Gå til innhold

asgeirenersen

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av asgeirenersen

  1. Litt forundret over at Legitimasjonsbevis ikke blir nevnt i artikkelen for turer over landegrensen(e). Tar du med deg fotoutstyr tilbake til Norge, er det ditt ansvar å dokumentere at du har kjøpt det i Norge og ikke må betale moms for det (igjen). Har du ikke papirene i orden kan i det værste fall utstyret bli konfisert av tollerne til nødvendige papirer blir fremvist.

     

    Det sagt, har jeg aldri blitt anholdt på grenseoverganger eller flyplasser, men ble stoppet av tollere på en bussterminal i Brasil.

    8973845[/snapback]

     

    Dette er et råd jeg har sett og hørt en rekke ganger, men jeg har aldri hørt om noen som faktisk har opplevd problemer med det. Kanskje noe å tenke på om du har med spesielt dyrt og splitter nytt utstyr? Om du ønsker å være på den sikre siden, så er vel ikke noen kopier av kvitteringene dine det tyngste å dra med seg i bagasjen...

  2. Har jeg vært dum når jeg kjøpte et kamera som Panasonic Lumix FZ50 til rundt 4800,-(butikkpris, ikke webshop)?

     

    Burde jeg heller kjøpt et lite lommeformat kompakt kamera med god bildekvalitet og 4x zoom, samt et greit dSLR kamera? At det koster mer for 2 kameraer svir faktisk mindre enn at man kanskje har betalt mye for et kamera som er midt i mellom de praktiske anbefalningene.

     

    Plutselig står jeg med mitt FZ50 og lurer på hva jeg har tenkt på når jeg skal "bestige" fjelltopper som besseggen og forsøke å ta minneverdige bilder... hmm

    8985212[/snapback]

     

    Selv om FZ 50 ikke egentlig er et kompaktkamera, så er det jo ikke direkte digert heller. Jeg tror du har kjøpt deg et hendig kamera som du kan ta med hvor som helst og ta gode bilder med. Det ene problemet jeg ser er at objektivet ikke har skikkelig vidvinkel. Tilsvarende 35mm blir for dårlig i mine øyne.

  3. Et godt tips:

     

    Ta med 4gb med minnekort. Så stikker du med jevne mellomrom innom internettkaféer som lager DVD'er for en rimelig penge. Greiere, billigere (og tryggere?) enn å drasse på en bærbar batteridreven harddisk ;)

    8942891[/snapback]

     

    Det spørs vel hvor du reiser hen. Er du på safari, er det sikkert ikke så mange internettkafeer tilgjengelig. Men hvis dette tilbudet er tilgjengelig, og du har tid, er dette sikkert en god løsning.

  4. Du har rett. Canons DEP-funksjon er i alle fall ganske nær det omtalte esset i ermet.

     

    DEP fungerer slik at du foukserer først på nærmeste- og så på fjerneste punkt du vil ha akseptabelt skarpt, så setter kameraet øvrige instillinger selv.

     

    A-DEP er en enklere, helt automatisk variant som ikke krever noen ekstra trykk på utløseren før bildet tas. Det baserer seg på største og minste avstand somblir registrert blant fokuspunktene. Ulempen er dårligere kontroll og mindre forutsigbarhet. Det er jo ikke sikkert hele området du vil ha skarpt omfattes av fokuspunktene.

     

    Esset i armet som blir referet til har vell Canon allerede lansert med funksjonen DEP og A-DEP etter det jeg husker?

    8664836[/snapback]

×
×
  • Opprett ny...