Gå til innhold

PI Asthma

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PI Asthma

  1. Har lurket rundt i denne tråden en stund, men ikke gjort så mye ut av meg. Gøy å se at det er så mange nordmenn som har kastet seg på Sony-toget!

    Solgte mitt 5DMK2 til fordel for A7R i fjor, og jeg tviler på at jeg noen gang kommer til å gå tilbake til DSLR. Tok litt tid å venne seg til Sony, men fy fela for en deilig liten sak… Eneste aberet er at x antall ekstra batterier er et must om man beveger seg utenfor huset. Siklet en stund på batterigrepet, men fikk aldri ut fingeren. Så kom plutselig Meike med en variant som både er billig, bra og sitter som støpt - 600kr inkludert porto fra den fjerne østen. Anbefales!

     

    Jeg har foreløpig ingen "moderne" objektiver, men koser meg gløgg med manuellfokus, og da særlig FD-optikk. Mens jeg venter på at været skal bli bedre her i Stavanger, slenger jeg med et skrytebilde (tatt med elendig mobilkamera) som viser objektivene jeg har brukt mest. Har også 24mm/2.0, 50mm/1.4, 50mm/1.8, 100mm/2.8, 135mm/2.8 og 80-200mm/4.0L, men de har jeg ikke rukket å teste på A7R ennå. En del av disse skal nok selges etter hvert, men først må jeg klare å bestemme meg for hvilke...

    post-128743-0-73303200-1422562828_thumb.jpg
    [Canon FD 15mm/2.8, 35mm/2.8, 50mm/1.2L, 55mm/1.2, 85mm/1.2L, 85mm/1.8 og Contax CZ Planar 85mm/1.4]

    Venter på at været skal bli bedre her i Stavanger, så satser jeg på å kunne bidra med noen eksempelbilder etter hvert.

  2. Denne linken fra NAV handler egentlig mest om hjelpemidler for barn med spesielle behov, men jeg synes at innholdet likevel er relevant.

    http://www.nav.no/Helse/Hjelpemidler/Hjelpemiddelområder/Å+leke+-+trene,+stimulere+og+aktivisere.1073748467.cms

     

    Når det kommer til sosialiseringsutviklingen har jeg ikke lett noe særlig etter det på nettet. For andre som eventuelt har dem liggende, kan jeg anbefale Barndom-serien fra Vega Forlag (én bok per tiår fra 40-90-tallet + "Barndommens TV-spill").

  3. Her er to veldig aktuelle linker:

    http://www.regjering....html?id=117603

     

    http://www.ssb.no/sa...4/01/index.html

    Særlig "Fra Hardyguttene til Nintendo og PlayStation", ca midt i dokumentet. Inkluderer statistikk for mediebruk (bøker, TV og PC), men dessverre kun fra begynnelsen av 90-tallet. Noen andre som har funnet en mer omfattende statistikk?

     

    http://www.medietils...e_rapporten.pdf

     

    rapport om mediebruken hos barn. Undersøkelser opp til 2010.

     

    Fant frem til den, jeg også, men skulle gjerne hatt litt statistikk fra før 1990, for dét har jeg ikke funnet noe særlig om.

  4. Her er to veldig aktuelle linker:

    http://www.regjering....html?id=117603

     

    http://www.ssb.no/sa...4/01/index.html

    Særlig "Fra Hardyguttene til Nintendo og PlayStation", ca midt i dokumentet. Inkluderer statistikk for mediebruk (bøker, TV og PC), men dessverre kun fra begynnelsen av 90-tallet. Noen andre som har funnet en mer omfattende statistikk?

  5. *Hvordan ulike former for lek kan påvirke barns utvikling

    Her vil det være naturlig å drøfte ulike former for lek, og hvorvidt de er positive, negative, eller eventuelt begge deler?

    - fysisk aktivitet (sport, "utelek")

    - “passiv aktivitet” (TV-/dataspill)

    - Positivt: pedagogikk, motorikk

    - Negativt: krigføring/vold, sex, ukritisk bruk

    - personvern

    - foreldrenes deltagelse

    - digitale medier som barnevakt?

    - Aktuelle teorier: Maslow og Erikson

     

    *Sosialisering av barn i ulike tidsperioder i Norge

    - bondesamfunnet -> etterkrigstiden -> i dag

    - "Fra eventyr til digitale læremidler"

     

    *Artikkelen i vedlegget: «Småbarn bruker nettbrett ofte»

    - nettbrett som pedagogisk verktøy vs nettbrett som barnevakt

    - digitale medier generelt

     

    Tror det er viktig å ikke henge seg fullstendig opp i den "digitale leken". Selvom det er en sentral del av forberedelsesheftet, må vi ikke glemme de andre formene for aktivitet barn utøver i løpet av oppveksten.

