Gå til innhold

Rabagastn

Medlemmer
  • Innlegg

    249
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rabagastn

  1. Jeg har et kamera med wifi som eget AP.

    Jeg har raspberry pi med usb dongle

    Jeg har en router som er koblet til internettet

     

    Jeg tenker å koble kameraet til Raspberry Pi via USB Dongle, og så koble videre til routeren med kabel, for så å hente ut video fra kameraet på en ekstern pc fra det store internettet.

     

    I praksis gjøre kameraet om til et IP-kamera som er koblet til internett.

     

    Er det noen som har erfaring med dette? Er dette mulig å få til?

  2. Som topic sier, er det noen bilkameraer/action cams med mulighet for å koble seg på wifi/kablet nett?

    Jeg har ice.net R90 router i bilen, og skulle gjerne hatt et kamera koblet opp mot dette slik at jeg kan streame kameraet til en enhet som ikke nødvendigvis befinner seg i umiddelbar nærhet av bilen.

     

    Alternativt er det noen gode løsninger for å få dette til? Jeg skal ha en laptop tilgjengelig i bilen, men vil helst ha en annen løsning for streaming, som ikke krever at pcn brukes i særlig grad (Da spesielt mtp. at det ikke blir en god multitask-pc, og den kommer til å brukes til helt andre ting).

  3. Kan kommentere denne som vakt på Hove gjennom mange år:

    Pr. norsk lov er det tillatt for mindreårige å drikke alkohol, og campingen på Hove går ikke ut over det norske lovverket. Inne på festivalområdet er det dog samme regelverk som på utesteder. Overstadig berusede vises ut, og mindreårige får ikke skaffet alkohol.

    Vi som vakter tar som hovedregel ikke fra unge alkohol med mindre de drikker seg så fulle at de ikke klarer å ta vare på seg selv. I så tilfelle hender det av og til at vi tømmer ut den alkoholen dere har åpnet.

     

    Det vi ser hvert eneste år, er også at mange mindreårige, spesielt jenter, drikker seg svært fulle og ender opp i helt andre telt enn de i utgangspunktet hadde planlagt, innimellom også mot sin egen vilje. Det kommer alltid noen og ber oss om å lete etter vennene fordi de har blitt borte i løpet av natta.

     

    Vi ser også ungdommer som ikke gidder å ta vare på kompisen/venninna som har drukket seg stupe full, og som lar disse sitte igjen i en stol eller legger disse i et telt uten tilsyn mens de selv går på konsert. DETTE ER FARLIG!!! I verste fall kan vedkommende faktisk omkomme!

     

    Dersom dere drikker mye, risikerer dere også at vi tar fra dere festivalpasset, dvs. du vil ikke få tilgang til festivalområdet, altså konsertene til du har blitt edru.

     

    Er dere så unge bør dere være forsiktige med hva dere drikker, og hvor mye. Lite erfaring med alkohol, samt svært store mengder sterk alkohol kan være en uheldig kombinasjon. Samtidig er det en del drikke på Hove som ikke er kjøpt på godkjent utsalgssted, men heller produsert en sliten kjeller.

     

    Vi vaktene er overhode ikke "dritstrenge", vi er svært så trivelige så lenge dere overholder regelverket. :)

    • Liker 1
  4. Er det noen som får 7970m til å fungere på steam-spill? Jeg får bare opp at Skyrim bruker integrert grafikk selv om både steam og Skyrim står med High quality GPU i settings..

     

    Edit: Det virker som at spillet faktisk kjører på 7970, selv om det i innstillingene kun står oppført med Intel HD4000.

  5. Etter å ha lest mye, og grublet enda mer, bestemte jeg meg endelig for å bruke store deler av stipendet på P150E. Valget sto mellom den, og den noe billigere Asus G75VW. Med flere bekjente som har og har hatt store problemer med sistnevnte, endte valget på Kunshan med følgende oppsett:

     

     

    - INTEL 3rd Generation Intel® Core™ i7-3720QM Processor

    - 8GB DDR3 SO-DIMM 1333MHz (2x4GB)

    - AMD Radeon HD 7970M 2GB GDDR5 minne KAMPANJEPRIS!

