Gå til innhold

Stauffenberg

Medlemmer
  • Innlegg

    146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stauffenberg

  1. Lever den inn til service der du kjøpte den.

    Da vil de sende den til et autorisert verksted for SE.

    Det vil svært lite sannsynlig gå på garanti, og du vil da mota et prisoverslag på hva det vil koste og reparere den. Du får da valgmuligheten om du vil de skal reparere mot den prisen de oppgir, eller returnere den til deg ureparert om du betaler frakt for begge veier. Ofte rundt 350kr. Eller om du vil de skal skrote den hos seg. Koster deg ingenting.

     

    Takk for det, men problemet er at sønnen til kona mi fikk telefonen som en gave og ikke har noen papirer på hvor den er kjøpt. Jeg tror ikke han som kjøpte den har papirene heller. Så det er bedre å levere den inn til et verksted, men jeg ønsker ikke å levere inn noe hvis svaret er at de må bytte ut hele innmaten. Det kan koste tusenlapper. Reparasjon er greit hvis jeg får beskjed om prisen. Jeg mener å ha lest at Mcare reparerer selv, men det er mulig jeg tar feil.

  2. Sønnen til kona mi mistet mobiltelefonen sin i bakken (Sony Ericsson W850i) da kan skulle ta et bilde. Etter dette så virker det meste på telefonen, men ikke høyttaleren for musikk og ringing. Om noen ringer til ham så vibrerer telefonen, men man hører ingen ringelyd. Om han tar telefonen og snakker så kan han både høre den som snakker og de han snakker til hører ham.

     

    Jeg ringte til Sony Ericsson Norge og de anbefalte å besøke Mcare i Oslo for å få den reparert. Er det noen som vet om det er en kurant affære å bytte høyttaler for ringing eller må hele innmaten i telefonen byttes?

     

    Har dere noen ide om hva det vil koste å reparere telefonen? Eller for å si det på en annen måte, er det verdt å ta med telefonen til reparasjon eller bør man heller kjøpe ny ved anledning? Det koster vel endel å bare levere inn telefonen for kontroll og det er sure penger å betale kr. 400 eller mer kun for å høre at det koster flere tusen å reparere feilen fordi innmaten må byttes.

     

    Telefonen er snaut 2 år gammel.

  3. Sheriffen ble drept av Burke i mitt spill og han stakk av før jeg fikk drept ham. Har ikke sett ham siden. Etter at Sheriffen døde så løste jeg questen ved å deaktivere bomben. Deretter snakket jeg med sønnen til Sheriffen og fikk av ham belønningen som sheriffen skulle gitt. Du finner sønnen inne i huset til Sheriffen.

     

    Derimot er Walter borte og jeg får ikke løst hans quest. Jeg har lest at det er en bug i spillet som gjør at om NPC'er kan falle ned fra trapper etc. og dø. Dette skjer spesielt om du åpner en dør og de var så uheldig å stå på den andre siden. Da blir de dyttet vekk og kanskje faller ned.

  4. En gang iblant begynner skjermen og flimre på ene side, alltid samme side også, det kommer bilde av fallout loading screen tror jeg det er, nesten som en gammel tv uten signal, den loading bildet (dårlig forklart?) Og bare på siden av skjermen min er det slikt i noen sekunder, så går det vekk, Dette skjer et par ganger i løpet av 10 minutt, og slikt er det omtrent hele tiden, men jeg kan fortsatt spille mens det skjer.

    Hvordan kan jeg stoppe dette? blir litt irriterende etter en stund...

     

    Har samme problemet også. Har også problem med at Fallout 3 krasjer litt for ofte, spesielt når man går ut av spillet. Har lest noe om at Bethesda har store problemer med stabiliteten i spillet, spesielt for de med Nvidia 8800 serien skjermkort. Har selv 8800GTS. Det er merkelig at ikke dette er avdekket i testingen.

  5. En ting jeg savner er mer liv i byene. F.eks. burde det være endel som skjer for eksempel på vertshusene som ikke er quest relatert. Barder som synger, slåsskamper, folk som prater etc.

     

    Det burde også vært mulig å treffe andre spillere ulike steder og kun sette seg ned for en prat og gjøre andre ting enn å løse quests. Man burde kunne ha konkurranser som man kan melde seg på (skyte på blink, brawling, poker og mye annet). Her burde det være mulig å tjene penger.

     

    Det burde også være mulig å skaffe seg "reputation" i en by eller område. F. eks. burde PC'er som kverker andre få arrestordre på seg og om det ikke gir resultater så kan lederne i byen ansetter andre PC'er som bounty hunters. Tilsvarende mot PC'er eller NPC'er som stjeler. Man burde kunne stille sine tjenester til disposisjon for ting som skjer som ikke er questet på forhånd. Det vil si ting som PC'er gjør. Da burde det være slik at først til mølla får det oppdraget (eventuelt noen flere om man trenger et stort searchparty). Det gir et incitament for spillere til å sjekke om det er noen oppdrag som går ut på å gjøre noe med andre PC'er. Det er alltid MYE MYE morsommere å forsøke finne andre PC'er for å arrestere dem eller kverke dem. Da må man prate med PC'er man møter om de har sett den eller den.

     

    Det burde også være mulig å f. eks. leie PC'er til raids, forsvar av guildbyer etc. Så man kan skaffe jeg jobb som leiesoldat og tjene store penger.

