Gå til innhold

Kakkoii

Medlemmer
  • Innlegg

    91
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kakkoii

  1. Vurderer å invistere i en super nintendo og en NES. men har hørt flere steder att de ikke er spillbare på HD tver, i så fall blir grafikken meget rar på HD tver? noen som kan bekrefte om dette stemmer?

     

    På noen tv-er kan bildet bli rart, da de ikke er laget for å vise så lav oppløsning. Noen TV'er klarer det, andre ikke. Vet at Samsung har mye problemer.

     

    Dersom konsollene har scart-kabel (de fleste NES og SNES har dette) finnes det imidlertid konvertorer som gjør at man kan spille spillene via HDMI. Man plugger scart-kabelen inn i en liten boks (konvertor) som oppskalerer bildet til full HD(!). Man har så en HDMI-kabel fra konvertoren til TV'en.

     

    Bildet blir som man kjenner det fra gammelt, men sylskarpt uten forstyrrelser. Anbefales egentlig uansett,

  2. Hater dette spillet. Presentasjon og kontroll er helt greit, men de har ødelagt karakteren Samus. Hun fremstår som en pysete idiot som maser og maser og maser og maser om patetiske ting. Forferdelig.

     

    Sier meg enig med Spoony (se VIDEO 2): http://spoonyexperiment.com/2010/09/05/pre-pax-ramblings/#disqus_thread

     

    Kanskje min største spillskuffelse noen sinne, da det jeg trodde skulle bli fantastisk ble elendig, samtidig som de ødelagte en fantastisk serie.

  3. Kontrollen i Dragon Age 1 på PC er fantastisk. Å pause spillet, zoome ut og strategisk bruke ulike karakterertyper og omgivelser til å bekjempe motstander best mulig fungerer utmerket.

     

    Kontrollen i Dragon Age 1 på konsoll er imidlertid ganske svak dessverre. Her er det bare knappemosing uten noe særlig planlegging bortsett fra at man kan bytte hvilken karakter man styrer innimellom.

     

    Følgelig har Bioware informert om at kontrollen på konsoll vil bli endret, mens kontrollen på PC vil i hovedsak være som før (bare med finjustering). Høres bra ut for alle parter.

  4. satt å lurte på om eg skulle selge min kopi av dragon age og kjøpe ps3 utgaven for eg sitter isje så mye på den stasjonære pc-en som er god og får dermed aldri spillt på det.

     

    er det noen store synlige problemer med ps3 versjonen eller konsoll utgaven i det hele tatt eller den like god der og?

     

    PC versjonen er betydelig bedre enn PS3/360-versjonen.

     

    Først og fremst er kontrollen betydelig bedre på PC. Strategiststemet virker glimrende da man kan pause, zoome ut og peke og klikke ulike ordre på de forskjellige karakterene samt lage strategi. På konsoll styrer man en etter en som i et middels godt sverdactionspill spill. Fungerer ok, men mye mer tungvindt og ensformig. Man kan heller ikke zoome ut.

     

    Videre kan man ikke bruke mods. Det vil si miniprogrammer laget av folk på nettet som retter feil i spillet, gir masse ekstramuligheter, og mye moro.

     

    Ellers er grafikken betydelig svakere enn på en PC som kan bruke middels eller bedre innstillinger.

     

    Historien er dog den samme og alle offisielle ekstrapakker er tilgjengelig. Men kan du spille på PC, er det absolutt å foretrekke.

  5. DETTE ser for meg ut mer som Flemeth enn Morrigan O_o

     

    Synes ikke det lignet på Flemeth. Tegningen har en annen gråfarge i håret, samt en ansiktsform som minner mer om Morrigan. Videre har tegningen Morrigans karakteristiske gule øyne og lilla farge på leppene.

     

    Videre tror jeg Flemeth ville kommet i et annet "skall" om hun returnerer. Altså overtatt en annen kvinnekropp. Mistenker kanskje heller at vi får "nye" Flemeth med på laget for å bekjempe Morrigan og avkommet? (PS: Tror Morrigan slipper unna til slutt.) Flemeth kjente jo historien bak dette ritualet. Dette blir spennende.

  6. Ble først veldig skremt da jeg leste på en nyhetsside at vi skulle spille en forhåndsbestemt karakter, som også var avbildet på coveret. Var redd det ville bli som spill flest, der vi får utdelt en person med ferdig utviklet personlighet og forhåndsbestemt historieutvikling. Misliker det sterkt i RPG-spill, da jeg mener det viktigste i slike spill er å kunne skape sine egene karakterer via en solid karakterbygger, sterke bi-karakterer og en spennende verden.

