Gå til innhold

Usagi

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Usagi

  1. Skal flytte ut fra bofelleskapet og har funnet noen å fremleie til. Problemet er at de er et par. Kontrakten jeg har er med huseier, "Et enkelt beboelsesrom med adgang til en annens bolig." Det er en tidsbestemt leieavtale.
    Vidre står det i avtalen at "Fremleie er ikke tillatt uten utleiers skriftlige samtykke, med mindre annet er avtalt eller følger av husleieloven."
    Huset er stort og har 2 andre beboere så det vil ikke bli "overbefolket". Rommet er ca 15kvm stort og koster 6000. Vi har ingen internavtaler i bofelleskapet. Eier bor ikke i huset.
    .
    1. Regnes det som at jeg bor i et bofelleskap når min avtale er med huseier?

    .
    2. Har huseier noe å si på at jeg velger å fremleie til et par?
    .
    3. Kan huseier øke leien?

    .
    4. Har de jeg bor med noen rett til å si noe på om det er et par som flytter inn?

    .

    5. Kan jeg leie ut kontraktsmessig til bare en av de og at den personen selv tar inn kjæresten sin som samboer uten at de andre i bofelleskapet eller huseier kan si noe på det?

    .
    Her er noen relevante lover og linker jeg fant. men trenger lit help til å tolke situasjonen.

     

     

     

     

     

    Kapittel 7. Opptak i husstand og framleie

    § 7-1. Opptak i husstand

    Leieren har rett til å ta opp i sin husstand sin ektefelle eller samboer, sine egne eller ektefellens eller samboerens slektninger i rett opp- eller nedstigende linje og fosterbarn. Opptak av andre personer i husstanden krever godkjenning fra utleieren. Godkjenning kan bare nektes dersom vedkommende persons forhold gir saklig grunn til det eller husrommet klart blir overbefolket.

    0 Endret ved lov 16 jan 2009 nr. 6 (ikr. 1 sep 2009 iflg. res. 12 juni 2009 nr. 641).
    § 7-2.Den alminnelige regelen om framleie

    Leieren har ikke adgang til å framleie eller på annen måte overlate sin bruksrett til andre uten samtykke fra utleieren, med mindre annet følger av avtale eller lovbestemmelse.

    § 7-3. Framleie av del av bolig

    Leier av bolig som selv skal bo i boligen, kan framleie en del av boligen med godkjenning fra utleieren. Godkjenning kan bare nektes dersom framleierens forhold gir saklig grunn til det eller husrommet klart blir overbefolket.

    0 Endret ved lov 16 jan 2009 nr. 6 (ikr. 1 sep 2009 iflg. res. 12 juni 2009 nr. 641).
    § 7-4. Framleie av bolig ved midlertidig fravær

    Leier av bolig kan framleie med godkjenning fra utleieren i inntil to år ved midlertidig fravær på grunn av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner. Godkjenning kan bare nektes dersom framleierens forhold gir saklig grunn til det eller husrommet klart blir overbefolket.

    0 Endret ved lov 16 jan 2009 nr. 6 (ikr. 1 sep 2009 iflg. res. 12 juni 2009 nr. 641).
    § 7-5.Framleie ved tidsbestemte leieavtaler

    Er leieavtalen inngått for en bestemt tid, kan leieren framleie for resten av leietiden med godkjenning fra utleieren. Blir godkjenning nektet uten at framleierens forhold gir saklig grunn til det eller husrommet klart blir overbefolket, kan leieren si opp med varsel som nevnt i § 9-6.

    0 Endret ved lov 16 jan 2009 nr. 6 (ikr. 1 sep 2009 iflg. res. 12 juni 2009 nr. 641).
    § 7-6.Godkjenning ved passivitet

    Svarer ikke utleieren på en skriftlig søknad om godkjenning etter bestemmelsene i §§ 7-1 til 7-5 innen én måned etter at søknaden er mottatt, skal dette regnes som godkjenning.

    § 7-7.Framleierens stilling ved opphør av hovedleieavtalen

    Sier utleieren opp hovedleieavtalen, har hovedleieren overfor framleieren plikt til å protestere etter § 9-8. Hovedleieren har likevel ikke plikt til å protestere dersom hovedleieren underretter framleieren om oppsigelsen senest 15 dager før fristen for å protestere etter reglene i § 9-8 løper ut.

