Gå til innhold

Attityd

Medlemmer
  • Innlegg

    3 974
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Attityd

  1. Voldsomt turistifisert, men Nidarosdomen er faktisk ganske fin. En omvisning der kan være noe. Ellers er Bakklandet veldig fint, og i april er det kanskje vær til å ta en pils eller kaffe på en av de mange uteserveringene der eller på Solsiden. Bakklandet Skydsstation kan være et fint sted for lunsj, og det er nære sykkelheisen Trampe, Gamle Bybro og Kristiansten festning. Vår kjære Sovjet-restaurant på Tyholt byr på overpriset og dårlig mat, men fantastisk utsikt. 

     

    Hvis dere vil på tur er det mulig å traske opp på Våttakammen eller Geitfjellet og nyte flott utsikt over byen.

     

    Og ellers er jo jeg veldig fan av å dra på kamp på Lerkendal :)

     

    Mvh. trønder.

     
  2. Jada, har søkt på forumet, men ønsker ferske svar.

     

    Jeg studerer siving ved NTNU, men er så jævla lei, og begynner å innse at matte og realfag ikke er det jeg ønsker å bruke dagene på. Jeg er svært lite "matematisk" anlagt, men har alltid vært god til lesing, skriving, tolking og drøfting, egenskaper jeg har ansett som "annenrangs". Vurderer derfor å studere jus i Oslo eller Bergen. Karaktersnitt er ikke et hinder. Er i utgangspunktet mest positivt innstilt til Oslo, selv om Bergen er en fin by det og.

     

    Det jeg lurer på er:

     

    Er studiet likt lagt opp i Oslo og Bergen nå? Vet det var forskjellig før. Kontinuerlige eksamener gjennom året eller 4 stk før jul?

     

    Er det mye obligatorisk? Setter pris på øvinger innenfor rimelighetens grenser, er rimelig lei av koking og timelange labber og faen med null læringsutbytte.

     

    Er det godt miljø på jussen, både i Oslo og Bergen? Virker som studiemiljøet på jus i Oslo er kun jus, siden fakultetene er såpass adskilt. Correct me if ... Gode linjeforeninger osv.?

     

    Hvis det er noe forskjell, hvilket juridisk fakultet anses som best? Har det noe å si for jobbmuligheter?

     

    Er det noe vits i utveksling? Skjønner at norske lover ikke gjelder utenlands, men går på veggen av å være for lenge på ett sted.

     

    Vil man som 23-åring utenfra i Oslo være et utskudd i en homogen gjeng russebussentusiaster, eller er det et sammensatt spektrum?

     

    Er det mulig å ta valgfag innen f.eks. økonomi eller statsvitenskap? Til sist, sitter man med nesen i den store røde boken hver eneste dag, eller er det mer lettfattelig pensumlitteratur? Hvis noen har noen gode eksempler på litteratur, så gjerne kom med dem. Kunne tenke meg å lese litt for å se hva det går i.

     

    Takk for alle svar :)

    • Liker 1
  3. Hvordan er det med jenter i leiren der oppe? Og jentene ut på byen hvis det er noen jenter der oppe i det hele tatt? Skal selv inn i januar :)

     

    Er ikke så mye jenter på SKjold nei, og det er heller ikke noe sted å drikke ettersom puben brant ned for to år siden. Skal du på byen må du til Bardufoss, setermoen eller aller helst Tromsø.

     

    Du kan fint ta opp fag hvis du vil, det er ikke noe stort problem. Men du må jo gidde selvfølgelig.

     

    Alle vernepliktige i INGBN er plassert på Skjold, med unntak av en tropp i Oversetningskompaniet som tilbringer en del tid i Gratangen. Ellers har de profesjonelle kompanier på Rena.

     

    Skal du bli stormingeniør må du ha flaks ved innrykk og havne i riktig kompani (nå er det Pingkp A). Så må du gjøre det greit i rekrutten når man konkurrerer om stillingene i kompaniet. Ping A og Ingkp, som støtter henholdsvis Panser og 2 bataljon har begge høstinnrykk nå. Usikker på januarinnrykket, men tror det er MaskinKP, CBRN og Oversetningskompaniet.