     

    Eller å ha lest offisielle skriv fra Bioware er jeg imidlertid lettet på dette punktet. Man kan fortsatt skape en helt egen karakter som tidligere - inkludert kjønn. Etternavnet er forhåndsbestemt, men det var det også i eneren. Svekkelsen i forhold til eneren er at man bare kan være menneske. Det kan sammenlignes med om man bare kunne spille Cousland-historien i eneren.

     

    Fordelen med dette er imidlertid at de kan fokusere mer på denne historielinjen, og dermed lage en dypere historie. Vi kan også få en pratende hovedkarakter, noe som kan gjøre dialogene og videoklippene mer interessante. Man kan heller ikke komme unna at det var en del stygge dialogfeil i eneren. Når det bare er én historielinje for utgiverne å passe på, minsker faren for slike feil vesentlig. Forøvrig vil man få med seg mange nye spennende bi-karakterer med andre raser, noe som vil minske savnet vesentlig. Som i eneren kan man også utvikle bi-karakterens personligheter og liv i stor grad.

     

    Nå håper jeg å få bekreftet følgende:

    - At dialog fortsatt er viktig og at man kan skape romanse (Bioware nekter å svare på dette foreløpig). Selv om man synes romanse i spill er idiotisk, bør det etter min mening helt klar være med, det da det gir en større valgfrihet. Man kan velge å være avvisende, eller å gi etter. Jo mere valgfriheter jo bedre RPG.

    - At kampene fortsatt er strategi-basert. Frykter imidlertid at det blir mer actionorientert da strategi-systemet ikke fungerte så bra på konsoll. Håper jeg tar feil her, da jeg ikke vil ha et actionspill. Strategi-systemet er (og har alltid vært) genialt på PC.

    - At man satser på realistisk grafikk. Livredd for cellshading eller animestil, som det har vært rykter om. Heldigvis er det lite sansynlig at de har klart å lage en helt ny grafikkmotor på så kort tid. Blir nok som eneren men med noen oppgraderinger. Ser veldig frem til en bekreftelse her dog.

     

    Avslutningsvis må også jeg si at jeg tror damen på tegningen er en eldre Morrigan. Hun har vært seriens frontfigur, og SPOILER-> hva planen hennes med "the dark ritual" egentlig var, var et betydelig spørsmål man ble sittende igjen med etter eneren. Det har kommet frem at toeren skjer en stund etter eneren på tidslinjen, og det er naturlig at vi da får se resultatet av ritualet, som neppe bare er hyggelig (selv om Morrigan kanskje ikke hadde ond hensikt). Blir ikke overrasket om avkommet er den store fienden i toeren, og at Morrigan vil beskytte dette - som tross alt er hennes barn.

  7. Huff. Hater slik pianolakk/glatt overflate som det blir mer og mer av på teknologi.

     

    Ser flott ut når du pakker det nytt ut av esken, men etter kort tid er det fullt av fingermerker, støv, riper, skraper og annet dritt.

     

    Håper denne trenden forsvinner snart. Mer av materialet Sony valgte på den nye PS3 modellen takk. Ser nesten like bra ut nytt og holder seg like bra i lang lang tid.

  8. Romanse med Leliana eller Zevran skal ikke være over, men disse er av ukjent grunn ikke med på dette eventyret - i følge Bioware. Kan vel sammenlignes med at de kunne bli igjen i campen i hovedspillet. Den tekniske grunnen er i følge Bioware at de følte utvidelsen ble for kort til at de kunne gjøre noe spennende og troverdig med romanse.

     

    Synes dog det er skuffende at hunden ikke er med. De skulle jo aldri forlate eieren og ville alltid være den mest lojale partner i kamp.... Ble jeg lurt?

  9. For guds skyld ikke installer den patchen. Den er stappfull av bugs. Bruker du Steam - gå offline for å ikke bli automatisk oppdatert for godt.

     

    - Lange lastetider er borte (jippi!), MEN spillet begynner å lagge og vil låse seg etter noen timer.

    - Lommetyvfunksjonen er ødelagt.

    - Flere problemer med Shale rapporteres. Forsvinner, løper feil, snakker feil osv.

     

    Synd at et så bra spill er forbannet med elendige programmerere.

     

    Nå gruer jeg meg til å måtte reinstallere spillet for å komme tilbake til 1.02. Samme programmerere har gjort det til et mareritt å få tilbake DLC. Virker tilsynelatende bare når det vil. Er også redd jeg må spille på nytt det jeg gjode med 1.03 da det er en del forandringer i levelup-systemet.

