Gå til innhold

Gutmongler

Medlemmer
  • Innlegg

    127
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gutmongler

  1. Er veldig delt på dette. Som PC-spiller er jeg for lengst vant med CD keys og DRM via Steam, så slik sett ville det vært litt dobbeltmoralsk av meg å hyle for høyt over dette. Samtidig er det også som flere bemerker, at det å kunne byttelåne spill har vært en fordel konsolleiere har hatt lenge, og som de nå blir snytt for, noe som forståelig nok ikke faller i god jord hos mange.

     

    En annen ting jeg ser som kan bli spennende å følge med på er hvordan dette vil kunne påvirke prisene på spillene, nå som utgiverne ikke trenger å faktorere inn bruktsalg på samme måte. Vil konsollspillene kunne falle i pris? Vil vi se et økt fokus på digital distribusjon på linje med Steam, og hvordan vil dette påvirke prisene på salg over nett?

     

    Forholder meg fortsatt temmelig skeptisk, men ser også at det kan bære med seg fordeler over sikt. Dey blir uansett spennende,å se hva de har å si og, ikke minst vise fram, på E3 i juni.

    • Liker 1
  2. Peril kan godt være livsfare, men i denne sammenhengen virker en så direkte oversettelse veldig voldsom. Å si at det er farlig, eller svært farlig, ville blitt mer riktig i konteksten. Husk at en direkte oversettelse ikke nødvendigvis er en god oversettelse.

     

    For øvrig et fabelaktig inspirerende innlegg fra Spector med mange gode og tankevekkende poenger, håper mange utviklere tar disse ordene med seg videre.

  3. Nå føler jeg meg simpelthen nødt til å gå en smule off-topic her:

     

    Men of War

    Company of Heroes

    Medal of Honor

    Call of Duty

    Men of Valor

    ...?

     

    For øvrig flott å se at russerne fortsetter å føle seg fram i spillandskapet. I begynnelsen var jeg redd S.T.A.L.K.E.R. ville bli det første og siste fra den kanten, men det dukker stadig opp noe nytt fra den tidligere Sovjetunionen. Ikke at de ser ut til å noensinne beherske stort annet enn "post-apokalyptisk nedsabling av mutanter og ymse andre styggedommer"-sjangeren, men jeg lever i trua.

  4. Morsomt at enkelte er bekymret for at navnet Wii U er for likt navnet på forgjengeren og kan potensielt bli forvirrende for forbrukerne. Var det virkelig noen andre enn besteforeldre som tok feil av PlayStation og PlayStation 2 for drøyt 10 år siden? Hva med PS2 og PS3? Xbox og Xbox 360?

     

    Ellers må jeg si jeg er veldig spent på hva de kommer til å vise fram på E3-messen i morgen, da dette var en kjempefin forsmak på hva vi har i vente med Wii U. Ganske morsomt at en såpass enkel demonstrasjon klarer å mane fram mer entusiasme i meg enn de påkostede, bombastiske sceneshowene til de tre store har gjort de siste årene.

    • Liker 1
  5. Dette tøyer virkelig grensen for hva man kan kalle et spill...

    Her er det snakk om å holde nede "W" knappen og se seg rundt. That's it.

     

    Grafikken er heller ikke noe særlig imponerende, og "spillet" er veldig begrenset med usynlige vegger som forhindrer deg i å gå dit du vil. Og hvis du tar en avstikker så ender det alltid opp med at du må bruke lang tid på faktisk å snu 180 grader rundt, og gå tilbake samme vei du kom fra.

     

    Når de i Steam annonserer spillet som "An uncompromisingly inventive game delivered to the highest AAA standards." så driver de rett og slett med løgn. De kunne like gjerne laget en film om dette så man slipper å sitte og holde nede EN knapp i en time eller to.

     

    I mine øyne er dette en skam for spillbransjen, og jeg håper virkelig at vi slipper å gjennomgå noe lignende i nær framtid. I så fall så bør det være STORE forbedringer i selve SPILLET.

    Diablo er ikke et spill, fordi jeg syns det er ulidelig kjedelig å niklikke på venstre museknapp i timesvis for å drepe monstre.

     

    Ja, nå setter jeg det hele litt på spissen, men det er et poeng her. Jeg syns det blir fryktelig drøyt å anklage et spill for å ikke være et spill med det grunnlaget at du ikke likte måten spillet serverte historien på. For meg handler et godt spill like mye om hva det gjør med hodet mitt som med fingrene mine, og jeg for min del syns det er forfriskende å se spill som utfordrer folks oppfatning av hva et spill er og hva det bør være. Slik sett har vel egentlig Dear Esther gjort jobben sin, utifra denne tråden å dømme.

