Gå til innhold

Freddemor

Medlemmer
  • Innlegg

    220
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Freddemor

  1. Her kommer en slags bump:

     

    Har ikke hatt voldsomme problemer med dette i det siste, skjermen har blacka ut med ujevne mellomrom en gang i blant. For to uker siden byttet jeg skjerm, til en Dell Ultrasharp U2410 og koblet den til med HDMI. Alt fungerte fint og flott, helt til i går.

     

    Dette er vel et tegn på at skjermkortet er synderen. Men spørsmålet mitt er hva jeg kan gjøre med dette? Skjermkortet er et Nvidia GeForce 570.

     

    Takker for svar :)

  2. Hei!

     

    Mistet kontakten mellom PC og skjerm for et par ukers tid siden, men problemet løste seg etter litt knoting og noen restarter. Nå har imidlertid problemet oppstått på nytt, men nå går det virkelig ikke framover. Jeg har koblet skjermen til laptopen, og alt fungerer tilsynelatende fint, men når den kobles til den stasjonære maskinen står det bare "No signal". Dersom jeg drar ut kabelen står det "Cable not connected". Skjermen er en Packard Bell av noe eldre type, Viseo 190 WB.

     

    Dette har jeg prøvd:

    Restart av skjerm

    Restart av PC

    Testet alle portene på PC (VGA + 2x DVI)

    Skrudd både skjerm og PC med switchen på baksiden, har også trukket ut støpselet.

    Hurtigtast for bytting av skjerm(kilde?) (fn+F4)

     

    Si ifra om det trengs mer info!

     

    Få forhånd takk for hjelp! :)

     

    mulighet til å få prøvd med et annet grafikkort?

    Jeg har ingen ekstra grafikkort for hånden her akkurat nå, men jeg kan nok prøve å grave fram et etterhvert.

     

    Kan også skyte inn at dette er noe som skjer mellom maskinen slås av og på. Alt fungerer fint når jeg skrur av, men når jeg skrur på er kontakten brutt.

  3. Hei!

     

    Mistet kontakten mellom PC og skjerm for et par ukers tid siden, men problemet løste seg etter litt knoting og noen restarter. Nå har imidlertid problemet oppstått på nytt, men nå går det virkelig ikke framover. Jeg har koblet skjermen til laptopen, og alt fungerer tilsynelatende fint, men når den kobles til den stasjonære maskinen står det bare "No signal". Dersom jeg drar ut kabelen står det "Cable not connected". Skjermen er en Packard Bell av noe eldre type, Viseo 190 WB.

     

    Dette har jeg prøvd:

    Restart av skjerm

    Restart av PC

    Testet alle portene på PC (VGA + 2x DVI)

    Skrudd både skjerm og PC med switchen på baksiden, har også trukket ut støpselet.

    Hurtigtast for bytting av skjerm(kilde?) (fn+F4)

     

    Si ifra om det trengs mer info!

     

    Få forhånd takk for hjelp! :)

  4. Kjære Glimti... Kan jo åpne med at jeg selv bor i Oslo og jeg ser alle dine problemer med tiggere, narkomane, hærverk osv. Men det skjer faktisk grep her. Det kan virke som at du bør sjekke ut litt mer før du kaster ut dine enkle grep for et perfekt samfunn. Jeg hadde tenkt til å sitere deg, men du ramser opp en regle som gjør meg trist. Jeg blir ikke trist på grunn av alle "problemene" våre, som du så vakkert fremstiller det, men for hva slags kaldt, autoritært og kjedelig bybilde man får.

     

    Personlig er jeg en musikkelsker. Jeg synes bybildet berikes ved at man får inntrykk av et rikt kulturtilbud når man ser plakatene som henger rundt om kring. Det er jo egne plasser man kan henge opp slik for å hindre at alle fasader fylles.

     

    I tilfelle du lurte, så brukes det enorme resurser på å vaske vekk grafitti, men som i likhet med mye av det andre du nevner trenger vi en holdningendring. Det er en grunn til at det er forsøpling i byen, det er på grunn av oss som bor her, og de som kommer på besøk.

