Gå til innhold

boblikof

Medlemmer
  • Innlegg

    165
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av boblikof

  1. Jaktsesongen for rev er fra 15 juli til 15 mars. Dersom du er revejeger får du ha våpnet hjemme i ni av årets tolv måneder dersom dette forslaget ble innført. Jakter du på mink, mårhund eller villsvin er jaktsesongen hele året, altså du da trenger du ikke å levere inn våpnet i det hele tatt. Håpløst forslag fra en hjernekrymper. Vi burde da heller konsentrere innsatsen mot ulovlige våpen som i dag sirkulerer i kriminelle miljøer.

  2. At mange uføretrygdede har fått sin pensjon med rette tviler jeg ikke på.

     

    I Norge har vi svært korte arbeidsdager, høy levealder og blir av FN kåret til verdens beste land å bo i. Den norske folkehelsa er blant de beste i verden. Hvorfor er da Norge i verdenstoppen når det gjelder antall uføretrygdede? Dette henger ikke sammen.

     

    Uføretrygdede kan få opp til kr 264 576 i trygd i året i følge NAV. En eller ei som jobber på Rimi tjener kanskje 220 000 i året. Mange uføretrygdede risikerer å gå ned i lønn hvis de går tilbake til arbeidslivet. Det er kanskje blitt litt for lukrativt å være uføretrygdet?

  3. Har lest pressemeldingen (er strengt tatt ingen rapport) fra mattilsynet og rapporten fra VKM. Til tross for at de ikke er fullt så kritiske som rapporten fra Nettverk For Dyrs Frihet konkluderer de begge med at det finnes en rekke kritikkverdige forhold. For meg er ikke dette akseptabelt. Dyr i fangensskap som blir mishandles psykisk og fysisk for at vi skal få tilgang til pels er forkastelig på alle måter.

     

    Mishandling av dyr er uakseptabelt uansett om det gjelder pelsdyr eller husdyrhold i landbruket.

     

    Denne tråden kunne like gjerne vært omdøpt til "Pressemelding fra Mattilsynet avslører løgner fra TV2".

  4. Trådstarter ønsker et forbud da han mener at pelsindustri og god dyrevelferd ikke kan kombineres på en god måte.

     

    Vitenskapkomiten for mattrygghet mener at velferden for rev og mink blir godt ivaretatt, altså kan kombineres på en god måte, se under.

     

     

    http://www.vkm.no/eway/default.aspx?pid=26...0:5489:21:::0:0

     

    Rapporten under fra Mattilsynet viser at dokumentaren ”Et skinn av velferd” som ble vist på TV2 samsvarer i liten grad med virkeligheten. Mye av motstanden mot pelsdyrnæringa i denne tråden bygger på feilaktig informasjon.

     

    http://mattilsynet.no/aktuelt/nyhetsarkiv/...sten_2008_65641

  5. Jeg fant følgende på Mattilsynets hjemmesider:

     

    Mattilsynet har i høst ført tilsyn med et stort antall pelsdyrfarmer. Resultatene samsvarer i liten grad med inntrykket som ble skapt av dokumentarprogrammet ”Et skinn av velferd”.

     

    Inspeksjonene har i relativt liten grad avdekket mer alvorlige forhold og dyrevernmessig lidelse for eksempel i form av mangelfull behandling av syke eller skadde dyr, stereotyp atferd, kannibalisme eller andre tegn på høyt stressnivå hos dyrene.

     

    Dette viser at dokumentaren på TV2 ikke fortalte den fulle og hele sannheten om pelsdyrnæringa. Undersøkelsen til Mattilsynet burde være et tankekors for enkelte i denne tråden.

     

    http://mattilsynet.no/aktuelt/nyhetsarkiv/...sten_2008_65641

  6. Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) er en uavhengig komite som er opprettet av Helse- og omsorgsdepartementet..

    En rekke spørmål stiller seg her. Har disse aktivt oppsøkt industrien og kommet uanmeldt som Nettverk For Dyrs Frihet og Dyrebeskyttelren eller har det lest brosjyrer på glanset papir? Skjønner heller ikke helt hvorfor noen her betviler troverdigheten til enkelte organisasjoner. Disse er oppatt av og avdekke uverdige forhold for dyr og rapportere det, ikke spre løgner og feilaktig propaganda. Dessuten sier også denne rapporten at det er en rekke områder der forbedring bør utføres.

     

    Jeg er ikke kjent med organisasjonen som lagde denne rapporten. Men noen organisasjoner har gått så langt at de har begått hærverk på både pelsfarmer og pelsbutikker. Organisasjoner som holder på slik er vel ikke så veldig seriøse og troverdige?

  7. Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) er en uavhengig komite som er opprettet av Helse- og omsorgsdepartementet. VKMs vurderinger pelsdyrnæringen er totalt forskjellig fra det dyrevernerne hevder. Jeg har sakset følgende fra linken:

     

    http://www.vkm.no/eway/default.aspx?pid=26...0:5489:21:::0:0

     

    VKMs faggruppe for dyrevern og dyrevelferd har vurdert velferd for pelsdyr og risikoen for stress og lidelse knyttet til avliving av disse dyrene. Faggruppen mener at velferden for rev og mink blir godt ivaretatt, men det er nødvendig med mer kunnskap om hold av ilder og chinchilla.

     

    Som bakgrunn for VKMs vurdering er det laget en utredning om velferd for pelsdyr. Denne ble utført av eksperter ved Universitet for miljø og biovitenskap.

    VKM satte videre ned en ad hoc-gruppe for å svare på spørsmålene knyttet til spørsmålene om stress og lidelse ved avliving av dyrene. Dette har lagt grunnlaget for risikovurderingen fra VKMs faggruppe.

