Gå til innhold

Bonk

Medlemmer
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bonk

  1. Et tips angående PSU: ny versjon av den du har satt opp er rett rundt hjørnet (kan bestilles flere steder men uten leveringsdato). De har oppgradert den til platinum,men det er ikke så stor forskjell som det høres ut som for det er dagens versjon veldig nær i tester. Men, den nye skal etter det jeg har lest ha individuelly sleeved cables, det betyr at de blir mindre stive og dermed mye enklere i et lite og trangt kabinett. Kabler kan også kjøpes separat, så klart, men det er ganske dyrt. Så hvis du uansett venter på kabinett, vent med å kjøpe PSU :-)

    • Liker 1
  2. Hei,

     

    Angående kabinett: hvis du er sikker på at du ikke trenger muligheten for grafikkort senere, ville jeg gått for noe mindre enn Node 202. Vurderer selv en Inwin Chopin til et liknende prosjekt. Finner den ikke på prisjakt, men den kan bestilles fra noen som sender til Norge evt: https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B015P6IVKO/ref=psdcmw_949408031_t1_B01C0T5P7Q . Det finnes sikkert andre i samme størrelsen.

     

    (For Chopin så skal visstnok kjøleren som følger med 2200g og 2400g gå akkurat hvis man tar av AMD-logo som stikker opp på omslutningen av vifta, hvis jeg har skjønt rett der jeg har lest build logs).

  3. Takk igjen for gode tips! Det er CPU-indikatoren, så da er den delen "grei". Det stemmer at det står oppå en eske, så jeg tror ikke kortslutning. Kan evt bytte kjøler til standard fra Intel og ta av backplate for nåværende kjøler (hyper 212 EVO)? Vet ikke helt når det gjelder bios, det er en i3-6100, som samme mb virket med i utgangspunktet før jeg måtte returnere det pga feil. Så jeg ville trodd det skulle virke.

     

    Tror neste skritt er å bytte kjøler og å teste prosessoren i husets andre PC. Hvis prosessor (x2) ikke virker og kjølerbytte ikke hjelper så tror jeg kanskje det må være et MB-problem.

     

    Skal bort for langhelg så det tar nok litt tid før jeg får testet alt, men jeg oppdaterer så snart jeg vet mer :-) igjen tusen takk for tips og råd.

  4. I manualen finner du feil kode du har er/betyr(EZ Debug LED)

    Hei, jeg klarer ikke finne noe om det i den papirmanualen jeg har. Har du funnet en manual på nett som har med dette så setter jeg stor pris på en lenke.

     

    (Og så gjenstår jo spørsmålet - hvis det stemmer som jeg tror og det er en CPU-feilmelding, er det da garantert CPU eller kan det være feil med hovedkort? Jeg vurderer å demontere den andre PC-en i huset for å teste CPU der. Men må innrømme at det frister lite å ikke ha noen PC som virker...)

  5. Hei,

     

    Hovedkortet er MSI H110I pro (erstatning for det nevnt før i tråden men samme kort).

     

    Jeg sa feil da jeg sa jeg hadde tatt ut skjermkortet, tenkte på forrige runde. Etter at jeg fikk erstatningshovedkort har det ikke vært montert med gpu, jeg startet uten for å se om det virket da.

     

    Kommer ikke inn i bios siden jeg ikke ser noe bilde på skjermen.

     

    Ser at jeg kan ha informert litt ustrukturert. Situasjonen er:

    -nytt hovedkort (erstattet et med feil, samme modell, MSI H110I pro )

    -i motsetning til før bytte av hovedkort starter systemet i den forstand at alle vifter går som de skal

    - ikke noe bilde på skjerm

    - indikator lyser rødt v/cpu

    - systemet er (midlertidig) montert oppå pappesken hovedkortet kom i for enkel feilsøking (dvs har ikke montert standoffs jf spørsmål over)

    - har forsøkt følgende uten at noe endret seg: bytte psu inkl kabler, bytte cpu, bytte rambrikke, bytte HDMI-kabel og koblet til annen skjerm. Har ikke montert gpu etter at nytt hovedkort kom i hus. To SSD-disker er koblet til.