    Framleieren har en selvstendig rett til å protestere mot oppsigelsen etter § 9-8, innen den fristen som gjelder for hovedleieren. Har utleieren godkjent framleieren, skal utleieren samtidig sende gjenpart av oppsigelsen til framleieren. Oppsigelsen skal opplyse om at framleieren kan protestere mot oppsigelsen innen én måned etter at hovedleieren har mottatt den. Har framleieren protestert innen fristen, skal eventuelt søksmål rettes også mot hovedleieren. Er reglene i annet og tredje punktum ikke fulgt, er oppsigelsen ugyldig.

    Framleieren kan kreve erstatning av hovedleieren for det økonomiske tapet som er en følge av bortfallet av hovedleieavtalen. Dette gjelder likevel ikke så langt hovedleieren godtgjør at bortfallet eller tapet skyldes forhold utenfor hovedleierens kontroll, som hovedleieren ikke med rimelighet kunne ventes å ha tatt i betraktning da framleieavtalen ble inngått, eller unngå eller overvinne følgene av. Bestemmelsene i §§ 2-13 annet til femte ledd og 2-14 gjelder tilsvarende.

     

     

  2. Syntes personlig det er godt å trene en god del alene for å få et større fokus på treningen. Derimot så er det en fordel å være på et treningsstudio der du kjenner mange, Det er alltids mer arti når det er litt sosialt, fordelen med det er jo at en kan få folk til å hjelpe og presse deg, og ikke minst hvis du skal makse :)

  3. 60 meter - 7.09 ( Et år gammel rekord, tipper jeg er ned mot 6,90 denne sesongen.)

    100 meter - 10.96 ( med +3 i vind )

    100 meter - 11.06 godkjent

    200 meter - 22.24 ( med +2.1 i vind )

    200 meter - 22.70 godkjent

     

    Er 91-Modell og kortsprinter. Løper stort sett ikke så mye 200.

    Blir vel en god del nye perser denne sesongen tipper jeg :)

  4. Svært aktiv Kort-sprinter. :)

    Trener regelmessig nermest hver dag. Sprint 2 ganger i uken og ellers mye vektløfting og svømming en gang i uken for litt restitusjon. Drar også en gang i måndten ca ned til olympiatoppen på treningssamling.

    Tidlig i vintersesongen. Så jeg håper på å forbedre tidene mine mye i år :)

  5. Tok nettop en telefon til kundesørvis (nok en gang) som sa at elkjøp hadde tatt imot for mange bestillinger enn de var kapable til og var tom på hovedlageret og at de som ikke ennå har fått sine spill må vente, ettersom spillene ENNÅ IKKE ER SENDT FRA SVERIGE.

    såvidt dette er den mest screwed'e unnskyldningen jeg har vært borti eller om det er fakta har jeg ingen anelse om men faan det irriterte meg. Hva skal det bety for oss som har bestillt CE? Noen andre som har vært borti samme greia?

  6. Flere hundretals av kunder har i flere år ventet på noe som kan kalles et av Norges største kulturbegivenheter, Age of Conan av den norske spillprodusenten FunCom.

    Age of Conan var lansert i butikker den 23. mai, en releasedato samtlige spillleverandører har holdt med unntak av Elkjøp. Dette gjelder utsending av spillet i post etter forhåndsbestilling via internett.

     

    I følge elkjøp var spillet utsendt den 21. mai (dette i følge kundesørvis.)

    Spillet har ikke kommet fram til flere av kundene. Og henvendelser til kundesørvis har kommet opp med de samme svarene som sier at spillet skal ha vært utsendt 20-21 mai og at om da spillet ennå ikke er kommet fram er dette grunnet posten, flystreik o.l.

     

    Totalt var dette et spill som kostet ca 450 kr hvor noe ekstra betalt skal gå til frakt. Det er altså betalt frakt TIL elkjøp ikke posten, da det er kjøpt en tjeneste av dem hvor de bruker posten som underleverandør. Ergo elkjøp ansvarlig for frakten. Noe som gjør det uansvarlig av elkjøp å så skylde på Posten for denne hendelsen og sette deres rykte som syndebukk.

     

    Ved bestilling kan man velge om spillet skal sendes med brevpost eller pakke. Begge av disse sendingsmetodene av spillet skal ha vært forsinket.

     

    Fant dette i betingelsene til elkjøp:

    "Dersom leveringen av produktene blir forsinket, vil vi gi deg informasjon så fort vi har kunnskap om det, sammen med informasjon om og eventuelt når levering kan skje, eller om produktet(ene) er utsolgt."

     

    For å bemerke dette har altså ingen, av de jeg har snakket me fått noen som helst informasjon fra elkjøp om forsinkelser på utsendelser av dette spillet.