     

    At noen mister litt utsikt får man bare leve med. Tåler man ikke at en by utvikles og at det bygges i høyden får man heller flytte ut på landet og bosette seg der.

    Her har du igjen den autoritære kyniske stilen din. Høyblokker har ingen ting å gjøre i Oslos særegne koselige, gammeldagse bybilde å gjøre. Barcodebygningene er i grenseland, men det blir et kult område. Utsikten blir borte, og det synes jeg er synd. Jeg er ikke interessert i å bo i en by planlagt av folk som ikke selv kjenner den. Mener du at det er riktig at Osloborgere skal føye seg og tilnærmet tvinges ut på landet slik at turister (Som kommer for å se Oslo slik den er, ikke slik den bør være) heller kan nyte den? Spør du meg er det ikke Oslo som har et problem, men du. Og siden du ikke er her så ofte bør ikke det være så fælt. Kan anbefale deg å sjekke ut en del andre byer med helt annen arkitektonisk satsning før du drar til Oslo. Ta byen for det den er! :)

     

    Liker også at du sier at byen ikke kommer seg videre... Haha, det var faktisk et utrolig morsomt utsagn! Like morsomt som det er feil. Det er lenge siden byen har utviklet seg så mye som nå. Våkn opp! :p

    • Liker 2
  5. Hei!

     

    Håper denne er posta i riktig kategori!

     

    Jeg har fått en Monacor BR25 som jeg ønsker å montere som sub-monitor under trommestolen min. Jeg har ikke noen særlig stor erfaring med teori rundt høyttalere og elementer, derfor søker jeg råd her :)

     

    mon_br25.jpg

     

    Suben har to kabler med hver sin kabelsko, og det er det. Jeg lurer da på hva slags komponenter jeg trenger for å kunne bruke denne som basstrommemonitor. Den trenger ikke å kobles til mp3spiller eller lignende, men jeg kommer til å kjøre den i sammenheng med bassgitar og basstromme for live og øvingsbruk. Jeg planlegger å koble den til miksebord via en forsterker, eller andre veien om du vil. Jeg trenger altså noe til å drive suben, men gjerne noe helt basic, men hva bør jeg velge?

     

    Kan det høres riktig ut å bruke høyttalerkabler mellom suben og forsterkeren, og line mellom miksebord og forsterker?

     

    På forhånd takk for svar!

  6. Er det noen av dere som klarer å spille doble basstrommer så konstant tempo i 4 minutter?

     

    http://www.youtube.com/watch?v=uUZayhMYsO0&NR=1

     

    Hvordan? Er det bare å tråkke, hvordan forhindrer man melkesyre i leggene? Det er jo motstant i pedalene.

    Jeg beklager å måtte svare så kjipt, men det handler om øving, og det ofte i store doser. Mengdetrening er som regel løsningen for å komme opp i fart, det gjelder også hender. Mange mener at trening utenfor trommesettet også kan hjelpe, for eks løping, sykling osv.

     

    Jeg har tidligere jobbet konsekvent med fart og kontroll i bena og kom relativt raskt i form til å spille i høye tempoer over tid. Da snakker vi 180-220bpm. Til sammenligning tipper jeg denne videoen kan ha omtrent 140-150bpm, det er jo trioler, så det blir litt annereledes enn når du teller 4/4. Nå er jeg ikke stø over 200 bpm, selv med oppvarming (Som er viktig), men spiller mye rundt 180 uten å sitte med metronom og øve. Man kommer til et punkt der du må øve hver eneste dag for å opprettholde tempoet, personlig ser jeg ikke poenget med det lenger.

     

    Etterhvert som du øver og blir flinkere/raskere finner du ofte ganske naturlig den basic teknikken som passer deg best. Når du har sånn ca kontroll og vil eksperimentere kan du gjøre som Leo sier. Det finnes en hel haug teknikker for føttene, de mest vanlige (uten om heel- up og down) er vel "Heel toe", "slide" og "flatfoot". Det finnes også andre typer som for eks swiwel, men kan fort bli litt spesielle og oppstår ofte i kombinasjon med andre (for eks flatfoot).

