Gå til innhold

jonna_nett

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jonna_nett

  1. Håper dette er riktig tråd for følgende spørsmål:

    Bør jeg mine, eller selge min GPU?

    Bakgrunn: Bestilte 3080 i høst (september), med gaming som hovedformål. Etter en stund (oktober) kjøpte jeg 1660 Super, siden 3080 ikke kom til å bli levert med det første.

    I februar oppgraderte jeg til 2080 TI, fordi Flight sim på ny og større skjerm ble for tungt for 1660 Super. Hadde plan om å selge 2080 TI når jeg fikk 3080, og nå har jeg altså fått bekreftelse på at 3080 er sendt. 

    I mellomtiden (mars), har jeg så vidt begynt å mine på den ene GPU'en jeg har i maskinen. Utfordringen er at dersom jeg skal sette alle 3 kortene til mining, så må jeg bygge en egen mining-pc. 

    Hvor billig kan jeg bygge en mining-pc, med plass til 2 grafikkort? Og vil det være verdt det?

     

     

    PS: Innser at mange her sikkert vil at jeg skal selge dem GPU'er, men det kommer ikke til å skje, søker etter "nøytrale" svar, i den grad det lar seg gjøre i denne tråden. 

  2. MariusJS skrev (På 10.2.2021 den 0.14):

    Jeg ville egentlig ha kortet mer for å ha ett 2080 Ti strix, enn av noen annen grunn, derfor jeg ga meg der jeg syntes "leken var god"

    Hehe, ser den. Gleder meg til å få satt det i PCen. Det stod mellom det, og 2080 super til 1000 mindre -ish. Men tipper uansett jeg får pengene tilbake når jeg selger det. Gitt at mitt 3080 kommer før markedet oversvømmes. Men sannsynligheten for at markedet oversvømmes med grafikkort de nærmeste 2 årene tror jeg er liten. Hvertfall med tanke på 3080 sin lauchpris. 

     

    Edit: Er for så vidt fornuftig å ha en satt "gi seg pris" ved auksjoner. Og for minere så er det jo et veldig konkret og monetært målbart kost/nytte-forhold.

  3. Merko skrev (11 timer siden):

    Korrekt.
    Web'en utfører kun en reservasjon og varsler feks kortselskapet ditt om at en transaksjon kommer. Man blir ikke satt i noe "kø" her.

    Epost-bekreftelsen kommer uavhengig om betalingen har blitt prosessert eller ei.

    ERP (logistikksystemet til Komplett) er der hvor betalingen faktisk gjennomføres, det er først da man havner i en "kø" på produktet.
    Web og ERP jobber asynkront, så det kan være noe forsinkelse (flere minutter) før ting går igjennom ERP.

    Det du sier kommer an på ERP-systemet. Uten å vite hva Komplett bruker, så gir det mer mening å registrere bestillingstidspunkt som plass i kø, enn innbetaling. Grunnen til det er at en bestilling kun går fra front end til ERP. Og for selskaper i størrelsesorden Komplett AS vil prisen for en sanntidsintegrasjon være relativt liten. Systemet de bruker kan sågar ha bestilling og webshop som en del av ERP-løsningen. Med andre ord er det lettere og mer pålitelig å registrere bestillingstidspunkt enn betalingstidspunkt.

    Dermed vil alt ved en bestilling skje på komplett sine egne systemer, mens registrering av betaling må "bekreftes" av banken. Det kan også gå fort, men det er raskere uten tredjeparten. 

    Det finnes en mulighet for at du har rett, og at webshop og ERP har "batch processing", men det er lite sannsynlig at et selskap som komplett fortsatt har on-premise ERP. De fleste som har byttet system de siste 3-10 årene har cloud (private eller public). Begge kan sanntidsintegreres med bestilling.

    For øvrig er det feil å si at betalingen foregår i ERP. Derimot registreres den i ERP. Jeg har jobbet mye med slike systemer, og har fremdeles ikke kommet over noen leverandør som har sin egen betalingsløsning for netthandel. På samme måte som det er Nets som prosesserer betalinger i dagligvarebutikkene, selv om det er direkte knyttet opp til kasseapparatet. 

    TL:DR: Bestillingen er umiddelbar (ideelt sett), som å scanne en vare i et kasseapparat (varen forsvinner fra lager). Betalingen gjennomføres etter at varene er slått inn, og selv da er det noen sekunders forsinkelse. 

