Gå til innhold

mortenej

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mortenej

  1. Jeg har fulgt med på denne diskusjonen en stund. Jeg har selv en S-max som har kjørt 40.000 km uten vibrasjoner. Mitt problem er vann (sannsynligvis kondens fra Aircond) som kommer inn på gulvet høyre side forran. Min forhandler er en mindre Ford-forhandler og yter god service. Han har bedt om å få bilen inn en uke, for å få rettet saken. Med lånebil, selvfølgelig.

     

    Jeg sliter også med dette. Forhandleren her har løst dette på en annen bil, men feilen er ikke den samme på min. Bilen har vært inne 2 ganger, jeg fikk også låne bil. Kan du fortelle hvem som er forhandler, kansje vi kan få flyttet litt kunskap :-)

  2. Har nå hatt min S-max (1.8 Tdci titanium sport) i litt over et år og kjørt 22' km. Har 18" tommere på sommer dekkene og er enig i at det er noe hjulstøy, men det er prisen å betale for 45 profil. Vinterdekkene (piggfrie) er mere moderate, 16" og normal profil. Er ikke plaget med støy overhodet. Nydelig pendlebil, pendler opptill 80 km per dag. Kvaliteten på metallfinish rundt håndbrekket er det eneste jeg har å utsett på denne, samt posen rundt gir kassen. Men skinnposen ble byttet kostnadsfritt på service med en forsterket utgave. Var en brakket i girkassen som laget hull ved 1. og 2. gir. Var selv noe spektisk til Ford tidligere, men de har kommet seg betraktlig siden 80 - 90 tallet. Jeg synes ikke denne bilen er noe overpriset, sammenlignet med andre med tilsvarende plass. I tillegg finnes det ikke mange alternativer med tilsvarende kjøreegenskaper. Hvem skulle tro at en "kassebil" skulle ligge så godt på svingete vestlandsveier? Service hos forhandleren her i byen er upåklaglig, selv om min bil er kjøpt i Oslo.

    Diesel forbruket er også behagelig lavt. ca 0.5 på første turen fra Oslo og opp hit, og det var ikke rolig kjøring. ca literen med 1500 kg vogn bakpå i sommer, og under 0,6 på by-kjøring nå i vinter.

     

    Blir bilen mye brukt med familie så få forhandleren til å programere om sentrallåsen slik at alle dører låses opp samtidig. Orginalt er det kun fører døren som låses opp når en trykker på fjernkontrollen. for å få opp resten må en trykke igjen innen noen sekunder.

     

    Om verditapet på denne er bedre eller dårligere enn VW gjenstår å se. Men utentvil mere kjøreglede enn i Touran.

  3. Hei

     

    Har selv en Avensis med Defa varmup og en Ford med diesel varmer.

    Fordelen med en Defa varmup pakke er at denne gir bedre varme enn en Diesel varmer, samt at med denne kan en få vedlikeholdladning på batteriet. Med diesel varmeren er det kun kjøleveska på bilen som blir varmet opp, for å varme opp kupeen brukes varmeapparetet til bilen, dette er langt fra like effektivt som egen Defa vifte. Fordelen med dieselvarmer er at denne kan benyttes uavhening av tilgangen på strøm, men batteriet blir tappet og det anbefales fra Toyota at en kjører minst like lenge som en har benyttet diselvarmeren. Diesel varmeren i Ford virker heller ikke om det er for varmt ute (husker ikke helt ant grader her). Jeg vet ikke hvordan dette er på Toyota.

     

    Tenk derfor om du har behov for å varme opp bilen på steder uten tilgang på strøm, og om du kjører langt nok etter en oppvarming til å lade opp batteriet.

  4. Jeg vil absolutt anbefale at du spanderer en NAF test, bilen er tross alt over 10 år. Sjekk også om det er sprekker i de ytterste mansjettene på framhjulene, gummien her begynner å bli tørr etter 10-15 år og kommer det inn dritt her ryker drivknutene raskt.

    Av varianter er SRI den som er mest sportslige, vanvittig gode seter. LX og SLX har de samme kjøre egenskapene, men du sitter ikke like godt. 2 literen på 131 hester har kraft nok i massevis, 1.6 var flott den også men med mye folk og bagasje merker du at det er en liten motor. Vet at det var en teknisk endring i 94, nye motorer, men dette finner du nok mere info om på NCCN.NO eller i Hynes boka. Går du for en P11 (96 ->) får du en bil som er 5 cm lengre, dette er ekstra plass i baksetet. Ellers er disse bilene ganske like.

