Gå til innhold

Heimert-kongen

Medlemmer
  • Innlegg

    331
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Heimert-kongen

  1. Vet ikke om jeg har posta riktig. Om den skulle vært flytta så værsogod. Det som det egentlig gjelder; Jeg har en HP 6730b Som harddisken røyk på. Jeg handla ny og bytta, men den vil ikke starte fra CD-ROMen, selv ikke når jeg slenger i Win XP-CDen. Og jeg kan ikke starte fra CD-ROMen via biosen heller. Jeg vet at både harddisk og cd stasjon funker. Når PCen skal starte står det bare "No system disk". Noen som vet hva jeg må gjøre for å få innstalert operativsystem på datan? Håper jeg ikke har forklart så veldig uforståelig :)

  2. Blander du olje i bensinen eller bruker du oljetanken? Om du bruker oljetanken har sikkert oljepumpa takka for seg og motoren har ikke fått smøring.

    Du kan antakelig bare ta av sylinderen og hone/bore den, få nytt stempelkit og så går den igjen. Om du har vært riktig uheldig er veiv- og rådelager ødelagt, men det skjer ytterst skjeldent. MT-5 er seige maskiner. Veiv og girkasse er så og si uslitelig.

  3. På skolen har noen hatt heldagsprøve, derfor har datafolka sperra både Brannreven og Opera. Men jeg var nedom til dem og skulle få åpna dette igjen, det gjorde de, jeg fikk beskjed om at jeg skulle starte PCen på nytt etter 10 min så skulle alt være åpna igjen. Men dum som jeg var stakk jeg før det var gått 10 min, og nå er det fortsatt blokkert. Når jeg klikker på nettleserne kommer det opp "programmet er blokkert av gruppepolicy". Kan jeg gjøre noe kødd i registeret eller noe for å få åpna dette. Internet explorer nekter meg å laste ned ting, og åpner kun de sidene den selv vil.

    Håper på svar så jeg slipper å bruke IE.

     

    Bare flytt denne om den er posta feil ;-)

  4. Ja, disse har jo AM6-motor (Minarelli, som er eid av Yamaha). Det er gode motorer, jeg har ikke prøvd XPS noe særlig, men det er gode mopeder som går godt uplombert og de er ikke så aller værst å kjøre. De har faktisk mye bedre sal en de fleste andre nyere mopeder. Det er nok et bra valg ;)

  5. Fordeler med Scooter

    -Du slipper giring

    -De kommer fortere opp i fart enn mopeder

    -Stort sett behagelige på veien

     

    Ulemper

    -Håpløse på glatta

    -Jævelige å skru på

     

    Fordeler med moped

    -Greie å skru på

    -Større dekk som sitter som klistra på snø og is (med rette dekk)og gjør det lettere å kjøre på grusveier uten å havarere rygg og ræv

    -Bedre demping stort sett

     

    Ulemper

    -Nyere mopeder har sal like behagelig som ei treplanke med filt på

    -Slappe, mye giring i bakker

    -Til tross for fordel nr. 2, er de ikke gode å kjøre langtur med, pga sittestilling og sal.

     

     

    Mopedanbefalinger har jeg i den andre posten

  6. Jeg har faila så sinnsykt på mopedlappen, bestemte meg i høst for å ta lettlappen, vinteren kom, jeg gjorde ikke en dritt.

    Plutselig var våren her, holy shit tenkte jeg, jeg har et problem!

     

    Ringte til nermeste kjøreskole å bestilte mopedopplæreing som ikke begynner før 19 mai :thumbdown:

     

    Kom arbeidslyst og treng deg på, her skal du motstand finne ;)

    Heh, kjenner til problemet. Skulle og tatt traktorlappen for et år sida.

  7. Hei. Lurer på om jeg skal oppgradere gamle datan eller bare kjøpe ny. Det er noen år siden jeg har styrt med data, så jeg aner ikke hva som er brukendes nå. Jeg ville hatt en som ikke kosta skjorta, men likevel noe som er ok til litt spilling (source-spill for det meste). Det blir vel mest internett og slikt dill den blir brukt til.

     

    Aller helst vil jeg ha ferdigbygd PC, med tanke på garanti og ikke minst at jeg har bedre ting å ta meg til enn å bygge data ;) Men for all del, klarer jo å sette sammen en data, så om det er beste løsning bare kom med forslag.

     

    Men specs på gamle datan:

    MSI K9AGM2 hovedkort

    512mb RAM

    AMD Athlon 3200+ 2.0 GHz

    2x havarerte harddisker, planta godt nede i søppeldunken

    DVD-brenner

    Har kun det innebygde skjermkortet

    Strømforsyninga er på 350W

     

    Så er det om dette er noe å spare på.

    Bare spør om dere trenger mer info ;) Har igrunnen ikke noe budsjett. Får bare se hvor mye jeg gidder å bruke. Kom med forslag ;)

  8. Det er en slags form for katalysator. Den skal gi eksos inn i luftfilteret slik at den brenner den på nytt. Tåpelig opplegg egentlig. De fleste nye mopeder har et slikt system. Men det har ingenting å si om du sperrer slangen. Den eneste konsekvensen det får å kjøre uten den er at den forurenser bittelitt mer og går litt bedre, siden den slipper å bli fora på varm eksos. Du må bare kjøre uten :)

  9. Kommer an på hvor du bor, men uansett er scooter himla greit. Men styr unna motorer med direkte-innsprøytning, som ikke er særlig driftsikkert og 4-taktere som er eksepsjonelt slappe.

    Hva du bør kjøpe? Vet ikke. Det du ikke bør kjøpe er Kina-drit eller som sagt motorer med innsprøytning.

    Ellers er det meste kurant. Om du vil ha scooter kan jeg anbefale Gilera Runner, som er veldig stabil og god på veien. Den har 12l tank som sitter foran, som gir en super vektfordeling. Den er ganske stor, men den er veldig sprek. IKKE KJØP PURE-JET!

    innsprøytning <_<

     

    Av mopeder har jeg ikke prøvd allverdens. Honda MT-5 er jo pålitelig om den ikke er ihjelskrudd og rævkjørt, men det begynner å bli få igjen av de gode eksemplarene. Dessuten er de gamle (produksjon fra 83-01). Men de er lette å få billige deler til.

    TIPS:

    De eldre Derbiene (-06) har dårlige el-nett.

    Gilera og Derbi er prikk like.

    Rieju ruster som stålrør i nordsjøen.

    Suzuki (RMX og TSX) har verdens tåpeligste clutch-system. Etter noen år vil clutch-dekselet sprekke på grunn av belastning fra clutchpinnen. Mange her i bygda kjører rundt med patentbånd rundt motoren for å holde den sammen.

    Nesten alle nye mopeder på markedet (utenom Gilera/Derbi) har Minarelli-motor, som er eid av Yamaha.

     

    Dæven dette ble langt ;) Håper noe var nyttig :)

×
×
  • Opprett ny...