Gå til innhold

hennanhennan

Medlemmer
  • Innlegg

    224
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hennanhennan

  1. Desktop? Er ikke Exstansa en laptop?

     

    Jeg ville tatt kopi av alle personlige ting som jeg ville tatt vare på og bruke tilbakestille maskinen til fabrikkoppsett, evt formatere og legge inn alt på nytt...dersom den er 3 år gammel kan det fremdeles være mye maskin igjen. Hva med å oppgradere den litt med mer ram f.eks.

     

    Skrivebord* kanskje? Det første som kommer opp etter inntastet passord + enter. Hehe... Men hvordan kan jeg ta kopi av personlige ting når jeg ikke kommer inn på mapper, programmer etc?

  2. Når jeg slår på maskinen(en Acer exstansa(?), ca 3 år gammel) går alt fint. Skrivebordet kommer frem som normalt, og alle ikonene er der de skal. Alt ser fint ut. Problemet oppstår når jeg trykker på et ikon(snarvei til Internett Explorer, Firefox, word - dokumenter etc etc...). Jeg trykket på snarveien/ikonet, og ventetegnet kommer opp, så skjer ingenting. Plutselig skjer ingen verdens ting når jeg klikker på de ulike ikonene.

     

    Kan dere hjelpe meg? PCen er rimelig gammel, og det er snart på tide med ny, men har mye av verdi innpå.

     

    Takk på forhånd.

  3. Jeg er idag ansatt i en bolig for psykisk utviklingshemmede, og har bestemt meg for å slutte. Idag er min stilling på ca 20%. Etter levert oppsigelsespapir, får jeg høre at jeg har 3 måneders oppsigelsestid. Stemmer dette?

    I tillegg får jeg høre at jeg ikke har krav på noen feriedager, dette til tross for at jeg om 3 måneder har jobbet nesten helt frem til sommerferien. Stemmer dette?

    Hvordan fungerer det når jeg skal jobbe i på eksamensdager? Har jeg krav på fri da? Eller må jeg bytte vakter med annet personell slik som vanlig?

  4. Hei!

    Dama mi har 2 Rihanna biletter som hun ikke kan bruke. Vet dere hvordan hun kan få mest mulig for disse bilettene dersom hun selger dem? Egentli kostet de 600, men jeg har hørt at man kan få mange tusen for hver av dem. Hvor mye tror dere det er mulig å få?

  5. Å sammenlikne "vanskelighetsgraden" til ulike fagfelt innenfor biologi på universitetsnivå blir meningsløst.

     

    Feil. Jeg finner det interessant, ergo er det ikke meningsløst.

     

    Ser at det kan virke rart og umodent å spørre om dette, men det er ikke viktig. Det viktigste er for meg å være forberedt på hva jeg begir meg ut på i livet. Så hvorvidt noen synes det er "dumme" spørsmål, er uinteressant.

     

    Og forøvrig; Takk for bidraget til en god opplysning av en ung elev som søker seriøse opplysninger om sin fremtid...!

  6. Hei! Jeg er en elev i 3. klasse i VGS, og har biologi som fag. Biologi er det faget som har størst apell til meg, da jeg finner mye veldig interessant.

     

    Jeg tenker på å studere biologi ved et universitet nesteår. Det jeg på forhånd lurer på er følgende:

     

    Hvilke fagområde innenfor biologi(etologi, økologi, mikrobiologi, molekylærbiologi, ect...) er Generelt sett vanskligst, og hvilke fagområde gir oftest høy lønn? Evt. hva er lettest, og gir minst lønn?

     

    Hadde satt pris på seriøse svar :)

     

    Takk.

  7. Hei! Jeg er en elev i 3. klasse i VGS, og har biologi som fag. Biologi er det faget som har størst apell til meg, da jeg finner mye veldig interessant.

     

    Jeg tenker på å studere biologi ved et universitet nesteår. Det jeg på forhånd lurer på er følgende:

     

    Hvilke fagområde innenfor biologi(etologi, økologi, mikrobiologi, molekylærbiologi, ect...) er Generelt sett vanskligst, og hvilke fagområde gir oftest høy lønn? Evt. hva er lettest, og gir minst lønn?

     

    Hadde satt pris på seriøse svar :)

     

    Takk.

  8. Snart sesjon. Vil ha en spennende tjeneste. Tenker særlig på tjenestene jeg nevnte i overskriften. Vet ikke hvor spesifikk(bataljon/kompani/tropp) jeg skal søke men...

     

    Kan noen sammenlikne disse to tjenestene med tanke på godt miljø/kameratskap, økonomiske midler, utstyr(samband, kjøretøy, klær, våpen, optikk, øvrig feltutstyr) jeg kan få brukt, mest fysisk krevende, antall feltdøgn?

     

    Hva avgjør om jeg får tjenestegjøre der jeg vil?

     

    Takk.

     

    (Skrev et mye lengre og bedre formulert innlegg som ikke ble opprettet... Har ikke tålmot til å gjenta hele leksjonen.)

  9. For å få litt oppklaring i alt dette feilaktige..

     

    Befalskole - 1 år skole, 1 år plikt. Har man gått BS blir man Sersjant og man kan deretter stige i gradene helt til graden Kaptein - kompanisjef, personelloffiser etc.

     

    Ved Krigsskole som er 3-4 årig - avhengig om du er befal når du søker eller ikke - blir man løytnant og vil fungere som troppsjef i en tropp.

     

    Det er vanlig blant offiserer når man kommer lenger opp i gradene å gå Forsvarets stabsskole og andre lignende skole for å bli stabsoffiser høyere, bataljoner, brigader etc. Det er heller ikke uvanlig å gå skole i f.eks Tyskland eller USA.

     

    Når det gjelder offisersyrket er det mye flytting da hæren i dag strekker fra Oslo til Kirkenes og hvis du vil gå opp i gradene er det ikke uvanlig at en offiser flytter 10-12 ganger i løpet av sin karriere.

     

    (Det er sent og jeg er sliten, rett meg gjerne hvis dere finner noe feil ;)

     

     

    Takk for et oppklarenda og godt svar. Dette satte belysning ved noen av problemstillingene mine! :)

  10. Til å vite mye tar du også mye feil. Du blir sersjant etter 1 år på befalsskole og avtjener så et pliktår som sersjant før du kan søke på fast stilling. Gradene i forsvaret går etter stilling, ikke erfaring. F. eks så er lagfører en typisk sersjanstilling mens nestkommanderende tropp er fenrik. Troppssjefer, administrasjonsoffiserer og nestkommanderende kompani er som oftest løytnantstillinger som krever krigsskoleutdanning.

     

    Jeg vet at man kan ta befalsskolen for å bli sersjant, men har lært at etter KS så blir man også sersjant(?).

     

    I mitt første innlegg glemte jeg å spørre hvilke stillinger(grader) man kan ha etter endt forsvarshøyskole.

×
×
  • Opprett ny...