    EDIT: Men da sprekker nok budsjetet.....

  5. Primer, P10 er en kjempe førstegangsbil. Min gikk 150' km uten noen påkost (-96 2.0 SRI). Av kjente feil på denne er rust i venstre hjulbue bak, men er bilen tektylert noen ganger etter at den var ny ser dette ut til å være et mindre problem. Åpne bakdøra og finn den bakerste karrosseriskjøten det er her det kommer. Rusten er ikke i kanalen, men i dørstokken. Ellers er dette en bil som startet og går uten bekymringer. Kjøre egenskapene er fantastiske, tom på en std Primera. Snakket med en som hadde en Diesel fra 94, denne hadde gått 400 000 km og kun byttet eksosanlegg. Denne var også rustfri. Skal du ha en bil mellom 10 - 20 tusen må du nok satste på tidlig 90 tall. sjekk forøvrig primera forumet på www.nccn.no. Her er det mange med meget god kunskap om denne bilen.

  6. Nissan Primera.

    Du får en 95-96 2.0 SRi evnt 2.0 SE (PT10) til denne prisen.

    Disse går over 200´ km uten de store vedl utgiftene. Solgte nettop min SRI til 45000,- Denne hadde gått ca 145000. Eneste på kostenaden på denne iløpet av 10 år var vanlige servicer. Les mere om disse bilene på www.nccn.no

    Dette er en meget undervurdert bil, med utrolige kjøreegenskaper. Ligger bedre på veien enn både BMW 318 og Audi A4.

  7. jeg var hos toyota i går og da sier den ene selgeren at toyota har tapt seg litt,

    men det er veldig veldig bra får det. men han sa de har hatt masse problemer med de nyeste avensisene og bremser, noe på landcrusern også på fjeringen. og noen få barne sjukdomer på aurisen ellers er det veldig lite.

     

    så toyota er vel ikke det det en gang var men jeg sier ikke at det ikke er det beste valget.

     

    ps: vi har 3 toyotar hjemme her kan ikke huske at noen av de har vert på et verksted noen gang.

    9144364[/snapback]

     

     

    Hei AMD 89

     

    Hvilken Toyota Forhandler inrømte at Toyota har tapt seg i kvalitet? Dette skulle jeg gjenre visst. Jeg har en 04 Avensis som tilsammen har tilbragt over 3 mnd på verksted. For det meste periodiske el. feil. (vinduer, speil, kjørekomputer mm). Jeg venter nå på hva det neste blir (bremser?) . Forhandleren mener min bil er innenfor Toyotas kvalitetskrav. Konklusjon: ALDRI MERE Toyota på meg!!

  8. Jeg hadde en 360 i ca 1 år for 10 år siden. Sterk og seig motor. Bilen var behagelig å sitte i og støynivået var bra til å være så gammel. Men kjøre egenskapene var ikke på topp. Var slapp i fisken. Ble byttet til fordel for en Sierra 2.0 IS. 340 har jeg kun kjørt noen prøveturer med. Bilen virket for tung til den lille motoren.

  9. Sto ikke noe om noen av de to på siden det ble linket til.

     

    Jeg prøvde å google,men fant veldig lite. Nærmeste jeg kom var sider som skulle ha 30 euro for manualen og denne lille infobiten om 2150.

     

    Det jeg fikk med meg av alt jeg leste var at disse begge betegnes som 50 watts forsterkere men yter langt over det. Typisk for NAD.

    8542989[/snapback]

     

     

    Takker for linken.

    Det ser ikke ut til at det ligger mye info ute om disse to. Ikke rart i grunnen, har jo passert pensjonsallderen....

  10. Må nok korrigere deg Boogeyman

     

    En Volvo 360 har en 2 liters Volvo motor (B200), samme som B20 som står i mange 240'er, samt girkasse fra Volvo 700 serien liggende på differensialen bak.

     

    Renault motoren stod i 340. Stor forskjell på å kjøre disse 2.

  11. Anbefaler ikke Avensis. Jeg har selv en -04 Avensis, og 3 barn. Denne er ikke laget for at noen skal sitte komfortabelt i midten. De ytterste sitteplassene er formstøpte og behagelige. men midterste plassen er hard samt at det er smalt mellom selen slik at et barnesette ikke får plass. Den gml mondeoen (01 - 07) har et bedre sete. Dette er flatere samt at det er større avstand mellom selene i midten. Jeg har ikke sett på de andre du nevner.

×
×
  • Opprett ny...