    • Liker 2
  6. Det er godt å se at noen tar bladet fra munnen og kan være kritiske til et spill i en forhåndsanmeldelse, spesielt med tanke på hvordan industrien har blitt, hvor uferdige, upolerte produkter dyttes ut på markedet med kryssede fingre mens et helt team jobber med å lappe sammen det som ikke fungerer til senere. Hvis flere spilljournalister gjorde som deg, Lasse, ville kanskje flere utviklere/utgivere tenke seg om en eller to ganger før de krever fullpris av et spill som kanskje kunne trengt litt ekstra puss.

     

    Misforstå meg rett, Syndicate er ikke den største synderen der ute - spillet ser kompetent nok ut, og jeg tipper at det i verste fall blir en middelmådig affære - men det fins plenty med andre utviklere som hadde hatt godt av et lite spark bak og viten om at folk følger med og ikke betaler full pris for hva som helst.

  7. Å si at spillet bemerket seg med "kløktige gåter" er vel å ta i. Om det var noe spillet fikk refs for i sin tid (og ettertid) var det at mange av oppgavene du fikk ikke hang på greip logisk sett, og at man i enkelte tilfeller bare måtte gjette seg fram til løsningen. For øvrig var Skullmonkeys heller ingen PSX-versjon av The Neverhood, men snarere en oppfølger til PC-spillet (såvidt jeg husker fortsetter Skullmonkeys handlingen rett etter The Neverhood).

     

    Likevel, The Neverhood er et av de spillene jeg husker aller best fra mine ungdomsår, og selv om det spilles best med en walkthrough -- det er langt morsommere å se på enn å faktisk spille, etter min mening -- er det en opplevelse som til dags dato skiller seg merkbart ut fra noe annet spill i mengden.

  8. Du har et godt poeng der, taterfyrings. Man kommer langt på eBay prismessig, vel å merke hvis man tar seg "bryet" med å opprette en PayPal-konto. Jiffovnsrens spurte imidlertid etter norske nettbutikker, derav mine forslag :) Dog sier jeg meg likevel helt enig her: eBay er veien å gå, både ifht utvalg og priser!

     

    Kom forresten på enda en norsk nettbutikk som handler i retrospill og -utstyr, nemlig Sortiment.no. Også disse gutta vet hva ting er verdt, så pass på så du ikke går på limpinnen her. Veldig, veldig skummelt å spontanhandle med et par pils innabords her :p

  9. Å få tak i gamle spill nye er en kunst i seg selv, og gjerne en som krever en temmelig tung lommebok :p Her er imidlertid et par steder hvor det går an å få tak i gamle klassikere:

     

    - QXL.no: Her dukker det mest utrolige opp til tider, jeg har gjort mange gode dealer her selv. Verdt å holde et øye på!

    - Finn.no: Ikke like godt vernet som QXL, men svindlere fins det overalt. Her er det godt mulig å gjøre gode avtaler, kan spesielt anbefale en selger ved navn Frank Pedersen, særdeles hyggelig og redelig kar med mye ålreit på lager til et bredt spekter av konsoller.

    - Games1.no: Reinspikka nettbutikk med fokus på spill fra gamle dager. Mye fint å finne her, men vær oppmerksom på at disse gutta vet hva spillene er verdt; i noen tilfeller overpriser de sågar så det monner.

     

    Det er iallfall et greit utgangspunkt, håper du finner det du leter etter :)

  10. Ser veldig spennende ut, og jeg kommer nok til å synke både penger og tenner i dette spillet når det kommer ut - om ikke annet for å støtte opp under ideologiene og tankene denne mannen har rundt spillbransjen i dag, som til tross for en stadig økende befolkning av indie-spill har stått på stedet hvil i en del år nå (hvor mye nytt har egentlig skjedd med tredjepersonssjangeren etter at Gears of War innførte dekningssystemet i 2006?).

     

    Vil forresten også legge til at Eric Chahi sto bak adventure-plattformeren Heart of Darkness (1998, PlayStation/PC), for de som måtte være interessert i å vite det :)

  11. Unnskyld at jeg avbryter, men jeg ser at enkelte nevner 'Mass Effect' i samme åndedrag som 'FPS'. Kan vi alle være enige om at Mass Effect ikke er et førstepersons skytespill?

     

    For øvrig er jeg jevnt over enig med de som roper etter litt nytenkning i spillbransjen. Shooter-sjangeren er veldig, veldig utslitt nå, og jeg på min side prøver nå så godt jeg kan å utvide horisonten ved å sjekke ut spill som ikke følger de samme gamle sjangerkonvensjonene nå som for ti år siden. Det blir spennende å se hva Journey har å by på, i tillegg til From Dust som Gamer.no har omtalt ved et par anledninger, som også har et spennende konsept bak seg. Utover det velger jeg å ikke glede meg for uhemmet til noen av dem; om det er en én ting vi bør ha lært av spill som Spore, er det at enkelte spill gjør seg bedre på papiret.

