Gå til innhold

bryggern

Medlemmer
  • Innlegg

    149
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bryggern

  1. Det der er jordinga ifra batteriet. Det er ikkje en jording som eg har lagt opp sjølv, den er fra tidenes morning.

    Nå har eg ikkje multimeter før eg kjem meg heim. Men nå er batteriet ladet opp, så eg regner med att bilen starter nå. Men det tar antagligvis berre ett par turar før den er tom igjen.

     

    Takk for tipsa! Men eg har aldri skjønt korleis eg måler jordinga. Bruker eg multimeter på jordinga, også tar eg den andre batteriet?

  2. Heisann! Hadde problem med bilen i sommer, der den plutslig stoppa midt på veien. Etter undersøkelser med multimeter viste det seg att den ikkje lada. Kjøpte ny dynamo og nytt batteri, og den gikk som ei kule.

    Nå hendte det igjen. Den var heilt tappa for strøm, og det var ikkje sjanse å starte den. Viftereima ser bra ut, tilkoblinger til dynamo ser bra ut.

     

    Er det noken enkel feilsøking eg kan gjere ang dårlig jording eller lignende? Er dette bildet av en dårlig jording?

    post-128043-0-46313500-1347742343_thumb.jpg

  3. Seff kunne eg målt på dynamoen, men eg føler meg 99 prosent sikker på att dynamoen var gåen. Begge batteria hadde fungert fint før. Oddsen for att begge batteria skulle kortslutte eller gud veit ka, er høg.

    Men eg ser poenget ditt, og eg kjem heilt klart til å måle rett på dynamoen neste gang.

     

    Men er det mulig å kjøre batteri så tomme att dei rett og slett ikkje kan ta imot lading meir, veit du det?:)

  4. Att det var i blinde vil eg ikkje sei, fordi eg sjekka med multimeter, og det var definitivt ikkje ladestrøm på batteriet. Men eg fikk huka tak i eit splitter nytt batteri idag, og då starta bilen. Med ladestrøm.

     

    Men det som var merkelig var at eg brukte to forskjellige batteri når eg fikk problem, desse var gamle men fungerte. No tar dei ikkje lading i det heile tatt. Blei dei rett og slett så uladd når eg kjørte med dei at dei gikk kroken?

  5. Fikk problem med bilen, stoppa plutslig uten forvarsel, og lot seg ikkje starte igjen. Den starta med starkabla, men slo seg av når fks. fjernlyset kom på. Ladalampa lyste ikkje så blei litt forundra.

    Feilsøkte litt, og kjøpte en brukt dynamo.

    Den blei nettopp bytta men det funker fortsatt ikkje.

    Er det noken som veit ka som er gale då?

     

    Når eg tar tenninga på første hakk, ser den tilsynelatande normal ut. Alle lampene kjem opp og funker, neste steg så blir det svakt lys på tenninglampa, og når eg skal starte så kjem berre ett klikk.

     

    Dessuten, skifta dynamoen, og tok på jordinga og den strømkabelen - men satt igjen med denne "karen" her, som eg har i handa. Kan den vere kilden til feilen? anar ikkje kor den skal.

     

    Bilen er en Toyota Celica 96 modell btw.

    Tusen takk for hjelp! :)

    post-128043-0-55842000-1343404026_thumb.jpg

  6. Hei!

    Er i Bali - og har kjøpt meg eit trådløst modem som eg stikker i dataen her nede.

    Funker forsåvidt greit de, men for å oppdatere meg på de som skjer heime så har eg kjøpt tv2 sumo.

    Men så når eg skulle sjekke de ut - så fikk eg opp melding om att de tv2sumo ikkje funker i indonesia.

     

    Så de var altså problemet mitt kort fortalt. Kan eg gjere eit eller anna for å få sjå tv2sumo her?

    Må eg ha ei norsk ipadresse, og skal eg bruke sånn proxy? Er veldig blank, så hadde vore flott vist noken kunne hjelpt meg.

  7. Ja det kan godt hende. Eg søkte litt på den O2 sensoren, og det virkar som om dette kansje er grunnen. "Dersom lambdasonden går i stykker vil dette normalt oppfattes av styreenheten som går over til å kjøre i nødprogram, og vil ofte merkes ved nedsatt effekt, fusking og motorfeil-lampe som tennes. Defekt lambdasonde kan ødelegge katalysatoren." - wikipedia.

     

    Nå har ikkje eg motorfeil lampe, eller fusking, men eg syns effekten er dårligare enn før. Av og til føles det som om han helde igjen litt og at det plutslig er en turbo som slår inn, vist du skjønnar:p Har du merket noko på effekten? :)

×
×
  • Opprett ny...