     

    Kort sagt savner jeg mer samhandling spillere imellom annet enn tilfeldig group quests. Jeg savner også at det finnes ulike grupper (onde, snille etc.) som gjør aktive ting i de ulike byene. Det vil si levende quests som ikke kan nås uansett når man er på et bestemt level. Disse kan trigges av bestemte incidenter og så er de aktive en liten stund. Det vil si spesielle quests som respawner sjelden og krever at spillerne snubler over dem ved å spille aktivt.

     

    Det burde vært mulig å bli bedre etter level 80 også.

  6. Mange har brukt indirekte exploits i spillet til å tjene inn sinnsykt med gull. Det fleste exploits ble gjort ved å sammarbeide i gruppe, og ved å lure spillet til å tro man grindet alene som er lik at alle fikk max silver drop fra hver elite mob. Har ikke hørt om at noen ble bannet for det, men et godt eksempel på at exploiting desverre lønner seg for din egen del.

     

    Det var faktisk flere i guildet jeg var med i som ville gjøre dette, men jeg ville ikke grunnet til juks. Bare synd at folk som spiller spillet ærlig, ofte forblir fattige iforhold. En i guildet hadde tjent 500 gull på under en uke ved å lure spillet. Han ble ikke bannet, neida "cleaver use of game mechanics" lol.

     

    Hvordan kan man lure spillet til å tro at man er alene når man faktisk er med i en gruppe? Da må man samarbeide uten å være teknisk med i en gruppe. Da vil selvsagt den som åpner skatten få alt gullet alene, men de andre får jo ingenting. Er man i gruppe så deles gullet i skatten likt mellom medlemmene. Hvorfor er dette å jukse? Det blir jo som at de andre i "gruppen" gir avkall på sin del for at den ene skal få alt.

     

    Jeg har ikke sett tilfeller hvor rewards i form av gull og XP IKKE skalerer ned etter hvor mange som er med i gruppen. De som vil tjene mye de grinder epic fordi dette er veldig vanskelig. Epic bosser er så tøffe at rewards er veldig høye kanskje 1-3 gull pr. boss totalt. Exploiten går ut på å lure vekk de andre som skal hjelpe bossen slik at bossen blir igjen alene. Da kan man ta kan enkelt uten å bruke tid på å drepe alle i gruppen. Det er ikke lett å ta ut en og en av dem fordi de i utgangspunktet angriper samlet om en av dem blir angrepet. Derfor er reward satt så høyt også. 6 mobs mot 6 PC'er er livsfarlig i epic mode og nesten umulig. Men en boss mot 6 PC'er er lett for PC'ene.

     

    Så exploiten går ut på at man lurer de andre vekk fra bossen slik at man kan ta ut bossen alene. Dette er isåfall dårlig scripting fra Funcom og IKKE juks. Mange av de viktigste slagene opp igjennom historien ble vunnet ved å lure motstanderen istedet for å følge "spillereglene" og storme rett mot ham.

     

    Funcom kan lett ordne dette ved å endre scriptet slik at mobsene som er satt til å hjelpe bossen scriptes til å løpe tilbake til bossen for å hjelpe ham om han er i kamp etter at de avbryter forfølgelsen av den som opprinnelig fikk aggro. Alternativt kan Funcom redusere rewards fra slike kamper slik at det ikke blir så lukrativt å gjøre dem.

     

    Spillere vil alltid exploite svakheter i et spill. Det er ikke juks. Juks er det når man manipulerer med filer, bruker bot'er etc. for å skaffe seg mer XP eller gull. Man kan selvsagt diskutere å utnytte en bug er juks, f. eks. en bug hvor man får reward for samme quest så mange ganger man vil fordi questen aldri flagges som utført. Men slike bugs blir oppdaget og raskt luket bort.

     

    Den exploiten jeg beskrev over er velkjent blant AoC spillere og sikkert også Funcom og er ikke gjort noe med. Så jeg tror at Funcom synes at det er helt greit. I raids er man nødt til å ha en slik spillestil for i det hele tatt å overleve. Vi hadde en gruppe på 24 erfarne spillere i Kylikkis crypt og ble knust diverse ganger av den første bossen selv med utspekulert spilling. Så jeg tror at Funcom har laget raid bosser ekstremt vanskelige for at spillerne må finne en exploit som gjør at de har en sjanse. Hvis ikke ville ikke disse vært noen utfordring etter at exploitene blir kjent.

     

    Men det er mulig at den exploiten du beskriver er noe helt annet. Jeg har imidlertid vondt for å se hva det er fordi om det er en bug hvor man kan spille i gruppe og få rewards som solo så burde Funcom ha fikset den for lenge siden. Men hvis det er en utspekulert spillestil mot epic bossene så er det ikke juks, men en svakhet i scriptingen til Funcom.

  7. Den letteste måten jeg har funnet for en høy level PC å tjene mye gull er å kjøre grinding i Kheshatta, spesielt grinding i epic mode.