    - Seagate Momentus XT 7200 Hybrid 750GB 7200rpm HDD + 8GB SSD

     

     

    Bestilte på søndag, så håper den kommer i løpet av neste uke en gang.

  6. Jeg har nettopp kjøpt meg S2(fikk den fredag 6.1), og er i utgangspunktet strålende fornøyd. Det eneste jeg sliter med, er å få telefonen til å fungere over wifi. De tre første dagene gikk det veldig fint. Ingen problemer whatsoever.

     

    Nå er den derimot slik at jeg er tilkoblet selve trådløstnettet her i huset, men jeg får likevel ikke lastet noen sider, Market og Samsung Apps laster en stund før jeg får feilmelding, og den vil ikke synce mot cloud.

     

    På samme tid har jeg fire pc-er og to andre telefoner tilkoblet nettverket. Den ene en X10 mini android, den andre en Samsung Wave. Disse fungerer fint og har ingen problemer med tilkoblingen.

    Nettverket har WPA2-nøkkel.

     

    Jeg har prøvd å skru på og av flight mode, jeg har satt statisk IP, jeg har slått av og på Datanettverksmodus, jeg har skrudd telefonen av og på, jeg har tatt batteriet ut, jeg har forsøkt å restartet routeren.. Nå vet jeg snart ikke hva mer jeg kan gjøre.

     

    Jeg har ikke fått prøvd telefonen mot et annet nettverk.

     

    Er det noen som vet av en løsning, eller kanskje sliter med det samme?

     

    Ps: Beklager om emnet finnes, har søkt uten hell.

  7. Jeg har sett meg litt om etter tv, og funnet denne, en Samsung LE46C650. Etter litt om og men fant jeg ut at det er samme modell som på Samsung sine sider heter C655. Et alternativ jeg har sett på er 40" av samme modell. Den er ca 1000 kroner billigere.

     

    Er det noen som har hatt denne tven, og har prøvd den opp mot en del andre modeller i ca samme prisklasse(6-8K)? Ønsker litt erfaringer rundt tvn, og tips til eventuelle andre gode modeller i samme prisklasse.

     

    Jeg har funnet ut at jeg helst vil ha LCD. Plasma vil jeg ikke ha, og LED blir dessverre litt for dyrt for meg ennå.

     

    Ellers, mine krav er:

    6-8000,-

    40-46"

    1080p FullHD

    100hz

    Minst 3 HDMI

    Helst USB

    Den vil bli brukt mye til film, og noe tilkoblet PC, dog da primært til Bluray film og noe weblesing.

    PS3/Xbox

  8. Til sammenligning kan man trekke en parallell til våpenopplæringen i politiet. De som stryker mest på skyteeksamen er de som kommer fra forsvaret, og som har mest erfaring med bruk av våpen..

    At denne tråden er full av synsing, er vel noe de fleste etter hvert har blitt klar over. Her kommer enda en påstand, og jeg skulle gjerne visst med hvilket belegg du hevder dette. Det er ikke nok å høre en tjenestemann uttale seg negativt om folk fra Forsvaret, og så skrive det videre på nettet som om det skulle være en sannhet.

     

    Det er ikke snakk om å ytre seg negativt om forsvaret. Jeg har selv vært der. Regner med at du har dine år i grønt, ut fra den defensive holdningen du antok her.

    Blant fjorårets elever som strøk på skytingen, ble det gjort en sjekk, som da viste at svært mange av disse hadde erfaring fra forsvaret.

     

    Det jeg gjør er å trekke en parallell til det med at mange kommer inn og kan mye kampsport, og dermed sliter å nullstille seg i forhold til politiets AT-trening, som igjen er grunnlaget for en eksamen, på samme måte som at folk som er vant til en type våpenbehandling, som sitter helt ut i fingertuppene, sliter med å omstille seg til politets måte å gjøre ting på.

     

    Det blir så dumt når enkelte er blitt så hårsåre at den gang det kommer opplysninger her går man rett i forsvar uten å i alle fall sjekke først. Jeg skjønner at det er en del synsing, men det blir samtidig vel mye generalisert av enkelte, andre veien. Hadde du bare spurt hadde det vært en ting, men i stedet begynner du med å påstå at dette er synsing. Siden du tydeligvis mener det, regner jeg med at du har belegg for å si noe annet? Og kan du dermed vise til dette?

