Gå til innhold

johnohod

Medlemmer
  • Innlegg

    591
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av johnohod

  1.  

    Tja, har brukt Windows siden 3.1, og jobbet med IT siden 2000. Eier 2 windows maskiner for tiden. Hvor god peiling må man egentlig ha for å syns at Windows er bra?

    Hva er dårlig med Windows i forhold til Apple sitt OS?

    Tja, det er nok litt smak og behag. Eg syns et OS skal starte programmene dine kjapt og greitt og ellers plage deg minst mulig. MacOS oppleves bedre i så måte enn Windows. Når eg bytter over til Windows er det meir ting som irriterer meg, merkelige unyttige program som må oppdaterast, UI som ikkje er gjennomført. Alt er ikkje rosenrødt på Mac-sida heller. Men skal man jobbe foretrekker eg MacOS. Skal man leike, så funker Windows.

    • Liker 1
  2.  

     

    Nå har Apple en telefon som ikke passer headset, et trådløst headset som er utsatt, en laptop som ikke støtter telefonen deres og de gamle skjermene som ikke støtter noe som helst og som heller ikke skal komme i ny utgave.

     

    Det store poenget med Apple har jo lenge vært økosystemet deres med produkter som fungerer godt sammen. Nå vet jeg ikke hva poenget er ment å være.

     

    Alt dette holder vi ut for å slippe å bruke Windows. Tenk om Microsoft hadde klart å lage et brukbart OS, da hadde eg bytta på dagen.

    Hadde du hatt peiling på Microsoft's OS mener du vel? :)

    Tja, har brukt Windows siden 3.1, og jobbet med IT siden 2000. Eier 2 windows maskiner for tiden. Hvor god peiling må man egentlig ha for å syns at Windows er bra?

    • Liker 4
  3. Nå har Apple en telefon som ikke passer headset, et trådløst headset som er utsatt, en laptop som ikke støtter telefonen deres og de gamle skjermene som ikke støtter noe som helst og som heller ikke skal komme i ny utgave.

     

    Det store poenget med Apple har jo lenge vært økosystemet deres med produkter som fungerer godt sammen. Nå vet jeg ikke hva poenget er ment å være.

     

    Alt dette holder vi ut for å slippe å bruke Windows. Tenk om Microsoft hadde klart å lage et brukbart OS, da hadde eg bytta på dagen.

    • Liker 6
  4.  

     

     

    ja, den er uten Kinect....

     

    cdon.no har Xbox one med Kinect til 3490 kr, uten spill

     

    Arg, ja jeg har jo sett feil.

     

    Lurer på om jeg skal gidde å angre og returnere pakken. Er det noen som har peiling på hva returfrakt koster?

     

    Jeg har lyst på Kinect, den har reddet flere barnebursdager med 360en...men det er kanskje mulig å vente å se om det kommer en bra Kinect+spill pakke i fremtiden?

     

    Det er vel tvilsomt i og med at ms ga kinect et nakkeskudd knapt et halvt år etter xbox one lanseringen.

     

    Har de virkelig gitt opp Kinect helt?

  5.  

    ja, den er uten Kinect....

     

    cdon.no har Xbox one med Kinect til 3490 kr, uten spill

     

    Arg, ja jeg har jo sett feil.

     

    Lurer på om jeg skal gidde å angre og returnere pakken. Er det noen som har peiling på hva returfrakt koster?

     

    Jeg har lyst på Kinect, den har reddet flere barnebursdager med 360en...men det er kanskje mulig å vente å se om det kommer en bra Kinect+spill pakke i fremtiden?

  6. Så du mener at så lenge operativsystemet er så enkelt at telefonens HW ikke behøver å være premium så er det helt greit at telefonen koster det samme som premiumtelefoner med mye mer påkostet hardware?

     

    Mange av dem det refereres til som "hylekoret" mener dette er lureri, og fra et klassisk ståsted må jeg gi dem rett i det.

     

    Selv om en 486DX2 66MHz kjører Windws 3.1 helt greit betyr det ikke at den dermed er "like bra som en Core i7".

    A7 er vel ikke fullt så ille som 486DX2 vel?

     

    http://gizmodo.com/iphone-a7-chip-benchmarks-forget-the-specs-it-blows-e-1350717023

  7.  

     

     

    men dersom man skal si noe om funksjoner og brukervennlighet på den plattformen man ikkje bruker til vanlig, så er det en fordel om man har det aller minst peiliing på kva man snakker om, i motsetning til en del i denne tråden....

    :rofl: personangrep, eller i det minste anklager om å ikke vite hva jeg snakker om, allerede? Virkelig? Det må være et stolt øyeblikk for en hater.

     

    Jeg skrev da ikke noe om iOS der. Jeg stilte et spørsmål, og deretter nevnte jeg eksempel på android at man også kan komme seg rett inn i melding. Om man kan gjøre det på en apple-maskin kan godt hende.

     

    Det er heller du som prøver å rasjonalisere eller bortforklare nødvendigheten av noe. Hvis man er så enkel at "både android og iOS kan løse oppgaver greit", vell da er man ikke spesielt kritisk. Men er kanskje bare en bortforklaring for å dytte diskusjonen over på noe annet?