     

    Man samler en gruppe på 6 personer og går inn i Kheshatta i epic mode. Lengst sør-vest er det level 80-82 mobs (2 forskjellige områder som kan forseres gjennom å hoppe opp et lite fjell). Gruppen går kun etter bossene (man lærer seg for hvor de er). Det er ca. 6-8 forskjellige bosser der med ulik respawn tid. Når man angriper mobs der bossen er vil alle løpe etter han som angrep. Denne personen flykter vekk helt til mobsene gir opp kampen. En av de andre PC'ene angriper bossen med f. eks. en spell som holder han fast. Da vil bossen flytte aggro til den andre PC'en. Så angriper hele gruppen bossen og kverker ham lett.

     

    Etter at bossen er død får hver PC i gruppen ca. 30-50 silver i tillegg til en blå item og en grønn item på level 80. I løpet av 1-2 timers boss grinding her så hadde jeg tjent 5 gull i tillegg til en god del gode items man kan selge.

     

    Det viktigste er å finne en gruppe som er rimelig flink og offtank personen som angriper først må være flink nok til å få hele gjengen etter seg og ikke dø for fort. Vanligvis så overlever han og kan komme tilbake og hjelpe til mot bossen. Om han dør så resurrecter vi ham før vi åpner kisten med boss-dropen slik at også han får sin del av skatten.

     

    Jeg tror man lett kan tjene 10 gull pr. dag pluss salg av gjenstander hvis man spiller 3-4 timer i området. Det er best å spille her om natten da man kan være helt alene i området og ikke må dele bosser med andre.

     

    Om man er litt lavere level enn 78-80 så kan man grinde epic for gull og normal for XP i death master camp sør-øst for Kheshatta landsbyen. Om man går epic så kverker man kun bossene ala eksemplet over. Om man går for XP så kverker man alle mobsene i normal mode.

     

    Denne grindingen er veldig bra både for gull og for XP. Man kan fint klare å gå opp 1-2 levels pr. dag fra level 75-80 om man grinder i disse områdene. Death Master Camp er best for XP grinding og området i sørvest best for gull.

     

    I death master camp er det stort sett melee mobs samt bosser. Er man flink kan man kverke 50-60 mobs i slengen ved å bruke følgende metode. Man lager en gruppe på 4 personer, en tank, en priest of Mitra samt 2 spellcastere som HoX og necromancer. Tanken løper rundt og skaffer aggro fra alle mobsene i området mens de andre 3 i gruppen samler seg i midten av området tett sammen. Når tanken har fått alle mobsene etter seg så løper han inn til midten hvor de andre er. Når alle er innenfor rekkevidde så fyrer Priest of Mitra av Avatar of Mitra som stunner alle mobsene. Samtidig så fyrer spellcasterne av sine beste AoE spells og PoM fyrer av sin repulse. Resultatet av dette er at de alle fleste mobsene dør fra maks skade fra 3 AoE spells samtidig. Restene ordnes med Lance of Mitra, Radiance fra PoM samt nye AoE spells fra de andre. Det tar kanskje 30-40 sekunder å drepe 60 level 78 mobs. Etterpå kan man samle inn en drøss med penger samt se at man får et par tusen XP pr. mob. Så en slik incident gir kanskje 100k XP til hver PC. Det er 4 forskjellige høyder med mobs in Death Master Camp. Den laveste med flest mobs. Så kanskje alle 4 høydene gir 250k-300k XP. 10 slike runder så har man et nytt level. Det beste med området er at mobsene respawner veldig ofte slik at de er respawnet i bunn når de på toppen er kverket. Det eneste problemet er at området er så populært at man ofte finner andre grupper som grinder der. Men midt på natten er man ofte helt alene og kan tjene enormt med XP og gull veldig raskt.

     

    Jeg vet ikke om andre metoder som så raskt og sikkert gir penger i kassa.

  8. Liten oppdatering på destiny questet. Kom meg til 5. kista ved hjelp at 5 min cd spellen som PoM's har. Imun mot all skade i 10 sekunder. Men da skjer jo dette her. Noen som fortsatt mener ting er som det skal? Se bilde

     

    222252.jpeg

     

    Tar ikke skade den gang. Bare dør.

     

    Du har jo veldig lite HP til å være på level 80. Jeg har over 3000 HP på level 68 og jeg har til og med mer mana enn deg. Bruker du buffs i form av diverse spells som varer i 1 time samt gjenstander du kan spise og drikke og øker maks mana og maks helse. I tillegg kan du drikke potions før du starter kampen.

  9. Jeg er nå level 55 og har full quest liste samt en drøss av quests jeg ikke har tatt ennå fordi jeg ikke har plass. Så jeg slipper ikke opp for quests med det første. Har ikke grindet i det hele tatt. Har drept monstre på vei til quests eller som en del av quests.

     

    For meg er AoC greit og stabil selv om jeg også en sjelden gang har blitt kastet ut av serveren, oppleverer lag og får grå kart slik at man må restarte spillet. Det er litt irriterende når det skjer, men ikke så ofte at jeg synes det er et problem.

     

    Det jeg irriterer meg mest over i AoC er at mange av questene er bugget. Det er surt å vandre av sted for å løse en quest kun for å oppdage at den ikke lar seg løse. Det hadde vært bedre om Funcom hadde en oppdatert liste over quests som er bugget og kanskje til og med deaktivert dem (ved f. eks. å la utropstegnet farges grått slik som når det finnes en quest, men man er for lav level til å få den).

