Gå til innhold

CoaX-

Medlemmer
  • Innlegg

    292
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CoaX-

  1. Takk for svar. Så da er det ikke mulig å bruke en ice ruter for å koble kameraet til Internett? Jeg synes det er veldig rart siden de støtter port forward og ddns i innstillingene på ruteren. Jeg prøvde også å sette modemet i bridge, og bruke en raspberry pi som ruter med DHCP, men fikk heller ikke dette til å fungere :(

     

    Er det annerledes hos konkurrentene til ice? Feks telenor og telia?

  2. Hei

     

    Vi har et mobilt bredbånd fra Ice som jeg ikke får til å åpne porter på.

    Jeg har et kamera som jeg har satt fast ip på via MAC adressen, som jeg vil koble til og sjekke utenfor det lokale nettverket.

     

    Jeg har åpnet alle portene jeg trenger på Port Forwarding, Virtual Server og skrudd av UPnP.

    I tillegg har jeg laget en konto på no-ip for dDNS, og satt opp dette oppsettet i Ice sin ruter.

     

    Det som jeg synes er rart er at jeg får opp forskjellige ip adresser (public ip og wan). På ruteren står det at WAN ip = 100.68.12.158 og på portchecktool.com står det at jeg har ip 46.230.135.116.

     

     

    Alle tips mottas med takk. Jeg spør her fordi Ice ikke hadde kompetanse til å hjelpe meg utover dette.

     

  3. Kjøpte en røykovn på Jula av denne typen Axley Røykovn og i følge manualen skal denne kunne brukes til kaldrøyking også (side5).

     

    Problemet er at jeg ikke får fyr i sponet, da det virker som at det er altfor dårlig trekk. Når det skal kaldrøykes kan jeg vel ikke ha grillkull i underste skuff og spon i sponskuffen? Tempen skal jo ligge på 15-25 grader..

     

    Har prøvd å legge høvlespon, litt grovere spon og så fin røykemask på toppen, men det tar ikke skikkelig fyr..

     

    Noen som har erfaringer med denne ovnen til kaldrøyking? Tenker litt på å kjøpe et element og legge inn i ala denne, men det skal vel være unødig?

  4. Hadde et par Crispi Skarven i forfjor, men sålene var så livsfarlig glatte på våt stein / røtter at jeg måtte krangle meg til å levere de inn igjen! Etter å ha fulgt tips fra leverandøren om å bruke sandpapir og zalo på sålene uten resultat, tok jeg de med på XXL for å klage. Med det første ville han ikke ta de inn igjen, men etter å ha sett min fortvilelse av å ha brukt så mye penger på ubrukelige sko, fikk jeg bytte til et par Bergans fjellsko. De er helt fantastisk godt grep på, og anbefales på det sterkeste, så sant de passer til foten din! 

  5. Snik er mye enklere å sette dersom du er alene i båten. I tillegg er det bare 6 kroker å egne per sniksnøre.

     

    En line er vel fra 60-155 kroker og tar mye lenger tid å sette. I tillegg må du håndtere mye tau. Anbefaler et tau og bøye i hver ende for å få opp så mye av lina dersom den setter seg fast. En kan få mye mer fisk på line, men en kan også lettere sette seg fast i bunn.

     

    Fisket i Ørskogvika på Sunnmøre med både snik og line i forrige uke, lina var full av Hågjel som måtte settes ut igjen, men på ene sniken fikk jeg en brosme på 9 kg!

  6. Hei

     

    Jeg har en båt liggende på sommerhuset som jeg kunne tenke meg å overvåke for å se om den ligger skikkelig, trenger å lenses etc. Problemet er at det ikke er tilgang på fastlinje til eiendommen, og jeg må da streame via GSM nettet. Har båthus, så kameraet blir under takk/beskyttet.

     

    Slik jeg ser er det tre alternativer jeg da har:

     

    1. Dette kameraet hos expert, som krever at jeg har 4g modem fra Telio. Mitt spørsmål da er, hvor mye data går med på en måned tror dere? Vil kameraet bruke data så lenge det er på, eller bare når jeg kobler meg til for å sjekke live-view?

     

    2. Et kamera med integrert simkort, hvor jeg da bare kan få et stillbilde i ny og ne, evt ved SMS forespørsel. Kanskje det billigste i drift, men får ikke live video?

     

    3. Rigge opp en Raspberry Pi som server i kombinasjon med GSM modem for ftp og mulighet for fremtidig værstasjon etc.

     

    Har dere noe erfaring med dette? Ønsker jo på en måte å ha live stream hele tiden, men da må jeg vel opp i 20 gb abonnementet til Telio?

