Gå til innhold

DJ-Sonic

Medlemmer
  • Innlegg

    930
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DJ-Sonic

  1. Hei alle sammen og beklager så meget for denne dumpingen men jeg synest mine lesere fortjener en aldri så liten forklaring. Ja denne tråden er gammel, veeldig gammel nå og mye hjar skjedd siden den tid. Men for å svare enkelt så ja bilen blei solgt like etter det siste innleggget. grunnen var store helse problemer som gjorde at jeg måtte legge alt på hyllen, har vært ut og inn av sykehus og mye gjorde at jeg måtte legge opp hele greia, har også hatt en del andre problemer, slik som familie osv. Motoren som jeg holdt på å overhale har jeg fremdeles og står trygt under en pressening i garasjen, det har ikke blitt gjort noe mere med den siden den gang, hva som skjer videre nå vet jeg ikke, men det blir ikke flere oppdateringer av denne motoren eller denne tråden, denne kan beregnes som avsluttet. Jeg hadde også et annet prosjekt gående en tid etterpå, et forsøk på å ta seg opp igjenn men måtte gi meg der og. siden jeg solgte bilen så ser jeg ikke noe grunn til å gjøre ferdig denne motoren heller. blir muligens solgt, trenger plassen. Nå for tiden er jeg i gang igjenn med et nytt prosjekt som jeg denne gang håper skal gå i boks 100% Jeg skal til å overhale en 6.2 diesel som jeg skal ha i min gmc, et nytt og spennende prosjekt som jeg tror jeg vil få mye gøy med hehe. har ikke noen planer i nåværende stund å lage noe prosjekt tråd av den, men hadde det vært et ønske så kan det jo hende, greit å ha noe å gjøre på kveldene og :)

     

    Men uansett, beklager så mye for den plutselige bråstoppen og håper at samtlige har litt fortåelse for dette.

     

    Da anser jeg denne som closed for good og takk til dere alle som tok dere tid til å følge med og komentere :)

  2. Hei.

     

    Jeg er på jakt etter denne stylingen (se bilde) Dette er en Ford Cluwagon E250 1990 mod. Har prøvd å få tak i denne men det ser ut til at det er vanskeligt, Om ikke det er noen som har en slik en til salgs så er jeg meget intrisert i å få tak navnet på denne stylingen, hva den evnt. kan høre til osv. Det hadde vært veldig fint om noen kan hjelpe meg litt her.

     

    ps. Det mest viktigste her er front spoileren.

     

    Takker for alle svar og tips.

     

     

     

    Mvh. Tommy Sætre

     

     

    post-12404-1182733631_thumb.jpg

  3. Ja, det nye systemet ødela ganske mye. Etter at Overklokking ble innlemmet i HW så forsvant modderne. Kjipt det der.

    7806952[/snapback]

     

    Tja, forsvant og forsvant, de er nå her men hadde jo kanskje vært en ide og vist hva man skulle bruke og forholde seg til, det er ganske så mye jobb å flytte over bilder og slikt til en katogori. Hadde kanskje vært en ide hvis alle kunne bruke en og samme regel for dette slik at det ikke skaper så mye forvirring, har det blitt satt en regel så gjelder denne for alle og ikke bare enkelte. Så hvis man da setter alt på spissen så skulle alle logger som går utenfor dette blitt slettet eller bli forflyttet, i alle fall fått en advarsel om dette slik at regelen blei opprettholdt. Altså en enkel bestemt retningslinje.

     

     

    Sorry for O.T

  4. Hei.

     

    Ja dette må jeg si, et rå stiligt prosjekt du har gående her. Dette skal jeg følge med på ja :)

     

    Et lite pirk som man kaller det. Skulle ikke denne arbeidsloggen vert i "Arbeidslogger" i steden for "Arbeidslogger - komentarer" ??

    Eller har det kommet nye regler om dette.

     

    Selv så liker jeg det gamle systemet bedre, altså dette. men regler er nå regler liksom.