     

    Om skall spille Awakening må du ha 1.03.

     

    Få håpe dem lager hot fix snart da.

     

    Det er riktig, men denne patchen skal det mye til at jeg installerer igjen (er tilbake til 1.02a og det var IKKE enkelt).

     

    Hvis Awakening kommer før patchen er patchet vil jeg kunne avvente mange uker med å installere. Vil ikke spille gjennom Awakening med konstant frykt for kræsj krydret med lagging og ødelagt lommetyvfunksjon. (Lommetyvfunksjonen er noe av det kuleste i spillet etter min mening.) Har Final Fantasy, Bioshock 2 og (snart) God of War 2 å kjøre gjennom mens jeg venter.

     

    Og det blir i verste fall bare midlertidig installering. Hvis ikke patchen er patchet når Awakening er gjennomspilt reinstallerer jeg med 1.02a og legger bort Awakening.

     

    Blir veldig overrasket om Bioware ikke patcher patchen før Awakening. Ser absolutt ikke bort fra at Awakening utsettes. Virker som spillerne har blitt ufrivillige beta-testere for Awakening nå.

  10. For guds skyld ikke installer den patchen. Den er stappfull av bugs. Bruker du Steam - gå offline for å ikke bli automatisk oppdatert for godt.

     

    - Lange lastetider er borte (jippi!), MEN spillet begynner å lagge og vil låse seg etter noen timer.

    - Lommetyvfunksjonen er ødelagt.

    - Flere problemer med Shale rapporteres. Forsvinner, løper feil, snakker feil osv.

     

    Synd at et så bra spill er forbannet med elendige programmerere.

     

    Nå gruer jeg meg til å måtte reinstallere spillet for å komme tilbake til 1.02. Samme programmerere har gjort det til et mareritt å få tilbake DLC. Virker tilsynelatende bare når det vil. Er også redd jeg må spille på nytt det jeg gjode med 1.03 da det er en del forandringer i levelup-systemet.

  11. Rundet spillet nå nettopp, en utrolig tilfredsstillende slutt! Nå gleder jeg meg til expansionpacken:) Kanskje jeg evt. skal starte en annen origin mens jeg venter.

     

    Dragon Age er spillet jeg har hatt mest glede av noen sinne, men slutten skuffet meg litt egentlig.

     

    ***SPOILERE I RESTEN AV INNLEGGET***

     

    Tekstbokser som bare forteller hva som skjedde er i seg selv en lat måte å gjøre ting på, og samtidig var det veldig kort og vagt. Hadde forventet en lengre video som viste masse som skjedde basert på valgene man gjorde. Om ikke annet lange skriv slik man til stadighet fikk inn i codexen.

     

    Men kan kanskje virke som EA presset Bioware til å bli ferdig på slutten. Man ser jo også at det tar av med forferdelige dialog-bugs mot slutten hvis ikke man gjør Alistar til konge. Utrolig at Bioware ikke oppdaget dem, og enda mer utrolig at de er der enda. Men de presses vel stadig til å gi ut utvidelser på sjokkerende kort tid... Heldigvis er det uoffisielle mods som fikser disse bugsene ganske perfekt på PC.

  12. Trenger en skikkelig ondsinnet karakter ja.

     

    Dumt at det ikke blir romanse mulighet i Awakening da.

     

    Tja.. Utvidelsen er relativt kort (10-15 timer), så blir kanskje litt teit/utroverdig å bygge opp en romanse på denne korte tiden.

     

    Samtidig lever valgene fra hovedspillet i bakgrunnen. Har man bygget noe der lever det i bakgrunnen, men spiller liten rolle da (SPOILER->) Leliana, Morrigan og Zevran er veldig lite med om i det hele tatt, mens Alistar bare er i bakgrunnen (slik jeg forstår det).

     

    Verre er det etter min mening at man ikke får med seg gjenstandene man fant i DLC. Har fant man det beste og kuleste utstyret og våpnene.

  13. Final Fantasy var min klare favorittserie fra IV til X. Fra da har det gått gjevnt nedover og nådde foreløpig bunnpunkt med patetiske spin-offs, online-forsøk og filmer den siste tiden.

     

    XIII har vært spillet som skulle snu trenden, og jeg er svært spent på å se om det vil klare det.

     

    Etter å ha lest rapportene frykter jeg imidlertid at det har tatt nok et steg i feil retning. Timelange videoklipp med halvdårlig skrevet moraltung story, samtidig som det er 100% linært med null utforskning og null hemmeligheter. Ensformig og kjedelig virker å være de flestes konklusjon.

