Gå til innhold

yssi83

Medlemmer
  • Innlegg

    268
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av yssi83

  1. Jeg har ikke postet på denne delen av forumet så mye før. tenkte å komme inn litt nå.

     

    Jævlig med feilpasninger. Fulham stresser midtbanen, blir ikke noe spill av det. Satser på at litt av kruttet til Fulham forsvinner utover i kampen.

     

    Ser ut til at PIG sklei da han skulle prøve å redde målet. Scholes har vært i koma idag.

  2. Gjær omdanner sukker til alkohol. Alkohol er lettere enn sukker. Derfor vil cideren (eller øllet eller vinen) veie mindre etter gjæring.

    Hydrometeret bruker man ved å senke det ned i cideren før gjæring og notere hvor langt ned det synker. Så venter man til gjæringen er ferdig

    før man gjør det samme igjen. Så tar man den første verdien minus den andre verdien og deler på ca 7.5 så har man ca alkoholprosent.

     

    Hvis man ikke gjør den målingen før gjæring vil ikke et hydrometer kunne si noe om alkoholinnholdet.

  3. Jeg ser på en leilighet i bergen der det står i taksten: "Spor etter eldre lekkasje i himling på bad. Stoppekranen for vannet er i en luke i himlingen, like ved fuktmerkene. Tørr på befaringsdagen."

     

    Jeg har spurt hun som eier om dette, og hun sier at det var der da hun kjøpte i 2005 og at det ikke har utviklet seg siden dag. Hun pusset opp badet 2005-2006, men gjorde ingenting med taket/himlingen sier hun.

    Fuktmålingene til takstmann påviser ingen unormale fuktverdier hverken på bad eller det tilgrensende kjøkkenet. Leilighetsbygget er fra 1959.

     

    Er dette et tegn på et større problem? Bør jeg styre unna?

    Skal på en grundigere befaring i helgen. Kan jeg gjøre egne fuktmålinger eller må jeg ha byggkyndig hjelp?

  4. Often a non-Christian knows something about the earth, the heavens, and the other parts of the world, about the motions and orbits of the stars and even their sizes and distances,… and this knowledge he holds with certainty from reason and experience. It is thus offensive and disgraceful for an unbeliever to hear a Christian talk nonsense about such things, claiming that what he is saying is based in Scripture. We should do all that we can to avoid such an embarrassing situation, which people see as ignorance in the Christian and laugh to scorn.

     

    [st. Augustine]

  5. -Takker TV2 for vekkelsesbølge

    - TV 2 åpnet for at hele det norske folk tror på helbredelse, og skapte gjennombruddet for helbredelsestjenester. Det er det ingen tvil om, sier Finn Jarle Sæle, som i helgen arrangerte bønne- og vekkelsesseminar på Bibelskolen på Bildøy i regi av avisen Norge IDAG.

     

    - Inntil Per Ståle Lønning og Oddvar Stenstrøm kom, var det tabu å snakke om helbredelse. Men de ga oss annonsering for millioner, sa Svein-Magne Pedersen, kjendisevangelist og stevnets store stjerne. I hele går kveld talte han til en lydhør forsamling; 120 mennesker hadde tidligere på ettermiddagen stilt seg i kø for å bli helbredet; så mange at kølappene ble brukt opp.

     

    600.000 så på

    - Første gang jeg fikk helbrede fra Per Ståle Lønnings studio, slik at folk kunne legge hånden på TV, så 600.000 mennesker på, sier den kontroversielle evangelisten, som har deltatt i både Tabloid, Dokument 2 og Holmgang.

     

    - Etter dette ble det en ny åndelig atmosfære i Norge. Plutselig var det helt ok å be for syke, sier Pedersen.

     

    - Media, og spesielt TV 2, måtte avtabufisere helbredelsesvirksomhet, før kirkene turde å ta i det. Gud måtte bruke en verdslig TV-kanal for å få frem dette emnet, og så kom kirkene diltende etter, sier helbredelsespredikanten til Norge IDAG.

     

    Nytt senter i Vennesla

    «Tett nese åpnet seg under Holmgang.» «Så reprisen på Lønning direkte - ble gravid.» og «Knehelbredelse på Lønning Direkte.»

     

    Dette er bare noen av titlene i Pedersens nye helbredelsesbok, som fikk behørig presentasjon på stevnet, og som nok også vil bli til salgs i det nye 25 millioners «helbredelsessenteret» som Pedersens bevegelse Misjonen Jesus Leger i disse dager bygger i Vennesla. Pedersens vekkelsesbevegelse samarbeider med TV-stasjonen Visjon Norge, Norge IDAG og Finn Jarle Sæle.

     

    - Hele misjonsvirksomheten vår har vært båret på en bølge siden jeg deltok på debattprogrammet Lønning Direkte på TV 2. Jeg er glad i journalister, de gjør en kjempejobb, sa Pedersen, og ramset opp all den positive omtalen han hadde fått i Se og Hør, Kvinner og klær, VG, Aftenposten, Bergens Tidende og Dagbladet.

     

    - Men det beste av alle var NRKs Faktor. Der fikk jeg si akkurat det jeg ville, sa Pedersen fra scenen på Bildøy.

