Gå til innhold

xSamuraix

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av xSamuraix

  1. Hei!

     

    Jeg skal flytte fra Norge til England og kommer før den tid (men innen en måned før avreise) til å kjøpe meg flere dyre ting som jeg trenger.

     

    Har erfaring fra varehandel selv, og vet at man kan få taxfree-refusjon på disse varene, men finner ingen ting på toll.no som sier noe om min situasjon.

     

    Håper noen kan oppklare dette litt mtp. hvordan jeg går frem.

     

  2. For å få litt oppklaring i alt dette feilaktige..

     

    Befalskole - 1 år skole, 1 år plikt. Har man gått BS blir man Sersjant og man kan deretter stige i gradene helt til graden Kaptein - kompanisjef, personelloffiser etc.

     

    Ved Krigsskole som er 3-4 årig - avhengig om du er befal når du søker eller ikke - blir man løytnant og vil fungere som troppsjef i en tropp.

     

    Det er vanlig blant offiserer når man kommer lenger opp i gradene å gå Forsvarets stabsskole og andre lignende skole for å bli stabsoffiser høyere, bataljoner, brigader etc. Det er heller ikke uvanlig å gå skole i f.eks Tyskland eller USA.

     

    Når det gjelder offisersyrket er det mye flytting da hæren i dag strekker fra Oslo til Kirkenes og hvis du vil gå opp i gradene er det ikke uvanlig at en offiser flytter 10-12 ganger i løpet av sin karriere.

     

    (Det er sent og jeg er sliten, rett meg gjerne hvis dere finner noe feil ;)

  3. Jeg skal inn i Garden sjøl, men venter jo på siste bekreftelsesinnkallingen, som jeg tror vi får i november-desember. Står jo to måneder på "varsel om innkalling"-lappen.

     

    Må si at jeg egentlig gleder meg, føler at jeg trenger litt disiplin - selv om jeg antar at jeg kommer til å føle at jeg har fått nok etter et par uker.

     

    Noen som vet om det at jeg bruker briller/linser har noe å si? Har -1.50 syn, så jeg kan jo lett gå uten.

  4. Jeg har fått tak i en helt perfekt utgave av Vi Vil Oss Et Land.

    Den illegale avisen er datert Oktober 1940 og er på 7 sider.

     

    Er det noen som vet hva en slik historisk gjenstand er verdt, eventuelt hvor mange som fortsatt ligger rundt omkrig i det ganske land? Jeg har vurdert å ta kontakt med Hjemmefrontsmuseet, men jeg tenkte jeg skulle høre her først :)

  5. Ja, akkurat som vi i mange tiår har dysset ned den sosialistiske motstandsbevegelsen her i landet som var aktive fra 1936 til 1944, spesielt Osvald-gruppen.

     

    Du spør samme spørsmål som jeg spurte i forrige post. Jeg er av den oppfatning at hvis USA aldri hadde gått aktivt inn i krigen, men fortsatt å supplere Sovjetunionen og Storbritannia med biler, våpen og annet materiell, så ville sjansen for at Sovjet hadde gått lenger inn i Europa vært større. Er du av samme oppfatning?

    Samtidig tror jeg ikke at krigen hadde vært utsatt med mer enn ett-to, kanskje tre år. Lenge siden jeg har sett på tall som viser forholdet soldater på øst- og vestfronten, men jeg velger å tro at det var relativt få divisjoner på vestfronten i forhold til østfronten.

    Håper noen gjerne kan komme med noen kilder angående dette.

    Det som er faktum er at Hitler ikke hadde forlatt Berlin uansett, så den Tyske staten hadde nok opphørt å eksistere uansett. Spørsmålet er om hvis Alle tyske soldater hadde vært utplasser i Øst, ville det ha utgjort og spilt noen stor rolle?

