Gå til innhold

StigOyvind

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av StigOyvind

  1. "Et kullkraftverk på 1000 MW vil kunne ha et ukontrollert utslipp av så mye som 5,2 tonn per år av uran (som inneholder 34 kg av uran-235) og 12,8 tonn per år av thorium.[13] Til sammenligning vil et kjernekraftverk på 1000 MW generere ca. 30 tonn med høyradioaktivt konsentrert avfall per år [14"

    Sitat wikipedia. Så er vel den store forskjellen at radioaktiviteten fra kullkraft blåses ut i lufta,mens radioaktivt avfall fra kjernekraftverk tas hånd om på en forsvarlig måte/videre behandling.

    • Innsiktsfullt 1
  2. Reduserer risikoen med 1/3 sammenlignet med ingen behandling? I såfall er dette en ikke-nyhet. Det er veldokumentert at statiner alene reduserer risikoen for hjertekarlidelser, så at det sammen med andre legemidler (som alene også reduserer risikoen fortsatt reduserer risikoen burde ikke komme som en overraskelse.

    Ulempen med en kombipille er at de er vanskelige å spesialtilpasse hver enkelt pasient, og hvis en bivirkning oppstår kan det være vanskeligere å finne ut hvilket virkestoff som tolereres dårlig.

  3. Jeg savner tallmålinger for blant annet sortnivå, kontrast og lysstyrke m.m. Dette blir mer en sniktitt enn en test. Hvis jeg skal bruke 50 000 på en tv vil jeg være rimelig sikker på hva jeg kjøper.

     

    Jeg savner også bilder av innsynsvinkel og f.eks en stjernehimmel for å bedømme halo-effekter som er helt avslagsgjørende for bruk i mørke rom (kinorom).

    • Liker 3
  4.  

     

    Artikkelforfatteren har nok misforstått litt. Lg bruker hvite oled-pixler med passive fargefilter forran. De har ikke oled-pixler som sender ut farge. Dette er billigere i produksjon og skal angivelig ikke føre til så stor grad av fargeforandring (f.eks økt rødfarge) over tid.

    Så med andre ord så svekkes rødfargen på OLED Tv´er over tid, bør man ikke da opplyse om hvor mange timer dette kan ta? Om det merkes etter 1-3 år er det plagsomt. Om det er en teoretisk sjansen for at det skjer etter 10 år er saken en helt annen...

    Nei, det er typisk den blå oled-pixelen som har kortest levetid. Dermed får en mer av de andre fargene. Denne problematikken slipper en unna med ved å velge LG sine oled-tv. Hvordan farge og kontrast blir i forhold til konkurrentene gjenstår å se.

  5. Sitat: Ved siden av de mer eksklusive egenskapene, byr 55EA8800 selvsagt på funksjonalitet for vanlige TV-tittere. TV-en benytter seg blant annet av LGs WRGB-teknologi, som tilføyer en ekstra hvit subpiksel sammen med rød, grønn og blå. /sitat slutt

     

    Ja ha. De var jo veldig forklarende og opplysende. Jeg regner med at det er flere enn meg som aldri har hørt om dette før ikke har filla peiling på hva denne teknologien er godt for. Hva med å få med en linje eller to i artikkelen om det?

     

    Artikkelforfatteren har nok misforstått litt. Lg bruker hvite oled-pixler med passive fargefilter forran. De har ikke oled-pixler som sender ut farge. Dette er billigere i produksjon og skal angivelig ikke føre til så stor grad av fargeforandring (f.eks økt rødfarge) over tid.

×
×
  • Opprett ny...