Gå til innhold

ThuleAudio

Medlemmer
  • Innlegg

    161
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ThuleAudio

  1. Bra anmeldelse av et fantastisk kamera. Men å påstå at D800 er bedre å holde i enn Mark III er ihvertfall jeg svært uenig i.

     

     

    D800 ligger godt i vårt grep - faktisk litt bedre enn Canon EOS 5D Mark III - men det er selvsagt avhengig av hvor store hender man har og hvordan man fortetrekker å holde kameraet.
  2. Vil anbefale å lese gjennom denne før avreise:

    http://www.tripadvisor.com/Travel-g187497-s206/Barcelona:Spain:Health.And.Safety.html

     

    Har selv vært i Barcelona 2 ganger de siste 2 årene, og elsker den byen! Men ja, man må være på vakt. En dame i vårt reisefølge ble frastjålet lommeboken sin inne på en merkebutikk i nærheten av Placa de Cataluna, og en annen ble forsøkt frastjålet sin mobiltelefon. Men om man er våken og passer på tingene sine så går det helt fint.

     

    Kan ikke anbefale noen leiligheter, men vil anbefale Hotel Jazz, som ligger midt i kjernen. Noe kostbart (rundt 130 euro pr natt sist jeg sjekket). Men til gjengjeld så har man byen bokstavelig talt utenfor dørstokken, uten å være plaget av støy. Tilbrakte 10 netter her for et par år siden, og har aldri hatt en bedre ferie. Basseng på taket, med servering og mat, om man ønsker å ha en fridag fra bylivet. Flybussen stopper 100 meter unna, hovedstasjonen for metrolinjene ligger rett i nærheten, det er puber, butikker og restauranter over alt. God tur!

  3. Bussen til Las Palmas går fra Puerto Rico hele dagen, anbefaler å ta en tur eller to dit. I Puerto Rico er det ikke mye rart å se, men fint for strandliv og soling. Shopping og litt mer spennende spising kan gjøres i Las Palmas, ca en times tid med buss. Ellers så finnes det jo en del vannsport, go-cart osv i nærheten, og plenty med natteliv, ihvertfall om man drar til Playa del Ingles eller andre litt større plasser. Men vær obs på at harrynivået er nokså høyt oppe på skalaen, her finner du puber med klingende navn som "Sosialkontoret" og liknende, og innkasterne er nokså innpåslitne. "Kjøpesenteret" nede i dalen i Puerto Rico er det bare å styre unna, her er det kun plast og juggel, og haugevis av ulovlige innvandrere som skal selge deg narkotika og falske klokker. Bodde en uke i Ingles i fjor vinter, og bet meg merke i at storhetstiden til disse typiske ferieplassene virker å være på hell, her var det mange tomme lokaler og triste restauranter... dessverre. Mitt tips er å begi seg ut av disse turistplassene og utforske mer av øya, lei en bil og kjør opp i fjellene, kjempevakkert!

  4. Jeg har også veldig gode erfaringer med Samsonite. Hva med en slik en feks:

    https://www.flust.no/sport-og-fritid/reiseartikler/kofferter/samsonite-velocita-koffert/

     

    En såkalt "spinner" med 4 hjul er utrolig behagelig når man står i kø og skal trille rundt, her kan man praktiskt talt dytte med fingrene. Tåler en støyt og, etter mine erfaringer.

  5. Det kommer litt an på budsjettet, men min anbefaling er Hotel Jazz, som ligger midt i kjernen uten å være plaget med støy. Har også basseng på taket om dere reiser om sommeren. Hotellet ligger noen få meter fra flybusstopp og rett ved Placa de Catalunya som er transporthuben i sentrum (buss og metro). Butikker og kafeer er det over alt i nærheten. Prisen for et par år siden va 100 euro natta, men jeg vet dette har gått opp noe. Var tilbake i fjor, og da bodde vi på Barcelona Universal Hotel, som også var et bra hotell. Dette er også veldig sentralt, basseng på taket og metrostopp 20 meter utenfor døra. Men jeg holder altså en knapp på Hotel Jazz.

     

    Sjekk også tripadvisors toppliste:

    http://www.tripadvisor.com/Hotels-g187497-Barcelona_Catalonia-Hotels.html

     

    Angående Barcelona:

    Barcelona er en av mine favoritter, her er det umulig å kjede seg. Men vær varsom i de mest folksommme områdene, her er det mye lommetyverier. En bekjent ble frastjålet lommeboken inne på en kjent merkebutikk, og forsøkt frastjålet mobil på en kafè (ikke legg mobilen på bordet!) Et annet par vi reiste med ble fotfulgt ut av metroen og rundt omkring på La Rambla. Resepsjonisten på Barcelona Universal Hotel ga sterkt inntrykk for at vi var uforsiktige da vi gikk 3 meter unna bagasjen vår i lobbyen på hotellet. Det er visst såpass ille at folk kommer inn, tar en koffert, og går rett ut igjen. Det finnes mange tilsvarende historier blant annet på forumet til Tripadvisor. Jeg går selv med speilreflekskamera hengende over skulderen, og har ikke opplevd det som noe problem, men jeg legger det aldri i nabostolen eller på bordet. Om jeg hadde tatt turen igjen så hadde jeg minst reist i 5 dager, det er mye å se og smake på :)

×
×
  • Opprett ny...