     

    Det skal også sies at Stalin brukte amerikanske Baker-lastebiler til å frakte Tsjetsjenere og Tatater til Uzbekistan ;)

  6. Jeg ville ikke si Pearl Habour var nødvendig for de allierte's krig.

    USA's produksjonsapparat støttet allerede i stor grad både Storbritannia og Sovjetunionen - og Storbritannia hadde i løpet av 1941 vunnet Afrika kampanjen.

     

    Men enda viktigere: I det Pearl Habour skjer, så snur også østfronten med Sovjet's første vinteroffensiv som redder Moskva og stopper Tyskland's offensiv østover.

    Det tok et år fra Pearl Habour før USA var med i krigen mot Tyskland - Operation Torch (Afrika) i november 1942 - og i den vinteren ble krigen i effekt over for Tyskland, da de fullstendig mistet initiativet ovenfor Sovjetunionen gjennom tapet ved Stalingrad.

     

    Selv føler jeg at Pearl Habour betyr lite for Tyskland's tap av andre verdenskrig, da Sovjet ville greid å ta Tyskland alene.

    Pearl Habour er nok viktigere for oss i vesten dog - USA's inntreden i krigen muligjorde Normandie invasjonen - og som dermed frigjorde Frankrike + BeNeLux og stoppet Sovjet fra å kjøre videre vestover enn Berlin.

     

    Jeg er av samme oppfatning som deg. Det faktum at USA ble angrepet var mer symbolsk enn noe annet. Sovjetunionen hadde lenge fått bistand fra USA, Storbritannia har jeg ingen kjennskap om på dette feltet.

    Stalin ville helt fra 1942 ha en andrefront som kunne angripe Tyskland fra vest, eller potensielt sør-vest, men både USA og Storbritannia var skeptiske til dette, og ventet jo helt til 1944 før de fullbyrdet den andre fronten.

     

    Er det dog sannsynlig at Sovjetunionen ville ha tatt over hele vest-europa hvis USA ikke hadde blitt med i krigen? Det er jo en ganske interessant problemstilling som jeg egentlig ikke har reflektert over før nå. Jeg tenker mest på vest-tyskland, frankrike og benelux-landene. Frankrike hadde jo en veldig aktiv kommunistisk motstandsorganisasjon.

     

    Det eneste problemet jeg har med USA og deres invasjon av Normandie er at Hollywood glorifiserer USA og får det til å se ut som at det nesten var amerikanske tropper som inntok Berlin.

  7. Jeg vil anbefale Simon Sebag Montefiore sine bøker, Stalin, Den Unge Stalin og Potemkin spesielt.

     

    Stalins hevn av Niclas Sennerteg er også en god bok om østfronten de siste 2-3 årene av WWII. Vil også anbefale Familien bin Laden av Steve Coll. Uvurdelig bok hvis man vil forstå familien bin Laden og dens forhold til USA.

     

    Ellers er jo de bøkene som er nevnt her før som er en del av Vega Forlag sine andre verdenskrigbøker veldig gode. Soldat i Waffen-SS, Den Glemte Soldat, Snikskytter på østfronten og Blodig Snø

     

    edit: For ikke å glemme Rommels Pansersjef

  8. Dette blir for dumt. Du hevder at Danskekongen er å foretrekker Kong Haakon.

    For å opplyse deg litt bør du også tenke på at danskekongen ble en nikkedukke for nazistene, og det var praktisk talt null motstand i Danmark.

     

    At Kongen og regjeringen flyktet til England var det beste valget, fordi det gav dem muligheten til å fortsette krigen fra utlandet.

     

    Uten regjeringen og kongen i London hadde vi neppe hatt den motstandskampen vi hadde. Hvis noen burde bli anklaget for forræderi er det danskekongen som gav landet sitt til Tyskerne.

  9. Noen som har militære eller sivile medaljer de ønsker å vise frem? Har i det siste fått en utrolig fascinasjon av medaljer og ordener, spesielt i militær sammenheng.

     

    Legg ut dine, reproduksjon eller ekte vare, hvis du har noen. Skal selv slenge ut bilder av mitt Ridderkors Første klasse repro senere!

×
×
  • Opprett ny...