     

    Dette kommer i stor grad fra JRPG-fanatikere. Bla.a Tobias fra Nintendo Magasinet/Power Player. Men vi får se. Virker å bli en fryd for øyet om ikke annet.

     

    (EDIT: Tobias ga det 8/10 så håpløst var det ikke, men helt klart skuffende med tanke på hva man forventer av et Final Fantasy).

     

    Føler selv at vesten er i ferd med å ta over RPG-markedet. Spill som Dragon Age virker mye mer interessant enn dette.

  14. noen sprøsmål.

    må man ha nett tilkobling for å spille heavy rain?

    og hvordan skal personer med ps3 uten nett tilkobling få innstalert en patch for å fikse problemet?

     

    Man trenger ikke nett for å spille Heavy Rain, men problemet i systemet rammer visstnok troféinstillingene.

     

    Tipper ellers at man koder PSN til å slippe oppdateringen gjennom på forvirrede konsoller.

  15. Frister veldig å teste konsollen, men med tanke på at Sony fraråder alle å slå den på får jeg prøve å styre meg...

     

    Registrerer forøvrig at spekulasjonene om at feilen ikke kan fikses og at Sony må tilbakekalle millioner av konsoller øker. Ville vel mildt sagt vært en katastrofe for Sony... Selv tror jeg dog det meste kan patches... Bør være mulig å "lure" klokkeleseren på en måte.

  16. Man skulle tro dette var en dårlig spøk... Så utrolig stort salgstap dette vil gi Ubisoft. Antagelig mer enn piratkopiering - som skjer uansett. Kommer sikkert før utgivelse som vanlig.

     

    For meg er det i alle fall uaktuelt å kjøpe et spill som bare kanskje virker, og om det virker kan det bare installeres noen få ganger. Videre er det nødvendig at serveren opprettholdes... Vil det skje om ti år? Moro å arkivere gode spill når de er fullført og kanskje ta dem frem igjen om mange år og mimre. Dette lar seg ikke gjøre med slik DRM.

     

    Skulle gjort som EA. Dragon Age er eksempelvis 100% DRM fritt, men belønner kjøpere med ekstra fine ting som kan låses opp med engangskode. Samt gjerne andre fine effekter (actionfigur, kart, foto, effekter etc).

     

    Selv Apple har fjernet DRM på iTunes. Våkne Ubisoft.

  17. Veldig merkelige regler i SCEE. Gir ingen logikk uansett hvor hardt jeg prøver å finne det. Føles absurd at et selskap ikke får selge produktet sitt over disk om de legger det ut på PSN. Håper for Sonys del at de ikke irriterer Bioware bort fra seg. RTO har vel enda ikke sluppet gjennom de superstrenge kontrollene der (som forøvrig holdt Braid unna en evighet). Apple light?

     

    Uansett: Gleder meg til fortsettelsen. Håper bare ikke det er EA som har presset Bioware til å lage et hasteprodukt. SPOILERE: Likte dårlig at de sosiale utviklingsmulighetene er borte, at de fleste sentrale karakterer ikke har noen rolle, og at ALT utstyr fra DLC (Warden Commander Set, Duncans Weapons osv) ikke kan overføres. På den andre siden glad for at Oghren får en stor rolle. Fantastisk karakter, men kom litt i bakgrunnen i Origins.

  18. Jeg klarer ikke helt å fatte at folk skal rakke så mye ned på DA:O eller ME2.

     

    Begge spill er mesterverk, sånn er det bare. Spill som virkelig lar spilleren ta viktige avgjørelser og ikke bare lede spillern gjennom som en hjernedød ape.

     

    Kunne ikke vært mer enig. Ingenting er bedre enn spill hvor man bygger sin egen unike karakter og selv velger utviklingen i forhold til storyen og andre karakterer. Spill der man får tildelt en karakter og geleides gjennom en linær og forhåndsbestemt story kommer ikke i nærheten av å gi samme følelse etter min mening.

     

    Dragon Age er det spillet jeg har hatt mest glede av på svært lang tid. Eneste som skuffer litt er at ikke Bioware prioriterer patcher sterkere. Spillet har i overkant mange bugs, som ikke burde være for vanskelige å fikse. SPOILER: Særlig hvis man velger å ikke gjøre Alistar til konge er det helt vilt hvor mange feil som dukker opp i samtalene, videoene og valgmulighetene. Finnes uoffisielle mods som fikser det, men synes Bioware burde ta tak i dette selv.

×
×
  • Opprett ny...