Gå til innhold

jag

Medlemmer
  • Innlegg

    537
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jag

  1. Bra det er update på gang, kanskje det blir litt mer stabilt og ikke meste av tida går med på venting...

     

    Er på jobbreise fram til fredag, så får ikke spilt før helga igjen...

     

    Har holdt meg til Team Death March, kanskje vi kunne få organisert noen klankamper (private?) med noen av de mer taktiske spillmodusene?

     

    Headquarters er en ting, men har også bomb squad og search and destroy? (Husker ikke navnene eksakt...) Eller andre modus som krever samarbeid. Får vi til de modusene vil vi uansett jobbe bedre sammen i Team Deathmatch...

     

    -Johan

  2. Blei skuffa, tenkte hva i svarte er det her å skryte av?

    - Ordinær grafikk, syntes teksturene til bakken\fjell\etc var heller labre

    - Lange lastetider

    - Kjedelige baner (de jeg spilte)

    - Likte ikke kontrolleren i spillet

    - Førte ikke noe nytt til sjangeren etter min mening

    Fikk mest inntrykk av en slags demo. Syntes det ikke virka helt ferdig uten at jeg helt kan sette fingeren på det.

     

    Likevel var det litt artig når vi satt flere å spilte det, "kjøre annenhver gang", dog jeg skippa etterhvert av ovennenvnte grunner.

  3. Kan jo undersøke. Forresten er det bare snakk om å leie filmer via Live. Du har filmen kun i 14 dager etter den er nedlastet, eller kun 24 timer etter at du har sett den :S

     

    EDIT:

    Sjekket Amazon.com: Xbox 360 Live 1600 Points

     

    Shipping: Currently, item can be shipped only within the U.S. and to APO/FPO addresses. For APO/FPO shipments, please check with the manufacturer regarding warranty and support issues.

    8058772[/snapback]

     

    Da er det kjekt med tjenester som JetCarrier som frakter varene fra statene og hit. Greit når det er butikker som ikke vil sende ut av landet.

  4. Fin inndeling, Bear^. Wii eller Nintendo leiren er på noen måter den verste. Ingen blir så kjørt som de som kritiserer Nintendo, uansett hvor konstruktive de prøver å være (satt litt på spissen). Det rare er at de ellers er stille, men så fort det kommer litt kritikk våkner de til live. Til forskjell er de langt mer kontruktive i sine motsvar enn X360 og PS3 leirene. Tror ikke jeg har sett personangrep forekomme heller. En ting jeg la merke til var under en avstemning om hvilken konsoll en var fanboy av, Nintendo vant med god margin hvis jeg husker riktig. Fra din oversikt tror jeg det er en god blanding av kat 2 og3. Hvor noen vipper over til 3 underveis.

     

    Tror forumet sin slappe moderering kan ta sin del av skylde for siste måneders tilstand. Når det er opplagt at en tråd bærer rett av sted til HD-DVD\BlueRay og fandens oldemor er det vel bare å stenge den tvert?

     

    Når det gjelder posting av kritikk må det vel være lov. Linkes det til et kritisk utsang fra den ene eller andre kjente personen\firmaet og det spørres om det ligger noe i dette, går det vel an å diskutere den aktuelle saken og ikke trekke inn salgstall og HD-DVD, BlueRay, Cell, OMFG?

     

    Var litt artig å lese trådene tidligere, men de siste par månedene har det ikke akkurat kommet fram så veldig mye nytt. Synes Gamer bør kjøre en mye hardere linje og stenger tråder som ikke tar opp noe nytt på en skikkelig måte.

  5. Dere har ikke gitt opp enda ser jeg.

     

    Pycnopodia, har du nå fått studert andre kilder enn de du til nå har fremhevet? Selv gav jeg deg noen eksempler på kilder som det tok meg få minutter å finne og som var langt mer forsiktig i sine konklusjoner. Alt du trenger å gjøre er et søk på f eks "ISI Web of knowledge". Disse tok også for seg noen av forksjellene mellom europeisk og amerikansk forkning.

     

    Videre, har du tatt innover deg hvilke andre årsaker som kan føre til at et menneske blir voldelig? Du har fått mange forslag fra oss på både kilder og arbeidmetoder.