  5. Hej hej alla barn :)

     

    k-orm : ja det stemmer, har hold på med bilen og motor bygge en god stund nå, det har blitt et opphold i casemod senariet pga, flytting og sånn så ja, det har vært stille kan man si. men frykt ikke, jeg er tilbake :)

     

    Driver for tiden "Ass we Speak" å gjør ferdig noen resterende deler som det forøvrig vil komme bilder og forklaringer på utover nå. Regner med å legge ut den første updaten til helgen, etter det så er det tut og kjør framover, kommer til å jobbe iherdig for å få denne ferdig nå (like nøye seffers)

     

    Har som sagt før alerede forberedt neste prosjekt og kjøpt inn noen få deler på denne, så det blir mye fun utover :)

     

    men enn så lenge : shoj hoj :)

  6. Tror jeg så bilen din på Østfoldhallen. Kan det stemme?

    7650696[/snapback]

     

    Tja, hvis du så en gul stylet 245 der så var det nok min ja. er vel den eneste i hele østfold/vestfold tror jeg hehe de fleste jeg har snakket med sier at de har ikke sett maken til den noe sted. vanlige 240 osv. men ikke 245.

    Var og handlet litt der. Da så du vel den knekte front spoileren og da :( blir forøvrig byttet til våren igjenn da :)

  7. Kjempefett fremdeles detta :)

     

    Uansett, ville bare pirke litt. Du sier M47-kasse med overdrive. Det er M46-kassene som har overdrive. 4tr+OD. M47 er 5-trinns ;)

    7623705[/snapback]

     

     

    Takkar for opplysningen, kjempe bra at du retter på meg, har liksom aldri skjønt forskjellen på de der, men nå vet jeg det. Har prøvd å finne noe betegnelse på kassa men har ennå ikke klart å finne betegnele M46 osv.

    7624376[/snapback]

    Du får leite litt mer og se om du har en M46P eller M46J.. :) Turbobilene kom med P-kassa orginalt, da den er sterkere.

    7624589[/snapback]

     

    Ja de bokstavene der vet jeg om se, på min står det J så den er nok ikke av det tøffeste slaget nei, men det står ikke M46 noe sted, snodigt. Men det kan bli det samme, er ikke så lenge jeg skal bruke den alikevel, en getrag er på vei :)

  8. Kjempefett fremdeles detta :)

     

    Uansett, ville bare pirke litt. Du sier M47-kasse med overdrive. Det er M46-kassene som har overdrive. 4tr+OD. M47 er 5-trinns ;)

    7623705[/snapback]

     

     

    Takkar for opplysningen, kjempe bra at du retter på meg, har liksom aldri skjønt forskjellen på de der, men nå vet jeg det. Har prøvd å finne noe betegnelse på kassa men har ennå ikke klart å finne betegnele M46 osv.

  9. Wild Berries:

    Takk for det fine komplimentet :)

     

     

     

    Hva priser angår så kan jeg altids legge ut priser ettervert som det blir kjøpt inn ting og tang. Nå har jeg jo alerede lagt ut priser på motor delene og motor arbeidet, det står lenger opp på siden :)

     

    Jeg ga, 8000,- kr for en komplett b230ET motor, da fikk jeg med :

    komplett lednings nett utvendigt og invendigt.

    1 stk. M47 girkasse med overdrive.

    1 stk. M47 girkasse.

    Intercooler

    hjerne, med BSR ship 240 HK

    alt av releer,

    LM

    1 stk. ekstra turbo (nesten ny)

    Mellomaksel.

    En komplett oljekjøler med slanger.

     

    Alt kommer fra en 1985 mod 740 Turbo. Turboen er kjøpt utenom og har blitt brukt bare noen få mil. pris på denne vet jeg ikke siden den fulgte med motoren.

     

    Dette er blitt kjøpt inn utenom motor delene.

     

    1 stk. 940 Grenerør kr 1000.

    4 stk. FK råder kr 1000

    1 stk. 80 Am dynamo kr, 200.

