Gå til innhold

Pecunia

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pecunia

  1. Dette kan ikke sammenliknes med noe pyramide, de tjener enorm med penger på å levere en tjeneste.

    Sammenlikner på ingen måte gogl med en pyramide. Det er haussingen som minner meg om rallingen til pyramidemedlemmer.

     

    Når vi snakker om overkontrahering var faktisk Eaglebulk ikke bekymret for dette i det hele tatt under en pressekonferanse nylig, uansett dette er ikke lett og vite nå.

    Se litt på kontraheringslistene rundt forbi. Mange rederier dobler flåtene sine q4 2007 og 2008. Det er ingenting å snakke om en gang, det har skjedd 100 ganger før.

     

    Nei jeg tror ikke GOGL skal til himmelen, men 100 i 08' er meget vell noe vi kan få se, Freddy vet hva han gjør og er best in the business :)

    Ingen tvil. Fredriksen er en stor forretningsmann. Innehar mange av de samme egenskapene som Onassis.

     

    Du sitter i GOGL indirekte?

    Får man spørre hva du har i GOGL?

     

    Selv sitter jeg med 14600 aksjer.

     

    Indirekte ja.

     

    Mengde spiller ingen rolle, Martin.

  2. Sitter selv i gogl. Både direkte og indirekte. Hadde jeg vært negativ hadde jeg kvittet meg med aksjene i dag. Jeg er bare skeptisk til at folk hausser og oppfører seg som pyramidespill-medlemmer. Gogl er risky.

     

    Overkontraheringen vil føre til krakk i ratene. Det er en naturlov.

  3. Anyway om et fond selger så whats the deal? Flere fond tok gevinst på 10,- dessuten er ikke Stensrud noen shipping analytiker. Det er bare en gedigen sell-off nå for folk er redde og bears over hele linja, dette er bank og finans sektoren sin skyld.

     

    Du kunne lagt ved kilde til at Skagen vekter seg ner i GOGL.

     

    Rapport Skagen Kon-Tiki oktober (s.29)

     

    Stensrud er en av Norges beste analytikere. Mannen er et geni. På side 45 vil du finne en analyse av et annet bulk selskap. SVÆRT interessant. Ingen analysedekning. Det har eierandeler i andre selskaper verdt sin egen børsverdi. etc.

     

    Om noen skulle ha noen formening og argument om hvorfor tørrbulk går ned som idag så kjør på skulle elsket å høre noen forklaring, fordi det finnes ingen fundamental årsak i tørrbulk.

     

    De høye ratene er priset inn i aksjene, kontrahering av nye skip, lavere økonomisk vekst.

  4. Bulkrelaterte aksjer i US.

    Close:

    DSX: 34.40 -3.71 (-9.73%)

    DRYS: 106.20 -9.78 (-8.43%)

    FREE: 7.91 -0.23 (-2.83%)

    EXM 54.10 -7.47 (-12.13%)

    ESEA 16.75 -1.39 (-7.66%)

     

    Kan også legge til at Kristoffer Stensrud (Skagen Kon-Tiki) har begynt å selge seg ned i GOGL.

  5. Hold deg unna geografi og bransjefond. Spar heller i fond som investerer i selskaper uavhengig av bransje og land. Disse fondene har en mye mer diversifisert portefølje og har derfor (som regel) en lavere risiko.

     

    Skagen Kon-Tiki er et meget godt alternativ, forvaltet av Norges desidert beste og mest erfarne forvalter, herr Stensrud.

  6. Denne tråden begynner å bli morsom :D

     

    Gogl er et svært spekulativt case, men det er dumt å stå utenfor bulk i disse tider. Har derfor spicet opp porteføljen med bla. gogl. Hvis vi ser oppgangen i gogl i forhold til oppgangen fro hadde når tankratene gikk til himmels, har gogl ennå langt igjen å gå.

     

    Jim Cramer er en klovn. Les The Intelligent Investor av Ben Graham. Boken er en klassiker og kjente investorer som Buffet, Munger etc. har tuftet sin investeringsfilosofi på denne boken.

  7. Det midlertidige navnet skal brukes i en overgangsperiode. Det er mer eller mindre vanlig praksis å bruke et slikt navn i store oppkjøp/fusjoner. Derfor er det egentlig ikke så mye å mene om det nye navnet. Det måtte bli StatoilHydro, i allefall et år eller to frem i tid :)

     

    Noen kjente eksempler på slike midlertidige navn etter oppkjøp:

    Sas-Braathens (SAS)

    Selmer-Skanska (Skanska)

    BP-Amoco (BP)

    Total Fina/TotalFinaElf (Total)

    ChevronTexaco (Chevron)

     

    Hadde det ikke vært for at Statoil består av Stat og Oil hadde jeg vært 100% sikker på at det endelige navnet blir Statoil. Det nye navnet vil nok være noe som ikke kan assosieres med forurensende olje og statlig eierskap :p

  8. Hvis man ser på stocktalk som et analyseredskap er prisene svært vennlige. For "profesjonelle" daglige analyser må man ofte opp i 15-20k i året.

     

    For de som driver med trading/investeringer på et hobbynivå vil jeg tro at stocktalk kan være en grei erstatter for analyseforetakene.

  9. Ingen andre enn meg som har tro på norske skog?

    8489429[/snapback]

     

    Orion Securities :p

     

    Norske Skog (90,60) – spennende rekylkandidat. Norske Skog har falt kraftig de siste ukene, og dette har bedret risk/reward-forholdet. Aksjen fremstår nå som teknisk oversolgt og moden for en positiv rekyl. Vårt 6-måneders kursmål er på 120, og opp dit er det hele 32 prosent.

×
×
  • Opprett ny...