  12. Red Dead Redemption - 249,- hos Amentio Datakjeden

    Enslaved: Odyssey To The West - 149,- hos Amentio Datakjeden

    Ninja Blade - 200,- hos Spaceworld

    Alan Wake - 200,- hos Spaceworld

     

    EDIT: Glemte Super Meat Boy på XBLA ^^ Husker ikke prisen, men det var uansett verdt penga :p

  13. Ser at spill som Another World og Flashback allerede er nevnt, i tillegg til drøssevis med andre spill med skeletal animation, så jeg skal ikke dvele mer ved disse. Et spill du definitivt bør ha i bakhodet er det originale Prince of Persia (1989), som ikke bare hadde oppsiktsvekkende god animasjon for sin tid, men som fortsatt ser veldig bra ut (med retrobrillene på en viss styrke, selvfølgelig :p).

     

    Rotoskopi-teknikken som Jordan Mechner brukte her er også ganske unik i spillsammenheng, og er en morsom historie i seg selv: Han brukte et videokamera og filmet lillebroren sin mens han løp, hoppet, klatret og gjorde diverse bevegelser, for så å importere videoene og tegne spillets hovedperson oppå det han hadde filmet, noe som ga et veldig livaktig resultat. Overgangene mellom animasjonene er også fenomenale, om enn simple når man ser hvordan det er gjort; effekten er like fullt der.

     

    Prince of Persia satte nye standarder hva 2D-animasjon i spill angikk den gangen, så det bør iallfall nevnes med et par ord ;)

  14. Episodeformatet kan være kjipt, spesielt når utvikleren heter Valve. Likevel syns jeg Telltale har fått episodebaserte spill til å funke bra, da de faktisk gir ut spillene i en frekvens som gir episodisk oppdeling mening. Siden 2006 og fram til nå har de gitt ut tre sesonger av Sam & Max (16 episoder totalt), Tales Of Monkey Island (5 episoder, 2009-2010), Wallace & Gromit (4 episoder, 2009) og Strong Bad's Cool Game For Attractive People (5 episoder, 2008), i tillegg til Back To The Future som er ute med første episode i skrivende stund. Det er 31 episodeutgivelser siden 2006, 16 av dem fra 2009 til i dag, så jeg ser ikke helt hva det er å grine på nesa for her.

     

    Gleder meg til å se hva de finner på denne gangen, Telltale leverer stort sett varene med bravur og det blir spennende å se hva slags frukter denne nytenkningen vil bære :)

  15. Veit ikke hva som er mest komisk her, kritikken som overhodet ikke tar forbehold om at dette er amatørproduksjon på skolissebudsjett, eller det ihuga veive-med-kvister-forsvaret. Uansett festlig lesning, takk til dere begge ^^

     

    God humor er vanskelig å formidle gjennom film. For det første må man ha en god punchline, noe som kan være vanskelig i seg selv å komme opp med. Dernest er klipping og timing veldig viktig, og ting som manglende engasjement fra skuespillernes side er også med på å trekke ned på det. Med tanke på hva dere har å jobbe med og det faktum at ingen av dere har noen egentlig skuespillerbakgrunn (antar jeg - rett meg om jeg tar feil) syns jeg dere gjør en veldig god jobb. Spesielt hr Nordli gjør en fabelaktig innsats i sine roller, og jeg ler fortsatt like godt av 999-555-Engasjement.

     

    Det eneste jeg har å utsette, som jo er en øvingssak, er timingen i klippene. Ofte blir enkelte sekvenser og klipp litt for lange eller korte, og dermed faller hele greia litt flat. Sabotøren er et godt eksempel på dette med timing og tempo. Den starter veldig bra med høyt tempo og noen fantastiske ansiktsuttrykk, men dør ut mot slutten fordi intensiteten ikke er der. Jeg er for øvrig fullstendig klar over at den er noen år gammel, men like fullt et godt eksempel på hva jeg mener.

     

    Utover det veit jeg ikke hvor hardt dere jobber med skrevne manus og replikker, men enkelte framførelser er litt stotrende noen steder, så det virker noe improvisert til tider. Impro er bra, men da må det være kontant og selvsikkert, ellers merkes det veldig godt.

     

    Som et amatørprosjekt syns jeg dette er meget kult, og jeg gleder meg til å se mer fra dere framover :)

  16. Håper jeg ikke er den eneste personen i verden som ikke likte Gears of War...

    Jeg likte Gears første gangen jeg spilte gjennom det, og multiplayerbiten var moro en stund. Imidlertid er jeg ingen sucker for multiplayer i utgangspunktet, og single player campaignen var bare gøy i første gjennomspilling; ikke engang i co-op orka jeg å spille gjennom det en andre gang. Dog virker det som om mange av problemene jeg hadde med det første spillet (historien især) har fått et aldri så lite løft denne gangen, og hvis denne anmeldelsen er noe som helst å stole på mistenker jeg at jeg kanskje blir nødt til å sjekke ut dette til tross for mine reservasjoner. Personalkjøp i spillsjappe er en fin ting å ha :p

×
×
  • Opprett ny...