    (Det som antakelig skjedde for komplett var at systemet for bestillinger jobbet "for fort" og at det derfor var noen ordre som måtte "hentes tilbake" fra kundesiden av "varebåndet" - for å fortsette å bruke kasseapparatmetaforen. Men det blir ren spekulasjon fra min side)

    • Liker 3
  4. Finalcell skrev (5 timer siden):

    ASUS GeForce RTX 3080 TUF GAMING ble akkurat utsatt fra 17 til 22 oktober for meg også. 
    Dette er absolutt helt latterlig. Har blitt forsikret opp til flere ganger tidligere om at f*ck ups med utsendinger til kunder som har bestilt lenge etter andre ikke skulle påvirke leveringsdato allerede satt, men det var jo tydeligvis løgn. 

    Ordre 378986xx bestilt 14:57, bekreftet 15:22. 

    Sitter med nye komponenter og skjerm til nærmere 30k uten skjermkort, blir så oppgitt. 

    Du er ikke alene om å sitte med nye komponenter uten skjermkort, selv om skjermen min er billig.

  5. wd40glid skrev (5 timer siden):

    Fikk sendingsbekreftelse fra Komplett på 3080TUF i kveld, ordrenummer 378997XX. Bestilte kl 15 på slippdatoen. 

    The Norwegian skrev (3 timer siden):

    Jeg bestilte 1459, og ordren min står registrert som 1526. Det var ekstremt mye trøkk.

    Merker jeg begynner å bli smått mer og mer frustrert. Har ordrenummer 378990XX, lavere enn wd4glid, og bestilte omtrent samtidig som The Norwegian, kl 15.00 med bekreftelse kl. 15.27. Vanlig TUF. 

    Er ikke dere som har mottatt som jeg er frustrert på, men Komplett sitt "køsystem". Mulig det går på bekreftelsestidspunkt, men per nå så virker det for meg som om det ikke er noe system i det hele tatt. 

     

    • Liker 1
  6. Så i den andre tråden at 3Dmark var på tilbud, så slo til på den for å kunne sammenligne dagens (laptop-)situasjon med fremtiden etter at jeg har satt sammen ny PC. Hvis noen har lyst til å le litt av resultatene mine mens vi alle venter på 30-serien så er de her:

    Time Spy: 1284

    Fire Strike: 3844 (til sammenligning er standarden for en gaming laptop fra 2020 på 13771)

    Sky Diver: 12516

     

  7. Gibblay skrev (3 timer siden):

    Jeg bestilte et TUF non OC dagen etter lansering på komplett, etter å ha lest litt tester som var planen. Fikk 1. Nov som levering, noe som nå har blitt fremskyndet til 27 oktober, og har forhåpninger om enda tidligere levering. Komplett regner jeg med har bedre tilgang på kort enn de fleste og blir nok prioritert av leverandørene. Samtidig vil nok noen trekke seg fra bestillingen ettersom de får kort fra en av plassene de har bestilt. Det vil frigjøre køen litt?

    Bestilte samme kort kl 1500 på lanseringsdag. Datoene har hoppet litt rundt, men det stod 7.10 i noen dager, før det plutselig hoppet til 22.10. Men noe må ha skjedd, for nå er jeg på 17.10.

    Satser på at stadig flere kansellerer ettersom de får sine kort. Skulle ønske det var et system der hvis de etterhvert fikk et "overskudd" av noen varianter, at de ble tilbudt til førstemann i den generelle RTX-køen i steden for det de egentlig venter på, med en mulighet for å si nei dersom man er ute etter et spesifikt kort. Da hadde alle fått varene raskere. 

  8. AndersT2 skrev (1 time siden):

    Hvis det er Komplett så har de virkelig ikke kontroll på bestillings rekkefølgen og det er ren bingo hvilken rekkefølge man havnet i. Jeg bestilte 15.01, og fikk registrert tid 15.31. Bestilte Asus sitt Strix OC, og har fått 22 oktober som dato foreløpig, ikke endret siden torsdag.

    Skal ha fått ordrenummer i det du bestilte, ikke når den ble registrert. Jeg bestilte 15.00, og fikk oppgitt 15.27. Men hadde ordrenummer fra 15.00. Så det er bare å håpe at de går ut fra ordrenummer og ikke klokkeslett.

×
×
  • Opprett ny...