     

    Din stadige tirade angående spill som militære drapssimulatorer; hva med å redegjøre for hvilke forskjeller det er på militær opplæring og trening, kontra det å spille et spill hjemme i sin egen stue?

     

    En siste ting, ser du forskjellen på disponering av vold via media som en av mange faktorer og som hovedfaktor, og hvor vanskelig det er å peke ut en hovedfaktor? Igjen, savnes det en oversikt som viser hva som kan gjøre mennesket voldelig.

     

    Angående dine grafer, og sammenlikning med røyking og annet vissvass, hva har dette med problemstillingen din å gjøre? At tobakksindustrien vil at vi skal bli mer voldelige og stressa så vi røyker mer? Greit, grafene kan være verdifulle, men ikke uten å gi oss alle forutsetninger for hvordan du tolker dem og hvilke andre faktorer som spiller inn. Hva med sukkerbaronene, ja sukker er heller ikke bra, det hele er vel en konspirasjon mot menneskeheten anført av store amerikanske konglomerater eller hva du enn vil kalle dem. Virker søkt i mine øyne, men det er også argumentene dine til stadighet. (Kun ment som et eksempel på hvordan mye av argumentasjonen din kan oppfattes.) Dette avsnittet er kanskje ikke så konstruktivt som det burde være, men shit happends.

  6. Og der var det off-topic med salgstall igjen...

     

    Interessant det han sier, hvilke gruppe spillere er det som kjøper Nintendo nå? Er det den eldre garde med en hot-spot for Nintendo, eller er det jevnt fordelt over alle segmenter?

     

    Salgstall over tid er vel uansett eneste måte å få et svar på. Sony ser langsiktig på PS3 og vet at spillene er avgjørende, det skjønte Microsoft og utvalget på 360 blir bare bedre og bedre. Så gi oss gode spill på alle konsollene så de alle selger godt og kanskje gir litt forskjellige opplevelser.

  7. Det er først og fremst kundene som bestemmer hvilke spill som kommer på markedet. Selvfølgelig satser selskapene på spill som de vet selger, og da ender vi opp med det samme gamle. Det er ikke uvanlig at spill som er litt unike og knallgode flopper med for dårlige salgstall. Er det selskapenes skyld? Nei, det er vi som forbrukere totalt sett som tydeligvis ikke kjøper disse spillene.

     

    Angående kostnadene, er det vel ikke bare grafikk som koster? All lyd skal ha sitt budsjett, AI er ikke det enkleste å programmere, også kostbart skulle jeg tro, fysikk er ikke enkelt, også kostbart. Deles kostnadene opp mellom grafikk (hva du ser) og gameplay (hva som skjer) er det så stor forskjell mellom dem? Det virker som om markedet vil ha det beste av begge deler, da må det koste og de er avhengige av høye salgstall.

     

    Nei, vil vi ha mer unike spill må vi også kjøpe dem, ikke bare prate om dem (igjen forbrukerene totalt sett).

     

    Hvis jeg husker riktig er det ting som skjer på filmmarkedet også. Antall filmer som produseres er mindre enn noen gang og selskapene satser først og fremst på kassasuksesser enn på "gode" mer unike filmer. Markedet skriker etter disse mer unike filmene og det er flere som velger egne produksjoner, litt mer B-film for å kalle det det. Utvalget av politiske filmer er også større enn på lenge, så kanskje ting er i ferd med å skje i Hollywood også.

     

    For morro skyld, har piratkopiering noen effekt på hvilke spill vi får, eller kjøper vi bare rett og slett for få spill?

  8. Han sier vel egentlig "Både grafikk og gameplay er viktig". Et spill med knall grafikk og dårlig gameplay er som vi alle vet ikke et godt spill. Et spill med både topp grafikk og gameplay, ja takk.

     

    Han har noen poeng med hva man kan formidle ved å gjøre grafikken mer naturtro, men det må følges opp av gameplay for at det skal bli bra. Det er også fullt ut mulig å formidle det emosjonelle ved den grafiske stilen, ikke nødvendigvis naturtro.

  9. Først ut er Lost Planet til X360, likte demoen godt. Håper dette er et forholdsvis lineært spill som kan spilles i ny og ne uten å måtte seg for mye inn i det hver gang.