     

    Crafting synes jeg heller ikke er helt bra. Det er en del bugs her og dropraten for skinn (rough leather og spesielt brindled leather) er altfor lav. Dropraten for sjeldne ressurser er heller ikke så høy. Det er kjedelig å gå rundt på hele kartet for å kverke level 20-40 dyr for å finne brindled leather samt samle sølv for å finne den sjeldne black silver. Det er surt at jeg har alle de gjenstandene jeg trenger i inventory, men spillet godtar kun gjenstander jeg finner ETTER at questen ble aktiv. Jeg har 3 brindlet leather, men kan ikke løse questen.

     

    Alkymi funker heller ikke så bra og jeg finner aldri disse ingrediensene jeg trenger for tier 1 questen. Gemcutting har også bugs som gjør at den bare registrerer gemcuttingen like etter en zoning.

     

    Jeg hadde ønsket at det ikke hadde vært så store begrensninger på hvor mange gjenstander man kan ha samt maks quests. Maks 30 quests er altfor lite og man må ofte kaste ut quests som man ikke kan ta i øyeblikket for å ta noen andre. Da må man senere vandre tilbake for å få questen igjen. Det er kun plass til 2 sider med tradeskill gjenstander. Det blir lite når man må samle mange forskjellige til crafting questene samt gemcutter og alchemy questene. Jeg kan forstå at det er begrensninger på inventory og det blir litt bedre når man kjøper en bag. Men jeg synes at gems etc. kunne vært i en egen inventory. De er jo knøttsmå. Som gemcutter så blir inventory raskt fyllt opp.

     

    Uansett så har jeg mye gøy med min Priest of Mitra og klarer meg bra i de aller fleste kamper. Enkelte av gruppequestene er ikke like morsomme som soloquestene og her er det endel flere bugs enn i soloquestene. Det er surt å være den ene i gruppen som døde like før bossen ble drept og ikke få registrert at han døde. Spawnraten er ikke så høy og det er ikke sikkert at gruppen har tid til å vente slik at man skal få registrert killen og få løst questen. Så blir det istedet en ny runde med å søke gruppe til questen man egentlig har løst.

     

    Så jeg er enig med dem som sier at AoC er litt uferdig, men spillet er morsomt for det. Jeg bare holder meg unna det som er bugget og løser alle de andre questene.

     

    Det er sikkert noen bugs i feats, stats etc., men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg slåss, får XP og bygger opp min karakter. Det er ikke så farlig for meg at jeg kanskje gjør 111-169 i skade istedet for det korrekte 107-184 i skade på grunn av en bug. Monsterne dør allikevel. :D

     

    Jeg har en mistanke om at FunCom releaset AoC litt tidlig på grunn av finansielle problemer. Vi kunne lese om at resultatene til FunCom var dårlig, masse utgifter og lite inntekter. Så de lanserte spillet for å få kroner i kassa og dermed penger til videreutvikling. Nå tjener de penger og vi kan håpe på at de raskt blir kvitt de mest alvorlige bug'ene. Jeg synes quest bug'ene er de verste og mest utilgivelige. Hvordan kan questene ha så mange bugs? Er de ikke betatestet? Det er også uforståelig for meg at endringer helt andre steder i koden kan opprette bugs i helt urelaterte quests. Det betyr jo at alle quests må retestes etter hver eneste patch. Når vi har 2+ patcher i uken så blir det en håpløs jobb. Her synes jeg FunCom burde se på årsakene til at man får så mange følgefeil etter patcher. Slike følgefeil skaper store frustrasjoner for spillerne.

  10. Jeg har installert AoC på PC-en min og opprettet en konto. Jeg lurte på om det også er mulig å installere AoC på PC-en til sønnen til kona mi og la han logge inn med min konto og spille med sin egen karakter?

     

    Det er ikke noe problem for oss å flytte DVD platen mellom hverandre. Trenger vi å ha DVD platen i PC-en hele tiden? Jeg antar at kontoen er laget slik at to personer ikke kan spille samtidig, men det skulle være mulig å la sønnen til kona mi spille med min konto fra sin PC når jeg gjør andre ting. Er det korrekt?

  11. Aller først ønsker jeg at noen AoC eksperter beskriver litt om forskjellen på PvE, PvP og RP servere.

     

    Jeg har inntrykk av at PvE er vanlige servere hvor spillere primært samarbeider eller ihvertfall ikke motarbeider hverandre. Målet er å løse quests og man kan samarbeide med andre. Er det riktig?

     

    PvP servere virker på meg som servere som er mer brutale hvor grupper av spillere kan slåss mot hverandre etc. Fokus her er å få kontroll over deler av verden istedet for primært å løse quests? Er det korrekt.

     

    RP servere virker på meg som servere hvor folk treffes for å prate sammen og rollespille istedet for å være fokusert på å gå opp i level og løse quests. Er det rett?

     

    Om det jeg har skrevet er rimelig korrekt så passer PvE servere best for meg. Jeg liker ikke å måtte passe meg for andre spillere som liker å drepe og plyndre nye spillere. Jeg ønsker å møte motstand fra NPC'er, monstre etc. ikke andre spillere. Så langt har jeg valgt Bori serveren. Er det noen forskjell på de ulike PvE serverne? Eller er det ett fett hvor man registrerer seg?

  12. Jeg har akkurat startet AoC med min Priest of Mitra og ble level 2. Har dere noen anbefalinger til hvilke skills, feats og spells som man bør satse på som Priest of Mitra?

