Gå til innhold

pr1nc3ss

Medlemmer
  • Innlegg

    154
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pr1nc3ss

  1. Hei, jeg vurderer å ta et semester i London nå til våren (2012). Har sett på noen universiteter, men har registrert at hos mange kan man kun utveksle et helt år. Noen av de jeg vurderer er London Met, University College London og Queen Mary. Er det noen som har erfaringer fra disse univ.? Jeg ønsker å ta økonomiske og/eller tekniske fag(energi/miljø), tenker å søke gjennom NTNU (går i 4.klasse). Noen som vet hvordan man går fram for å søke på de ulike skolene, finne fag osv? Hvor strenge er de på karakterkrav? Tar med glede imot reiseerfaringer fra utvekslingsopphold i London generelt.

  2. Hei, sitter og designer et hefte i microsoft publisher (som følger med word for mac). Jeg har et par problemer med enkelte funksjoner og håper at noen kan hjelpe meg.

     

    Jeg ønsker å vise 2 og 2 sider ved siden av hverandre slik at jeg kan designe på tvers av hver dobbeltside. Har googlet at denne funksjonen skal finnes under view, men hos meg er den ikke der. Jeg viser dokumentet i "publishing layout view" og dersom jeg zoomer nok ut vil 2 og 2 sider komme ved siden av hverandre, men dette blir feil fordi den første siden må stå alene. Noen som vet hvordan man fikser dette?

     

    Forstår heller ikke helt hvordan "master pages" fungerer. Disse kan brukes som en mal hvor man kan legge inn det grafiske som skal gjentas hver side. Hvordan er det dersom jeg ønsker å gjenta en master page hver gang det er nytt kapittel? Slik at formateringen blir den samme, men f.eks med andre farger? Dersom jeg tar et duplikat så endres jo alt på alle sidene når jeg skifter farge på en. Lurte bare på hvordan man skiller mellom og oppretter mange forskjellige master pages.

     

    Noen andre som har benyttet seg av dette programmet? Fungerer det bra? Skal levere om en uke, så krysser fingrene for at det går greit å bruke dette programmet.

     

    Takk for svar :-)

  3. Hei,

     

    i forbindelse med et skoleprosjekt i markedsføringsledelse ved NTNU har jeg laget en spørreundersøkelse som omfatter handlevaner innen kleshandel i butikk og på nett. Markedsundersøkelsen gjøres for en bedrift som skal lansere et nytt konsept for distribusjon av klær på internett. Dette er et "non-profit"-prosjekt for min del, jeg skriver for å få karakter i faget :-)

     

    Jeg hadde blitt utrolig takknemlig dersom du tar deg tid til å besvare denne undersøkelsen(tar ca 5-10 minutter). Undersøkelsen er anonym og mailadresse vil kun benyttes til trekning av premie dersom du ønsker det. Det vil trekkes ut en heldig vinner av et gavekort på 500kr i den nye nettbutikken som lanseres i løpet av våren.

     

    Link:

     

    *edit: undersøkelsen er stengt, tusen takk til alle som tok seg tid til å svare!

    Ved spørsmål er det bare å ta kontakt med meg, eller poste i denne tråden.

     

    Med vennlig hilsen Hege

  4. Hei,

     

    i forbindelse med et skoleprosjekt i markedsføringsledelse ved NTNU har jeg laget en spørreundersøkelse som omfatter handlevaner innen kleshandel i butikk og på nett. Markedsundersøkelsen gjøres for en bedrift som skal lansere et nytt konsept for distribusjon av klær på internett. Dette er et "non-profit"-prosjekt for min del, jeg skriver for å få karakter i faget :-)

     

    Jeg hadde blitt utrolig takknemlig dersom du tar deg tid til å besvare denne undersøkelsen(tar ca 5-10 minutter). Undersøkelsen er anonym og mailadresse vil kun benyttes til trekning av premie dersom du ønsker det. Det vil trekkes ut en heldig vinner av et gavekort på 500kr i den nye nettbutikken som lanseres i løpet av våren.

     

    Link: https://survey.svt.ntnu.no/TakeSurvey.aspx?SurveyID=ml1J49l

     

    Ved spørsmål er det bare å ta kontakt med meg, eller poste i denne tråden.

     

    Med vennlig hilsen Hege

  5. Hei. Har IT-grunnkurs på ntnu og sitter med en øving her som jeg ikke får til. Skulle for en gangs skyld sette meg ned og prøve helt alene, men jeg sitter jo helt fast her!

     

    Oppgaven er:

    "Vi skal lage en funksjon for °a finne partisjonsnormen jjPjj (det lengste intervallet) til en inndeling

    x 2 [a; b] i intervaller a = x0 < x1 < x2 : : : < xn?1 < xn = b.

    a) Kall funksjonen partition norm. Funksjonen skal ta inn ei liste av punkter, points,

    og levere fra seg partisjonsnormen jjPjj (ett tall). Det er ikke nødvendig °a sjekke om

    punktene i lista ligger i stigende rekkefølge. Du skal ikke bruke innebygde funksjoner

    som max, sum, og tilsvarende.

    b) Sjekk funksjonen p°a H-W-T 5.2.34: P = f?2;?1:6;?0:5; 0; 0:8; 1g."

     

     

    Her er koden jeg lagde (funker ikke):

    function p = partition_norm(P)
     n = 0;
     max = 0;
    
     for i = 1:length(P)
    a = P(i + (n+1))-P(i+n);
    if (a > max)
      max = a;
    end
    n = n + 1
     end
     disp(max);
    end

     

    Hva er feil? Takk for svar :)

  6. Takk for svar fra begge. Svaret er altså at jeg må bruke php hvis jeg vil gjøre det på den måten jeg prøvde å forklare. CSS brukes jo kun til stil som jeg har forstått.