     

    For hvermannsen kom det vel ut en artikkel om dette i politiforum. Vi har også fått lagt fram resultat av spørreundersøkelse på noe av dette, samt noe statistikk.

     

    Over til noe helt annet:

    Var det noen som var på den info-dagen? Ble det sagt noe vettugt til dere?

    Vil også anbefale alle som vurderer det, å ta turen bort på åpen skole-dag. :)

     

    MedicMan:

    Man skriver ny ja, og jeg tror ikke de leter fram den fra året før, hvis de nå i det hele tatt har den fortsatt. Jeg fikk ikke noen kommentarer relatert til den i alle fall.

     

    Pjassop: Hos oss(PHS) i Bodø virker folk å være litt delt, og det kan se ut som at skillet går på de som har brukt mye tid på pc, og da mulig satt seg mer inn i det, og de som ikke har det.

    De som er erfarne pc-brukere virker å være litt mer skeptiske enn de som ikke er det, men det er som sagt et litt generelt skille, og bare noe jeg for min del har observert. Det kan godt ligge andre årsaker bak.

    • Liker 1
  9. Jeg har trådløst nett hjemme, med flere enheter tilkoblet. Ruteren er en DIR-655 mener jeg.

    Tingen her er at jeg har mange maskiner koblet til, men en av dem er innimellom utrolig treig, samt kobler seg av nett osv.

    Den sliter også med at hvis jeg prøver å få ned filer over en viss størrelse(store updates o.l.) så restarter den nettet umiddelbart.

    I tillegg får jeg veldig høy latency på spill med den, noe som er litt kjipt siden det er spillpcn det er snakk om.

    Dette er min stasjonære pc.

    Jeg har koblet tre laptoper og en PS3 til samme nettet, uten at noen av disse har samme problemer.

    Alle maskinene er koblet til trådløst.

    Denne maskinen kjører Vista, de andre kjører Win7, men to av dem har nettopp blitt oppdatert fra Vista.

     

    Jeg har prøvd å slå av og på de andre enhetene, jeg har prøvd å resette nettverkskortet, jeg har prøvd å oppdatere drivere, jeg har liksom prøvd det meste. Er det noen som kanskje vet hva som kan være feil?

     

    Er det nettverkskortet som begynner å bli dårlig? Jeg håper ikke det, for da blir det en stund til det blir nytt :p

     

    Håper noen kan hjelpe!

  10. Ser at det kveruleres mye her om hvilke kampsporter, og om kampsport er bra eller ikke.

    AT-læreren vår sa noe om dette, og han er Krav Maga-instruktør og forøvrig en av de som har skrevet AT-boka vi bruker:

    At studenter og politifolk har erfaring fra kampsport er ingen ulempe. Det synes når de begynner med enkelte teknikker at de har gjort noe lignende før, og det kan fort slå ut positivt. Det som dog også skinner gjennom, er at gamle teknikker sitter godt, og det kommer fram under eksamen, og de får trekk på grunn av dette. Spesielt gjelder dette disse som har trent en annen kampsport parallelt med undervisningen, og dermed fått påfyll av to teknikker samtidig.

     

    Han sier også at Krav Maga overhode ikke egner seg til å trene som en bi-teknikk, da den som tidligere nevnt i tråden, er laget for å drepe. Dette kan underbygges fra flere hold, så er greit å vite.

    Det jeg vil anbefale folk er å se på judo. Tidligere var AT-treningen på politihøgskolen judo-grep, men det har gått over til å være en noe mildere form der man ikke bruker samme kastene, da man skal ha kontroll på de som går i bakken. Tenk litt gjennom slike ting når dere skal se på andre sporter.

    Til sammenligning kan man trekke en parallell til våpenopplæringen i politiet. De som stryker mest på skyteeksamen er de som kommer fra forsvaret, og som har mest erfaring med bruk av våpen..

