Gå til innhold

ΣΙΝΔΡΕ

Medlemmer
  • Innlegg

    6 232
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ΣΙΝΔΡΕ

  1. Det er mange grunner til å slutte:

    1. Man utvikler delvis toleranse mot z-hypnotika (zopiclone), og du blir avhengig, akkurat som med rusmidler.

    2. Z-hypnotika (zopiclone) gjør at du sovner lettere, men selve søvnkvaliteten er vanligvis betydelig dårligere. Ofte vil man ikke oppnå søvnfase 3 og 4 (dyp søvn), eller i mye mindre grad, noe som gjør at man ikke blir like godt uthvilt. I tillegg er det vanlig medhangovereffekt på morgenen, og man vil være mindre opplagt på dagtid.

    3. Langstidbruk av z-hypnotika vil på samme måte som benzodiazepiner sannsynligvis gi økt risiko for utvikling av demens ved langtidsbruk.

     

    I henhold til nasjonale retningslinjer burde du aldri fått mer zopiclone enn for maks 3 ukers sammenhengende bruk, men når du først har brukt det i 1 års tid, burde du ihvertfall bruke litt tid på nedtrapping. Det er veldig individuelt hvor lang tid man klarer det på, det kan være alt fra 20 dager til 6 mnd. Du burde få laget en mer detaljert nedtrappingsplan i samarbeid med legen din.

    F.eks. at du trapper ned til neste dose som er hakket lavere i 2 uker (fra 7,5 mg --> 5mg), for deretter å hoppe ned ett trinn de neste 2 ukene (5mg-->3,75mg), helt til du er medisinfri. Å bråstoppe, når du merker at det oppstår innsovningsproblemer ved å halvere dagens dose, er neppe noen god idé.

    Fastlegen din kan gjøre avtale med apoteket du bruker om delutleveringer, hvis du er redd for å ikke klare nedtrappingen helt på egenhånd.

     

    Bruk av circadin eller vallergan kan være verdt et forsøk for å hjelpe til med nedtrappingen.

    Du må uansett akseptere at du kommer til å sove dårligere mens du trapper ned. Til syvende og sist er du som må bestemme deg for at du skal slutte.

  2. Som nevnt over, ikke bruk skokrem på semsket skinn. Hvis de er helt nye så påfør to tynne lag med impregnering. La det tørke før du sprayer over andre gangen. Blir dette gjort bra nok, så holder det å børste av skoene etter bruk, og spraye over med jevne mellomrom avhengig av bruksfrekvensen. Skaff deg skotrær i sedertre hvis du ikke har dette fra før, så holder de også formen bedre, samtidig som at de ikke vil lukte fotsvette. Skulle skoene bli møkkete i større grad, se lenkene under.

     

     

    https://www.hangerproject.com/shoe-care-guide/how-to-clean-suede-shoes/

     

    http://thenordicfit.com/articles/how-to-heal-your-suede-shoes-after-a-night-out

  3. Lurer egentlig på det samme selv. Kom over disse som har fått greie skussmål på diverse fiskeforum, men er egentlig usikker på hva slags str. som er nødvendig til ferskvannsfiske uten båt.

     

    http://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/sneller/haspelsneller/shimano-frontbrems/exage/shimano-exage-2500-fd-148604-p0000132659

    http://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/sneller/haspelsneller/shimano-frontbrems/exage/shimano-exage-1000-fd-148603-p0000132658

    Har du noe formening om hva slags str. som er nødvendig på snella når den hovedsaklig skal bli til brukt elve-/skogsvann-/fjellvansfiske med 0,10-0,20mm multifilamentsene eller 0,2-0,3 mm monofilament?

  4. Fant ikke noe RM Williams jeg :(

     

    Har skikkelig lyst på de.

    Tok 45 min, så var både herre- og damemodellene utsolgt.

     

    Det hender miinto kjører et par dager med 20% på alt i løpet av året, så hvis butikkene som solgte støvlene får de tilbake lager, får du trolig gjort et kupp senere. Fikk selv kjøpt de i høst med 20% avslag. 

     

    @Kubjelle. LL Bean sine støvler er et alternativ enkelte her har vært fornøyd med tidligere, og de virker greie med hensyn til pris. Ulempa er at de bare er tilgjengelig på nett.

  5. trenger dress til etterfesten til et ball. tips til hvor man kan kjøpe det? sikkert greit å sy justeringer osv. 

    tenkte mørkblå med brune sko, tips til sko også?

    Nå vet jeg ikke hva slags str. du bruker, men denne Tombolini-dressen var det jo en grei pris på nå.