     

    1 million forbønner

    Den profilerte helbredelsespredikanten hevder å ha bedt om lag 1 mill forbønner siden 1990, da han startet Misjonen Jesus Leger. Bevegelsens Telekirke er sentral i misjoneringen.

     

    Helgens seminar samlet rundt 400 mennesker, og ble ifølge Finn Jarle Sæle TV-overført til 40.000 seere i en «interaktiv megakirke».

     

    Evangelist Pedersen har full stilling i forbønn, noe han selv mener er verdensrekord.

     

    - På en uke bruker jeg gjennomsnittlig 35 timer på bønn for syke. Hvert år ber jeg for mellom 50.000 og 60.000 enkeltpersoner. Det går ikke an å be for stort flere, sier han på nettsidene til Norge IDAG.

     

    - Dette er det nye Kristen-Norge, mener Sæle. Selv har han ikke prøvd seg på helbredelse. - Jeg er vel litt for frisk for det. Og så er jeg bare en beskjeden luthersk prest.

     

    Forbønn har en god innvirkning på lommebøkene til stakkars lettlurte idioter som tror tven kan overføre helbredelse. sheeesh. :no:

  6. Noen som kan svare på hvordan man kan være lykkelig hvis man ikke kan føle ulykke? Hvis alt var bra og flott hele tiden ville det jo blitt normalen og ikke vært noe spesielt i det. Ingen begrep har noen betydning hvis motsetningen forsvinner.

     

    Enkelt, Gud er allmektig.

     

    Jeg går ut i fra at du er enig med meg at den forklaringen er helt tom for mening?

     

    For meg og deg så er den det, men for en troende så er det ikke noe paradoks i at det onde forsvinner slik at bare godt blir normalen. Gud fikser det slik at vi er konstant lykkelige, euforisk lykke om du vil. For meg så finnes det ikke noen Gud, men for en troende så er dette en realitet og derfor ikke noe tema. :)

     

    Ser poenget ditt. Men når Gud er allmektig så burde han jo være i stand til lage en bedre verden enn det vi ser idag.

  7. Noen som kan svare på hvordan man kan være lykkelig hvis man ikke kan føle ulykke? Hvis alt var bra og flott hele tiden ville det jo blitt normalen og ikke vært noe spesielt i det. Ingen begrep har noen betydning hvis motsetningen forsvinner.

     

    Enkelt, Gud er allmektig.

     

    Jeg går ut i fra at du er enig med meg at den forklaringen er helt tom for mening?

  8. Hvordan avgjør man hvem som har rett om helvetet?

    Man gjør ikke det, du må bare leve et godt liv under gud og håpe at du er verdig.

     

    Hvis vi ikke kan avgjøre hvem som har rett, kan vi ikke avgjøre hvem som har feil, og vi kan heller ikke vite om helvetet eksisterer. Hvorfor skal vi tro på noe som vi ikka kan avgjøre om eksisterer?

     

    Hvordan skal mennesket være tilfredstillt og fullstendig lykkelig når det er i himmelen hvis de kan minnes om de avdøde som brenner i helvete? Derfor må de ikke være i stand til å uttrykke en slik tanke.

     

    Det er jo nettopp dette som er poenget mitt. Hvis man er i stand til å være lykkelig når man vet at mennesker man elsket i livet blir straffet for evigheten for tankekriminalitet da er man ikke riktig skrudd sammen. Den himmelen du beskriver virker som å være på antidepressiva for evigheten. Ikke noe fristende konsept.

     

    Og igjen: hvordan avgjør vi hvem som har rett om himmelen? Og hvis vi ikke kan avgjøre hvem som har rett og hvem som tar feil; hvorfor skal vi tro på himmelen i det hele tatt?

  9. det visste jeg ikke.

    det var noen ting i filmen som jeg fant litt suspekt og litt for vagt, men generelt sett forklarte den ting veldig enkelt og setter en del ting i perspektiv

     

    Det er det store problemet med "talking heads"-type dokumentarer er at de som klipper det sammen kan få intervju-objektet til å se ut til å mene hva som helst. Det er mye bedre med dokumentarer som lar intervjuobjektene fullføre argumentene sine. Det er verdt å være klar over dette.

  10. Det er mange som mener helvete er for sjeler, ikke for "mennesket". At det er blitt videreutviklet for å bli et politisk maktmiddel, innflytelse og indoktrinering for kristendommen. Når disse personene er i himmelen så er de fullstendig lykkelige, og kunne derfor ikke ha eller uttrykke vonde tanker om venner/familie som er i helvete.

     

    Hvordan avgjør man hvem som har rett om helvetet?

     

    Når disse personene er i himmelen så er de fullstendig lykkelige, og kunne derfor ikke ha eller uttrykke vonde tanker om venner/familie som er i helvete.

     

    Jeg syns du reverserer årsak og virkning. Man er lykkelig når man vet at de man bryr seg om har det bra og uttrykker dermed ikke vonde tanker. Man er ikke ute av stand til å uttrykke vonde tanker fordi man er lykkelig. Ser du forskjellen?

×
×
  • Opprett ny...