Gå til innhold

hesk

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hesk

  1. det står jo at Gud skapte jorden, men hvordan han gjorde det, står det så vidt jeg vet ikke mye om. Så hvordan kan du påstå at Gud ikke skapte jorden?

     

     

    Var det bare mennesket som ble skapt for 5000 år siden? Trodde bibelen mente at alt oppstod for 5000 år siden  :hmm:

     

    6000 tror jeg tallet var. Og det gjelder hele verden. Noe som selfølgelig er tull, og fører til at evolusjon og bibelen ikke kommer overens. Men så er det kosekristne som pudrer litt over det og sier at bibelen kan man tolke hit og dit så blir det så fint så :roll:

    8128202[/snapback]

  2. "mennekse har den frie vilje". Det kan aldri forandre Guds tilstedeværelse og kraft. Mennekser kan gjøre onde ting selv om vi ble skapt i Guds bilde. Mennesker blir syke, selv om vi ble skapt i Guds bilde. Bildet vi ble skapt i er fantastisk. Gud søker relasjon med hver av oss, men også her kommer den frie viljen inn. Tror vi eller tror vi ikke.

     

     

    Hvis du leser det jeg skriver så brukte jeg det som et eksempel, jesse. Religion vinner fram hos svakerestilte, særlig de som er i en desperat situasjon og trenger noe å holde fast ved i livet.

    8156853[/snapback]

  3. hva er svak og hva er sterk? Er man ressursterk, vil det kanskje være vanskeligere å se Guds rike, fordi man har så mye, jordisk lykke. Ikke nødvendigvis men spørsmålet er ; hva er svak og hva er sterk? Hva sier Bibelen om dette? Les feks 2.kor 13: v 4: "Han ble korsfestet i svakhet, men han lever i Guds kraft. Og vi er svake i ham, men vi lever med ham hos dere i Guds kraft.

     

     

    Hvis du leser det jeg skriver så brukte jeg det som et eksempel, jesse. Religion vinner fram hos svakerestilte, særlig de som er i en desperat situasjon og trenger noe å holde fast ved i livet.

    8156853[/snapback]

     

    Joda, der også. Men du finner kristne fra alle samfunnslag og fra alle livssituasjoner.

    8158207[/snapback]

  4. Jeg har vært kristen i noen få år, og var før det skeptisk til det meste som var utenfor meg selv, mitt ego. Jeg bestemte meg for å i allefall vite hva jeg snakket om, eller enda bedre- hva jeg selv stod for - å da kunne jeg ikke unngå å måtte

    sette meg inn i Bibelen og de ulike religonene.

    Jesus er en historisk person, det er et faktum. Så her kommer det tre velkjente "teorier" om hvem Jesus var: 1) Enten var han en løyner,

    2) Eller så var han gal 3) Eller så snakket han sant og var Guds sønn.

    Jeg har i allefall et råd til deg, og det er om du ikke allerede har gjort det, lese bibelen, kanskje med noen som du kan diskutere med, eller om du leser på egenhånd og feks fortsetter å bruke denne innleggs-siden til å kommunisere med andre troende på, slik at du eventuelt kan få en overbevisning.

    -Gud var for meg tidligere en "usynlig" Gud, noe kjedelig, litt provoserende.

    Nå er Gud for meg noe konkret, synlig og reell. En ting er at han i dag

    gjør en forskjell i mitt liv, men først og fremst tror jeg på at det ligger et håp der framme, en himmel. Hvordan den eksakt ser ut, eller hvordan det blir er det vanskelig å vite, men jeg tror seriøst på at Jesus fantes, var den han utga seg for å være, og at hver som tror på han, omvender seg og lar seg døpe (Apg 2, Joh 3) vi bli født på ny.

     

     

    Nå går jeg rett på sak. Gi meg EN god grunn til å tro på Gud. Hvilke direkte signaler får man?

     

    En som er født og oppvokst i jungelen og ikke får høre om Gud havner vel i helvete siden han ikke er kristen. Religion er ikke objektivt, så hvorfor skulle vi egentlig vie livet vårt til en bok? (Viser til Bibelen, koranen osv)

     

    Én grunn.

    8096792[/snapback]

×
×
  • Opprett ny...