     

    Bestillte deler:

    Getrag 265 Dogshift kasse, kr 6000 pluss moms

     

    håper dette hjalp litt :) kan legge ut priser og evnt. nett adresser som jeg bestiller i fra ettervert som bilen blir ferdig.

     

    Planen utover nå er å vente på motor delene og sette motoren i sammen. Etter dette så går jeg til med runde to på bilen.

     

    Må også få legge til at 16v motoren er i boks og skal hentes til helgen en gang :) Skal ikke se bort i fra at det kommer en worklog om den også :)

  10. Moro å se en tråd om motoroverhaling. Vurderer å kjøpe en gammel Skoda Rapid som krever overhaling av motoren, og de er denne tråden fin inspirasjon. (Selv om Skoda og Volvo er to forskjellige ting). Har aldri gjort noe slik sjøl, men satser på å gjennomføre det.

    7610238[/snapback]

     

    Volvo, skoda, ford, alt er å blir det samme når det gjelder motor overhalinger. samme fremgangs metoder. Noen deler er jo sefølgelig forskjellige fra motor til motor. Å lese spesifikasjonene på den motor en skal overhale er et must fordi tiltrekknings momenter osv. er jo forskjellige fra motor til motor. Men når alt kommer til alt så er topp en topp og blokk en blokk.

  11. Endelig noen som tenker på motoren også, og ikke bare det som er utvendig.

     

    Det står respekt av jobben du har gjort og kommer til å gjøre!

     

    Selv så har jeg ikke peiling på å skru bil, men jeg har alltid satt bilen på ett verksted for å fikse motor og evt. andre ting FØR jeg har kjøpt felger/dekk/spoilere og annet krimskrams.

     

    Jeg har till og med opplevd å sett en Volvo 174 med skjørtekanter som var festet med borrelås og malt med husbeis!

     

    Enten så er slike mennesker tilbakestående, eller så har dem rett og slett for mye borrelås liggende.

     

    Jaja... Det er bra det er noen som har skjønt det!

    Bra jobba! :)

    7597865[/snapback]

     

    tusen takk for det fine komplimentet :) ja det blir mere utover ja, thats a promise.

     

    Ja har hørt om tilfeller der folk har gjort det men ikke bare med en borrelås, de må ha et feste eller to i tillegg. Bare å kun bruke borrelås funker dårligt over tid. Om jeg hadde gjort dette selv ? ikke for alt i verden hehe jeg liker at ting sitter fast og da mener jeg fast.

     

    Men et annet tips som kan være solid nok er jo å feste den med usynelige skruer. I steden for å ha igjennomgående skruer i skjørt og karroserri så kan du lime fast skruer i kantene på baksiden av skjørtet. på den måten så får du festet skjørtet uten at skruene synest fra utsiden, og da kaller vi det for clean sight :)

     

    Gid jeg hadde kommet på denne ideen tidligere hehe,, gjorde på det fangeren bak og det holder ennå. Da brukte jeg en blanding av epoxy lim og galssfiber sparkel. Skal du ha løs de boltene fra fangeren nå så må du bruke vinkel sliper hehe.

  12. Er enig med Nordoelum, få opp en worklog du også Reindan :)

    7593926[/snapback]

     

    Kjekt med gode tilbakemeldinger!

    Har det siste halve året hatt mer enn nok å gjøre med min nyfødte datter.

    Bilen ble egentlig ferdig påsken 2006 (Blir vel EGENTLIG aldri ferdig men....). Tenkte selge i sommer fordi det ikke er den perfekte familiebil lenger med 300 hest og stiv clutch :)

    Derfor la jeg ut litt bilder på piczo så evnt kjøpere kunne titte litt. Men så kom jeg over en billig 520 touring i stedet så nå står god volvoen trygt i garasjen!