     

    Jeg ønsker å bygge opp min karakter til å bli en hellig kriger ala en paladin (bortsett fra at jeg ikke kan bruke tung rustning). Jeg ønsker fokus på å kunne helbrede gruppen som jeg er i samt å gi dem buffs så de kan slåss bedre. Jeg ønsker å slåss selv også, men prioriteten vil være å beskytte de andre i gruppen min. Er det da noen skills, feats og spells som jeg da må satse på allerede fra starten for å nå dette målet?

     

    Dessverre er det ikke forklart noe om spells, skills og feats i brukermanualen. Det er mye å velge blant og jeg ønsker ikke å "sløse bort" verdifulle poeng på noe jeg kanskje ikke ønsker å bruke. Så alle tips tas imot med stor takk. :)

  13. Jeg kjøpte AoC idag og laget meg en Priest of Mitra og valgte server Bori uten at jeg vet om noen servere er bedre enn andre. Jeg oppdaget imidlertid at når jeg logger meg på etter første gang med min karakter så kan jeg ikke velge server. Betyr dette at jeg er låst til Bori serveren for karakteren min eller er det noen mulighet å velge en annen servere senere om det skulle vise seg at andre servere er mer aktive?

     

    Jeg fikk også problemet som mange andre med å oppgradere kontoen min fordi AoC ikke godtar min activation key, men jeg får da ihvertfall spilt.

  14. Et veldig godt krigsspill med veldig fin grafikk er Company of Heroes og expansion pakken Opposing Fronts.

     

    Det er riktignok ikke digre hærer, men det er ganske mange enheter man kan gi ordre til. Man spiller scenarioer fra WW2. Company of Heroes har scenarioer med USA mot Tyskland og starter med landgangen i Normandie og ender opp med Falaise slaget noen måneder senere. Opposing Front tar for seg kampene mellom britene og tyskerne fra kampene om Caen helt til Market Garden offensiven.

     

    Hvert scenario er veldig godt laget og det er ikke så enkelt å vinne. Man kan også spille multiplayer på nettet og få grader etc. etterhvert som man vinner kamper mot motstandere. Man bygger ulike typer bygninger og man erobrer områder som gir ressurser (drivstoff, ammunisjon etc.). I løpet av hvert scenario får man mulighet til å bruke spesielle styrker slik som fallskjermjegere, flystøtte, artillery, tunge panserstyrker (f. eks. KingTiger) osv. Hva man velger har betydning for utfallet av kampene.

     

    Company of Heroes er et av de beste krigsspillene jeg har spilt. Det har super grafikk hvor man ser hver eneste soldat og kjøretøy slåss samtidig så har spillet en bra AI og gode scenarier. Så dette spillet er absolutt verdt å spille om man liker krigsspillgenren. Spillet er ikke actionbasert slik som Call of Duty 4. Spillet er strategisk i form av at man selv er en major som gir ordre til alle enhetene i kompaniet. Enhetene gjør det du sier (som oftest) og du må hele tiden passe på å gi dem nye ordre og for eksempel fienden oppdages i en bestemt sektor. Du må bestemme hvor man skal være offensive og hvor man må trekke seg tilbake. Du får ordre av forsvarsledelsen med strategiske oppgaver (missions) som må løses innen en gitt tid. Det er for eksempel å erobre en viktig bygning i byen du slåss i, slå ut fiendens artillerienheter slik at egne styrker kan avansere eller å bygge en forsvarslinje som må holde til du får forsterkninger etc.

     

    http://www.companyofheroesgame.com/main.php

  15. Jeg forstår ikke alle de som syter over Vista. Det er ikke noe tvang å bruke Vista. Man kan istedet kjøre Linux, XP eller til og med kjøre MAC. Om man ikke liker Vista så kan man skaffe seg noe annet.

     

    Jeg har hatt mange datamaskiner opp gjennom tiden og kan si at de to maskinene jeg har hjemme som kjører Vista er de mest stabile og raske jeg noensinne har hatt. Nå er begge maskinene av 2007 årgang så hardware og software er nytt.

     

    Mange av de som klager over Vista tror jeg har eldre maskiner. Vista krever mye (både av RAM, CPU, harddisk og skjermkort) så jeg vil ikke anbefale noen som har XP på sin PC å oppgradere til Vista. Men om man skal kjøpe en ny datamaskin så ville jeg kjøpt Vista.

     

    Jeg tror at all edder og gallen vi leser om hvor elendig Vista er egentlig ikke handler om Vista som operativsystem. Det handler om at disse personene ikke liker Microsoft som firma. Mange har antipati mot dominante aktører i markedet som Microsoft, Sony og Telenor og elsker å skrive dritt om disse selskapene selv når det er ufortjent. De skriver da at XP er så bra fordi dette er et operativsystem som Microsoft ikke lenger tjener penger på.

     

    Vi har også alle de som ikke liker Vista fordi det finnes innebygget bedre mekanismer mot piratkopiering etc. (DRM osv.). Ofte er det fjortiser som klager, folk som aldri har kjøpt en film, låt eller dataspill i sitt liv. De er redd for at med Vista så kan de kanskje ikke lenger bruke alt de laster ned fra Bittorrent. Parallelt leser vi at enkelte spillprodusenter snakker om å gi opp å lage spill til PC på grunn av at så mange driver med piratkopiering. Så for alle oss som kjøper dataspill og DVD-er på ærlig vis er faktisk DRM en stor fordel. Kanskje det kan bidra til at vi også i fremtiden får gode dataspill til PC-er.

