet, men da trenger vi heller ikke så store antall. Blir nok mulig få tak i dem i Norge også uansett, men kanskje ikke like rask og enkelt.

     

    Ellers vil jeg beklage at jeg stilte tvil ved kommentaren din uten å gjøre noen undersøkelser selv først.  :new_woot:

     

    Personlig syntes dagens toppmodeller er mer enn nok uansett merke, så om man går for en S7 eller en 6S, så får man uansett er veldig fin og god telefon (og ikke minst dyr, men det kan vi jo også takke den svake krona for). Har selv også litt lyst på begge de to, men samtidig så syntes jeg ingen av de gjør noe spesielt nytt i forhold til telefonen jeg alt har, og da føler jeg ikke at jeg kan forsvare det å svi av nesten 10k på en ny mobil, når den gjør det samme som den gamle. 

  6. Samsung Galaxy Alpha, Android 5.0.2 (stock). 

     

    Edit: Heh. Jeg er kanskje mest nysgjerrig på hvordan man faktisk finner synderen i slike tilfeller, kanskje mer enn å faktisk løse problemet. 

     

    Ser ut som denne dukker opp i loggen min hver gang musikken går i pause. 

     I Timeline: Activity_idle id: android.os.BinderProxy@1c2de09b time:106252101

    Noen task manager som gir god oversikt over ting som PID osv.? Syntes de fleste gir håpløst lite informasjon og virker mer eller mindre være laget for å kun drepe prosesser.

  7. Mistenkte først headsett jeg også, så jeg byttet til et uten mikrofon og svare-knapp, da den ville gi slike resultater dersom den sender "trykk", men problemet er der uansett hvilket headsett jeg bruker. 

    Edit: Skjer også om jeg spiller av uten headsett koblet til. 

  8. Siste tiden setter telefonen min ting på pause med jevne mellomrom, alt fra Spotify, Soundcloud, video avspilling osv. går i pause etter en liten stund (lengden varierer alt fra sekunder til flere minutter). 

    Noen som vet om en grei måte å lokalisere slike feil på, har ikke root for øyeblikket, men er det f.eks noe poeng å lete i system logger etter slike ting?

  9. 1. Aktiver Assistive Touch-knappen, for å få frem en touch-screen versjon av låse-knappen. 
    https://support.apple.com/no-no/HT202658

     

    2. Slå av iPhone via Assistive-Touch knappen. 

     

    3. Starte iTunes på pc/mac. 

     

    4. Koble den avslåtte iPhone til maskinen via USB kabelen, mens du holder hjem-knappen nede. 
    https://support.apple.com/no-no/HT201263

     

    Telefonen blir da koblet til iTunes i gjenopprettingsmodus, og man vil få mulighet til å gjenopprette til en tidligere backup, har man ingen backup forsvinner brukerdata på telefonen. Er "Finn iPhone" funksjonen aktivert på telefonen vil man måtte skrive inn Apple-ID passord ved nesten oppstart/aktivering. 

×
×
  • Opprett ny...