     

    Når det gjelder velferd for rever, konkluderer faggruppen med at denne blir bra ivaretatt i standard produksjonsmiljøer der man følger gjeldende regelverk. Dette gir ikke synlige lidelser for et gjennomsnittlig dyr sammenlignet med andre husdyr. Det er likevel muligheter for å endre både hus og håndteringsrutiner som kan gjøre forholden enda bedre for revene.

     

    Når det gjelder velferden for mink, konkluderer faggruppen med at risikoen for at dyrene skal lide i et standard produksjonsmiljø er lav. Der er imidlertid også her forbedringsmuligheter både med hensyn til hus og håndtering av dyrene.

  8. Myndighetene skal avgjøre hva vi trenger. Men i denne sammenheng er de totalt handlingslammet. Hvis du faktisk leser hva jeg skriver i forrige innlegg: "Vi skal ikke legge ned dyrehold og produksjon av kjøtt i Norge, men dette må kontrolleres enda strengere enn i dag så vi hindrer flere skrekkeksempler. ", så ser du at jeg ikke mener vi skal legge ned industrien pga. en syk ku, men at reglene må bli mye strengere. Poenget mitt er at om du eller andre mener at disse bildene som undertegnede har fremlagt ikke er representative, så har ikke det noen betydning. Om fire dyr lider, er dette fire for mye. Og pels er faktisk ikke noe vi trenger.

     

    Ja selvsagt, staten vet jo hva som er best for oss alle.

     

    Så vi trenger ikke pels? At du hadde definisjonsmakta her inne viste jeg ikke.

  9. Hadde det hjulpet med seks eller kanskje syv bilder? Dette er fire bilder for mye, samme om de er representative eller ei. Så lenge slikt foregår i vårt eget land burde vi alle skjemmes. At noen ikke gjør det vitner om en utrolig egosentrisk og materialistisk tankegang. Ja, dyr er mat, men de har krav på respekt. Når det gjelder krav til bønder som driver med landbruk må dyrevern ut av mat tilsynet og inn i et eget direktorat som har full fokus på dyr og dyre velferd. Vi skal ikke legge ned dyrehold og produksjon av kjøtt i Norge, men dette må kontrolleres enda strengere enn i dag så vi hindrer flere skrekkeksempler. Når det gjelder oppdrett av dyr for pels må dette forbys i Norge som de har gjort i mange andre land, pels er ikke noe vi trenger.

     

    Så det spiller ingen rolle om bildene er representative eller ei?

     

    Så hvis dyrevernere tar bilde av ei syk ku, så skal de kunne forlange at husdyrhold av kyr blir forbudt? Ei syk ku kan jo lide like mye som en syk rev?

     

    Hvem skal avgjøre hva vi trenger?

  10. De fire bildene der er representative for hele industrien eller?

     

    Ja nettopp, er disse bildene representative for hele industrien?

     

    Skal vi legge ned ei hel næring bare fordi dyrevernere har funnet en, to eller tre oppdrettsfarmer som behandler dyrene sine dårlig?

     

    Fra tid til annen har det dukket opp saker fra landbruket hvor både kyr og sauer har vært mishandlet. Skal vi avvikle husdyrhold av sauer og kyr i Norge fordi det finnes noen få skrekkeksempler på mislighold?

  11. Hva er det republikanerne egentlig ønsker å oppnå når de vil at vi skal avskaffe monarkiet ? Se på republikken Finland. Hva er det de har som ikke Norge har ? Noen her inne har skrevet at monarkiet ikke er demokratisk. Er republikken Finland eller republikken Frankrike noe mer demokratisk enn kongedømmet Norge ?

  12. Jeg har hørt om folk som har grandis til middag. Det er ikke mye til middag, mener jeg. Sånn ernæringsmessig er den vel en katastrofe, ei melleiv med litt ketchup, noen få kjøttbiter og bittelitt ost oppå. Kan i nøden spise en grandis til kvelds. Den varianten jeg liker minst er den originale. Den paprikaen som Stabburet har strødd oppå den originale pizzaen synes jeg er grusom.

  13. Jeg synes at nynorsk er flott. Jeg var tidligere ikke så glad i nynorsk da jeg jeg gikk på skole. Det er litt sånn motesak blant tenåringer det å ikke like nynorsk. Det er nok situasjoner hvor nynorsk kan passe bedre enn bokmål. Jeg tror det var dikteren Snorre som skrev følgende om en samtale mellom to vikinger hvor den ene sa: "kvifor hogg du av hovudet på venen din ?". Så svarte den andre: "Jau, han sto så lagleg bøyd fremover". Nynorsk er flott det...

  14. Jeg har selv hatt boble, det var min første bil. Hvis jeg skal oppsummere det bekjentskapet vil jeg si følgende: Iskald om vinteren, dugger på vinduene, trangt motorrom(nesten umulig å få gjort noe uten å ta ut motoren), bruker mye bensin, ruster mye, livsfarlig å kollidere med. Ikke mye sjarm i ei boble mener jeg. Sats heller på noe annet og nyere som russebil. En kassebil som kan innredes burde være den perfekte russebilen.

  15. Lærere har et utrolig sterkt oppsigelsesvern. Det er ikke mange arbeidsgivere som tolererer så mye som skoleverket. Jeg har i løpet av min skolegang hatt 4 lærere med rusproblemer. Jeg har opplevd å bli undervist av synlig berusede lærere som var så ustødige at de måtte sitte. Slik fikk de holde på i mange år uten at noe ble gjort. Ikke mange andre arbeidsgivere hadde godtatt det.

×
×
  • Opprett ny...