     

    Men da har jeg et nytt spm. Så igjennom kildekoden til den siden jeg la til øverst, men jeg finner ikke php-koden min der? :p pappa hjalp meg med den for over 2 år siden og husker sånn halvveis hva jeg gjorde, men finner jo ikke koden. På alle linkene står det at de linker til "index.htm?link=1", men hvor har jeg spesifisert at dette igjen henviser til en fil som heter "hovedsiden.htm" eller noe i den dur? er helt lost nå..

  7. Hei.

    Driver og lager en hjemmeside nå med css, som jeg ikke har brukt så mye før.

    Det jeg lurer på, er om det går an å bruke css til å ha en fast "index" mens de andre linkene på siden dukker opp i en div ellernoe i index'en slik at man slipper å kopiere designet fra side til side, dette er jo kjempetungvint!

     

    Har brukt enkel php til dette før, sånn som her, men lurer altså nå på om jeg kan gjøre det på andre måter.. f.eks css eller html..

     

    ps. vennligst ikke kritiser den gamle siden min.. er litt mye juks der med front page osv, var mest opptatt av designet da jeg laga den, prøver å lære meg skikkelig koding nå :)

  8. Jeg hadde eksamen i dag og fikk 5! Så utrolig herlig å være ferdig! :D Hadde først et foredrag på ca 15 min, og så et eksperiment på 5 min. Sensor spurte mye om eksperimentet, men holdt seg rundt temaet jeg snakka om og ting jeg hadde nevnt i foredraget. Var inne i 45 min tilsammen!

     

    Lykke til alle sammen :)

  9. Huff, har eksamen i morgen! Begynner å bli ferdig med foredraget nå, handler om Hubble-teleskopet. Skal snakke om satelittbaner, utskytning, gravitasjonsfelt, og det hubble observerer (innstrålingstetthet, dopplereffekt, Hubbles lov).

     

    Men læreren sier at de kan trekke inn andre tema enn det jeg snakker om, så føler jeg må ha oversikt over de fleste kapitlene.

     

    Lite liv her, men lykke til alle sammen! :)

  10. Jeg har kommet opp i fysikk og fikk temaet "fysikk i verdensrommet".

    Noen som har noen forslag til emner jeg kan snakke om, og evt et eksperiment jeg kan vise frem? Har fått beskjed om at vi må ha 5 min med et forsøk som forklares/vises fram.

     

    Tenker litt på emner som inn- og utstrålingstetthet, gravitasjonsfelt.. Har aldri gjennomgått astrofysikkapitlet så temaet var ganske så uheldig. Får sette meg ned og lese.

  11. Jeg kom også opp i kjemi. Har skrevet 4 sider til tentamen som jeg egentlig aldri brukte, så da har jeg 16 sider til å skrive om organisk kjemi. Har seks i standpunkt så da kan det bare gå nedover. Tror ikke jeg får begynt øvingen før i morgen. Hva er den enkleste måten å få kjøpt eksamensheftet med løsningsforslag? Finner man det i bokhandelen?

    Wow, 6 i kjemi er respekt. Jeg har alltid tatt realfagene lett, men 3KJ har jeg slitt med. Klarte 5, og håper den sitter på eksamen også.

    Men til det du spurte om; du finner heftet i bokhandelen ja.

    Har 16 sider notater jeg, mangler kun fra det siste kapitlet i boka, noe vi ikke har gjennomgått på skolen en gang. Et tips til alle er å se på læreplanmålene, har man kunnskap som dekker dem burde man klare eksamen.

     

    Lykke til alle sammen. :)

  12. At folk får 5 i snitt det skjønner jeg bare ikke, dere må bruke tida på skolen jævlig effektivt iallefall :p

    Hehe, egentlig ikke. Jobber så lite som mulig på skolen, blir mest facebook i de fagene jeg får ha pc (noe som er alle fagene utenom matte, kjemi og fysikk). Lekser er heller ikke noe stress, gjør dem bare hvis jeg vet at læreren skal høre oss ellernoe. Pugger bare skikkelig hardt når det gjelder, som dagen rett før prøven. Da får man masse fritid resten av uka som kan brukes på jobb og trening :) Men kan ikke nekte for at det har vært hardt. Å sitte oppe til klokka 3 på natta, dagen før man skal levere særemnet anbefales ikke.

  13. Hei.

     

    Er det noen som vet noe om hvordan eksamenskarakteren beregnes i karaktersnittet?

    Vet at den står som en egen karakter på vitnemålet, men regnes den som en egen karakter i snittet? Eller blir den slått sammen med karakteren du har i faget fra før, slik at et gjennomsnitt av eks.karakteren og standpunktkarakteren brukes når karaktersnittet beregnes?

     

    kanskje litt dårlig formulering, men regner med at noen skjønner hva jeg spør om:)

  14. Jeg tror den eneste måten å forberede seg på er å løse tidligere eksamensoppgaver, og å skrive de 20 sidene med notater som vi får ha med:). Oppgavene i boka gir lite hjelp til eksamen, eks.oppg. er jo helt rare!

     

    Anbefaler å kjøpe eksamenshefte i 3KJ. Der hører det med 5 hele eksamenssett, med løsningsforslag:) koster 120 kr ellernoe, fikk låne det av ei venninne.

  15. hjelp, jeg kom også opp i kjemi :(

     

    får 5 i standpunkt, men gruer meg skikkelig. Har hørt at eksamen i 3KJ er fryktelig vanskelig. Synes nesten de spør om ting utenfor pensum jeg. Heldagsen vår bestod av tidligere eks.oppg, og mye av det som ble spurt om står ikke nevnt i læreboka..

×
×
  • Opprett ny...