     

    Av andre tilbud så er det 20-50% på Baracuta (link 2)-, og Gloveralljakker (link2), samt Red Wing støvler.

    Victorinox yttertøy med 50% avslag.

     

    Berg&Berg starter salget på tirsdag.

  6. Spør bare her i stedet for å lage egen tråd:

    Har hatt Dt770 Pro 80ohm i ca. 5 år nå og har vært fornøyd med de, men har lyst til å oppgradere videre. 
    Noen tips til kanner i 3500-4000 kr-klassen?  
    De er tenkt til hjemmebruk med laptop, en god gammel Cowon D2 og PS4,  så tenker først og fremst på noen som er åpne eller halvåpne. Liker beyer-lyden i 770'ene, men ønsker noen som er hakket mer analytiske og detaljerte, men uten at det blir for flatt og livløst. Dog vil jeg fortsatt ha noe med litt punch og snert i bassen, da det stort sett er metall, punk, rock og indie som jeg lytter på. Viktig at lydbildet ikke blir for smalt, og at hodetelefonene ikke er for utilgivelige med eldre plater hvor innspillingkvaliteten og miksing ikke er av det ypperste.
     

    Sett litt på omtaler av T70 og T90, men ikke fått prøvelyttet noe enda. Fått inntrykket av at det kanskje blir litt for markant treble og kjedelig/tam bass i t70 og at de passer bedre til klassisk musikk. Fant et par veldig pent brukte til 2000 på finn som dog kan være av interesse. T90 høres mer ut som det jeg leter etter, og skal være mer enn allrounder?

    Men, men. det finnes jo et hav av andre merker og modeller også som jeg ikke har tatt hensyn til.
    Må/skal så klart få skaffet meg en semiportabel/stasjonor amp+dac etterhvert også.

     

    Også lurte jeg på, har dere tips til noen butikker i Oslo hvor jeg kan få prøvelyttet litt forskjellige hodetelefoner? 

  7. Som nevnt over, så lenge du plages av allergi mer enn 3 mnd i løpet av ett år, så har du rett på allergimedisiner på blå resept. Husker jeg riktig skal disse 3 månedene egentlig være sammenhengende.

    Det er normalt svært sjeldent at man får noe særlig bivirkninger av antihistaminer, utenom at man kan bli trøtt/sløv. Trådstarter, du fikk tydeligvis ikke med deg at at alle de bivirkningene listet opp over, oppleves av færre enn 1 av 10 000 personer. Antihistaminer er harmløse medisiner.

     

    Får du allergimedisiner på blåresept vil jeg anbefale å spørre om du kan få tredjegenerasjons antihistaminer av legen. Aerius (Desloratadin er å anbefale). Det er et mindretall som opplever å bli trøtte av disse sammenlignet med andregenerasjons antihistaminer som Cetirizin.

    Om du sliter med røde såre øyne kan det være gunstig å bruke øyedråper. Livostin og lomudal får du f.eks. reseptfritt. Mot rennende og tett nese kan du test ut nasonnex.

    Antihistaminer som tabletter tar lengre tid før de gir virkning enn antihistaminer som mikstur.

     

    Sprøyten som kompisen til blackbrrd fikk, er mest sannsynlig kortison. Kortison gir en god effekt, men kan også gi mer alvorlige bivirkninger, da steroider ofte regulerer flere prossesser i kroppen. Det er f.eks. ikke uvanlig å få muskelatrofi der man setter sprøyten.

  8. Så jeg har fått sånne røde nupper eller hvite nupper heletiden i huden og har prøvd sånn "sandpapir" (krem med sånne blåe korn greier i den) du smører i ansiktet men det funka heller ikke. Jeg har heletiden brukt barbering høvel med 5 blader men er det en god ide? åssen får man bort de røde nuppene

     

    En god etterbarberingskrem kan kanskje hjelpe på. Har selv slitt med at jeg får mye nupper, samt irritert og rød hud. Kjøpte denne bare for å prøve, og den har hjulpet overraskende mye. Nuppene og rødheten er nærmest borte.

    Ellers gode råd som cbfn har nevnt over.

  9. Burde vært litt mer spesifikk ser jeg.

    Ute etter en trøye/shorts med liten lomme på ryggen/over rumpa med glidelås slik at telefon og nøkler ikke dingler for mye rundt og heller ikke detter ut. Denne fra hm kunne vært et alternativ bare de hadde hatt riktig str.

    Tights er jeg ikke noe fan av. Sjekket litt rundt i forskjellige sportsbutikker, men ikke funnet noe enda.

×
×
  • Opprett ny...