Gå til innhold

hugin_is_me

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

Innlegg skrevet av hugin_is_me

  1. Fikk i oktober plutselig endret farge på en felles google kalender i min google web-kalender. Det er skråstilt skravering på kalenderen (se vedlegg). Har snoket litt på nettet men ikke funnet årsaken.

     

    Fikk i samme periode ikke synket denne kalenderen til min Android telefon lenger. Har forsøkt å slette abonnement til kalenderen og gjenopprette denne, men det hjalp ikke. Heller ikke slette buffer i telefonen for kalenderen hjelper.

     

    Noen som vet hvorfor utseende på noen google-kalendre er skrå-skravert ?

    post-125601-0-86576800-1323609036_thumb.png

  2. Den nye guiden er et tilbakeskritt.

     

    En må bla seg side opp og side ned for å få oversikt over alle valgene. Bruk av avkryssinger i stedet for select bokser tar mye plass. Ser at noen nettbutikker opererer med det samme konseptet, og der liker jeg meg ikke...

     

    Versjon 1.1 er mye bedre. Enkel, kompakt, rask.

  3. Et doktorgraddstudium påbegynnes etter fullført Master (eller tilsvarende). Karakterer og produserte vitenskaplige artikler osv. kan være avgjørende for hvem som får begynne på slike studier.

     

    Det er vanlig å søke på en doktorstipendiat stilling, da dette er måten en finansierer et slikt studium på.

    En slik stipendiatstilling gjelder typisk for 3-4 år, og man må fullføre i løpet av denne tiden.

     

    Jeg forstår det slik at dr. polit graden er ute (http://no.wikipedia.org/wiki/Doctor_rerum_politicarum). Det er dr. philos eller ph.d som gjelder nå.

  4. DDC kan jeg faktisk ikke huske å ha vært borti. Mulig det kanskje skyldes at jeg har brukt for gamle minitorer/skjermkort i en periode og så har gått rett over på LCD med DVI, slik at jeg har hoppet over dette leddet i utviklingskjeden.

     

    Men for å gå tilbake til hovedspørsmålet : Jeg vil si at DVI er bedre enn RGB, og da settes de viktigste parametrene av seg selv. Dermed slipper en å bruke "auto adjustment" i skjermmenyen.

     

    I dag ville jeg nok ha standardisert på HDMI på monitor/skjermkort da DVI tydeligvis begynner å få høstfarger...

  5. Med DVI kommuniserer skjerm og PC automatisk med hverandre, slik at mange instillinger avtales mellom skjermkort driver og skjerm uten at du behøver å tenke på det. Har selv testet dette ut med både Windows og Linux. Dette gjelder blant annet oppløsning, oppdateringsfrekvens og antall farger. Med VGA har ikke PC/skjermkort peiling på hva som befinner seg i den andre enden. Derfor er det ofte slik med DVI at du bare trenger å justere lysstyrke og kontrast...

  6. Kreve refusjon? hva er det?

    Før gikk det an å nekte å godta vilkårene fra Microsoft ved førstegangs oppstart/innlogging på ny Windows PC. Deretter kunne en få igjen penger fra Microsoft for lisensen som en ikke ønsket. Siden det er flere år siden jeg har kjøpt Windows vet jeg ikke hvordan denne ordningen er i dag. Kanskje andre vet noe, eller butikken ?

  7. Du betaler ca. kr 1.300.- ekstra for å få :

     

    - 160GB HDD istedenfor 8 GB SSD

    - Windows XP istedenfor Linux

    - 1GB RAM istedenfor 512MB RAM

     

    Dette er forskjellene og de økte kostnadene virker helt logisk for meg. For å spare litt kan du kanskje kjøpe den dyreste modellen og så kreve refusjon for den XP-lisensen du eventuelt ikke ønsker. Kan jo hende du allerede har en XP-lisens "liggende" ?

     

    Jeg hadde ihvertfall valgt Linux...

  8. Virker som om du egentlig trenger din egen fysiske database/server. Jeg tror at databasene ofte er satt opp slik at bare localhost applikasjoner har tilgang, ikke eksterne, grunnet sikkerhet. Installer f.eks Ubuntu server på en egen PC i ditt LAN, så har du full kontroll på oppsettet på server. Det er også mulig at du kanskje kan bruke hostingselskapets phpMyAdmin (eller tilsvarende) til å sette opp hvilke eksterne ip-adresser som også skal kunne aksessere databasen direkte.

  9. Det kan være kjekt å ha en gammel motor på, så er den ikke så attraktiv å stjele. Dessuten er mange gamle 2-takt motorer mye enklere i konstruksjon og derfor driftsikre. Men de er gjerne litt tørste. Mange gamle motorer er lite slitt, da de tross alt ikke går så mange timene i året. Pass på at propellen er i god stand, da denne ofte er DYR.

     

    Sjekk eller her : http://www.boatmotors.com/outboard/force/

  10. Jeg har en 3.5 år gammel HP nc6120 med 2GB RAM. Det er en bedriftsmodell kjøpt av meg som privatperson hos Komplett i 2005. Dette har vert en helt ypperlig PC uten noen problemer og holder sikkert 2 år til med Linux. Jeg vurderer en bedriftsmodell neste gang også, så får jeg bedre support og enklere og mere gjennomtestet hardware. Modeller beregnet på privatmarkedet inneholder ofte mere fancy hardware (og stadig nye revisjoner av hardware) med tilhørende driverproblemer og varmeutvikling. Kombinert med hardt prispress skjønner jeg godt at driftkvaliteten på disse ikke nødvendigvis er på høyde med bedriftsmodeller.

     

    Bedriftsmarkedet har skjønt denne problemstillingen for mange, mange år siden.

     

    Det er fort gjort å generalisere ved å sverte et merke, grunnet 1 stk. dårlig erfaring med en modellserie. Det er derfor litt useriøst (og lite informativt) å henge ut et merke uten å oppgi nøyaktig modelltype og operativsystem.

     

    PS : Jeg bruker ikke PC til spill. Spillboks og flatskjerm fikser den jobben mye bedre.

  11. Anskaffer PS3 om ikke så altfor lenge. Vurderer derfor snart å lage en PlayStation®Network-konto fra PC og lurer på konsekvensene av å bruke fake personalia (navn/adresse/alder osv.) i stedet for korrekte personalia. Med den policy Sony har (http://www.spillmagasinet.no/article2321683.ece) føler jeg ikke for å være så dønn ærlig. Jeg er over 18, så jeg har ingen grunn til å fake noe her...

     

    Har dette konkrete ulemper vedrørende f.eks. kredittkort til "wallet" eller support ?

     

    Kan personalia for kontoen endres senere ?

  12. Jeg er rimelig sikker på at det er problemer med clutchen, ved at den ikke løser helt ut når du trykker clutchen i bånn. Dermed får du problemer med å sette bilen i gir eller å bruke girene slik du beskriver. IKKE kjør for lenge før du retter problemet, ellers ødelegger du synkroniseringa i girkassa, og da blir det DYRT.

     

    Du må derfor sjekke clutchen. Har du hydraulisk clutch må du sjekke at den har nok hydraulikkvæske, sjekk for lekkasjer og eventuelt lufte/skifte ut væsken. Har du derimot clutchwire må denne sjekkes/justeres/byttes.

×
×
  • Opprett ny...