Gå til innhold

Zirup

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zirup

  1. Jeg har forstått det slik at mange gutter gjennom puberteten sliter litt med veskeansamling og ømhet i puppestellet. Og at brystvortene kan stå litt ut. Men dette er noe som for de fleste går over igjen.

    Når du opplyser vekten på kjertelvevet som ble fjernet så har du nok slitt langt mer enn det som er vanlig. Hyggelig å høre at det gikk bra til slutt.

  2. Hvis jeg kjøper en mobiltelefon fra en person privat og får med en kvitering som hviser at den er kjøpt i en annen manns navn gjelder da reklamasjon og garanti også for meg? eller er da kviteringen bare tull og ikke verdt noen ting?

     

    Kan jeg da for eks. kreve og få reperert et produkt med denne og hvis for eks. de prøver og reperere telefonen to ganger og produktet fremdeles er deffekt kan jeg da kreve penge tilbake som han den gang eventuelt betalte for det for eks. innen reklamasjon eller garanti perioden som jeg kan gjøre hvis produktet er kjøpt i mitt eget navn?

     

    Selvsagt gjelder garanti og reklamasjon selv om produktet har skiftet eier. Garanti og reklamasjon følger produktet og ikke eier.

  3. He he som jeg skrev før i tråden,tenk om alle som er fornøyd med Mist hadde skrevet innlegg her.

     

     

    Ja logikken blir vel litt som når det henvises til at noen kjenner til en som røkte og denne ble over 90 år - og det beviser at røyking er ufarlig.

     

    Nå er vel forhåpentligvis feilraten hos Mist under 50 % så flertallet skulle derfor være fornøyd. Det betyr dog ikke at en ubetinget kan stole på Mist sine produkter.

  4. Zirup : Du har et par gode poeng her ja, men man bør jo også huske på at skribentene for Hw.no har i hovedsaken vært entusiaster som har gjort en del gratisarbeid noe som har forandret seg de siste årene.

     

    Ergo man kan jo forsvare skribentene med at de etter vært har fått den erfaringen som de behøver, dog så kan man jo se tilbake på et par tester som har fått stempelet "Anbefales" som produkter som idag med den kunnskapen vi har om dem neppe skullet hatt det.

     

     

    Det har ikke vært meningen å tillegge hw.no skylden for mine beslutninger. Nå var det heller ikke noen av hw.no sine artikler som medførte at jeg besluttet å kjøpe Mist. Det ligger flere tester der ute som omhandler Mist (og navnebroren Cooltek) og som roser produktene opp i skyene. Uansett må jeg nok ta skylden på egen kappe. Hadde jeg vært litt mer skeptisk og faktisk søkt ordentlig etter informasjon så hadde jeg nok aldri kjøpt Mist. Hvis en søker på "Mist" på Microplex sitt eget forum så skulle det være nok for å styre unna produktet. Og det innbefatter også rev. 3.

     

    Det er dessverre ingen som fra et objektivt utgangspunkt kan gi oss opplysninger om feilraten på Mist/Cooltek sine strømforsyninger, og da velger jeg heller å se til egne og andres erfaringer. Og så vet vi jo ikke hvor mange som ikke gir tilbakemeldinger via slike brukerforum. Det er forøvrig litt merkelig i seg selv at Mist blir opphavet til så mange og omfattende diskusjoner - der negative erfaringer med produktet er temaet.

  5. Kunne noen forklart en linux noob kjap og greit hva som gjør mandriva bedre enn ubuntu?

     

     

    Godt spørsmål for ut i fra artikkelen finner jeg ingen grunn til at Mandriva skal vippe Ubuntu av pinnen. Noen vil sikkert ut i fra smak og behag finne seg mer hjemme i Mandriva enn i Ubuntu, og noen liker KDE bedre enn Gnome og andre ville foretrukket mora fremfor dattera. Det som er sikkert er at mange med lang erfaring med GNU/Linux finner seg godt til rette i Ubuntu, og det er ikke uten grunn. Det samme med nybegynnere. Og da er det ikke så rart at Ubuntus herskare er stor.