     

     

    Beklager, eg sikta ikkje til deg, eg refererte til de brukerene som får seg til å sammeligne Android med en PC og iOS med en skrivemaskin. Eller skriver at det ikke er mulig å skru på lommelykten eller se værmelding fra låseskjermen.

     

    Tror ikke du trenger å være spesielt enkel for å mene at iOS og Android løser de fleste oppgaver greitt, det virker i alle fall ikke til å være ett særlig vanlig synspunkt :) Men det virker som om det er realiteten, og så finns det nyanser av funksjonalitet og GUI, og hva man liker og ikke. Men om man foretrekker det ene eller det andre handler ofte om andre ting enn f.eks. teknisk innsikt. i min omgangkrets er det typisk "fru Olsen" som har Android, og som typisk må ha hjelp til å sette opp telefonen...

    • Liker 1
  8.  

    Eg syns det er prakisk at dersom man får en meldig om noe i hjemskjermen i iOS, f.eks. en melding, ett sjakktrekk e.l. så legger man bare tommelen på hjem-knappen og kan respondere direkte.

     

    Værmeldingen kan man dra ned fra toppen av skjermen, men eg liker å sjå ut vinduet :)

    Hadde man bare kunne se hva som kommer til å bli, samt IR-syn for temperaturvisning. ^^

    Uanset, det blir vel ikke så alt for annerledes med Android?

    Får du melding i f.eks Android så kan du gå direkte fra låseskjerm til meldingen med ett sveip. Er du inne i mobilen så finnes det litt forskjellige måter, men det meste krever vel som regel bare ett tastatrykk.

     

     

     

    Android funker fint det. iOS også. Det meste som du trenger å bruke telefonen til kan løses fort og greitt på begge plattformer, men dersom man skal si noe om funksjoner og brukervennlighet på den plattformen man ikkje bruker til vanlig, så er det en fordel om man har det aller minst peiliing på kva man snakker om, i motsetning til en del i denne tråden....

    • Liker 1
  9. Det ER merkelig at ikke iOS enda har kommet med en funksjonell hjemskjerm - widgets og direkteknapper. Det sorterer definitivt under enkelhet og brukervennlighet for folk flest å kunne se værmeldingen, de to siste epostene eller skru på lommelykten direkte fra startskjermen.

    Lommelykten er alltid tilgjengelig, bare dra den opp fra bunnen av skjermen...

     

    sammen med stoppeklokke, kalkulator, kamera, musikk+++

    • Liker 2
  10. LIK MACBOOK?!

     

    Nå må dere skjerpe dere.

     

    For å nevne noen ulikheter: Musepadden har annen form, tastene har annen form OG størrelse/layout.

     

    Om dere mener at Apple har enerett på dråpeform og aluminium så har dere et alvorlig problem.

     

    Mener ikke det.

     

    Men du må vel vere enig i at å endre litt på trackpad-formatet og å flytte litt på knappene ikke helt holder til å kalle det en "ny designsatsing"?

  11.  

     

    Helt ny Macbook-klone.

    Det er da vel helt motsatt? da apple sluttet og lage egen hw så klonet de vel pc'n? en pc som ikke er lagd av svart plast er ikke automatisk en mac-clone

    Hvillen overgang tenker du på , når du sier at de sluttet å lage egen hw?

     

    En Mac eller en Linuxbox er også en PC.

     

    Det er nok ikke motsatt. Alt som kan krype og gå av firma som lager win-laptoper ser ut til å prøve å ligne på macbook sin unibody ser det ut til. Kan godt hende det er en bra laptop, men å kalle det et nytt design er å ta i.

  12. Hei outcastd,

     

    Beklager at at du følger deg lurt. Det var virkelig ikke meningen. Jeg var innom et par andre varianter av vinklingen før jeg til slutt landet på denne. Målet var i alle av de å ikke mislede, og å gjennom ingress og tittel få frem at Norge må vente.

     

    Tro meg, det var VELDIG viktig for meg at det kom tydelig frem i vinklingen at dette ikke var norsk dato, men den som størsteparten av verdenen får -- nettopp fordi jeg er enig med deg i at dette raskt kan misforstås. Å ikke signalisere dette i vinklingen, i ingress eller tittel, ville ha vært villedende og spekulativt, akkurat som du sier.

     

    Artiklene våre har mange inngangsportaler. Er det noen steder der du kun får se tittel og ikke ingress? I så fall vil jeg gå til de stedene og endre dette manuelt nå, men på forsiden, Twitter, Facebook, Hardware, Tek og i diskusjonstråden er ingressen med.

    Tja, sidan det står i ingressen at Norge må vente til 2014, så hadde eg forventa at det stod i artikkelen når i 2014 den blir lasnsert i Norge. Spesielt med den overskrifta.

  13. Min erfaring er at en god stor trackball (f.eks fra Kensigton) funker veldig mykje bedre enn Rollermouse. Rollermouse låser hendene i en posisjon og gir lite fleksibilitet. Det gjorde berre saken verre for min del.

     

    Viss du har en god trackball med store knapper kan du veksle på hvor du har den, hvilke deler av hånden du bruker til å styre etc. Forøvrig er underarmstøtte og styrketrening det som skal til for å bli frisk.

×
×
  • Opprett ny...