Gå til innhold

reiakvam

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av reiakvam

  1. Er det tilfeldig at den har 1024Mhz (128 bits)?

     

    Det har neppe samangeng med antall bits. Det har nok med måten ein frekvens blir 'ganga opp' internt å gjere. Oppganging i 2^n er veldig enkelt å få til, og då blir det ofte frekvenser i 2^n, forutsett at grunnfrekvensen er i 2^n ofc, noko som den ikkje treng å vere. Anyway, har ingenting med antall bits å gjere.

  2. Det er lett å bli oppfatta som negativ når ein argumenterer _mot_ nokke...

     

    ..bestemt seg for å hate Microsoft / Silverlight til å starte med og bare slenger med leppa uten å egentlig komme med noen god argumentasjon..

     

    Den der synst eg blir litt gamal altså, det må no kunne gå ann å misslike nokke uten å bli påstempla 'linux galning' i panna.

     

    ..virker det som flere av de som er så negative overhode har noe forhold til, har prøvd eller helt vet hva Silverlight faktisk er / gjør?..

     

    Det er vel strengt tatt det som er problemet, og som mange argumenterer mot, vi har ikkje prøvd det fordi det ikkje er støtta i linux!

     

    Silverlight er vist støtta i Mac OS uten å måtte bruke Moonlight, der tok eg vist feil.

     

    Men må si meg enig at et flust av plugins er en uting, om flere heller tar i bruk funksjonaliteten og mulighetene i HTML5 så hadde det vært langt bedre for alle parter, det vil da ikke være operativsystem avhengig, du slipper et utall av diverse plugins osv..

     

    Einig

     

    ..muligheter for Silverlight til / i Linux, hvert fall med litt triksing?..

     

    Ikkje som eg veit om. Kun Moonlight som er meg bekjend. Problemet med Moonlight er at det kun er Novell som har fått tilgang på spec, libs osv for utvikling. Koden er 'closed' for resten av verden. Då er det lett for Microsoft å peike på avtalen med Novell dersom nokken klager på manglande støtte.

     

    Einig i at Flash kunne ha vert bedre. Kanskje Macromedia kunne gjort jobben betre enn Adobe, ikkje veit eg.

  3. Har aldri hatt nokke problem med Silverlight, det fungerer jo det... Berre ikkje på nokken av mine datamaskiner. Så lenge det står ein pc med windows i stua som eg kan låne til å sjå Sumo/Viasat osv på, så klarer eg meg. Eit faktum er at så lenge silverlight ikkje er støtta i linux, så må det skrivast eigen kode for alt av linux mobiler (les android), ymse embedded systemer som også kjøyrer linux, mac OS osv. Flash burde då vere eit førstevalg. Korfor ha to ulike plugins som gjer det samme? Når det eine virker over alt og det andre kun på pc med microsoft OS? Dei har riktig nok opna for at andre kan utvikle støtte for silverlight, men det er vel mest for å ha nokke å peike på i tilfelle linux miljøet klager. Lurer på om google sitt operativsystem kjem til å støtte silverlight... (les: Nei)

  4. -Heroes of Might and Magic 2+3

    -Counterstrike 1.6

    -Warcraft 3 (DOTA? :p)

    -Red Alert

    -C&C Generals?

     

    Alle dei her veit eg skal fungere, virker på min gentoo distro. Kan hende Generals blir litt for hard for Eee, Wind osv.

     

    Baldurs gate I / II + Exp

    Isewind dale I / II + Exp

     

    Skal også virke, dog litt problem med nettverk, noko som kanskje virker etter wine 1.10

     

    Ellers er http://appdb.winehq.org/ ein über ressurs.

  5. .aac er det fortsatt.. Er det noen bakdeler med dette i forhold til mp3?

    Jeg har en iPhone som jeg bruker veldig mye, så det virker jo greit..

     

    Bakdelen er at ikkje alle "mp3 spelera" ikkje kan spele av .aac formatet. Så då må ein eventuellt konvertere til mp3, noko som fører til tapt kvalitet.

     

    Flott at apple fjærner DRM, men for min del er iTunes ubrukleg så lenge apple bruker .aac

     

    EDIT: http://xkcd.com/527/ :D

×
×
  • Opprett ny...