    • Liker 1
  11. Skal søke PHS enste år, men jeg lurer litt på forskjellene ved de forskjellige skolene. Vurderer Stavern siden jeg vil helst ut av Oslo-området (kommer fra Bærum), men er det bra i Bodø også?

     

    Kan absolutt anbefale Bodø ja! Det er gode fasiliteter, og vi har også tilgang på HiBo(Høgskolen i Bodø, forøvrig Universitet fom. 01.01.11) og alle fasiliteter der borte. Meget bra studentmiljø her, noe av det er nok på grunn av antallet studenter, og at vi har mye felles hendelser, både relatert til skole, men også en del utenfor :)

  12. Jeg vurderer å kjøpe meg speilrefleks, og har da sett på følgende modeller fra Canon:

    1000D, 450D og 500D.

     

    Har folk noen pros og cons på disse? Vi har 450D i bruk via skole, og jeg synes dette kameraet fungerer veldig greit. Det ligger godt i hendene mine, og jeg føler at det har gode funksjoner for å få til de bildene jeg blir å ta.

    Jeg trenger ikke noe veldig fancy og flott, og har egentlig satt 5000 som endelige grense, gjerne 4000 om det lar seg gjøre.

     

    Er det noen kamera jeg burde se på fra andre modeller?

  13. Walk the Fire av Robert Duncan. Såvidt jeg vet er det bare de 20 sekundene av sangen som er laget.

     

    Stemmer dette, han har ikke laget mer av sangen, men har uttalt at han ville lage mer dersom serien ble svært populær. Resten av sangen kommer vel ikke med det aller første, desverre :p

     

    jeg vil finne ut hvilken sang det er jeg leter etter og håper dere kan hjelpe meg!

     

    eneste jeg husker av teksten er "I'm not a human if you say I'm not, I'm not a human if my engine is locked" åsså er det en setning til åsså går den opp eller noe.

    har hørt den på p3 et par ganger, men har ikke fått med meg tittel eller artist. melodien er noe lignende som hang with me av robyn

    plis hjelp!

     

     

    Den sangen heter I Blame Coco, laget av Self Machine

  14. Ikke nødvendigvis mange "rare" spørsmål. Du får spørsmål som går på deg, og ting du har fortalt om deg selv som de kanskje vil vite mer om. Kanskje har du vært involvert i saker der du har vært oppført som vitne? Kompiser som har vært i bråk der du ble nevnt.. eller gamle bøter som de drar opp bare for å se hvordan du reagerer.

     

    Du kan prøve å manipulere litt med å velge hvilke ting du skriver om. Da begrenser du litt hva de kan spørre om..

     

    Ellers sitter du og prater med 5-6 hyggelige mennesker som bare vil se hvordan du er :) Ikke noe å stresse med.

  15. Sliter også med at jeg får forskjellig IP-adresseserier på de to pcene, den ene har adresse slik at jeg kan åpne porter i Routeren, og ferdig med det, mens den andre tydeligvis kjører på en helt annen IP-serie, og selv om jeg åpner porter i Routeren til den, så blir de ikke åpna..

     

    192.168.0.x

    212.215.x.x

     

    Hvorfor har dette seg? De er jo kobla likt, og inntil nylig så gikk det jo fint an å ha åpne porter på stasjonæren også..

  16. Jeg har flere problemer akkurat nå.

     

    Jeg har et nettverk med WPA2-PSK.

    Når jeg skal koble til nettverket får jeg opp beskjed om at "finner ikke sertifikat for å logge deg på nettverket".

    Jeg sjekka rundt og fant to mulige løsninger, den ene var at det var haket av for 801.xx autentikasjon. Denne haket jeg av. -LIKEVEL: Windows bytter tilbake til at denne står på med en gang jeg trykker ut.

     

    I tillegg, jeg setter opp tilkoblingen til å ha WPA2-PSK kobling, og jeg skriver inn passordet. Likevel, med en gang jeg trykker ut derfra, spretter det automatisk tilbake til WEP. Dette gjelder også dersom jeg bruker Sitecom Wireless-verktøyet i stedet for WZC.

     

    Jeg prøvde å sjekke om routeren står på WPA-RADIUS, men det gjør den altså ikke.

