Gå til innhold

torsten

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av torsten

  1. Har i det siste fått opp øynene for det nye studiet som åpner ved UIB, nemlig datasikkerhet. http://www.uib.no/studieprogram/BAMN-DSIK#uib-tabs-introduksjon

     

    Har veldig lyst til å søke, da jeg liker Bergen som by og interesserer meg for data. Føler også at dette er et felt hvor outsourcing er svært usannsynlig. 

    Vil tro at en utdanning innen datasikkerhet er ganske trygt fremover. Men, det er ett felt hvor det faktisk er en del outsourcing det også.

    Er veldig mye sentralisering av disse tjenestene. Har jobbet for 2 (blitt kjøpt opp av) store amerikanske selskaper, og begge flyttet

    sikkerhetsbiten ut av landet. Har også jobbet innenfor sikkerhet i Bank-sektoren i Stavanger. Her ble også det meste av sikkerhets-

    stillinger flyttet ut og sentralisert. Riktignok til Oslo. De store fagmiljøene innen sikkerhet virker å ha etablert seg på østlandet.

    Når det er sagt, så er det bare å stå på. Datasikkerhet er i vinden som aldri før, og det blir nok enda mer fokus på dette i årene som

    kommer.

  2.  

    Utdyper: Få store bedrifter i Norge som trenger/bruker et system som Sharepoint, komplisert system, et sant helvett å sette opp og drifte, finnes andre løsninger som er smartere (DirectAccess - sømløs VPN).

     

    edit: dette er min mening, andre kan selvfølgelig synes programmet er genialt.

    DirectAccess / VPN er noe helt annet enn SharePoint. SharePoint er en publiseringsplattform / webapplikasjonsplattform. Brukes ofte til intranett, med mange muligheter for samarbeid, dokumentlagring, dokumenthåndtering etc.

  3. hvis du kommer inn på support har du en for inne i systemet og det vil derfor være enklere å flytte seg til noe innen drift.

    8571131[/snapback]

     

    Er litt sånn jeg og tenker. Men vi får nå se. Skal som sagt på førstegangs-intervju i morgen, så får vi se hvordan det går. Lønn er i utgangspunktet viktig, men en bra totalpakke med tanke på arbeidstid, utviklingsmuligheter, "frynsegoder" etc. teller en hel del det også.

  4. 1. linje support-stilling hadde kanskje gått greit for deg, spørs hvilken support det gjelder...

    anyway, tror du sliter med å få 400k i 1. linje

     

    mitt tips er å beholde jobben du har, eller flytte til en liten/mellomstor bedrift...

    8547831[/snapback]

     

    Har egentlig også sett for meg at 1. linje kanskje vil være den rette plassen å "begynne", men lønna kan kanskje være problematisk. Har tross alt lån på hus og bil, samt kone og barn å forsørge. Så selv om jeg muligens kan gå litt ned, så er jeg desverre avhengig av inntekt i størrelsesorden > 360k. Noe som kanskje er litt i overkant av hva lønnen i en 1.linje jobb er? Hvis jeg søker og blir tatt inn til intervju, så bør vel det bety at mulighetene er tilstede? (Skal på intervju i morgen, torsdag, på 1/2. linje-stilling) De regner vel ikke med at jeg har jobbet for knapper og glansbilder i 12 år :)

     

    Alternativt, hvis jeg beholder jobben jeg har pr. i dag 1 år til, og samtidig tar en del sertifiseringer kan vel kanskje det være nok til å kunne begynne å søke på f.eks. konsulent-/driftstillinger i stedet?

  5. Har de siste 12 årene jobbet som IT-Ansvarlig i en SMB bedrift i Sandnes-området. Har jobbet med intern support på XP/2000 (ca. 30 klienter), Office, samt drift av Win 2000 Server + SQL Server 2000. Har hatt ansvar for telefoni/faks, nettverk (switcher, brannmurer etc) samt også support/drift av CRM/ERP system, Elektronisk dokumentasjon etc. Ergo, "potet" :)

     

    Dette medfører at jeg har måttet lære meg litt om alt, men sjelden har hatt anledning til å lære meg mye om noe som helst. Blir stort sett å gjøre det som kreves der og da. Har ikke noen formell IT-utdannelse, men har ca. 20 vekttall i IT-relaterte fag fra høyskole.

     

    På mine eldre dager (runder 35 i juni) har jeg fått det for meg at det er på tide med litt forandring (midtlivskrise :) ). Kunne godt tenkt meg å jobbe en plass hvor det faktisk er et IT-miljø, og IT-avdelingen er litt flere enn bare meg :) Og hvor det faktisk også er mulig å utvikle seg videre innen IT, evt. spesialisere seg.

     

    Men, hvor i all pakka vil jeg passe inn? Ser for meg at jeg kanskje er litt for lite spesialisert for konsulentvirksomhet? Eller at lønnsnivået muligens er litt for lavt i en 1. linje support-stilling?? (Ligger noe over 400k i min nåværende stilling)

     

    Noen som har noen gode forslag eller tanker om hva en IT-"potet" egentlig kan brukes til??

×
×
  • Opprett ny...