     

    Jeg tok personlig en telefon til posten for så å få høre at posten skal gå som normalt og at pakkene normalt skal ha kommet fram dagen eller to dager etter sending, og beklager på det sterkeste at elkjøp legger skylden på posten. Også vedrørende flystrek tok jeg meg tid til å finne et utdrag fra posten sine hjemmesider:

    http://www.posten.no/Portal/NyheterPresse/...nyhetavinor.htm

     

    "Post som normalt

    21.05.2008 10:46

    Arbeidet er i full gang med å normalisere distribusjonen av brev, pakker og ekspressforsendelser (BPX) etter Avinor-streiken.

     

    Posten forventer normal postdistribusjon fra torsdag 22. mai, men A-post som innleveres i dag vil stort sett komme frem til mottaker i løpet av et døgn.

     

    Man må imidlertid regne med at kapasitetsproblemer og at arbeidet med å normalisere situasjonen, kan føre til mindre forsinkelser også gjennom dagen i dag. Alle postflyene vil fly som normalt allerede fra i dag."

     

    Elkjøp har vært svært tilbakeholden på å gi ut sporingsnummer til pakkene. og etter en epost til elkjøps kundesenter har dette vært svaret:

    "Alle conan spill ble sendt fra vår leverandør Tirsdag 21.05 som brevpost.

    Vi har fått beskjed fra posten at de har forinkelser om dagen (bla. pga flystreik).

    Og at mange derfor ikke har motatt dette i tide.

    Vi beklager dette, men får dessverre ikke gjordt stort mer da det er sendt fra oss.

    Vi kan ikke svare på når eksakt du vil ha denne da vi som sakt har fått følgende beskjed fra posten selv.

    Ønsker deg en fortsatt fin dag!

    Med vennlig hilsen

    Kundesenter"

     

    Også de spillene som er sendt via brevpost skal ha fått et colli nr. hvis det elkjøp sier er pålitelig. Dette gjør spillet sporbart. De sier at spillene er utsendt fra Bonver i Sverige (nok en gang informasjon fra kundesørvis).I følge posten får også brevpost som kommer inn fra utlandet et sporingsnummer når det kommer inn til norge.

     

     

    Altså elkjøp har i dette tilfellet gjort alt for å legge skylden på andre. De setter ryktet til bonver, posten, tog og avinor og funcom på spill. At et spill så stort som conan ikke kan levers på dato når det er betalt for det, burde være totalt uakseptabelt.

    Mandag 26. mai og spillet er per dagsdato ikke ennå levert på døra som jeg har betalt for.

     

     

     

     

    Feel free for å redigere og bruke denne som e-mail guys.

  7. Naruto synker drastisk i kvalitet. Hvorfor?

    Det blir mer og mer en barneserie fordi det gir mye større profitt.

    Det er tydlig det at det blir mer slossing og mindre historie,

    for det er det små gutter på 10 år vil se på. De skjønner null av historien i naruto.

     

    Naruto er ikke noen barneserie. Men jeg tror jeg kommer te å se på det helt annerledes om et år eller to.

  8. Utstråling > Utseende

    Personlighet > Utseende

     

    Men så klart så må utseende være på plass og da.

    Må si jeg liker å ha noe og ta i. Både pupper og rompe. Liker ikke når verken mangler.

     

    En sunn kropp trenger nødvendighvis ikke å være så tynn og stram som dere skal ha det til.

  9. http://www.flashflashrevolution.com/sims/e...d%20320kBit.mp3

     

    <tr>

    <td class="song_rank_scores_cell"><font class="fine_print">Difficulty:</font></td>

    <td class="song_rank_scores_cell"><font class="fine_print">4</font></td>

    <td class="song_rank_scores_cell"><font class="fine_print">Mp3:</font></td><td class="song_rank_scores_cell"><object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" height="20" width="300">

    <param name="movie" value="http://www.flashflashrevolution.com/sims/mp3player.swf">

    <param name="flashvars" value="file=/sims/extract/1090690332Eriyanna/ID Myndflame - Club Thrall Remixed 320kBit.mp3&autostart=false">

    <embed src="http://www.flashflashrevolution.com/sims/mp3player.swf" flashvars="file=/sims/extract/1090690332Eriyanna/ID Myndflame - Club Thrall Remixed 320kBit.mp3&autostart=false" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" height="20" width="300">

    </object></td>

    </tr>

     

     

    hvordan må jeg skrive det for flashvars'en og ta opp en fullstendig url? :

     

    <param name="flashvars" value="file=/sims/extract/1090690332Eriyanna/ID Myndflame - Club Thrall Remixed 320kBit.mp3&autostart=false">

     

     

    Her er den fullstendige linken:

     

    http://www.flashflashrevolution.com/sims/e...d%20320kBit.mp3

  10. Jeg forstår fustrasjonen over at Ndure har tatt nordiske rekorder både på 200 og 100 meter. Var der selv når han tok det og det irriterte meg også litt.