     

    Barn og unges fritid (SSB)

    • Liker 2
  6. Wikipedia hadde følgende å si om MSI Wind:

     

    The price points for the UMPC for US market have also been released. The SuSe Linux version will cost $399 and the Windows XP version will cost $550. Only the 10" LCD model will be available for the US market. Online retailer Expansys is currently taking pre-orders on their U.S. website, with pricing inflated to $604 for the Windows XP version and $560 for the Linux version.

     

    Om så er tilfellet, må jeg si at valget ble ganske mye enklere.

  7. Jeg må si denne tingesten er fryktelig snerten. Denne og MSI Wind er de lekreste subnotebook-ene jeg har sett til nå (har ikke så mye til overs for designet til eee). Står mellom de to nevnte som skole-PC neste år. Har en kamerat som skal til USA i sommerferien, og det må jo utnyttes :p Noen som har noen formening om hva disse vil koste i butikk der borte?

  8. Fotovideo f.eks

    http://www.fotovideo.no/aspx/produkt/prdin...aspx?plid=89207

     

    (de før det ikke før om en uke eller to ser det ut til)

     

    Ah, så det var det objektivet altså.. Så på det i går, men trodde det var et annet. Haaland skrev jo "3.5-4.5 IS", og i produktbeskrivelsen står det "3.5-5.6 IS". Siden jeg kan 0 om dette var jeg ikke sikker på om det var det samme iom at det var en ørliten forskjell ;P

     

    Er "en del" billigere på XD.no i alle fall. Noen som har noe erfaring med siden?

     

    EDIT: Senere vil jeg også eksperimentere litt med et fisheye-objektiv. Hvilken prisklasse burde jeg se etter for å få et som er helt greit? Stiller ingen voldsomme krav :)

  9. Takker for alle svar! Får ikke kameraet før 18. desember, da broren min kommer hjem med det, men synes det er greit å kjøpe et objektiv først som sist, så jeg kan begynne å bruke kameraet så fort som mulig.

     

    Kunne noen gitt meg en link til en norsk nettbutikk med det nye kit-objektivet til Canon dere snakker om? (Ev. billigste pris i en fysisk butikk i Oslo-området?)

  10. Jeg har aldri før hatt noe annet enn et middelmådig kompaktkamera, men har alltid vært glad i å ta bilder. Nå som det begynner å dra seg mot vinteren og jeg endelig har fått meg en deltidsjobb ved siden av skolen, følte jeg at tiden var inne for å gå til innkjøp av et speilreflekskamera. Fikk tak i et helt nytt EOS 400D-hus (riktignok den amerikanske versjonen) på Finn for 3500 kroner. Så nå er det eneste jeg trenger et objektiv så jeg kan ta i bruk kameraet. Jeg har sett litt rundt på nettet etter et rimelig zoomobjektiv, og fant til slutt et på Elkjøp til 1395:

    Sigma 70-300 4-5,6

     

    Er dette et greit objektiv å kjøpe for meg? Ev. om noen har andre forslag, tas dette imot med stor takk :) Er i utgangspunktet ikke interessert i å betale mer enn rundt 2000 kroner.

     

    Regner med at det også er greit for dere som kommer med tips å vite hva jeg skal ta bilder av. Skal i hovedsak ta "actionbilder" (snowboard ol.) nå på vinteren, men vil også bruke kameraet til å ta portrettbilder av familie og venner. Natur, og da særlig vær og sjø er også noe jeg liker å ta.

     

    Vil gjerne også ha tips om andre objektiver som kan passe til mitt bruk :) (Aller helst i samme prisklasse.)

     

    EDIT:

    Lurte også på hva slags minnekort jeg burde gå for? Har sett litt på SanDisk Extreme III 4GB.

  11. Om det er til hjelp er jeg villig til å bytte min vanlige N64 mot den ;)

    8828788[/snapback]

     

    Hva skal du med den da? Hvorfor samler du på sånne? :)

    8860289[/snapback]

     

    Som sagt så (1) samler jeg, og (2) det ikke er så altfor mange utleiekonsoller igjen i Norge (mange som blir kastet bl.a.), og det er jo en bit spillhistorie :p (3) Har i tillegg 5 vanlige N64-maskiner, og er mer enn villig til å bytte om du vil ;)

  12. Er den heldige eieren av et strøkent Suikoden (PAL).  :love: Skulle gjerne hatt hendene mine på Suikoden II også, men synes det blir litt for mye penger å legge ut for et spill.  :no:

    Tror nok du skal være ganske så heldig for å finne et billig Suikodenspill, men du kan jo komme over noen som ikke vet hvor mye det er verdt...

    6022824[/snapback]

     

    Kom over Suikoden II til i underkant av 200 kroner på finn.no forleden ;) Mangler manual om jeg husker rett, men er uansett verdt det.

×
×
  • Opprett ny...