     

    Sannheten er at de fleste som kjøper nye PC-er idag er fornøyd med Vista og ikke opplever mye problemer. Jeg kjenner mange som har kjøpt ny PC i fjor eller i år og ingen av dem har fått problemer som skyldes Vista. De fleste problemene som dukker opp er faktisk dårlige drivere fra obskure, billigere leverandører av hardware eventuelt spesiell programvare. Norton programvare er en av de store synderne her.

     

    Jeg har til og med lest om folk som klager over at et 10 år gammelt ISDN modem som de har ikke har drivere i Vista. Man kan ikke forvente at steingammel hardware skal ha support i et moderne operativsystem som Vista.

     

    Endel klager over at Vista er så ressurskrevende. Ja, Vista er nok det mest ressurskrevende operativsystemet man kan kjøpe om dagen. Men hardwaren har økt i ytelse hvert eneste år det betyr at man kan få programvare som kan gjøre mer. Aero i Vista gjør at man endelig kan utnytte den store kapasiteten i skjermkort som 8800GT til noe annet enn spill. Vista ser mye bedre ut enn XP og det går raskt om man har et bra skjermkort og en rimelig ny PC. Prisene på PC-er har aldri vært lavere sett mot folks lønninger enn nå. For 15000 får man en skikkelig grom PC som kan kjøre alt man vil av spill i Vista med høy ytelse. For 12-13 år siden kjøpte jeg en Pentium 200 PC til over 20.000 og ytelsen er kun en brøkdel av dagens ytelse. Folk bytter PC-er minst hvert 3 år så det er etter mitt syn ikke noe problem at operativsystemer lages slik at de kan gjøre mer (og dermed blir mer krevende).

     

    Jeg foreslår at de som klager over Vista i fremtiden holder seg langt unna Vista og heller gleder seg over XP, Linux eller hva de nå bruker. Så kan alle oss andre som er fornøyd med Vista bruke vår Vista i fred. Jeg har ingen intensjoner om å omvende Vista hatere til å like Vista. Det er umulig. Men jeg forstår ikke hva som er problemet for dem at mange faktisk liker Vista.

  16. Hmm .. Rart at du kjører på 4-4-4-12 @ 1.9V .. Jeg må kjøre de på 2.1V hvis de skal være stabile, har akkurat samme ram. Stock er vel 1066MHz 5-5-5-15 @ 2.2V tror jeg.

     

    Jeg vet at stock settingene er slik du beskriver, men det er for 1066MHz. Det kan jeg ikke bruke fordi det er en bug i BIOS'en til Gigabyte HK. Så jeg kjører istedet på 800MHz. Da ble jeg anbefalt å kjøre 4-4-4-12 og 1.9V. Det går veldig bra.

  17. Jeg bygget en ny PC for en måned siden og hadde også noen problemer med å få RAM'en til å virke uten blåskjerm etc.

     

    Jeg kjøpte et Q6600 CPU, 8800GT skjermkort, Gigabyte X38 hovedkort og 4x 1GB Ballistic PC8500 DDR2 RAM. Default settinger som HK satte opp i BIOS for RAM var 1066MHz 5-5-5-18 og 1.8V. Dette ga imidlertid blåskjerm etter noen minutters spilling. Det gikk bra i vanlig Vista 64.

     

    Jeg overklokket min Q6600 til 400MHz FSB og satte den til synkron (1:1) mot RAM. Da gikk RAM på 800 MHz. Timingene ble satt il 4-4-4-12 og spenning økt til 1.9V. Dette etter tips fra en som har gode erfaringer med Ballistix RAM. Etter dette forsvant alle problemene.

     

    Så dette viser at timinger, spenning og RAM frekvens er viktig å sette opp helt riktig for å få en stabil PC. Hvilket RAM fabrikat er det TS kjører?

     

    Jeg leste dessuten på forum med Gigabyte med at de har BIOS bugs for X38 HK som gjør at den ikke klarer 1066MHz på RAM dersom det er montert 4 RAM brikker. Det er ennå ikke kommet offisielt BIOS som har løst dette, men enkelte kjører betaversjoner hvor dette skal være løst (ikke tilgjengelig annet enn for betatestere ennå). Dette viser at det det er viktig å oppdatere BIOS til siste versjon.

     

    Jeg lurer også på om hva slags antivirusprogram som TS bruker? Jeg har lest at mange sliter med tregheter i spill med Norton eller Norman antivirus kjørende i bakgrunnen. Jeg ville ha midlertidig deaktivert alle andre programmer slik som firewall, antivirus og andre residente programmer og deretter kjørt spillet som hakker. Dette for å utelukke om andre programmer bidrar til hakkingen.

  18. oki, takk.. tror jeg går for p5k eller det da. vil ikke bruke over 1500 kr på et hovedkort uten sli=)

     

    andre som har noen kommentarer til hovedkortet, eller andre forslag?

     

    Hei. Det finnes andre P35 HK som er litt dyrere enn 900 kroner. Du kan jo sjekke spec'ene inntil du finner et som har det du trenger av funksjonalitet. Det HK jeg foreslo er helt greit, men det finnes andre med litt flere funksjoner til kun noen hundrelapper mer.