    • Liker 1
  4. Norge:

     

    Trondheim, Værnes

    Oslo, Gardermoen

    Rygge

    Tromsø, Langnes

    Molde, Årø

    Bardufoss

    Ålesund, Vigra

    Bergen, Flesland

    Kristiansand, Kjevik

    Bodø

    Narvik/Evenes (militær flygning)

     

    Europa:

     

    Frankfurt

    London, Heathrow

    Manchester

    Schipol

    Dubrovnik

    Roma, Leonardo da Vinci

    Athen

    Larnaca

    Barcelona

    Reykjavik

    København

     

    Amerika:

     

    Washington Dulles

    Baltimore BWI

    LAX

    San Francisco

    Orlando

    Honolulu

  5. var det ikke to pingkp'er på skjold? mener å huske at det var det i 2010 og at B-gutta altid skulle slåss på karma.

     

    PS. Er det sant at karma og brenneriet brant ned?

     

    Ja, Ping Kp A og B. A med høstinnrykk og B med vinterinnrykk. A støtter primært panser, og B støtter primært 2 bataljon. I år var det ikke innrykk i 2 bataljon, og dermed ikke innrykk i Ping B. Høstkontigenten på Skjold nå burde vært i A, men er i B av en eller annen grunn. Fra høsten av vil det være et Ping Kp A og Ing Kp B, der sistnevnte ikke er pansret. Dette er mest sannsynlig pga omorganiseringen av 2 bataljon, som fra høsten av ikke skal være oppsatt på pansrede kjøretøy. Da trenger de ikke pansret ingeniørstøtte. Blir vel beltevogn og snøscooter eller noe slikt. M113 - vognene som var i Ping B er nå utfaset tror jeg. Gamle og jævlige... A har nyere typer vogn, som nå er underlagt B, men vil være A igjen til høsten. Tror jeg. Kanskje blir det bare PingKp og IngKp... Ble jævlig rotete her nå. Men ja, puben brente ned i julen for et år siden tror jeg.

     

    http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.7916926

  6. Låner denne tråden litt, har innrykk til samme bataljon som TS er innkalt til, men dette er om 4 dager. Er kalt inn til Skjold, flere kompiser som har vært inne hater denne leiren. Har jeg virkelig noe å grue meg til?

     

    Det er et ordentlig drittsted, spesielt på vinteren, men det går helt fint. Setermoen og Bardufoss er jo big city life i forhold, men det eneste du egentlig mangler på Skjold er et utested.. Det er heller ikke så mye jenter på Skjold..

    • Liker 1
  7. Var der i 2011 og skal igjen i år. Kjører dere bil? Dere bør iallefall være i landsbyen ved foten av fjellet 1-2 dager før for å få parkeringsplass. Hvis dere vil ha parkeringsplass i selve bakken snakker vi 1-2 uker i forkant. Høres kanskje litt lenge ut, men folk er helt gærne der borte, og det hele blir gjerne en eneste lang fest.

     

    Dessuten er det også sinnsykt god stemning å prøve å sykle bakken selv, gjerne dagen før. Definitivt smertefullt, men med hundrevis av heiagjenger blir det hele litt lettere og veldig gøy! Sykler kan garantert leies ut i landsbyen.

     

    Uansett, ta med et par klappstoler og stikk litt tidlig opp i bakken. Håp på fint vær og sol dere til actionen begynner, gjerne med et par pils! :) Og husk norsk flagg!

     

    Med litt mere info om hvordan dere legger opp reisen kan jeg sikkert bistå med litt mer, men det der er egentlig hovedessensen.

     

    Tenker nok å reise via Geneve å en eller annen måte, så blir forhåpentligvis tog til Grenoble og videre til Alpe d'Huez dersom det går så langt.. har ikke undersøkt så nøye. Vi tenker å reise dit 17 Juli, altså dagen før etappen. Vi kommer mest sannsynlig til å ha med telt, men lurer på om det er noen mulighet for å campe oppe i bakken? Gjerne i nærheten av en bra spot eller et sted der det er mange nordmenn.

  8. Fritid avhenger av stilling. I rekrutten har du tjeneste første helgen, og ofte tjeneste etter middag. De fleste har etter rekrutten fri etter middag, litt avhengig av spisepuljer, i tillegg til fri hver helg (med mindre du er vakt). Mange bruker fritid på å ta opp fag, delta på kurs eller trene på idrettsbygget. Og jævla mange ligger i senga med pcn. Evt kan man jo stikke til Tromsø i helgene.

×
×
  • Opprett ny...