     

    Kan varmt anbefale denne:

    http://www.youtube.com/watch?v=xCCJyYIBK9s&feature=player_embedded

     

    Riktig motstand i pedalene er veldig viktig, jo mer motstand, desto raskere kommer pedalen tilbake i "startposisjon". Teoretisk sett bør man ha litt stramme pedaler for at fotbrettet skal komme tilbake i riktig posisjon fort nok.

     

    Hjelpemeg, detta ble langt... Jeg kunne vel skrevet en hel avhandling om dette. Bare hiv ut spørsmål så skal jeg se om jeg har noe fornuftig svar :)

  7. Har selv prøvd carbosticks, det er sant som Gaarulf sier: don't go there... De selges faktisk ikke så mange steder lenger heller. Ahead er også svartelista hos meg.

     

    Jeg kjøpte noen sykt kule b-varestikker på ebay i fjord, det var 24 par med en lignende variant av SD2, bare ørlittegrann tynnere, og en del tyngre. De var dødskule, men nå selges de ikke lenger :( Har tatt vare på noen par slik at jeg kan sammenligne hvis det skulle dukke opp noe liknende.

  8. ...Kanskje også spesielt i raske partier? Har det sånn selv!

     

    Det er i all hovedsak også lurt å tenke på en viss balanse i bena, om det dreier seg om Hihat og basstromme, eller to basstrommepedaler. For eks: hvis jeg vil ha et fast mønster med hihat der den går i 4-deler, mens hånda kanskje går i 8-deler på riden, lar jeg helen gå opp og ned hele tiden, og løfter foten på firedelene. Litt vanskelig å forklare, men det blir også på en måte som heel-up. Heel-down på Hihat har jeg også gitt opp, da jeg synes det blir for veik lyd og lite tight! :)

  9. Vurderer og kjøpe meg tank/hapi/hang drum. Syntes det virker veldig kult å gjøre melodier med ett perkusjonsinstrument. :) Merkelig nok er det nokså ukjent. Selges det i butikker i skandinavia noen plasser? Og er det noen som vet om noen plasser man kan få det uten å ruinere seg?

    Noen som har prøvd en slik?

    http://www.youtube.com/watch?v=TQXn5ba0aT8

    Jeg har ikke mye peiling på dette, men er veldig interessert! Etter litt kjapp søking fant jeg ut at det er ganske kostbare saker. Men jeg har ikke funnet forhandlere i norge/Norden... :(

     

    Leo Khenir: :)

     

    Noen som har tips for å lære seg heel-up teknikken? Jeg bruker aldri denne, da det mest naturlige for meg blir heel-down. Får til heel-up til nød dersom det er snakk om en rask dobbelbass-rytme, men ellers blir timingen helt feil. Kanskje bare vanesak?

    Jeg spilte også heel-down før, men har gått mer over til heel up. Bruker fortsatt heel-down på tricky saker med mye tight bursting, for eks bleed som referanse.

     

    Grunnen til at jeg gikk over var for å få mer kraft og punch (generelt kulere lyd), da ble det helt naturlig overgang til heel-up. Hvordan bruker du lårene? Jeg bruker mye mer lår nå enn med heel-down, hvis du prøver å få med lår tror jeg mye er gjort. Jeg løfter de ikke mye, men lar de være med på leken. Husk at helen ikke trenger å være mer enn så vidt løftet fra bakken, i motsetning til frk Lux :thumbup:

    • Liker 1
  10. Du får rykte når noen trykker på det runde grønne ikonet med et plusstegn inni, som er plassert nederst til høyre i posten din. Hvis du har hjulpen noen, sagt noe bra etc kan man trykke på denne knappen for å gi annerkjennelse el. :thumbup: Jeg aner ingenting om negativt rykte.

     

    Hvis dette fungerer har du fått litt høyere rykte just nu!

     

    Og forresten: Gratulerer med ny maskin! Vi har noe til felles - for en fryd!