     

    Videre virker Alan Wake lovende som et mer tyngre spill hvor historien er god og omfattende. Godt egnet for lange spillekvelder.

     

    Det jeg ønsker kommer på X360 er Rallisport Challenge 3, men det er etter det jeg har fått med meg lite trolig. 1 og 2 likte jeg veldig godt og en videreføring på X360 er mer enn velkommen.

  10. Backups er allerede mulig å spille av i dag, hvis en vil. Åpner dette derimot for usignert kode, er det forhåpentligvis ikke lenge til vi ser XBMC360. Da kan jeg vurdere å arkivere xbox1, bare synd Rallisport Championship 2 og PGR2 ikke er bakoverkompatible på X360.

     

    Med den kraftige hardwaren i 360 kan endelig det som mangler i XBMC i dag bli mulig, spesielt avspilling av HD materiale. I tillegg er det kanskje håp for avspilling av DMR i XBMC.

  11. 1. Man kan ikke avlære vitenen om at informasjonen kan brytes ned til 0 og 1, ergo hjelper det ikke å gå tilbake til VHS. Vitenen om informasjonens natur er ennå der.

     

    2. Hvilket misbruk? Misbruk er opp til betrakteren, ikke utøveren. Jeg kan klage alt jeg vil på at Disney sin Sverdet I Stenen er misbruk av Kong Arthur myten, men jeg bør ikke ha noen rett til å si at Disney ikke skal få lage filmen sin. Og jeg kan ikke se noen grunn til at forfattere skal beskyttes mot plagiat. Alle historier er allerede fortalt, så hvis man virkelig skal straffe folk for plagiat så må alle forfattere i verden straffes.

     

    3. Alternativet til patent er konkurranse. Hvis man ikke kan beskytte produktet sitt med patent, er den eneste måten å holde markedsposisjonen sin på å kontinuerlig forbedre sitt produkt og sørge for at man alltid er på toppen.

     

    4. Ergo bør de som har IP som sitt arbeid faktisk ARBEIDE for å skaffe seg penger, ikke hvile på sin IP.

    7592719[/snapback]

     

    1. Men hva har det å si at informasjonen formidles digitalt? Alternativet blir da slutt på utgivelse og kun live framføringer? Skjønner ikke hvor du egentlig vil hen med dette, men samma det.

     

    2. Å lage en historie basert på myten om Kong Arthur, er ikke det samme som å gi ut "Sverdet i stenen" selv der alt er kopiert fra Disney sin versjon. Det er fremdeles ikke noen som hindrer meg i å gi ut min versjon av samme historie så lenge det ikke er en ren blåkopi. Hvis jeg forstår deg riktig kan jeg godt gi ut Harry Potter, bare jeg kaller ham Trollmesteren Pusjkin og resten er kopi av bokserien? At alle historier allerede er fortalt, er pisspreik, dårlig argumentering! Dog, skal jeg være enig i at det finnes mange versjoner av lignende plott.

     

    3. Patenter forhindrer ikke folk å komme med en løsning som gir samme resultat så lenge løsningen ikke er lik. Det fører til konkurranse og er noe vi har den dag i dag.

     

    4. Og de som har IP som arbeid, arbeider faktisk for pengene. Jeg kaller det forskning. Den dagen de slutter å forske vil de fort hentes inn av konkurransen og har ikke lenger noe arbeid. Skjønner heller ikke her hvor du vil hen med utsagnet ditt.

  12. Niskivara, mener du at fordi et medie, f eks musikk, kan digitaliseres til 0 og 1, burde det være OK å kopiere det fritt? Skjønner rett og slett ikke hvor du vil hen med dette. Så skuespillerene i Magnum P.I. er 0 og 1 som danser rundt på scenen, og han som skrev manus, etc er 0 og 1, og så videre. Nei, vi burde gå tilbake til VHS for da var det i det minste ikke 0 og 1 vi så på skjermen.

     

    Å eie rettighetene til en TV-serie som noen tross alt har skrevet, filmatisert, distribuert, etc er for å beskytte de årsverkene og arbeidet mot misbruk av andre. Det er kjernen, beskyttelse mot misbruk av andre som vil tjene penger på det. På samme måte blir forfattere beskyttet mot plagiat, og som regel er det ganske opplagt når plagiat er tilfelle.