     

    Dette er et greit HK fra Gigabyte: GA-P35-DS3R til 849

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=334476

     

    Siden du ikke skal kjøre SLI eller Crossfire trenger du vel kun 1 PCI-Express 16 port. De som har to slike porter er endel dyrere.

     

    Abit IP35 til 899 er også et bra HK for deg:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=335661

     

    Husk at flere av disse P35 HK bare støtter RAM opptil PC-6400. Sjekk under utvidet info i linken.

  19. ser altså slik ut:

     

    http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mod...47-73FABC2480AB

     

    mangler hovedkort og ram.. og kommentarer på skjermkort/kjøler :)

     

    Siden du ikke skal kjøre SLI ville jeg valgt følgende HK basert på X38 chipsettet (det har PCI-Express 2.0) Gigabyte GA-X38-DQ6 (for DDR2). Pris kr. 1799.

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=339839

     

    Om du absolutt ønsker DDR3 finnes samme HK i variant GA-X38T-DQ6 til samme pris.

     

    Jeg har selv dette HK og har fint overklokket en Q6600 fra 2.4 GHz til 3.2 GHz ved å sette VCore til 1.3V, multiplier på 8x og FSB på 400MHz. Det går fint med stock cooler. PC-8500 RAM er satt til 800MHz 4-4-4-12 og 1.9V. Da kjører FSB og RAM synkront (1:1).

     

    Om du ikke liker Gigabyte kan du kjøpe X38 chipset fra Asus. Asus Maximus Formula X38 til kr. 1845

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=342074

     

    ABit og MSI har også X38 HK hos Komplett.

     

    Om X38 HK blir litt dyrt ville jeg gått for P35 HK.

     

    For eksempel koster Asus P5K kun kr 890

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=335010

     

    RAM så ville jeg kjøpt PC6400 eller PC8500 DDR2. Crucial Ballistix er ikke dårlig. Se her:

    PC6400 579 for 2GB = 1158 for 4GB:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=312367

     

    Her er Corsair 4x 1GB RAM for 2x 469 = 938

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=312054

     

    Dersom du ønsker litt raskere RAM PC8500 så er de noe dyrere:

  20. Hmmm, har ikke hatt noen problemer jeg. Har besøkt den siden jevnlig i flere uker. Men har sett at folk har fått lignende advarsler om trojan på theinquirer.net også. Men hvis anti-virus programmet ditt reagerer, så er du ivertfall på den sikre siden da ;)

     

    Hei igjen. Jeg gikk inn på den samme siden fra min stasjonære PC (den andre var en laptop) og jeg får også nå opp beskjed om potensiell trussel fra HTML_IFRAME.HT. Dette får jeg fra antivirusprogrammet Vcom Systemsuite 7 som bruker Trend's antiviruspakke.

     

    Så når to datamaskiner med to forskjellige antivirusprogrammer begge reagerer på den samme WEB siden så tror jeg at virustrusselen er reell. Jeg er flink til å oppgradere antivirusprogrammene mine hele tiden så jeg vet jeg har siste versjon.

     

    Du har sikkert ikke vært klar over dette og handlet i god tro. Men dette viser jo at rimelig uskyldige WEB sider har skumle hensikter. Her er info om dette viruset:

     

    http://www.trendmicro.com/vinfo/virusencyc...EHT&VSect=P

     

    Dette er helt nytt og ble oppdaget første gang 4. november 2007. Antivirusoppdatering etter 26.11.2007 skulle oppdage den. Så det kan være grunnen til at ikke så mange får varsel om at WEB siden inneholder virus.

     

    Det står at viruset åpner uten at brukeren har bedt om det en annen webside som laster ned det skadelige viruset. Filen er en trojansk hest.

     

    Jeg anbefaler derfor alle de som har besøkt siden nevnt over å oppdatere antivirusprogrammet sitt og deretter kjøre en full virusscan.

     

    Til Spindre17: Jeg tror du skal gjøre som meg og endre meldingen din over slik at linken til virussiden blir klippet bort. Dette for å forhindre at andre ved en feiltakelse klikker på den og blir infisert med virus. Du har allerede fjernet originalmeldingen din og det er bra, men du har glemt meldingen din over som inneholder to quotes med linken.

  21. Ser ut som minnet klokket til 1000+ (2000+) = redusert levetid pga. billig minne fra Qimonda:

     

    <snip> Link til virusinfisert webside fjernet </snip>

     

    Noen som har hatt disse problemene? Eller er det pga. varme?

     

    Hei. Antivirusprogrammet mitt reagerer på denne linken og sier den inneholder en trojansk hest. Jeg prøvde <snip> link til virusinfisert webside fjernet </snip> og fikk også varsel om at siden forsøkte laste inn trojanske hester på PC-en min (JS/IframeRef.gen2 og W32/Zbot.I).

     

    Jeg kjenner ikke til hva disse kan gjøre, men lurer på om dette er en reell advarsel eller om mitt antivirusprogram (Norman) er litt oversensitiv. PC-en min har ikke virus eller spyware etter scan så jeg er ikke smittet noe sted.

  22. Min GPU har temperatur på ca 47-48 grader når den brukes til vanlig Windows. Den faller til 41-42 grader om jeg åpner vinduet i rommet og lar romtemperaturen falle til 18 grader. Under load stiger den et par grader.