    - lurer på om feilen er cpu som indikert selv om jeg har prøvd 2 stk eller om det nye hovedkortet er feil, eller om det kan være noe annet jeg ikke har tenkt på.

    • Liker 1
  6. Oppdatering: fikk det nye hovedkortet. Systemet starter opp, men får ikke noe bilde ☹️ Det lyser en rød LED indikator som det står CPU ved siden av på selve hovedkortet - har ikke funnet forklaring i manualen, men antok det betød at jeg også hadde et prosessorproblem. Kjøpte en erstatningsprosessor på Finn (i3-6100) for å sjekke. Fortsatt rødt lys. Har prøvd å bytte hdmi-kabel, PSU, og RAM. Ingen endring. Lurer på om jeg enten må ha fått et defekt hovedkort eller så har jeg to defekte prosessorer? Vifte på CPU-kjøler går rundt, forresten, så det er ikke den som ikke virker.

  7.  

    Får ikke til edit på mobil her, ser jeg glemte å svare på om noe lyser noe sted på hovedkortet. Ingenting lyser.

     

    Har sett på bilder av hovedkortet, ser ikke ut som det er noen lys heller på det. Og siden psu funker på en annen pc, så virker det som du har et dødt hovedkort.

    Takk for hjelp med å finne ut av det! Tenker ringe komplett som solgte kortet i morgen for å høre om det er aktuelt å sende det i retur, greit da å vite at jeg ikke har oversett en åpenbar feilkilde.

  8.  

     

    Om batteriet er syndere ville du kunne startet opp maskinen. Batteriet er for å huske kl + dato osv.

    Tipper psu.

     

    Hei,

    Jeg har testet PSU ved å montere den i annen PC som da virker. Bør den ikke da være ok?

    Ja om samme psu funker på en annen pc, er den nok ikke problemet. Men om du har en en annen psu liggende, prøv den bare for å være sikker.

    Men har selv liggende hk som er helt død. Vet ikke om det er hk eller cpu(3770K)

    Godt tips, takk! Prøvde nå å også koble inn PSU fra husets andre PC i den som ikke starter. Like mørkt, dessverre.

     

    (Det er samme PSU, Corsair RM650x. Jeg har ikke byttet alle kablene mellom PSU og MB/GPU/SSD, vil tro disse er ok?

  9.  

    For meg virker det som muligens hovedkortet sliter, prøvd og jumpstarte kun psu med ingenting kobla til? Er det noen lys som lyser på hovedkortet? 

    CMOS-batteriet er det klokkebatteriet som man kan finne ca helt nede og i midten på hovedkortet.

     

    Hei, takk for svar! Jeg har ikke prøvd å jumpstarte PSU siden jeg hadde muligheten til å teste PSU-en i annen PC. Prøvde å beskrive det i første post, men ser jeg har fått to innspill om PSU som årsak. Er det fordi jeg ikke forklarte hva jeg mente godt nok i første post, eller er det mulig at PSU er problemet selv om den virker i annen PC?

    Får ikke til edit på mobil her, ser jeg glemte å svare på om noe lyser noe sted på hovedkortet. Ingenting lyser.

  10. For meg virker det som muligens hovedkortet sliter, prøvd og jumpstarte kun psu med ingenting kobla til? Er det noen lys som lyser på hovedkortet? 

    CMOS-batteriet er det klokkebatteriet som man kan finne ca helt nede og i midten på hovedkortet.

     

    Hei, takk for svar! Jeg har ikke prøvd å jumpstarte PSU siden jeg hadde muligheten til å teste PSU-en i annen PC. Prøvde å beskrive det i første post, men ser jeg har fått to innspill om PSU som årsak. Er det fordi jeg ikke forklarte hva jeg mente godt nok i første post, eller er det mulig at PSU er problemet selv om den virker i annen PC?

×
×
  • Opprett ny...