Gå til innhold

Quast

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Quast

  1. Også et til: Jeg kom til duty-basen, og gikk tilfeldigvis innom han skytebanefyren.. Står med pistolen min forran han, og plutselig gjør han en bevegelse og pistolen min er i hans hånd, uten at jeg tenker noe mer over det.. Drar frem rifla mi jeg har brukt ganske mye cash på, og plutselig tar han den og.. Først nå forstår jeg at han har tatt begge våpna mine og jeg får dem ikke tilbake.

     

    Vil han i det hele tatt gi de tilbake?

  2. Uhm, er virkelig 7,62 Nato amunisjon, er ikke det standard kaliberet på de gamle kalashnikov riflene? Mens 5,56 (I norge kalt 223. rem.) er standardkaliberet i bl.a M16 og andre "nato" våpen?

    Nei, russerne har ikke NATO ammunisjon, dvs AK47 bruker 7,62x39mm, mens NATO bruker 7,62x51 (Norge er en av de få landene som enda bruker 7,62x51, men vi er på go vei med å fase ut denne ammunisjonen) I NATO er 5,56x45 standar ammunisjon, og brukes i bla M16/M4, HK416, L85, G36 osv. Russerne på sin side bruker 5,56x39 som standar ammunisjon.

     

    Men fra ammunisjon til revolver: Er det noen andre som plages av mye crash i steam-versjonen av CS? Etter å ha gjort det meste i det andre området man kommer til, skulle jeg en tur tilbake til swamp-området. Etter en viss tid (tror det er ca 5 min) crasher spillet hver gang jeg prøvde. Jeg kom meg tilbake og fortsatte til Garbage, og til min store ergelse crasher spillet her og. Noen andre som plages av det samme?

  3. Står alle kablene rett da? At det ikke står svart mot rød i ledningene som er mellomom Suben og høyttalerene? Også sjekket at kabelen til kontroll poden står ordentlig inn?

     

    Ellers kan du sjekke "Creative support sider"

     

    Selvfølgelig har jeg sjekket at kablene er satt rikitg i. Dobbel-sjekket alt før jeg lagde tråden, så alt av kabler er satt riktig. Fant heller ikke noe korresponderende svar i den troubleshootingen.

  4. Uh, det er jo bare å gå ut av Frenzy/Def. Trykk på hotkeyen for den stancen du allerede er i for å gå ut av den, og tilbake til en helt nøytral stance uten penalties eller bonuser på stats.

     

    Takk, fungerte fint. Rart jeg ikke har prøvd å gjøre det før, da jeg har prøvd mye for å komme ut av Defensive/Frenzy. Menmen fungerer nå.

  5. Det kan jo hende at oppgaven spør om å sammenligne militær makt med de andre typer maktene.. :) Selv om sannsynligheten om det sannsynligvis er liten

     

     

     

    Det kommer ikke!!!! OPPGAVEN LYDER:

     

    "Du skal kartlegge de militære styrkeforholdene i verden i dag.

    og finne eksempler på hva dette har å bety for staters maktposisjon."

     

    Er det noen som har KONKRETE svar på nettopp dette?

     

    Er du så sikker på det? Dette er forbredelse som skal gi oss en pekepinne på hvordan den endelige oppgava kommer til å bli. Det kan fort komme at vi må trekke inn å sammenligne militær makt ol.

  6. Hva er asymmetrisk krigføring for no'? Alrdi hørt om det.. :S

     

     

     

    Asymmetrisk krigføring beskriver når to parter i en krig har svært forskjellig militær kapasitet eller metoder for krigføring. I et slikt tilfelle må den svakere parten utnytte sine spesielle fordeler eller gjøre nytte av motstanderens spesielle svakheter om den skal ha noen mulighet for å oppnå sine mål.

    (Wikipedia)

     

    Asymmetrisk krigføring du kunne. Beste eksemplet på asymmetrisk krigføring er krigen i Afghanistan.

  7. Hvilken land har man funnet som store militærmakter?

     

    er jo bare USA som kan regnes som supermakt, mens stater som Frankrike og UK i stor grad er avhengig av NATO. Israel igjen er globalt sett en nokså liten makt men en regional stormakt

     

    Få med Russland også - som er ferd med å reise seg opp igjen. Kina er en mer økonomisk stormakt som skremmer USA.

     

    Kina er økonomisk avhengig av USA. Leste i dagens Aftenposten at Kina er sterkt inne i, og påvirket av USAs økonomi. USA er Kinas største handelspartner og deres handel er 8 ganger større enn med Russland som nå frir til Kina.

  8. Stor skuffelse i klassen min da vi fikk oppgava. Alle var innstilt på en oppgave om klima, men jeg likte oppgava da. I samarbeid med læreren vår, gikk vi gjennom litt begreper og stoff som kan være relevant:

     

     

    - Ideologisk makt/økonomisk makt/militær makt - kunne forklare begrepet militær makt

    - Konfliktløsning med militærmakt

    - Supermakt kontra regional makt

    - A-våpenmakt (USA, GB, Frankrike, Russland, Israel, India, Pakistan, Kina, glemt noen?) og terskelstater (Nord-Korea og Iran)

    - Forsvarsallianser - stor militær makt(NATO) EU-styrker

    - USA rolle - store militære styrker/involvert i mange konflikter/viktige allierte (Feks Israel, Saudi-Arabia, NATO) Ca 50 % av det totale militærutgiftene i verden.

    - Lands militære maktposisjon i en region(Eks: Israel i Midtøsten.)

    -Småstater -idealpolitikk (menneskerettigheter, folkerettighet mm)for å heve seg i internasjonal politikk, mens stormakter ofte bruker militær makt for å vise seg frem (Kina - Tibet)

    - Militærmakt kan brukes direkte (Sende styrker til konfliktområdet) eller indirekte (Storstilt våpeneksport, aktivt støtte en konffliktpart, militære samarbeid.

    - Asymetrisk krigføring. Vestlige land bruker teknologisk overlegenhet, satser på små profesjonelle styrker ol, mens motparten er dårlig utstyrt, men har lokal kunnskap/bruker sivilbefolkning som skjold ol.

    - Bruk av militær makt gjennom FN (Sikkerhetsråd ol)

     

    Noe stoff:

     

    "Hvor hender det? Militærmakt i ubalanse" Nesten 8 år gammel, men mye nyttig stoff.

    "Hvor hender det? Israelere og palestinere - konflikt uten ende" Litt innsikt i Israel-Palestinia konflikten.

    Pluss Hvor hender det? Konfliktar i dag. Nummer 24

    Eventuelt ta en titt på div årganger om Konflikt, Krig og Fred http://www.nupi.no/publikasjoner/tidsskrif...hvor_hender_det

    Læreboka Politikk og makt s 234 og utover

×
×
  • Opprett ny...