     

    Mine erfaringer med Mandriva er gjennomgående ustabilitet, dog har jeg ikke hatt tålmod nok til å finne ut av årsaken, når andre alternativer er så lett tilgjengelige.

  6. Det er mulig at Microplex har forbedret produktene sine gjennom å bruke andre komponenter, men jeg er fremdeles ikke overbevist om at Mist er noen en kan stole på. Kjøpte selv en Mist 600w rev. 3 og den gikk fløyten etter noen få måneder. Slikt kan nok skje, men når en kamerat kjøpte samme utgave like etter meg, og denne også gikk fløyten, så ble jeg litt tvilende.

     

    Det gjorde at jeg begynte å søke på nettet etter brukererfaringer for produktet. Og det jeg fant var ikke akkurat oppløftende.

     

    Jeg har siden 1989 drevet med selvbygg av PC-er og har tenkt som så at holdt jeg meg unna de billigste strømforsyningene så var det sikkert greit. Støy har for meg vært et større tema i forhold til strømforsyninger enn frykten for kvaliteten forøvrig. Når jeg så hadde et prosjekt som gikk ut på å lage en mest mulig stabil pc så ble kravet til kvalitet løftet en del hakk. Mist ble valgt ut i fra gode tester. Nå vet jeg selvsagt at en test av et produkt som er nytt ikke sier noe om kvalitet over tid, men jeg antok at de som foretok testene hadde greie på de komponentene som produktet besto av.

     

    Nå kan jeg bemerke at en strømforsyning som skal kunne levere 600w kan virke noe overkill for den PC-en som den sto i siden strømforbruket var i den lavere ende. Men det har medført at strømforsyningen ikke har vært utsatt for noen harde belastinger verken når det gjelder strøm eller temperatur. Altså optimale forhold.

     

    Jeg har fått en ny Mist fra leverandør men jeg kan ikke fri meg fra følelsen av å ha blitt snytt. Når så mange har problemer med Mist så kan ikke dette produktet være det kvalitetsproduktet som jeg trodde jeg kjøpte. Sannsynligheten for at to stk. 600w rev. 3 ryker etter noen få måneder er statistisk sett oppsiktsvekkende, og når i tillegg så mange kunder opplyser å ha hatt dårlige erfaringer med sine produkter, så finner jeg ingen grunn til å stole på leverandørens opplysninger om feilrate.

     

    Ellers så kan jeg si at min første strømforsyning fra 1989 fremdels gjør jobben i et liten server som kjører LAMP i et lokalnett.

     

    Argumentene fra leverandøren om garantitid er forsåvidt greie, men det hjelper ikke på heftelsene det innbærer å returnere produktet.

     

    Hvis det er noen som er i tenkeboksen om å kjøpe en Mist strømforsyning så ville ha tenkt meg godt om. Det finnes nok sikrere og bedre alternativer der ute.

  7. Hei!

    Har prøvd å installere Mandrake 8.1 (og 8.2) men

    tastaturet virker ikke. Jeg kommer så langt at jeg får tastet inn root passord og opprette bruker. Når jeg kommer inn i KDE eller Gnome virker ikke tastaturet. Har valgt norskt tastatur ved installasjon samt under "Control Center" i KDE.

    Hvis jeg plugger fra tastaturet under oppstart av Linux og plugger inn igjen etter at KDE er startet virker det.

     

    Bruker et gamelt AT tastatur fra -89 men det virker fint under Suse 7.2 og forøvrig. Maskineriet ellers er av ny dato.

     

    Det samme skjedde når jeg installerte RedHat 7.2 på en annen relativt ny maskin (Siemens Nixdorf).

     

    Er det en eller annen "guru" som kan gi et lite råd. I følge søkemotorene er jeg vist alene i denne verden med dette problemet :smile:

     

    På forhånd takk!

     

    <font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: Zirup på 2002-05-16 23:52 ]</font>

     

    [ Denne Melding var redigert av: Zirup på 2002-05-16 23:53 ]

×
×
  • Opprett ny...