Gå til innhold

peranda

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av peranda

  1. Jeppsann.

     

    Jeg skrev tidligere om blekksystem som man kan fylle selv. Jeg har nå brukt dette et års års tid, og tilslutt skjedde jo selvfølgelig det som alle advarer mot, nemlig at dysene begynte å tette seg. Jeg er imidlertid strålende fornøyd. Så lenge printeren varte har jeg spart blekk tilsvarende 10 nye printere, fordi printeren var veldig billig i innkjøp og epson bare ville sko seg på blekksalg.

     

    Jeg ville med andre ord aldri kjøpt billig blekk dersom jeg hadde hatt en dyr skriver...

     

    En interessant oppdagelse i etterkant er likevel forskjellen mellom designet til produsentene av skriverne.

     

    Epson har ofte selve skriverhodet med dysene som en fast del av skriveren du kjøper. Dersom du tetter dysene er det så komplisert og kostbart at du like godt kan kjøpe ny skriver. Dette betyr at blekkpatronene som selges kun er en liten plastbeholder med blekk, og burde av den grunn kostet mye mindre.

     

    HP skriverne har som oftest skriverhodet som en integrert del av patronene som byttes ut hver gang. Dette skulle bety at om du tetter dysene i patronene med lavkvalitetsblekk, kan du bare investere i nye originalpatroner for at skriveren skal fungere utmerket igjen. Det er likevel ille å tenke på hvor mye unødvendig store patroner med dyser osv som havner på dynga hver dag.

     

    Nå har jeg kjøpt en A3-skriver fra HP. Tror jeg skal investere i et fyllesett, blekk og en chip-resetter sånn at jeg slipper å kaste haugevis med patroner på dynga.

  2. Jeg bor for tiden i sør-amerika. Her er det ingen som har råd til å betale for originalt blekk, så da har det utviklet seg et stort marked for uoriginalt blekk. Det finnes utallige små butikker som fyller blekk på gamle patroner for ca 10 kroner. I tillegg selges systemer for å fylle blekk selv.

     

    Jeg kjøpte en helt billig epson C67 skriver med fire individuelle patroner for 400kr. Til den kjøpte jeg fire refillbare blekkpatroner som man enkelt fyller blekk på selv vha en sprøyte. Disse har en intelligent chip som nullstiller seg hver gang printeren prøver å fortelle at blekkpatronen egentlig er tom. Sammen med dem kjøpte jeg fire beholdere med 100ml blekk, en for hver farge (totalt 400 ml blekk) for en femtilapp. Hver av de originale patronene koster til sammenlikning ca. 60 kr og inneholder 8ml blekk. Man får altså femti ganger så mye blekk uoriginalt som en original enkeltpatron koster.

     

    Han jeg kjøper blekket av lever av å selge blekk og fylle patroner. Dag ut og dag inn står han og fyller blekk og nullstiller elektroniske chip i originale patroner. Han vet hva han holder på med. Fyller han dårlig blekk kommer ikke kundene tilbake. Istedenfor fyller han litt bedre blekk for en litt dyrere penge. Jeg har pratet med enkelte av hans andre kunder og de har brukt hans blekk i flere år og er fornøyd. Grunnen til at han kan gjøre det så billig er at han bare trenger å kjøpe selve blekket. Han trenger ikke å kjøpe eller produsere de falske patronene.

     

    Det er viktig å understreke at jeg ikke er opptatt av superkvalitetsutskrifter, perfekt fargegjengivelse eller 200 års holdbarhet. Utskriftene består stort sett i kladder av planer, snitt, skisser og diagrammer isammenheng med studier, men når jeg har behov for mange store, skraverte flater da renner blekket veldig fort.

     

    Når jeg snart har brukt opp det blekket jeg kjøpte av ham denne første gangen, har jeg spart inn 3000kr i blekk, altså sju-åtte nye originale epson-skrivere. Hvem kan da påstå at det er vits å kjøpe originalt blekk? Og hvilken miljøgevinst kan man ikke snakke om da man har spart søpla for 50 blekkpatroner med emballasje?post-128015-1177278382_thumb.jpgpost-128015-1177278409_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...