  7. Jeg leier for tiden en leilighet som har 2 nettverksporter i veggen. Har fått tilgang til gjestenett hos utleier, og må skrive inn passord (i egen påloggingsnettside) hver gang jeg slår på mac / telefon. (Cisco)

     

    Dette synes jeg er slitsomt, i tillegg til at Altibox + Apple TV + PS3 krangler om å få stå i nettverksportene. Jeg vet at AppleTV funker på begge kontaktene UTEN å måtte taste inn noe passord.

     

    Har nå fått hentet min Jensen Airlink 89300 som jeg har brukt hjemme til trådløst nett.

     

    Oppsettet når en enhet (AppleTV) er koblet i veggen er:

     

    192.168.1.127

    255.255.0.0

    192.168.1.1

     

    Problemet er at når jeg kobler en CAT5 kabel i LAN1 porten på Airlinken, så får jeg ikke nett. Det har heller ikke hjulpet å slå av DHCP eller UPnP.

    Jeg har også prøvd å sette Statisk IP på Airlinken (hvor 192.168.1.1) var oppført som "Gateway."

     

    Jeg trodde at det i utgangspunktet skulle være så enkelt som å sette Airlinken i AP modus, og plugge kabelen i en av de 4 LANportene, men den gang ei.

     

    Det eneste jeg ønsker er de ekstra LANportene og trådløst nett uten å måtte taste inn et passord hver eneste gang jeg slår på macen! Kan det være den passordfunksjonen som gjør at Airlinken ikke får nett?

     

    Vet at lignende problemstillinger har vært diskutert her før, men fant ingen hvor utleier hadde egen (web-basert) passordløsning..

  8. Takk for raskt svar.

     

    Ser at jeg har skrevet noe upresist angående "lærlingsituasjonen". Jeg mente at jeg skal være assistent og at det da blir i en slags "lærlingssituasjon" uten at det kan kalles lærling i den formelle betegnelsen.

     

    Kan en få støtte fra NAV i en slik situasjon, eller vil en defineres som "frilanser"?

  9. Hei

     

    Jeg skal til høsten begynne å jobbe for en fotograf som lærling. Vi har blitt enige om at jeg skal fakturere han en fast sum gjennom mitt enkeltmannsforetak hver måned i ett år. Vi ble enige om at 10 000 er helt ok lønn i forhold til at det er en læresituasjon.

     

    Det som jeg lurer på er, når jeg blir mva pliktig i november, kan jeg da legge på 2500 i mva?

    Må jeg trekke 36% skatt av disse 10 000 eller av 12 500?

     

    Skjønner at jeg må anskaffe en regnskapsfører etterhvert, da jeg har lite greie på trekk etc.

     

    Takk for alle svar!

  10. Vil tro det kommer av uttørking, så kanskje du kan prøve forsiktig med varmepistol eller kanskje hårføner. Jeg vet ikke, men det kan jo ikke skade å prøve.

     

    Takk for tipset! Kanskje jeg skal prøve å kjøpe et par epler og eksperimentere litt. Stekeovn på 50 grader en time eller to burde kanskje også fungere?

     

    Kan det hjelpe å ha på salt mon tro?

     

    ^_^

  11. Holder på med en bildeserie nå som skal gjenspeile single personer. Som regel er de i hverdagen ensomme om morgen og kvelden, mens de nyter friheten de har på dagtid, og det er denne friheten jeg ønsker å vise.

     

    Noen tips til frihet? :-P

     

    Hva får dere ikke lov til av forloveden/kjæresten/kona som dere kunne tenke dere å ha gjort om dere hadde friheten?

  12. Hei!

     

    Nå har jeg funnet ut litt mer rundt hvordan bildet har kommet avisen i hende!

     

    Min tidligere kjæreste (som er avbildet) fikk bildet fordi hun skulle bruke det i sammenheng med en konsert hun skal holde. Jeg forstod det slik at hun skulle bruke det til å lage plakater etc, men det viser seg nå at det var Høyskolen som skulle ha bildene til generell PR!

     

    Det vil si at hun har gitt skolen løyve til å bruke mitt bilde, uten mitt samtykke! Videre, har nok skolen sendt bildet til lokalavisen for å skape litt reklame rundt bachelorkonserten som skal holdes.

     

    Jeg er ikke ute etter penger eller noe sånt, men jeg vil veldig gjerne ha 'kred' for bildet, da det er et av mine bedre bilder. Dette er muligens for sent da avisen allerede er trykket og utgitt?

     

    Høyskolen det er snakk om, er en høyt profilert skole innen medie- og journalistutdanning. Skulle ikke de foretatt en grundigere undersøkelse av hvem som tok bildet før de benyttet det? Snakk om dobbeltmoral når de stjeler bilder og underviser om åndsverksloven i samme vending!?

     

    Det jeg lurer på er om jeg bør kontakte dekanen som sendte bildet til avisen, eller selve avisen, bare for å si ifra om at det er mitt bilde og at de bør gjøre bedre research neste gang de bruker et bilde?

     

    Hva synes dere?

×
×
  • Opprett ny...