    Personlig ser jeg ikke på norsk statsborgerskap som kvalifikasjon til og være norsk. Jeg mener det er fødestedet og foreldres bakgrunn som har noe og si.

    Men et sted må det gå en grense for hva som er norsk og ikke.

    Det går ikke ann og utestenge innvandrere fra norske rettigheter til evig tid. Skal ikke innvandrere få stemmerett heller da?

    Om en først har norske rettigheter så går det ikke ann og holde tilbake på de. Enten så har de rettighetene eller ikke.

     

    Men jeg reagerer litt på de rasistiske holdningene enkelte har.

    At Ndure har tatt nordiske rekorder er på ingen måte negativt for friidretten i norge.

    Dere er kanskje vant til og bare se hvite på løpebanen fra norge. Dette er derimot i stor utvikling, og om få år vil dette være svært annerledes.

     

    Og for å få sagt det rase har faktisk MYE å si når det gjelder sprint.

    Det har ikke vært en hvit person EVER som har sprunget på under 10.00

    Derimot er det mangfoldige mørkhudede som har.

    Sier det deg også noe at både den raskeste kvinnelige norske sprinteren og den mannlige er begge mørkhudede?

    Det finnes kanskje ikke så alt for mange genetiske bevis for at mørkhudede er raskere enn hvite. Men en av de er at mørkhudede har ofte betydlig mindre legger enn hvite. Sprint = Store lår, Små legger! ;)

     

    Jeg er selv en top sprinter nasjonalt og har personlig erfaring om hva mørkhudede er kompitabel til på løpebanen.

    Var med å sprang i DN galan YOUTH i stockholm dagen etter seniorene sprang i

    DN galan( Hvor Ndure tok sin første nordiske rekord).

    Rundt om en 30 sprint deltakere var med i min årsklasse og ut av disse var det 3 mørkhudede. En svensk mørkhudet tok gullet i 100 meter og en norsk mørkhudet tok gullet i 200 meter.

  11. Helt enig med neppe her.

     

    Folk burde ikke gi opp forhold så lett. Alle forhold trenger arbeid og at de faktisk prøver å la det fungere.

    Når noen er allerede i et forhold og lar seg dra med sammen med en ny en kan dette faktisk være bare for spenningen sin skyld. Veldig mange syntes det med forelskelsen er det som er det mest spennende ved kjærligheten. Dette betyr nødvendighvis ikke at de kommer til å ha et godt fungerende forhold.

    De som holder på å skifte slik er reinspekka svensker.

  12. - Strever med å holde tårnet fra og rase sammen med kondom

    - Stopper all blod gjennomstrømning

    - Kondom koster

    - Tar vekk halvparten av nytelsen

    - Drastisk mindre styr og faanskap senga uten

    - Har opplevd flere ganger at kondomen sprekker

    - Kondomer lukter noe jævli

    - Dama liker det ikke

     

    Hvorfor i huleste skal jeg bruke det? ( bruker det allikevel da :cry: )

  13. Billy Joel - My Life

    Bruce Springsteen - Pay me my money down

    Di Derre - Jenter

    Dire Straits - Money For Nothing

    DumDum Boys - Splitter Pine

    Joey Scarbury - Believe it or not

    Knutsen og Ludvigsen - Dum og Deilig

    Las Ketchup - The Ketchup song

    Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama

    Marvin Gaye - Ain't no mountain high enough

    Mods - Tore Tang

    Phil Collins - Another day in paradise

    Postgirobygget - Gal av Lengsel

    Postgirobygget - Hold kjeft og kyss meg

    Postgirobygget - Idyll

    Postgirobygget - Jeg er ikke full jeg er beautifull

    Postgirobygget - Lei av å bli lurt

    Postgirobygget - Stygge Lille Trine

    Queen - Don't stop me now

    Queen - We Are The Champions

    The Beach Boys - Surfin' USA

    U2 - Stuck in a moment

    David Hasselhoff - Looking for Freedom

×
×
  • Opprett ny...