     

    Edit: Tomsi42 er som vanlig kjappere og mer grundig enn meg :)

    • Liker 1
  11. Hvis ikke gratis er et krav, vil jeg sterkt anbefale deg Pinnacle. Det er et veldig enkelt og oversiktlig program, men det har også mulighet til noen litt mer avanserte finesser. Det fåes i flere prisklasser, men koster som sagt litt penger. Nå skal det sies at du vil få mye igjen for et program som dette hvis du ikke har for høye krav :)

  12. Fantastisk! Utrolig hvordan du har fanget så mye liv og urolighet på en så ryddig og flott måte! Liker spesielt godt hvordan bildet gir en skikkelig vidvinkelfølelse med de noe diffuse skyene, og samtidig skarp og direkte, rett på bølgene! :)

  13. Jeg trenger svar virkelig fort, haster nå. vær så snill noen !

    Jeg har ikke noe godt svar, men da jeg hadde det problemet gikk jeg litt rundt grøten kanskje. Jeg brukte bare et videoredigeringsprogram for å skille audio fra video, og så åpne audioklippet (for eks .MPEG) med for eks audacity. Mp3 plugin lastes ned automatisk, eller veldig lett, og da eksporterer du den i en fei. :)

  14. Du får ikke lov til å kjøpe en single speed uten å teste den, det er jo ikke å komme unna at dette er nålestikksykler.

     

    Jeg vil sterkt anbefale deg å gå for en sykkel med litt mer gir å gå på, hvertfall ut ifra det du skriver. Hva er bakgrunnen for din interesse for Meridaen? Det er ikke for å være politi her, men det er kjipt å bruke 8000 på noe man egentlig ikke ville ha/trengte/så for seg. :)

    • Liker 1
  15. VicGrip = Blistersticks! Spesielt innenfor rask/teknisk (metall)! Mye friksjon og fuktighet... Ikke helt min greie, men man finner aldri "the ultimate pair" om man ikke prøver alt! :)

     

    Personlig synes jeg man får mye igjen for å finpusse holdeteknikk fremfor andre hjelpemidler, nå er jeg rimelig gammeldags óg da... Hvis du har et lett men kontrollert grep om stikka, vil du bruke mindre energi, og derfor få bedre kontroll, fart og utholdenhet!

  16. Deise! Nå har det blitt langt ut i Juli og jeg har ikke kjøp PC enda - grunnet jobb nærmest 24/7, nok om det.

     

    Jeg har atter blitt frista over til mac, men jeg tror ikke jeg tar sjansen helt enda... Tenker at jeg kan kjøpe en stasjonær PC, og så kjøpe en MBP eller lignende når min bærbare PC streiker, er det en bra plan?

     

    Jeg titta litt rundt på oppsett og kom over denne dealen på Dustin. Jeg føler at den lever godt opp til mitt behov til redigering, hva tror dere? Blir det overkill? Som Corporal Clegg skriver handler det jo om å finne middelveien som er sterk nok til å holde en stund, lenge nok til å oppgradere uten å måtte kjøpe alt nytt [les: for eks hovedkort og PSU] Er det kanskje litt overkill med 560 i SLI? Uansett er det bare snakk om ca 1500 kr, men hvor mye bedre vil det bli, på en skala?

     

    Evt denne?

     

    Tenker også å ta med denne skjermen

     

    Nå har det nok blitt mye rar skriving, men bare mas på meg hvis det er noe kaos her! :thumbup:

  17. ...Og det samme gjelder cymbaler. De tidligere nevnte cymbalene på 4Sound fra Uganda, banket ut av en gnu, koster mye fordi de er gode cymbaler. Dere som synes bruk av mer enn 1500-2000 kr pr cymbal kommer til å få dere en fin wow-opplevelse.

     

    Av B8 synes jeg hi-haten er det eneste dugelige, og da til en veldig spisset grad - Kun metall. Ellers synes jeg heller folk skal kjøpe én cymbal av gangen, man trenger ikke fleske til med masse cymbaler utover standard oppsett.

     

    Kan varmt anbefale Istanbul (Agop) X-ist serien, gode cymbaler til god pris. XS-20 kan ikke måle seg med disse. Ellers er Sabian sin 16" APX O-zone helt konge.

     

    Sjekk også ut Diril cymbals, tyrkiske håndhamrede cymbaler til ekstremt gode priser. - Nesten like billig som B8 - men så er dette høykvalitets gode cymbaler, har brukt de selv på flere innspillinger.

×
×
  • Opprett ny...