Gå til innhold

kaffebryggare

Medlemmer
  • Innlegg

    3 814
  • Ble med

Innlegg skrevet av kaffebryggare

  1.  

     

    Apropos tyskerstål. Fikk ikke start på bilen min i dag, og mistenker bensinpumpen. Er skuffet, men er fortsatt imponert over at det er første gangen på 3 år og 50000km at den har sviktet, og det er ikke ille til å være tysk rikmannsskrot på 15 år og med 160k på telleren.

     

    Det er helt utrolig hvor hjelpesløs jeg er uten bil. Føler meg strandet i leiligheten min.

     

    Nå fikk jeg lyst på en bil nr.2.

    Det er bare deprimerende å ha mer enn 1 bil i Norge med alle avgiftene som følger med.
    Er det så dyrt å ha to biler da? Eneste 'avgiften' for å eie biler er jo veiavgift på 2800kr per år? Ganske billig i forhold til andre land. I Nederland betaler man feks per 100kg med veiavgift. Min 1800kg tunge A6 med 3 liter diesel var rundt kr3000 per kvartal i Nederland sist jeg sjekka... Innkjøp her er jo dyrere selvfølgelig...

     

    Det er mye dyrere enn nødvendig. Jeg har 6 biler, og det hadde blitt hinsides dyrt med omregistrering, årsavgift og forsikring hvis jeg skulle hatt skilt på alt. Jævlig unødvendig å kjøre fram og tilbake og levere inn å hente ut skilt hele tiden alt etter hva som er kjørbart og ikke.

  2. Apropos tyskerstål. Fikk ikke start på bilen min i dag, og mistenker bensinpumpen. Er skuffet, men er fortsatt imponert over at det er første gangen på 3 år og 50000km at den har sviktet, og det er ikke ille til å være tysk rikmannsskrot på 15 år og med 160k på telleren.

     

    Det er helt utrolig hvor hjelpesløs jeg er uten bil. Føler meg strandet i leiligheten min.

     

    Nå fikk jeg lyst på en bil nr.2.

     

    Det er bare deprimerende å ha mer enn 1 bil i Norge med alle avgiftene som følger med.

  3. Hvordan ønsker du å bruke flagget da? Siden du vet hvordan det brukes... :)

     

     

    Er det i tro for sørstatene og levemåten de hadde? Bekymringsløs og i god tro at slavene gjorde all arbeid for de?

     

    Jeg bruker ikke sørstatsflagg men kjenner enormt mange som gjør det.

     

     

    Det er enten ignoranse, eller at de aktivt støtter det flagget symboliserer.

     

    Så man kan dele de opp i to grupper:

    - De som er ignorante

    - Rasister

     

    Ja, enig.

    • Liker 1
  4. Hvor "dumt" er det å gå for litt rimeligere dekk når man skal kjøpe piggfri vinterdekk?

     

    Kjøpte det beste jeg fikk tak i når jeg måtte ha nye vinterdekk på de to forrige bilene mine - testvinnende dekk fra Continental. Nå er det snart på tide å bytte ut vinterdekkene som fulgte med min nåværende bil - vet ikke akkurat hvilken modell det er snakk om, men er helt kurante Bridgestone nordiske piggdekk. Merker at de holder på å være gamle og harde, og modne for utskiftning.

     

    Men jeg har visst såpass store dekk at det blir svindyrt å gå for beste sort. (235/45R18) Spurte om pris og... ja 12500,- for Contintental, 7500,- for Hankook.

     

    Går helt fint, det er mye bedre med billige nye dekk enn dyre gamle dekk.

  5. Det synes jeg virker ekstremt rart. Folk trodde jo 1 år før man fant opp fly at det kunne ta tusener eller millioner av år å få det til. Når vi allerede har biler som kjører lange distanser av seg selv nå, så vil det jo tilsi at det er teknologi som kan utvikles og være langt mer oppmerksom enn det mennesker kan. 

     

    Såklart vil de verste førene være en utfordring, men selvkjørende biler vil havne i så få ulykker at det er et tradeoff vi er villige til å ta. 

     

    Skal vi si at om 1000 år vil det fremdeles ikke være selvkjørende biler må det være noe i fysikkens lover som tilsier at det er umulig, noe det ikke er. 

     

     

    Jeg ville heller sagt at vi ikke har biler lenger om 1000 år, at vi har funnet bedre alternativer.

     

    Vi kommer definitivt til å få en økende andel selvkjørende biler, lastebiler, traktorer og andre maskiner i utviklingen mot disse alternativene, men at menneskestyrte maskiner blir ulovlige virker som en totalitær drøm. Folk kommer ikke til å gi opp friheten til å kjøre bil så lenge det fins biler og veier å kjøre disse på.

  6.  

    I den artikkelen står akkurat det jeg sa.

    Tar du alt bokstavelig? Du må gjerne foreslå noen biler ellers er ikke denne samtalen noen vits i å fortsette :)

     

    Det er jo en viss sannsynlighet for at det blir lovfestet, det vil tiden vise.

     

    Jeg anbefaler Toyota Hiace, den møter kriteriene dine. :)

    Partiene har som mål i sine program at det bare skal selges nullutslippsbiler i 2025, men et forbud mot fossilbiler i 2025 blir det ikke.

  7.  

    Nei, hvis du har byttet kjørefelt og blitt påkjørt er kollisjonen din feil. Hvis du skifter felt og biler må bremse for deg har du gjort noe feil.

     

    Det er direkte feil. Kjører bilen i venstre felt i 250 km/t så er det ikke den som bytter felt sin feil. Hvis man ser at en bil er et par hundre meter bak så er det stort sett greit å bytte felt, bortsett fra når bilen bak kjører "miste lappen, bot og kanskje litt fengsel fort".

     

     

    Alle som leser tråden forstår at den andre bilen ikke kjørte i 250kmt. Trådstarter har byttet feit, fått vikeplikt og har brutt denne.

     

    Hvis han ikke kan bevise at den andre bilen har kjørt uaktsomt fort er det han som får skylden i dette tilfellet.

×
×
  • Opprett ny...