     

    Angående patenter, hva er det alternative system, generelt sett? Vi lever ikke i en ideell verden der alle holder hverandre i hendende og har samme motiver. Arbeidet med noe, selv om det er teori kan være enormt. Idèen kan være så smart at det vil hjelpe\forenkle\fornye\komme med noe helt nytt som det kan tjenes penger på. Da er det nødvendig å beskytte IP. Hvis noen skulle lansere samme løsning senere vet du ikke om de har kopiert deg eller om de har kommet på alt selv. Det innebærer ikke at noen kan ta patent på samme løsning så lenge fremgangsmåten er forskjellig.

    Etter min mening er lønn for arbeid, eller penger om du vil, kjernen i problemstillingen. Vi baseres oss på salg av tjenester alle sammen slik at vi kan bytte til oss det vi måtte ønske. Hvordan skal de som har IP som arbeid selge tjenestene sine om det ikke var for patenter? Og hvordan kan arbeidet demmes beskyttes mot plagiat med motiv å tjene penger?

     

    Så angående trådstarters problemstilling, "Piratkopiering og moral". Selv mener jeg det er tyveri. Det er andres arbeid som forbrukes, og jeg jobber ikke gratis... Det betyr ikke at jeg ikke laster ned musikk selv, og årsaken er ganske enkel, tilgjengelighet. Når det er enklere å laste ned musikken uten å betale for den, gjøres det framfor de langt mer tungvindte betalingsløsningene. I tillegg er det begrensninger på kjøpt musikk som gjør det enda mer tungvindt. Samme gjelder filmer, programmer er litt enklere så da er det større andel som er betalt for.

     

    Så, moralsk sett mener jeg nedlasting uten å betale for det er tyveri, men gjøres også av meg siden det er det enkleste alternativet. Musikkbransjen kunne bare tatt over AllofMP3, lagt på en halv dollar eller noe og hatt en nær glimrende tjeneste. Bare se på iTunes hvor populær den er....

  13. Hei

     

    Noen som vet en god metode for å printe\generere printkø for mange pdf-filer? Finner ikke noe i Adobe Reader, fungerer ikke veldig bra å markere alle filene i explorer -> høyreklikke -> print. Sistnevnte har det fungert et par ganger, men da i vilkårlig rekkefølge. Som regel skrives kun noen få ut...

  14. Tror du blander kortene litt. Angående innledningen til oppgaven din kan det ikke bevises at spillene var årsaken til hendelsen. At de angivelig hadde fungert som skytetrening betyr ikke at de var utløsende. At gjerningsmannen led av bl. a. schizofreni kan altså ikke være årsaken til hendelsen? Kritikk til helsevesenet og omgivelsene som ikke sørget for behandling tidsnok er nok mer på sin plass. De psykiske problemene og mest sannsynlig årsakene synes å bli fullstendig neglisjert. Videre hadde han brutt seg inn naboens hus og stjålet et våpen, mest sannsynlig visste han at naboen hadde dette og hvor det var hen. Ikke akkurat noe som skjer med forsett, men med overlegg? Igjen, fullstendig neglisjering av psykiske problemer og andre forhold.

     

    Angående militærets bruk av skytesimulator, hvor vil du hen med det? Tror du det er rimeligere og ikke minst langt tryggere måte å trene øye-hånd koordinasjon på enn skytebane med skarpe skudd? Videre påstår du at psyken din brytes ned og bygges opp igjen på militært vis ved å spille taktiske skytespill....

     

    Selv en av dine kilder, som cetram poengterte, kunne ikke komme med påstanden om at voldelige spill\media kunne kobles direkte til voldsøkningen i samfunnet. Hvordan kan du påstå akkurat det? Gjorde selv et litteratursøk, og fant en mengde rapporter og sammendrag som konkluderte med de samme kortvarige effektene på psyken til barn, men ingen av de kunne koble det direkte til vold\kriminalitet.

     

    Men, nå har jeg sagt mitt i denne diskusjonen.

×
×
  • Opprett ny...