    Litt dumt å lage worklog etter den er ferdig, men er det sterke ønsker kan jeg seff ordne det:)

     

    Når det gjelder fargen regner jeg med at det er den blå du mener. Den svarte er bilens originalfarge. Grå er sølv og aluminium blandet med litt perlemor etter egen konstruksjon. Den blå er faktisk veldig fin i skikkelig lys. Det er også en egenblandet farge med mye perlemor og sølv iblandet. Jeg kan rote fram blandingsforholdene om du vil bruke den...

     

    Ellers må jeg bare få skryte litt over at du er så nøyaktig når du holder på. Fortsett med det og du får en bil og motor som vil gi deg mye glede fremover! :thumbup:

    7597830[/snapback]

     

    Ja det stemmer den blå fargen du har brukt på motoren din, for at fargen skal vare og ikke flasse av etter tid så regner jeg med at den tåler en smule varme, har også funnet en grunnings løsning for at fargen skal bite 100%.

     

     

    Ja takkar for komplimentet Reindan, det varmer å høre slikt, det får en liksom til å stå på litt ekstra :)

  13. Hei

     

    Tenkte kanskje du ville se litt på min motor. Kanskje du får noen tips :)

     

    www.bilenmin.piczo.com

     

    GOD JUL

    7591783[/snapback]

     

    Heisann Reindan, må si meg imponert også over dette motor bygge, savner noen forklaringer til bildene men var kanskje ikke beregnet som en worklog. Veldigt pent for seg gjort arbeide. Men en ting, den forbaska fargen dukker opp stadigt vekk på forumet men ingen kan se hvor de har fått tak i den hvor mye den tåler av varme osv. kanskje du kan si det :) Den fargen skal jeg ha tak om jeg så må dra til uganda for å få den hehe

     

    Siden din er lagret på mine favoritter og vil helt klart vere med under oppbyggningen min.

     

    Kjempe bra jobb det der Reindan.

  14. Flotte bilder og flott forklart. Du har tydeligvis god greie på det du driver med,og denne tråden var veldig interessant. Lykke til videre da. :thumbup:

    7561783[/snapback]

     

    Et kjempe takk for det fine komplimentet :)

    tja. gjør så godt jeg kan :)

    da skal jeg prøve å gjøre det enda mere interesant i fremtiden :)

  15. for håpe motoren går 300.000km til da!

    7559497[/snapback]

     

    Ja det var det da :) nei får ta det pent med god gutten vel, legger ikke så mye penger i det for å så ødlegge det. men den skal få blåst ut litt da men på en normal måte. Den blir jo som ny igjenn med nogot attåt :)

  16. Glimrende tråd, ser virkelig ut som du har peiling på hva du holder på med. Keep it up!

    7558575[/snapback]

     

    Tja, vi drar fram noe gammal kunnskap og jobber videre derrifra hehe

    og det jeg ikke vet, det spør jeg andre om :)

     

    Men takkar så mykket for komplimentet :)

    varmer å høre sånt. får en likom til å stå på litt ekstra.

  17. Hey alla barn :!:

     

    siste nytt fra motor fronten.

     

    Etter en telefon med motorverkstedet så blir dette gjort med blokk og div.

     

    Blokk : veiv/råder :

     

    Skifte ut lager i overførings aksel.

    borre 4 sylindre med stressplate.

    normalisere råder (FK)

    slipe veivaksel

    Balansere veiv parti samt av råder.

    vektjustere råder

    vektjustere 4 stempel.

     

     

     

    Topp :

     

    porting.

    Montere K-Line ventilstyringer

    Mirafrese ventilseter

    plane topp

    polering av cam lager.

     

    Total pris inklusive. 13 000 kr

     

     

    Deler :

     

    Stempel med overdim overhalingssett , inkluderer alt av pakninger og simringer, samt trøste lager.

     

    Alt i alt. 5400 kr.

     

    Ny trim cam, 3300 kr.

     

    FK råder, 000000000

     

    Totalt alt i alt . 22700,- kr

     

     

    En akkurat passe jule gave :D

×
×
  • Opprett ny...