Gå til innhold

stratosfære

Medlemmer
  • Innlegg

    696
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stratosfære

  1. hvis jeg skulle hatt ny skjerm til 1000,- nå, så ville jeg nok valgt en slik en:

     

    http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=771613#reviews

     

    Mest pga at den har VA-panel, noe som skal gi bedre sortnivå enn TN-paneler man vanligvis får på skjermer til denne prisen. I tillegg får man en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, noe som er det vanligste for stasjonære skjermer i dag. For å få flere piksler enn dette, så må man høyne budsjettet en del.

  2. Gjelder dette alle høgskoler?

    Jeg vet at dette også praktiseres ved HiT, for informatikkstudenter hvertfall, men ved andre høyskoler vet jeg ikke. Jeg tenkte at dette også var vanlig praksis ved andre universiteter/høyskoler. Ta og send mail til de IT-ansvarlige på din høyskole, så får vi håpe at det er vanlig praksis... :)
  3. Noen netbooker var greie (eksempelvis Compaq 311C som jeg selv bruker daglig og skriver med nå), men netbookene som Asus eee med 10", 1 GB RAM osv. er helt klart en annen historie hva angår brukervennlighet. Blir spennende å se hvordan ultrabookene greier seg over lengre tid, og om vi får ytelsen og kvaliteten fra en "dårlig til middels" ultrabook ned til netbook-pris. Det ville virkelig vært saker!

  4. PC-markedet går videre. Jeg kan se hvordan tableter kan erstatte netbooks, prismessig, men jeg tror faktisk de fleste ville valgt en netbook hvis de måtte ha brukt enten den eller tableten som eneste datamaskin. Det kommer jo selvfølgelig helt an på om man bruker Pcen primært til produksjon eller konsumpsjon, men det er et artig tankeeksperiment... :)

  5. Jeg trykker som regel bare alt+f4.

    Uansett ikke noe vits i å lukke dem, de har begynt med slik som er vanlig på WP8 og Android: De kjøres ikke om de ligger i bakgrunnen, så de bruker lite ressurser. Etter en stund eller om RAMen trengs lukkes de.

    Ja, alt+f4 er det jeg også gjør nå som følge av endringene, blir vel bare en vanesak... :) Syns det er greit å lukke apper fullstendig da min netbook med Intel Atom N270 trenger alle ledige ressurser den kan få :p

    • Liker 2
  6. mest sugen på xubuntu eller ubuntu 12.10, men tenker berre på kva pcen vil klare

    Installer først vanlig ubuntu 12.04, så installerer du pakken lubuntu-desktop på vanlig 12.04 slik at du får diverse filer fra 12.04 (Libreoffice osv.) som er kjekt å få med seg. har brukt lubuntu, xubuntu og vanlig ubuntu, og foretrekker i utgangspunktet lubuntu's grensesnitt og kjapphet.

     

    Edit: xubuntu er også kanon, brukte hovedsakelig det pga. innstillingsmuligheter det hadde som var nødvendig på min PC, som lxde ikke hadde.

  7. Installerte nylig Windows 8 32-bit på min Compaq 311C netbook. Bortsett fra trøbbel med skjermkortet (som jeg forøvrig fikset samme dag), så må jeg si at Microsoft har fikset et godt OS. W8 fant alle drivere automatisk på PCen, og alle hurtigtaster, utganger osv. fungerer problemfritt. Oppstarten er veldig kjapp. Jeg brukte tidligere ubuntu 12.04 med XFCE, men med hvilemodusproblemer (som fungerer utmerket med W8) blir det en stund til jeg velger ubuntu igjen. Well done Microsoft!

     

    Og btw, hvis man går på høyskole/universitet (i mitt tilfelle UiO), så får man gratis W8-lisens (Hvertfall på matnat-fakultetet ved UiO).

×
×
  • Opprett ny...