     

    Dersom jeg prøver å bruke Mobilt Bredbånd-verktøyet står det bare "kobler til", helt til den "kobler fra".

     

    Jeg har laptopen kobla på uten problemer, og har hatt den stasjonære kobla på nettverket til fram til nå. Har disse problemene en gang i blant, men de har tendens til å løse seg med å prøve å koble på et par ganger. Det skjedde ikke nå. Har heller ikke forandra på noe inne på routeren, så er rart om det er der det er problemer.

     

    Routeren er en Airlink 89300

  17. Fristen for PHS var egentlig 20 mars, så ble den satt til 22 mars fordi 20. er en lørdag.

    Nå har de ikke en gang fått sendt ut omslagsarket? Faen, jeg sitter pal og venter på postmannen hver dag(Han kommer seint og jeg har en jobb som tillater meg dette).

    Han er sikkert dritlei av at jeg kommer løpende ut døra i det han smeller igjen postkassen min xD

    Men godt at det ikke bare er meg som stresser :p

     

    Forresten, noen som har sendt SO en mail og etterspurt disse? Siden de ikke har sendt til noen liksom? Greit å få en liten update på om de faktisk kommer med det første, eller hele fristen har blitt forskjøvet.

  18. Det er da et velkjent faktum at å studere generelt i Norge gjør at man fort havner under fattigdomsgrensen. Men tar man enkelte steg er det ikke et så stort problem som enkelte skal ha det til.

    Når broren min gikk PHS i Bodø første året var dama hans siste års student i Trondheim. Han hadde da tre år i forsvaret, så han hadde ikke bodd hjemme på flere år. Andre året var han i praksis hjemme, og dama flytta hjem for å jobbe. De hadde hele tiden to biler, for hun hadde familiebilen, og han kjøpte en gammel skrotbil for å bruke til pendling. De fikk unge sommeren han skulle begynne på siste året. Siste året var ren pendling, han var mye hjemme.

     

    Han gjorde noen forholdsvis enkle steg for å få ting til å gå rundt, og jeg kommer nok til å benytte meg av samme skulle jeg komme inn.

    En ting er å jobbe litt, ha oppsparte penger. En annen ting er å utvide auraen sin litt. De var fire stykker som ikke kjente hverandre som leide et helt hus. I stedet for at alle hadde 50kvm til 6000 i mnd + strøm/nett, så leide de et helt hus for 10000 totalt. Da blir utgiftene mye mindre. Man kan også fordele andre husholdningsutgifter.

    I tillegg til at han hadde litt oppspart og bodde veldig billig, var dama kommet i jobb. Det gjelder ofte studenter med familie, da andre studenter gjerne kommer seg ut i studier allerede som 19-20åring, mens PHS-studenter ikke kommer dit før litt i 20-åra. At man da har familie som er kommet ut i jobb, da kan familien hjemme ofte klare seg selv, mens man bruker stipendet til å betale for seg.

     

    Det er synd å si det men; Mange av dagens ungdommer og studenter krever litt for mye luksus. JEG SIER IKKE AT DET GJELDER ALLE, MEN MANGE! Store leiligheter, dyrt interiør og generelt mye ting og duppeditter, heftig nett og alle tenkelige kanaler på tvn. Det blir fort dyrt i lengden..

  19. Jeg sitter på et nettverk utleier styrer, og er usikker på hvem som er leverandør av nettet. Vet dog hvilke komponenter som brukes, modemet er et Zyxel Prestige 660RU-T3, og routeren er en D-link DIR655.

     

    Med jevne mellomrom, ca 10-20 minutters intervaller, faller nettet ut i knapt et sekund. Nok til at sider som oppdateres får tidsavbrudd, spill lagger av serveren, og eventuelle nedlastinger går i null for så å gå på igjen. Jeg får ingen notis om at maskinene er koblet av eller på.

    Mine maskiner er koblet til routeren med kabel, de resterende vet jeg kun er trådløst. Dog har flere samme problemet. Er det noen som har peiling på hva det kan være? Problemet oppsto en tid etter at jeg flytta hit, da det ikke var her i begynnelsen.

×
×
  • Opprett ny...