     

    Har du forsøkt å sette opp kabinettvifter etc? Hva med å prøve å ta av dekslet samtidig som du åpner vinduet til rommet ditt for å sjekke om skikkelig lav temperatur kan hjelpe.

     

    Som sagt er det ikke nok at skjermkortviften går fort rundt om ikke varmen fra skjermkort GPU, PSU og CPU blir ledet bort fra kabinettet. Om man har et lite kabinett med mange kabler og få vifter så kan temperaturen inni bli mye høyere enn man skulle tro.

     

    Det at feilene dine dukker opp etter en stund tyder på at den kan være avhengig av varme. Det tar litt tid før alt blir så varmt at skjermkortet ikke henger med lenger. Hvilken versjon av Nvidia driver bruker du? Det kan lønne seg å bruke 169.13 eller 169.17 om du ønsker å spille Crysis. Disse får du tak i på www.guru3d.com eventuelt Nvidias egen side.

     

    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=246352

     

    Feil RAM settinger vil forårsake blåskjerm, heng og rebooter. CL settingene skal det være mulig å sette i BIOS, men du må trykke på CTRL+F1 i Main BIOS Menu for å skru på disse settingene i MIT. Disse er skjult som default.

     

    Jeg ville imidlertid sjekke først med temperaturen til GPU og CPU. Har du prøvd å installere Everest for å lese av temperatur på CPU cores og GPU? Her kan du laste ned en Trial versjon:

     

    http://www.lavalys.com/products/download.p...=UE&lang=en

  23. Hei.

     

    Kan du gå inn i BIOS for å se på settingene dine for RAM. Den feilmeldingen du fikk er tilsvarende den jeg fikk da RAM'en min hadde for høye settinger. Default så setter BIOS settingene til RAM så høyt RAM'en klarer. For mine PC8500 RAM så ble den satt til 1066MHz, 5-5-5-18 og 1.8V. Jeg satte den ned til 800MHz, 4-4-4-12 og 1.9V. Det løste problemet mitt. Mine RAM brikker var 4x 1GB Ballistix PC-8500 DDR2.

  24. Hei.

     

    Jeg har nettopp bygget en liknende PC som deg og hadde samme type problemer, men disse er nå under kontroll

     

    Mine specs er:

     

    * Vista 64

    * Gigabyte GA-X38-DQ6 HK

    * Q6600 2.4 GHz CPU

    * 4x 1GB Ballistix PC-8500 RAM

    * Gainward 8800GT 512MB

    * Thermaltake Toughpower 750W PSU

    * Western Digital Caviar SE-16 750GB HD

    * Antec Nine Hundred kabinett

     

    Da PC-en ble installert virker alt bra i vanlig Windows, men under spill så virket det bra noen minutter før ting ble tregt og artifakter dukket opp. Endel ganger fikk jeg blåskjerm og spontan reboot. Det kunne også henge.

     

    Dette skjedde selv om ikke PC-en var overklokket. Jeg sjekket i BIOS og oppdaget at default settingene for RAM var 1066MHz 5-5-5-18. Jeg satte disse ned to 800MHz 4-4-4-12 og økte spenningen på RAM fra 1.8V til 1.9V. Da forsvant alle problemene med blåskjerm og spontan reboot.

     

    Deretter overklokket jeg CPU til 400MHz FSB og 8x multiplier. Vcore ble satt til 1.3V. Da kjører RAM og CPU synkront på 400MHz (dvs 800MHz på DDR2 RAM).

     

    Men jeg hadde fortsatt problemet med artifakter etc. etter noen minutter

     

    * Jeg la inn Rivatuner 2.06 og satte viftehastigheten til 60% konstant istedet for Auto. Auto så lå den på 29%. Jeg satte også viftene i kabinettet til medium eller høy hastighet. Da forsvant artifaktene og PC-en ble helt stabil. Jeg overklokket skjermkortet til 700Mhz core / 1750 MHz shader og 1950 MHz RAM uten at det skapte problemer.

     

    Idag stoppet en av viftene i Antec Nine Hundred kabinettet og artifaktene kom tilbake. Det er et kontaktproblem og nå går viftene igjen uten noen problemer i spill.

     

    Det rare er at temperatur på CPU og GPU aldri har ligget spesielt høyt. Selv ikke da GPU hadde artifakter lå temperaturen noe over 50C. Jeg tror at problemet er at GPU får trøbbel med artifakter mye før viften automatisk økes på grunn av temperatur. Derfor må Rivatuner sørge for at viften er på minst 60% hele tiden. Men det er ikke nok med rask vifte på skjermkortet såfremt ikke kabinettviftene kan lede bort varmen fra skjermkort og CPU ut av kabinettet. Det virker på meg som om 8800GT er følsom for temperatur inne i kabinettet. Forsøk derfor å sette opp alle vifter du har i kabinettet og få gjerne ned romtemperaturen for å se om det hjelper.

     

    Så mitt råd til deg er å gå inn i BIOS for å sette RAM'en til 800Mhz, 4-4-4-12 samt 1.9V. Deretter setter du viften til minst 60% fast i Rivatuner. Pass på at du lagrer oppsettet slik at denne viftehastigheten settes automatisk ved reboot av PC. Kjør apply på settingene så du hører at skjermkortviften øker turtallet.

×
×
  • Opprett ny...